2008 מאושרת חברות וחברים יקרים!

MetalSinagouge

New member
דווקא זה קרה לי בפעם הראשונה.

בקשר לבליפ, יש שם הרבה שטויות, הרבה חומר למחשבה וזה מתחלק שווה בשווה. בקשר להסוד: אוקיי, המסר שלו זה לחשוב חיובי ויהיה חיובי (ולא צריך לשלם כסף בשביל להבין את זה). מי אמר שזה לא פועל?

0Pandemonium0

New member
מיליוני יהודים שחיכו שאלוהים יציל אותם בשואה?

סתם.
כשאתה חושב בצורה חיובית זה לאו דווקא אומר שדברים חיוביים ייקרו לך, אלא שאתה פשוט משכנע את עצמך לראות את הדברים בצורה חיובית. איבדת עכשיו חמישים שקל, אבל אתה חושב חיובי ואומר: "לא נורא, ארוויח אותם שוב מחר בעבודה. זו רק חתיכת נייר חסרת משמעות.
". ככה אתה לא מתאכזב ונגרר לראייה שחורה ושלילית של המקרה, אבל זה לא הופך את המקרה ל"חיובי". מה חיובי בזה שסתם איבדת חמישים שקל שעבדת בשבילם?!

MetalSinagouge

New member
כנראה שעל המיליונים האלה

היו מיליוני פולנים שרצו שהם ימותו. אני לא מתכוון לזה. איך אתה יודע שמחשבה לא יוצרת מציאות? נניח שתחשוב שעה על לקבל 50 שקל, איך אתה יודע שמחר לא תלך ברחוב ותמצא אותם על המדרכה? לתת לשחקני D&D לקבוע לך את חוקי המציאות זה לא בטוח

0Pandemonium0

New member
ואם אמצא חמישים שקל על המדרכה, זה אומר בהכרח

שהדבר נובע מן המחשבה שלי? לא, לא בהכרח. זה יכול להיות צירוף מקרים פשוט, ואין טעם לסבך את זה כמו שאין טעם לסבך את החיים בטענה שהכל נברא על-ידי ישות תבונית ממישור אחר, חסרת גוף ושאינה מובנת לאדם בשום צורה, שיצרה את הכדור למטרה לא ידועה והנחיתה על היצורים החיים בו, שגם אותם יצרה על-פי גחמה, כך נראה, מצוות וחוקים שיש לשמור מפני שחשוב לה שאותם יצורים ישמרו. אתה יודע כמה שאלות ההסבר המגוחך הזה מעלה? לראיה, שים-לב שמתווכחים עליו כבר אלפי שנים. אתה חייב להשתמש בתער של אוקהאם אם אתה מדבר על מדע, מפני שזה עיקרון מדעי בסיסי. אם אני חושב על חמישים שקל ומוצא חמישים שקל, למה לא להשתמש בהסבר הפשוט של "צירוף מקרים", במקום להמציא תיאוריות שלמות על מחשבה חיובית, חשיבה קוונטית, צ'י ומפלצת הספגטי המעופפת? הרי ידוע לנו שהעולם הוא כאוטי: נברא מן הכאוס, עודנו כאוטי, ויהיה כאוטי. האטומים מעולם לא "שאפו" לסדר והם תמיד מתפזרים בכיוונים שונים ברגע שניתנת להם ההזדמנות לכך. כך גם בני-אדם, כך גם מזג-האוויר והטבע, כך גם האוויר שגורם לטייפון לחופי ניו-זילנד, בגלל הפרפר שנופף בכנפיו בניו-יורק. אין סדר בעולם, וכל סדר הוא אשליה. אם כך, צירופי מקרים ייתכנו בצורה ברורה, כאשר שתי אפשרויות סבירות לחלוטין "מתנגשות" ביניהן. מדוע התנגשו? אין סיבה, אף-אחד לא שולט בכך. דיברנו על כך גם בתיאוריית הקוד: יש אפשרות שמחר ירד גשם. יש אפשרות שמחר אשכח את המטריה. כאשר שתי האפשרויות האלה יצטלבו, וזה סביר בהחלט, אזי אשכח את המטריה וגם ירד גשם, והתוצאה היא שאני ארטב. אלה שתי אפשרויות קיימות במארג האפשרויות הקיימות ביקום הזה, ואין כל מניעה שהן יצטלבו ביניהן, בהתאם לתורת הכאוס. כך גם יש אפשרות שאחשוב על חמישים שקל, ואפשרות שאמצא חמישים שקל. שתי האפשרויות קיימות ויכולות להצטלב. צירוף מקרים.

MetalSinagouge

New member
התער של אוקהם? אוקיי.

אתה ישות בלתי נחוצה, ואתה לא קיים. שבוע טוב.

0Pandemonium0

New member
כן, ידעתי שתעשי משהו כזה. אם היה לי כוח

להוסיף את זה ולכתוב מגילה ענקית, הייתי עושה את זה. אבל אין לי.
התער של אוקהאם יכול להיות די מטומטם לפעמים וצריך לזכור שכל ההנחות שאנחנו מניחים באמצעותו, הן הנחות בלבד. ובכל-זאת, תמיד סביר יותר שהפשוט הוא הנכון. מדובר כאן על סבירות, סטטיסטיקה, ולא על ייתכנות ודאית. כך, למשל, יכול להיות שאלוהים קיים, אבל ההנחה הפשוטה יותר תהיה שהוא לא. האם אנחנו באמת צריכים תמיד לפנות אל הדרך הקלה? אל המחשבה הפשוטה? אני לא חושב שתמיד, אבל בהחלט ישנם מקרים שבהם זה רצוי. העולם פשוט, חבל שאנחנו מסבכים אותו.

