2008 מאושרת חברות וחברים יקרים!

0Pandemonium0

New member
תנאים מסוימים? אילו, למשל?

יום שישי השלושה-עשר? נוגה במזל בתולה? ירח כחול?
השולחן שלי חי איתי מזה שמונה-עשרה שנים ומעולם לא ראיתי אותו כנמצא בסופרפוזיציה, והוא תמיד זז רק כשאני מזיז אותו. לעומת זאת, גם האטומים שאני נושם חיים איתי כבר שמונה-עשרה שנה, אבל הם נמצאים בסופרפוזיציה כל הזמן, ועושים פחות או יותר מה שהם רוצים. ברור לנו שיש הבדל בין אטום לשולחן, לא? אגב, זה מתקשר גם לניסוי החתול של שרדינגר, אשר טענת בעבר שהוא לא מובן ואולי גם לא נכון. ודאי שהוא לא נכון, מפני שחתול באמת אינו יכול להיות גם חי וגם מת. מדוע? כי הוא חתול, לא אטום. אטום יכול להיות גם מאחוריי וגם מלפניי, וזה מה שקשה למוח האנושי לתפוש. אטום יכול, חתול ושולחן, לא.

MetalSinagouge

New member
התאוריה הקוונטית של המודעות:

ניסיון חסר טעם לבעוט בטענה (או שעלי לומר בעובדה) שבנאדם הוא לא יותר מרקמה של חומר אפור.

Gilliana

New member
ממש לא

בדיוק להיפך. דווקא מחקרי התודעה הקוונטית מכוונים בדיוק לכך, ומפריכים את כל המיסטיקה באשר לנושא, בהציגם שהכל נובע מחוקי הפיזיקה של היקום.

0Pandemonium0

New member
כל-כך מוזר שחוקי הפיזיקה, שנוצרו והתקיימו

ביליוני שנים לפני הופעת האדם, לקחו אותו בחשבון והתאימו את עצמם לתודעה האנושית. כמה יפה מצידם.

Gilliana

New member
ואיך הגעת למסקנה הזו?

מוזר - הרי זה בדיוק ההיפך, הרי האדם הוא חלק מהיקום ולכן כפוף לכל חוקי הפיזיקה שלו. מה כ"כ לא מובן בזה?

Gilliana

New member
התאוריה מסבירה את ה-ESP...

... במונחים פיזיקליים מדעיים ומוציאה מה-ESP את המיסטיקה.

Gilliana

New member
זאת בדיוק הבעיה

שאתה קורא לזה ESP, אני קוראת לזה תופעת טבע פיזיקלית רגילה לחלוטין שאין בה שום דבר EXTRA, וזה בדיוק מה שגם המחקרים באים להסביר.

MetalSinagouge

New member
או נכון, זה מסביר את הכל.

הרי הכל סמנטיקה. אם זה קיים, למה אף אחד לא בא לקחת מרנדי ג'יימס את הפרס?

Gilliana

New member
לגבי זה שזה קיים - אין שום ספק

ואת זה אני יכולה לומר מנסיון אישי יומיומי של שנים רבות, ומנסיונם האישי של אנשים רבים בסביבתי, רק ששוב - אין בכך שום דבר חריג ו/או על-טבעי. בוא אתן לך דוגמה מתחום אחר לגמרי - הראיה. אני מניחה שיש לך רשיון נהיגה ואתה אולי כבר על הכביש שנה שנתיים, אם כן - שים לב שמאז שאתה נוהג, חוש הראיה שלך השתנה, או יותר נכון התפיסה הראייתית שלך השתנה. אני למשל, תוך תקופה קצרה מאז שהתחלתי לנהוג (וזה היה כבר לפני הרבה שנים), שמתי לב לכך ששדה הראיה שלי גדל והשתנה, כך שאני מסוגלת לראות דברים מזוית העין שממש כמעט נמצאים מאחורי. למותר לציין שלפני שנהגתי באופן קבוע ושגרתי, לא היתה לי היכולת הזו והיא התפתחה כתוצאה מתנאים וצרכים מסויימים. עכשיו, כמובן שאין בדבר שום "על טבעי", למרות שלכאורה מדובר כאילו בחוש שישי. כנ"ל לגבי התפיסה הלכאורה על-חושית, שכלל אינה על חושית, אלא פשוט חלק טבעי מההוויה שלנו, וחלק שעדיין איננו יודעים להסביר די הצורך, אבל אנחנו בהחלטו מתקרבים לכך בצעדי ענק. העניין החשוב כאן הוא להדגיש שוב שלא מדובר בפארא-נורמל ולא בשום דבר חריג.

MetalSinagouge

New member
אין לי רשיון, חה!

אני לא רוצה להרוג משפחות שלמות של דובי קוטב כדי שאני אוכל לנסוע לקניון ברכב פרטי. אני מדבר על דברים יותר נפוצים מה שידוע בתור טלפתיה, טלקינזיס (שאני לא יודע מה לעזאזל אפשר לעשות עם היכולת של להפיל עיפרון מהשולחן, אבל לא משנה). ודברים כאלה. שמעת על צ'ארלס פורט?

