2008 מאושרת חברות וחברים יקרים!

Gilliana

New member
2008 מאושרת חברות וחברים יקרים! ../images/Emo65.gif../images/Emo25.gif

לברכה המאויירת, לחמו כאן.

MetalSinagouge

New member
לא לוחץ, מה תעשי? ../images/Emo13.gif

סילבסטר שמח לכולם! אל תתנו לכל השטויות של חוגגי השנה החדשה לכסות על המטרה האמיתית של החגיגות, פועלו של האפיפיור הכי חשגזן שהיה אי פעם!

יפעת777

New member
../images/Emo113.gif../images/Emo139.gif../images/Emo48.gifHAPPY NEW YEAR../images/Emo136.gif../images/Emo183.gif

JiyuuKi

New member
קצת באיחור אבל- שנה טובעעע!! +../images/Emo207.gifמשהו מוזר

משהו ממש מוזר שקרה לי היום: אתמול חלמתי שאח שלי קורא לי לראות משהו מגניב, והוא מראה לי במחשב תמונות כאלו ואומר שאפשר לראות אותן תלת מימדיות כמו עם המשקפיים האדומות\כחולות, רק שלא צריך משקפיים. אז אני מסתכל ורואה מין כדור ארץ מוזר כזה מסתובב והוא באמת נראה קצת תלת מימדי אבל לא ממש, אז לא הבנתי מה הוא מתלהב. בקיצור אחרי זה התעוררתי ולא ממש זכרתי את החלום, אבל אז גלשתי קצת באינטרנט ואחד האתרים הראשונים שאני מגיע אליהם היה זה.. ואז פתאום נזכרתי בחלום וזה היה כלכך מוזר! פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי וזה ממש מגניב.. אפילו סתם לחלום על דבר כזה לא קשור זה מוזר, אבל אחרי זה שזה עוד יתממש במציאות?? וגם בשני המקרים התלת מימדיות של התמונה הייתה מאותה דרגה ובשניהם התמונה הייתה חייבת לזוז. מה אתם אומרים? סתם צירוף מקרים, או שיש לכם הסבר אחר?

0Pandemonium0

New member
ברור שזה צירוף מקרים.

והתמונה באתר שלך היא לא ממש כדור-הארץ, לעומת מה שראית בחלום, נכון? אז איך זה מסתדר? הגעת לאתר במקרה ואתה משכנע את עצמך שזה דומה לחלום ושיש קשר, אוטוסוגסטיה. ואולי אתה בכלל לא זוכר את החלום טוב, ואחרי שהגעת לאתר פתאום היה נדמה לך שזה מה שחלמת, והתחלת להאמין בזה?

0Pandemonium0

New member
לא, אבל הרבה אנשים שוגים ומייחסים למכניקת

הקוונטים תכונות שאין בה. צריך להבין שחוקי הפיזיקה במישורים השונים, שונים גם הם. כוח המשיכה הוא כוח אדיר במישור המאקרוסקופי, אבל החלש ביותר מבין כל הכוחות, כשמדובר על המישור המיקרוסקופי. כך גם מכניקת הקוונטים פועלת במישורים האטומי והתת-אטומי בצורה נהדרת, אבל לא כל-כך במישורים המאקרוסקופיים. לדוגמה, השולחן שלי תמיד יימצא במקום אחד ואף-פעם לא בסופר פוזיציה, אבל האטומים שמהם הוא מורכב, זה כבר עניין אחר...

Gilliana

New member
לא מדובר ב-"אנשים"

מדובר במחקרים מדעיים רציניים בכמה וכמה מהאוניבסיטאות הגדולות בעולם, לרבות ארה"ב. גם ההסבר שנתת, רחוק מלהיות ההסבר המדויק שכן בשלב הזה לפחות, חסר הרבה מאד מידע על מנת לקבוע את מה שקבעת. כך או כך, לא נכנסת עכשיו לתורת הקוונטים ולתאוריות שכן לא כאן המקום, אבל אם תרצה לקרוא את המחקרים - אשמח להעביר לך כמה כאלו.

Gilliana

New member
vהאאא, אתה רוצה חיים קלים

SORRY - ויקיפדיה זה לעצלנים, מה גם לא תמיד מעודכן ומדוייק (לא בדקתי לגבי הערך הספציפי הזה אבל אני יודעת מערכים אחרים). בוא תתחיל כאן, אם יעניין אותך - יש מחקרים מעמיקים יותר.

0Pandemonium0

New member
תורת הקוונטים מאוד לא ברורה, אבל בכל-זאת לא

טעיתי. עובדה, השולחן שלי תמיד באותו מקום! איך זה מסתדר עם רעיון הסופרפוזיציה? הרי זה נוגד את תורת הקוונטים! אז זהו, שלא.
סופרפוזיציה לא פעילה במישורים שהם לא האטומי והתת-אטומי.

Gilliana

New member
זה לא נוגד בכלל

ומי אמר לך שבתנאים מסויימים השולחן שלך לא יכול להיות בסופרפוזיציה? זה בדיוק החלק שאנחנו לא יודעים עליו כלום. ולא אמרתי שטעית - אמרתי רק שלא דייקת, וזהו בדיוק אי-הדיוק.

למעלה