MetalSinagouge

New member
שאלה:

האם *אתה* בעצמך ניסית לחשוב וליצור את המציאות (במספר אירועים, אם אתה מסתמך על סטטיסטיקה) כפי שכל מוכרי הסוד\התת מודע\סיפורי אלף לילה ולילה טוענים, או שאתה מוכן להסתפק בהצהרות של אנשים אחרים עם חוויות אחרות? ואני בן.

0Pandemonium0

New member
אה, אני יודע שאתה בן. רק עכשיו שמתי-לב.../images/Emo3.gif

מצטער. ולא, לא עשיתי נסיונות כאלה בגלל שאני רואה בזה בזבוז זמן. אני פשוט לא מאמין בזה, וזו מיסטיקה בשבילי. אתה ניסית? ואגב, אני כן מאמין בסוג מסוים של שינוי המציאות, אם אפשר לקרוא לגוף הפיזי הפרטי שלך "מציאות". אדם יכול להשפיע על הגוף שלו ושלו בלבד בעזרת מחשבה, והמדע מכנה זאת "אפקט הפלצבו".

MetalSinagouge

New member
ושוב, מי אמר שאי אפשר להשפיע

על המציאות החיצונית? אני לא ניסיתי את זה, אבל אני לא אומר שזה אפשרי. אני אגנוסטי. וזו עמדה ממש מגניבה כי אני בעצמי לא צריך להוכיח כלום אבל אני יכול להאשים אנשים אחרים בזה שהם לא מנסים להוכיח את העמדות שלהם (כמוך למשל). נסה לדמיין איפה קראת באריכות על זה שזה לא אפשרי. ז"א באיזה פורום. נסה כעת לדמיין מה הארכיטיפ הטיפוסי של אנשים שבד"כ מסתובבים בפורום כזה (או בפורום הזה, אם להיות הוגנים
) האם אתה סומך על המילה שלהם? אה פנדמוניום? האם אתה סומך על אנשים שע"פ צה"ל מוגדרים בתור מנותקים מהמציאות?

0Pandemonium0

New member
אבל הרי אתה יודע שאלה המוגדרים "מנותקים

מהמציאות", הם אלה שהכי מחוברים אליה. וגם אני לא צריך להוכיח כלום, מפני שגם אני אגנוסטי.
עד שלא יוכח לי קיומה של המחשבה הקוונטית או שאר יכולות ESP, אני לא מאמין. זה לא מסתדר עם ההגיון שלי ונראה לי כתוספת מיותרת לעולם, שמסבכת את הפשטות שלו.

MetalSinagouge

New member
זו סתם קלישאת זן טיפשית.

זה א אגנוסטיציזם, זה דוגמאטיזם, ואם לא תזיז את עצמך להוכיח משהו, אף אחד לא יוכיח לך. והגיון? אותו הגיון שאומר שכדור הארץ הוא שטוח? או שיש לך קשר עם הגיון יותר מדוייק?

0Pandemonium0

New member
אני לא יודע מה להגיד לך.

משום מה, תמיד בויכוחים איתך אני מצליח לאבד את חוט המחשבה, ולקלוט רק מאוחר מדי שבעצם אני לא זוכר את הנושא המקורי, ולכן אין לי בכלל מה להגיד. אולי זו המומחיות שלך, פשוט לחפור ולחפור ולבלבל את המוח בצורה כזו שאנשים כבר לא מסוגלים להתווכח איתך. ואולי אני סתם עייף מהצבא.

MetalSinagouge

New member
נההה... בא פשוט נסגור על זה שאכלת PWND!

כי אני לא מצאתי שום דבר מבלבל או מוזר ב2 שורות, בסה"כ 2 שורות שכתבתי. אחר כך אתה מתפלא למה אתה אתה מוציא ציונים נמוכים בפסיכומטרי

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif

מכיוון שאתה לא דוס (ואין לי חלילה כוונה לפגוע באף אחד), אזי תרשה לי להאמין ששיטות ההוכחה שלהם נוסח "כך כתוב" לא תקפות לגביך.
באותה מידה שאתה יכול "להוכיח" שיש צירוף מקרים, אני יכולה להוכיח שאין ובתכל'ס - בשום מקרה זו לא תהיה הוכחה אמיתית.

0Pandemonium0

New member
כן, נכון. אבל אני חושב שמה שכתבתי די הסביר את

הכל בצורה הגיונית, לא? אלא אם את מאמינה בהשגחה עליונה כלשהי שמכוונת את הכל...

Gilliana

New member
מה הקשר השגחה עליונה???

ולמה אתה נעול על אפשרויות כ"כ קובנציונליות של או צירוף מקרים או השגחה עליונה? מה עם תאוריית הקוד למשל, שאפילו אתה הזכרת אותה באחד הפוסטים האחרונים?אולי אנחנו בעצמינו מכוונים את הדברים בדרך מסויימת? יש הרי אינסוף אפשרויות, על למה להינעל רק על תאוריות קונבציונליות?

0Pandemonium0

New member
אבל תיאוריית הקוד היא צירופי מקרים!

היא השתלבות אקראית של אפשרויות, ואני מדגיש שוב, אקראית. אף-אחד לא שולט בתיאוריית הקוד, גם לא אנחנו. האפשרויות שנפתחות בינינו כתוצאה ממנה, הן הן צירופי מקרים!

Gilliana

New member
HUH??? ממתי?

מה פתאום צירופי מקרים??? קבלת החלטות ע"ס INPUT. ההחלטות אינן בשום פנים ואופן צירוף מקרים, להיפך - בהתאם לאופי פעולתה של תוכנת מחשב הכל מתוכנן ומחושב: אם X אז תעשה כך ואם Y אז תעשה אחרת.

למעלה