3 שאלות קטנות בנוגע לעיצוב מטבח..

ליcות

New member
3 שאלות קטנות בנוגע לעיצוב מטבח..

אני כל הזמן משנה את דעתי בנוגע למטבח ובגלל שהוא קטן יחסית אני חייבת לעשות לו תכנון מושלם. אולי תצליחו לעזור לי.. אז ככה:
בחלק למעלה אני מתכננת 2 קלאפות 90 ס"מ כל אחת, כי אני לא אוהבת ארונות עץ מול העיניים וזה גם מאוד עדין ויפה (התכנון הוא עם זכוכית חלבית בהירה, אולי עם דוגמא עליה ומסגרת אלומיניום דקה). חשבתי לעשות קלאפה אחת עם יחידת אל מגוב (ייבוש כלים), אבל פתאום זה נראה לי מיותר ובזבוז שטח.. מדובר על אורך 90 ס"מ מה שאומר שכל הקלאפה תיועד לייבוש כלים, וסה"כ יהיה גם מדיח.. חשבתי על זה כי אני לא אוהבת לשים מתקן ייבוש כלים על השיש, אבל המחשבה לבזבז על זה קלאפה שלמה שבמקום זה יכולתי ליצור לעצמי עוד שטח אחסון קצת מטרידה אותי. עוד משהו - ניתן לייבש רק צלחות וכוסות, לא כלי פלסטיק גדולים, לא סירים..אז אולי זה לא ממש שימושי. מה דעתכם? למי שיש את זה - זה באמת שימושי ביום יום? אולי כדאי לוותר על הרעיון של שיש נקי מדברים ובכל זאת לשים יחידת ייבוש קטנה על השיש, ואז להשאיר את הקלאפה לאחסון?
ארון ירקות - כיום יש לי סלסילת ירקות שמצאנו לה פינה נוחה, אבל במטבח לא ממש יהיה לי מקום לזה. הבנתי שניתן לאחסן את זה בתוך ארון מיוחד עם רשתות נשלפות (מדובר על אחסון תפו"א, בצל, שום.. היבשים למינהם שלא דורשים מקרר). השאלה היא מה לגבי הריח? זה לא ייצור ריח בתוך הארון? ומה עושים עם הלכלוך? בכלל חשבתם על הסלסילה הזו (שבטח יש לכולנו בבית..) כשתכננתם מטבח או שאני המשוגעת היחידה
?
אני עדיין מתלבטת בין דלתות עץ מלא ובין פורניר. ההתלבטות נובעת מהמחיר
. אישית אני אוהבת יותר את העץ כי ניתן לעשות מסגרת קטנה וזה מוסיף, ובפורניר זו דלת חלקה. גם הצבע של הפורניר לא ממש הצבע של העץ שאהבתי.. דומה אבל לא בדיוק. מצד שני, מדובר על הפרש די גדול מבחינתינו במחיר לטובת הפורניר. מעבר למראה, מה יותר איכותי? יש חסרונות מיוחדים לפורניר שאני צריכה לדעת עליהם לפני שנחליט סופית? תודה..

איריסג

New member
כמה תשובות

ואני מתנצלת מראש אם אני פה ושם יוצאת פיינשמקרית.... אז ככה: תשאירי את הקלאפה לאיחסון, ושימי על השייש יחידה קטנה לייבוש כלים. או שאל תשימי בכלל. אם יש לך מדיח - הרי 95% מהכלים יהיו במדיח ויתייבשו שם - ויעופו ישר לארון אחר כך. ה 5% הנותרים (קעות הגשה עדינות, כוסות יין וכו') - תחשבי כמה ימים בחודש יש לך כאלה, ותראי שגם אם פעם ב... תפרשי מגבת על השייש ותניחי אותם עליה לייבוש לא יקרה שום אסון. אצלנו יש כרגע מתקן ייבוש כלים מאיקאה. לא הכי "פושט", אלא היקר יותר, מהאלומיניום. אפילו אני, עם שתי הידיים השמאליות שלי הצלחתי להרכיב אותו, והוא נראה ממש בסדר. אם יש לך אלומניום משולב בעיצוב של המטבח אז על אחת כמה וכמה. אבל שוב, גם אם לא תשימי כלום - זה בעיני ממש לא אסון (לי לצערי יש שני מדיחי כלים - אני ובעלי....) ארון ירקות - אולי במקום ארון, תשאירי נישה פתוחה ותשימי בה סלסילת קש? ככה זה עובד אצלי וזה אחלה. אין שום ריח, נשבעת לך... (אלא אם כן שכחתי איזה תפוח אדמה והוא הרקיב, ואז שאלוהים יעזור לי... מצד שני - שוטפים את הסלסילה ומייבשים אותה בחוץ לכמה שעות - ואין סירחון שנדבק לארון מבפנים. ושוב - סלסילות קש מרובעות עמוקות יש באיקאה - בגרושים (שיהיו בריאים. אין עליהם בפיצ'יפקס...) לגבי דלתות עץ או פורניר - המטבח שלנו יהיה עם דלתות מעץ מלא, כי אנחנו רוצים לצבוע אותו בצבעים שונים, ממניפת הצבעים של טמבור ונירלט. בעיני אין בכלל על מה לדבר - העץ המלא נותן הרבה יותר אפשרויות. אבל כמובן שזו שאלה של תקציב. אם יש לך איפה להוריד במקום אחר, כדי לאפשר את זה לעצמך - לכי על זה. אני באופן אישי לא הייתי רוצה להסתכל ב 15-20 שנה הקרובות על המטבח שלי ולהגיד לעצמי "אוף, אבל רציתי את ההוא...". מצד שני- אצלנו המטבח הוא המרכיב הכי יקר בבית ככל הנראה - והכי מרכזי בו. (אולי לא הכי יקר... נראה כמה יעלה לנו האלומיניום... הבנתי שזו המכה האמיתית, אבל בוודאי שהמטבח הוא מרכז החיים של הבית - ורמת ההשקעה שלנו בו היא בהתאם).

