?

preacher

New member
או שבגלל השעה המוקדמת

פיספסתי את חוש ההומור שלך? אם כן אני מצטער.

afon

New member
אוקיי אז הקטע עם הלוגיקה לא נכון

אבל כל השאר נכון חוכמה זה לא ידע!

ארינמל1

New member
לרוב כאשר בדיון...

...צד אחד מתחיל לתקוף אישית את הצד השני, זה מסמן שלא נשאר לו אפילו טיעון אחד.

lordjek

New member
ואו!

נפתחו לי העיניים! נכון שיצא לי בסדיר להתווכח על נשוא, אבל אז עשיתי את זה עם בני גילי! אין פלא שהחברה פה לא אהבו את הגישה שלי - הם פשוט עו דלא הגיעו אליה. תודה רבה!!!

הכל בהומור

אתם נורא מחיקים אותי משני סיבות: 1. אתם נורא עויניים, לא התכוונתי לפגוע, אני בעצמי בת 16, זה היה בציניות, בהומור. סתם כי הרבה פה צעירים מאוד והפתיע אותי... אני מתנמצלת על ההרבה סימני שאלה אבל זה היה אמור להדגיש את הציניות. ואל תמהרו להניח שאדם טיפש רק ביגלל שנידמה לכם שהוא כתב משהו נגדכם. ולא ניסיתי לרמוז שיש משהו רע בגיל הזה... כמובן... 2. אתם מצחיקים נורא כי כולם פה מסיקים שאני דתיה איך שהוא? אני לא מבינה , עוד לא כתבתי דבר וחצי דבר על האמונה שלי עד היום. איך אתם כבר יודעים, אתם טלפטיים? אתה נישמעים לי נורא ממהרים לשפוט משהו מתוך שלו ש שורות שהוא כתב. משהו פה כבר הספיק להגיד באיזה צד אני ועם מי... אני בשום צד אבל למען האמת אם זה מעינין אותם מה שלא כל כך ניראה לי השירשור הזה , אז אני לא מאמינה באלוהים בכלל.

את צודקת, ואני מתנצל בשם האחרים

על החיפזון שלהם בהסקת מסקנות נמהרות ובתקיפה ללא סיבה. ומה בעניין לוח הכפל?

לוח הכפל

לוח הכפל זה ידיעה, כמו שמשהו כבר כתב פה אני לא זוכרת אם זה היה אתה או לא, יש שני סוגים של אמונה אחד אני מאמין למה שאתה מספר ללי או מאמין שיש מקום שקוראים לו קנדה ויש אמונה שהיא דומה לאמונה באלוהים והיא יותר בסיסית אני דיברתי אליה ולכן להאמין בלוח הכפל זה לא רלונטי כל כך

אני מזכיר: דיברת על

"אמונה של האתאיסטים במשהו", ואני דיברתי על כך שלאתאיסטים אין אמונה בדבר מופשט וכוללני כגון "אלוהים" "מדע" "טבע".

ואני סתרתי אותך

ואמרתי שאני לא מאמינה שאדם יכול לחיות מבלי להאמין בכלום. תמיד צריך להיות בסיס בטוח והרי אין שום דבר בטוח בעולם ולכן חייבים להתחיל במשהו שאתה מחליט שהוא בטוח באופן די שרירותי מבלי שאתה יכול להסביר למה וזאת האמונה הבסיסית של כל אדם.

כמובן שלא סתרת ../images/Emo70.gif אדרבא, אמרי לי

בבקשה: במה אני מאמין

לא תענתי ש...

אני יודעת במה אתה מאמין, רק טענתי שאני לא חושבת שאדם יכול לחיות בלי אמונה ושלוח הכפל זאת ידועה לא אמונה.

ואני אומר לך, שאינני מאמין בשום

דבר "כזה"! לא הפרכת את טענתי. אני מאמין כמובן, במידה זו או אחרת, בנסיונם של עמיתַי וקודמַי. קראתי, למשל, שיפני אחד חישב מיליארד ספָרות של המספר "פי", ואני נוטה להאמין בכך בסבירות גבוהה ביותר, כי הרושם שלי הוא, שהדבר טכנית אפשרי, ואני סומך על יושרו המקצועי של הבחור הזה. אני אישית לא מדדתי את המרחק מכדור הארץ לשמש, ולא את מהירות האור, אבל אני מאמין שהמרחק הוא כ-150 מיליוני ק"מ, וקרני השמש מגיעות אלינו במשך 8 דקות. אבל אין דבר כוללני ומופשט שאני מאמין בו. אין דבר כזה. ואת זה לא סתרת.

המשך

איך אתה מגיע לידיעות האלה? מתוך תהליך מחשבתי או לוגי, נגיד, נכון? אבל איך מתחילים בתהליך הזה מה הבסיס של ההגיון שלך? אני חושבת שאין שום דבר ברור וודאי בעולם, אבל בני אדם לא יכולים להתמודד אם אי וודאות שכזה (יש כלאה שיכולים יותר ויש שפחות, יש שמכירים בכך ויש שלא) ובלגל כזה אז הם מסדרים להם דברים בראש, ההתחלה של הסדר הזה היא החלטה (לא תמיד מודעת) ש"זה" למשל כן וודאי, אבל זאת לא האמת זאת האמונה של האדם משם הוא יכול להתחיל לבנות את הגיון שלו ואת הידעות שלו עלל בסיס זה. אנהייחושבת שאמונות זה דבר טיבעי כמו שיש לכל אדם מחשבות ורגשית יש לו גם אמונות.

לא אתאיסטית

אתאיסתית זה לא מאמינה , לא אמרתי שאני לא מאמינה, אמרתי שאני לא מאמינה באלוהים. אלא אם יש הגדרה אחרת לאתאיזם?

Lu Tze

New member
אה, אופס...

פשוט רוב הזמן משתמשים ביתר סימני שאלה למטרות אחרות מאשר להדגיש ציניות.

למעלה