Gilliana

New member
אני לא מדברת בכלל על טלקינזיס

ולזה בכל מקרה אין קשר עם תודעה קוונטית - אני מדברת על טלפטיה ועל ראיה מרחוק. וכן כמובן ששמעתי על צ'ארלס פורט, איך לא? הוא הרי עסק גם בעב"מולוגיה, אבל הוא התעסק יותר בצד הפילוסופי של העניין. מה שכן - הוא בהחלט התעמת עם so called מדענים והוכיח לא אחת שהם פועלים לעיתיחם קרובות ע"ס אמונותיהם האישיות ולא על דרך המדע הטהור, ולפחות בשטח הזה, אני בהחלט ממשיכה את הדרך שלו.

MetalSinagouge

New member
חיפשתי חומר על ראיית הילות.

והגעתי לפורום של רנדי ג'יימס, וכל מה שהם עושים שם זה להמציא מילים חדשות לאיך לומר "שטויות" באנגלית. ממזרים. חשבתי על זה ככה: המציאות צריכה להיות מגרש המשחקים והמעבדה של בני האדם, אולם יצא ככה שלימדו אותנו להתייחס למציאות בתור cubicle אפור ומשעמם. השאלה מי ולמה. אמממ... רגע... המגזין Fortean Times מגניב, לפחות האתר. אפשר להשיג את המגזין עצמו בארץ? ד"א איך אני רואה הילות?

Gilliana

New member
זה בעיקר עניין של אימון

יש כמה טכניקות יעילות, אבל צריך להתאמן המון לפני שמצליחים. בעיקרון צריך להכנס לרמה גבוהה של ריכוז, ויש כמה וכמ שיטות לעשות זאת - קשה להסביר מעל הפורום.

MetalSinagouge

New member
שמעת על פרד אלן וולף?

הוא פיזיקאי תאורטי שיש לו נטיות די... מיסטיות (השתתף בבליפ וגם בהסוד). הוא כתב המון ספרים, אחד מהם זה The Dreaming Universe. על הקשר בין חלומות ל... כן, קוואנטים. מבחינתי אנשים כאלה מתבזבזים במדע בדיוני. נראה לי שבימינו כדי להעביר משהו לקהילה המדעית המכובדת (ראה את תאוריית העולמות המרובים מפורום מדע) צריך לתת לזה להתבשל בבדיון, בדמיון של האנשים. החלום הנבואי האחרון שאני זוכר זה שחלמתי שהפלתי את הסכין גילוח לאסלה, אבל במציאות, בבוקר הפלתי גליל נייר טואלט (לגליל נייר טואלט כמעט שלום). באופן כללי קורא לי מדי פעם שאנח נתקל במשהו במציאות (מילה, תמונה וכו') ואז אני נזכר בחלום שחלמתי באותו לילה. לא יודע עד כמה זה נבואי.

0Pandemonium0

New member
הטיית אישור.

חלמת שאתה מפיל סכין גילוח לאסלה, אבל בבוקר הפלת את נייר הטואלט. וואו, זה ממש קסם! או שלא... מיליוני אנשים ברחבי העולם קמים מטושטשים בבוקר, לאחר שינה, ותאמין או לא, מפילים דברים לאסלה. מאחר שבחדר השירותים מוחזקים גם מספר גלילים של נייר טואלט, לעיתים אחד הדברים המוצאים דרכם למים הוא גליל מסכן שכזה. אתה פשוט אחד מאותם מיליוני אנשים שהפילו לאסלה גליל נייר טואלט, וסביר להניח שגם לא בפעם הראשונה, ובטח שלא האחרונה. אבל מאחר שחלמת שאתה מפיל סכין גילוח, החלטת שאולי הדבר קשור איכשהו לחלום. אז לא, הוא לא קשור. הרבה דברים יכולים ליפול לאסלה, גם סכין גילוח, גם נייר טואלט, וגם פיל אפריקני, והדבר היחיד שמשותף לחלום שלך ולמציאות הוא שהפלת משהו לאסלה. צירוף מקרים? לא יהיה בלתי סביר להניח, שכן. באשר לפיזיקאי המוזכר, אני לא מכיר וגם לא יודע עד כמה להעריך אותו, אחרי שהזכרת שהשתתף בבליפ. ראיתי את הסרט והוא נראה די מדהים, עד שנכנסתי לוויקיפדיה ראיתי מספר טעויות קטנות שנעשו בו. למשל, טענו בו שגוף האדם מורכב מ-90 אחוזי מים, במקום המספר האמיתי, שנמוך בהרבה. 70%, אני חושב. והיו עוד כמה טעויות. שלא להזכיר את האישה הטוענת שהיא בעצם גלגול נשמות של איזה הודי או משהו כזה, ומעיזה לדבר בשמו בסרט, מה שמיד מערער את אמינותו. אפילו שהטעויות הן טעויות קטנות, זה משפיע. אם יוצרי הסרט חושבים שהאדם הוא מדוזה, זה בהחלט פרט משמעותי לגביהם. הסרט, בסופו של דבר, הוא לא בדיוק מדעי ולא בדיוק מיסטי, אלא שילוב מוזר ביניהם. אני לא אוהב אותו, ולכן גם לא יודע מה אני חושב על אלה אשר לקחו בו חלק.

למעלה