2X08

2X08

עשו כזה טאררם מהזומבים, ובסוף הראו אותם לדקה ורבע..... האמת שהם הזכירו לי יותר את הפיראטים מהסרט הראשון של שודדי הקריבים, שג'ק וכל החברה שלו היו מתים חיים יותר מכל זומבי אחר שראיתי בפרסומות (אני נורא מפחדת מזובמים) אהבתי שגם אין פלאשבקים לעבר.

סוף סוף אורורה קיבלה אישיות, ואפילו אישיות אמיצה שרוצה לעשות משהו עבור הזולת. שיפור של 180 מעלות מהיללנית הכעסנית שהיא הייתה. מולאן לעומת זאת...... חבל שסנאו לא תקעה לה את החץ בעין. היא כל כך הרגיזה אותי הפרק הזה - אמרתי לפיליפ..... אני נשבעתי לפיליפ...... הנסיך שלנו פיליפ.... יאללה הבנו שאת מאוהבת בו, הבנו שאת האימא של הפמינסטיות שצריכה להוכיח לכולם שאת החזקה ביותר, הנאמנה ביותר והכל ביותר..... תגברי על עצמך..........

קורה היא דמות מעניינת מאוד. באילו עוד עולמות היא ביקרה? יש רמזים ברורים מידי לארץ הפלאות ולארץ עוץ, וגם היתה התייחסות לעולם שמתחת למים (מי אמר אריאל ולא קיבל?!). קצת נשבר לי הלב שהיא אמרה לאורורה שהיא לא תבוא עם סנאו ואמה לSB, כי פתאום הבנתי שזה נכון, מה יש להן לחפש שם. אהבתי שאורורה לא התפתתה לספר לה כלום גם אחרי שהיא זרקה את שביב האינפורמציה על הנשמה האבודה של פיליפ שמסיירת לה בעולמות אחרים. זה הגיוני בעייני, כי מי יודע כמה ואילו עולמות עוד קיימים (אולי הוא בלימבו, זה לא עולם המתים ולא עולם החיים). ברברה הרשי מדהימה, אני מאוד נהנת מכל הסצנות שלה.

סנאו וצ'רמינג. טוויסט קצת מרגיז, כי לפעמים האבירות של צ'רמינג קצת יותר מידי.... והדיבור שלו לפעמים מליצי מידי. אבל הסצנות שלהם ביחד - וואו
. כאב לי הלב שסנאו אמרה שהם תמיד צריכים למצוא אחד את השניה, והקול העצוב שלה שהיא הבינה שהוא יהיה תקוע בחדר הבוער עד שהיא תחזור אליו. אוף בא לי לנשק את המסך.
ודרך אגב, שני השחקנים הסתפרו...... זה היה בולט ולא יפה. השיער של סנאו הרבה יותר קצר בפרק הזה מהקודמים (הייתה לי פעם את התסרוקת שלה, וכדי לשמור עליה מעוצבת ככה צריך להסתפר כל 6 שבועות)

אמה - היא נהיית יפה יותר מפרק לפרק.
הוק - כן הוא חתיך. כן הוא מיסתורי. אבל חסר לי עוד..... בנתיים הוא מזכיר לי את אוגוסט
אחת הדמויות המרגיזות יותר בSB

נחמד לראות את שיתוף הפעולה של ר'גי ורמפל. מעניין מה הוא עשה לגראני שהיא כועסת עליו כלכך. מעניין מה קרה לו ולקורה. למה רג'י אמרה שהיא ראתה את הגופה של קורה? אין סיכוי שזה התייחסות לנפילה שלה דרך הportal שרמפל נתן לרג'י. אהבתי לראות את רג'י משלבת את המכשפה הרעה ואת הילדה הטובה ביחד. כל עוד תפסיק להתחנן בפני הנרי שיאהב אותה ולא תהיה נחנחית מעצבנת כמו שהיא מתחילת העונה, אולי זו תהיה הדמות החדשה והמוצלחת ביותר של השחקנית.

וסתם הערה, ראיתי השבוע את כל העונה השנייה עם אחותי. פתאום שמתי לב שבפרק השני, רמפל אומר לרג'י שהוא הכיר אותה שהיא הייתה קטנה יותר, והוא משתמש בביטוי portable. זה ביטוי מעניין כי יש לו כמה פירושים. האחד מתייחס לחפץ שאפשר להעביר בקלות ממקום למקום, ופירוש אחר מתייחס לחפץ שקל להחזיק בו. במקרה שלנו יש את כל עיניין הportals, המערבולות שמעבירות מעולם לעולם (ג'פרסון מתייחס לעצמו קופץ מפורטל לפורטל). בפעם הראשונה שראיתי את הפרק חשבתי שרמפל מתכוון לרג'ינה התינוקת קלה לנסיעה, אולי שאפר לגנוב אותה ממקום למקום. אבל פתאום אני חושבת שאולי היא גם לא נולדה בעולם האגדות אלא הגיעה בדרך אחרת.....

Y. Welis

New member
- אקשן ועוד אקשן. יש שיפורים

אחרי כמה פרקים מדשדשים.

אגב חשבתי שכבר ראינו בתולת-ים בסיפור (או שזו היתה פיה תת-מימית?). אולי עוד נראה.

אהבתי את ה-guilt trip בין שילגי לאמה, כאשר שילגי הלכה רחוק יותר וציינה עובדה נכונה (שאולי הוזכרה כאן או שלא), שאם כבר מדברים על אשמה, אז היא זו שאחראית לכך שרג'ינה נעשתה רעה בכלל (כי היא גרמה בטעות לחיסול דניאל) ולכל הבלגן שיצרה מאז (אם כי יש לשער שהרשעות של קורה היתה יוצרת מבתה משהו דומה - היא הכשירה אותה לכך בלי קשר).

