?

Lu Tze

New member
תראה, זו עבודה קשה אבל מישהו

צריך לעשות אותה.

afon

New member
זו לא חוכמה זו נקודת ראיה שונה!

ואני בן 15

RANDYme

New member
../images/Emo4.gif

א.תגדיר חוכמה ב.אפחד לא יכול לנחש איך ייראה עולם שמונהג על ידי ילדים. אין להם אפור, רק שחור ולבן. לטוב ולרע... ג.יפה לך שאתה בן 15...

meindelbium

New member
שטויות../images/Emo11.gif

כבן 15 נוסף אני אומר לך שאין כזה דבר שחור לבן את רוצה להגיד לי שקסם אחד ביום אחת פתאום החשיבה משתנית?

RANDYme

New member
דיברתי על ילדים

לילדים יש ראייה של רק שחור או לבן.. ולא, החשיבה לא משתנית ביום אחד. בשבוע אולי כן... לדוגמא -יש המון חילוניים שהיו יותר קרובים לנצרות מליהדות, ותוך פרק זמן כל כך קצר הם נהיים חרדים אדוקים... ושוב- לשכל אין גיל.

afon

New member
את אמרת

שילדים בני 7 יותר חכמים מאנשים בוגרים בגלל צורת הראיה שלהם!

afon

New member
כל כך קשה להבין?

מכאן נובע שחוכמה היא גם זוית ראיה

RANDYme

New member
בטח שכן!!

באופן מסויים. אם הנקודת ראייה שלי על יהודים, היא שהם לא מפסיקים להפיץ מחלות, ומבחינתי זה מבוסס מדעית והכל, הנקודת ראייה שלי כן מראה על חוכמה.

afon

New member
לו דווקא! הידע יכול לבסס נקודת ראיה

אבל אין קשר בין נקודת הראיה שלך לבין רמת החוכמה שלך! יש ימנים חכמים יש שמאלנים חכמים ויש טיפשים בשתי הצדדים!

afon

New member
זה לא ואני יוכיח לך!

איש שחור שיום אחד מעלים אותו על ספינה בשלשלאות לאמריקה באמצע המאה ה18 רוצים לבדוק האם באמת השחורים פחות חכמים מהלבנים (מחקרים גזעניים) מתחילים לשאול אותו שאלות הוא לא יכול לענות אל אף אחת מהן בגלל שהוא לא יודע שום דבר על יוון העתיקה או על האל הרחום או על הדמוקרטיה. מכאן מסיקים שהשחורים ברברים ומזל שהלבנים באו ומתרבתים אותם! אבל אם תשאל את הלבן על איך הנמר אורב לטרפו או על איך ללכוד צבי הוא לא יוכל לענות! זה בדיוק מראה שחוכמה זה לא קטע של ידע! עכשיו הבנת... שאלות לוגיות הן השאלות שאמורות לבדוק חוכמה ולא ידע!

preacher

New member
אומרים "ואני אוכיח"

וסליחה על התיקון, והאשם כמובן במערכת ה"חינוך" המופלאה שלנו (מקום 31 במדינות המפותחות, אחרי לוקסמבורג!!!) אבל נמאס לי לראות את השגיאה הזו. אני אוכיח - הוא יוכיח. ולעניין... גם לוגיקה צריך ללמוד. יש שיטות לוגיות וכשלים לוגיים ידועים. גם בלוגיקה יהיה למי שלמד יתרון אדיר.

למעלה