היתה גם התייחסות טובה לשאלת הכוח שהגביל את רמפל', ושעורר שאלות לא נחוצות - מקורו (תמנון במעמקי הים...) והיכולת שלו להגביל את בעלי הקסם. הייתי מצפה למשהו מסתורי יותר, אבל נניח.

אגב אהבה, אילו היו מסבירים את אהבתה של רג'י להנרי, כמניע להיתמתנות שלה, זה היה עוזר. חבל שלא הושם על כך דגש. מניעים חשובים לבניית דמויות.

תמיד כצמד, שילגי וצ'רמינג טובים. מצליחים לשכנע למרות הטקסט הקלישאי, כי קלישאה שהיא אמת, תופסת טוב יותר מכל דבר. זה הכישרון שלהם ו*זה* מה שמחזיק את הסידרה ברמה הרגשית. הקסם הנחוץ.

בקשר לתמנון, אני ישר דימינתי את אי המיסתורי של ז'ול וורן או את האגם שיש ליד הוגסוורטס

Y. Welis

New member
עדיף היה המפלצת של פוסיידון מ'התנגשות

הטיטאנים'. משהו שקשה להגיע אליו.

זו הייתה סירנה. לא בתולת ים

יש הבדל בין השתיים. הסירנה היא דמות מיתית מהמיתולגיה היוונית (ואח"כ הייתה חלק מהמיתלוגיה הרומית) הסירנות הן 3 (זה המספר המקובל) נשים יפיפיות שמפתות את המלחים בקולן הערב כדי שהסירות שלהן יתנפצו על סלעים.
יש המון סיפורים ואגדות על מוצאן של הסירנות. בחלק מהסיפורים הן מותארות כחצי אדם חצי ציפור, יש אגדה שהן היו בנות אדם, וחברות של פרספוני. לאחר שהאדס חטף אותה לשאול אימא שלה, דמטר הענישה אותן והפכה אותן לסירנות.

עוד לא ראינו בתולות ים, למרות שבפק הזה בפירוש סופר על בתולת ים ותמנון ענק (אולי אורסולה)

shirush3

New member
נכווווווון

ידעתי שאני מבלבלת בינהן

ובדוק זה מרמז על בת הים הקטנה
שיהיה כבר איך בא לי

נהנית לקרוא אותך

לגבי דיוויד שכלוא בחדר ורק נשיקה של אהבת אמת תציל אותו...
למה הנרי לא יכול להציל אותו?
הרי כשהוא אכל מהפאי תפוחים המורעל נשיקה מאמא שלו הצילה אותו, כך שלא מדובר רק באהבה רומנטית,אלא כל אהבת אמת....

כן אבל...

בדומה לאהבת אמת (של זוג אוהבים) אין דבר החזק יותר מאהבת אם לבנה... וזה העיקרון... אני ספק אם אהבת נכד לסבו תחזיק מעמד.. זה אחרי הכל קללה חזקה למידי

ואווו

אז אאורורה מתה??
עד שאשכרה שמחתי ואמרתי הוק פועל לטובה אבל למה שמרשע יעשה משהו טוב?!! אני ממש ממש ממש מקווה שלאמה תילק נורה אחת או שתיים...

אני ממש ממש ממש אוהבת את הקשר של רג'ינה עם הנרי... וממש אוהבת את השינויים שחלו בה, מוסיף המון לדמות שלה.

מעניין עכשיו איך יצליחו אמה וסנאו לגבור על קורה למרות שנראה כי רג'ינה ורמפל מודעים לעובדה שצ'ארמינג תקוע עם הקללה עכשיו.... בעייתי משהו.

פרק מעולה... מתי הפרק הבא?!

היא לא

מתה. להוק אין את היכולת להוציא לב מגוף. רמפל לימד את קורה ואת רג'י אך לעשות את זה בעזרת קסם.
אני חושבת שקורה שלטה באורורה בעזרת הלב בדיוק כמו שהיא ייצרה את הזמובי בתחילת הפרק.

להוק יש קסם, אבל לא ברור מהו. בתחילת הפרק הוא אמר לקורה שתנסה להרוג אותו, וקורה החליטה שלא, כי היא יודעת שיש לו קסם. רק איזה סוג או מה היכולת שלו.
מעניין מה הוא שלף מהתיק. לדעתי, הוא הרג את הענק או גנב את השעועית שהייתה לו על השרשרת והוא מקווה לפתוח פורטל בעזרתו.
הוק גם לא חשף שהוא אמר לאורורה שהעסקה שלו עם אמה תקפה, ולמרות שאורורה נשלטת ע"י קורה, אני בטוחה שהיא עדיין יודעת מה הוק אמר לה, רק שהיא לא עצמה כרגע.

לא ידוע

לא הראו מה הוא הוציא, רק את הפנים הזוהרות של קורה.
אני לא חושבת שהוק יכול לשלוף לב מתוך חזה, בעיקר אחרי מה שקרה למילה

shirush3

New member
אני פחות אוהבת

את הקשר של רג'ינה עם הנרי
הוא מעצבן אותי בקשר שלהם
לא יודעת להסביר את זה, אבל הוא קצת מגזים איתה לדעתי

נראה לי שבסוף רק שסנואו ואמה יחזרו סנואו תעיר אותו

ואם כבר עוד תהייה
הוא בחדר עם האש, זה לא יכול להרוג אותו?

אולי

הוא ישבור עוד כמה קירות ויגיע למקום מבטחים