מה שאיריס אמרה

ועוד אוסיף משלי לגבי מתקן הייבוש- יש לי , וזה פשוט ארון מ ב ו ז ב ז ! אם לא היה לך מעולם- נסי לחשוב על כך שאת צריכה להרים את הצלחת הרטובה לגובה- כל המים יטפטפו לך עד המרפק- ממש לא נעים, וגם אופן האיחסון שם לא נוח כמו שכתבת רק לצלחות וכוסות. אני מעדיפה מתקן יבוש קטן על השיש שאחרי שעה אפשר לקפל אותו ולהכניס לארון שמתחת לכיור, על אחת כמה וכמה כשהמטבח קטן ויש צורך לחשוב על כל מקום אחסון. רק לגבי הדלתות אני בהסתייגות- כי זה דבר שניתן לשינוי, אם אין היום כסף להשקיע אפשר בעוד כמה שנים לשנות אותן ובעוד 15-20 שנה אולי בכלל תרצי לשנות את כל המטבח.... או לפחות לרענן אותו בעוד פחות שנים מכך ותוכלי לעשות זאת ללא כאב לב

ליcות

New member
גם לנו יש את המתקן ההוא מאיקאה ../images/Emo13.gif

ואני גם אוהבת את הדברים שלהם..יש לנו מלא מלא שטויות משם
. אהבתי את הרעיון עם הנישה הפתוחה וסלסילות נשלפות. מחכה לדעתך לגבי מקומות אחסון במטבח (פתחתי בהודעה נפרדת). תודה..

Dfengshui

New member
בקשר למגבת על השיש ../images/Emo13.gif

ראיתי בחנויות "המצאה" ישראלית - מגבת לייבוש כלים על השיש. מדובר במעין מגבת עבה יחסית, בגודל של מגבת מטבח רגילה (קצת יותר ריבועית). ייתכן ויש ספוג בשכבה הפנימית, לא יודעת. לפי הכיתוב על האריזה, המגבת סופגת את הנוזלים ומתייבשת אח"כ. ניתנת לכביסה. סתם נזכרתי בחיוך איזה המצאות יש היום

ענתש

New member
לגבי האל מגוב - הייתי מוותרת.

תשקלי להשקיע את ההפרש בכיור עם פטנט של רשת שמתלבשת עליו ליבוש כלים, ככה הרטיבות מטפטפת לכיור. צירפה פה מישהי בעבר כיור שנדלקתי עליו, ברוחב מטר עם רשת נירוסטה שאפשר להרכיב על חצי ממנו ליבוש כלים. ארון ירקות - אני שמה הכל במקרר. גם בצל ותפו"א. אבל בעקרון הייתי שמה סלסלה פתוחה כזו מנירוסטה שאפשר לקנות בכל הום סנטר ולא מבזבזת מקום בארון סגור. אפשר לשים אותה על השיש וזה אפילו דקורטיבי או בחדר המזווה או בפינה כלשהי. מה זה פורניר ? סיבית ? לא הייתי נוגעת בסיבית במטבח. נסיון מר עם זה... לא משנה מה יגידו לך בסוף הסילר הולך וזה מתנפח ומתפורר. ואת מגלה את זה כשזה כבר אבוד וג'וקים הטילו בזה ביצים (איככככס).

ליcות

New member
../images/Emo5.gif הרגת אותי עם התיאור..

פורניר זה לא סיבית, זה הציפוי שיש על דלתות המטבח (יש עץ, פורמייקה או פורניר). בעיקרון זה קליפת עץ מודבקת.. משהו כזה. בכל מקרה הארונות עצמם הם מעץ סנביץ' מלא, גם אני לא מתפשרת פה, השאלה היא רק לגבי הדלתות. לגבי הסלסילה - יש לי כיום אחת כזו ומאוד יפה, אבל במטבח פשוט לא יהיה לי מקום עבורה (צריך נישה קטנה כזו, לא שסתם תהיה מונחת על הרצפה בלי מקום מיוחד). אני אבדוק באמת סלסילות לשיש או את הרעיון של איריס - סלסילות נשלפות.. תודה.

Rשף

New member
קליפת עץ מודבקת על ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

בדרך כלל על סיבית, כי לעץ יש כבר מראה של...עץ. אגב אני לא נגעל מסיבית אם יודעים שהיא איכותית ועובדים איתה כמו שצריך.

Xeo

New member
אפשר להדביק את זה על סנדוויץ',

סיבית, MDF ואם יש עוד משהו שאין לו מראה טבעי אז גם עליו
כמו שמדביקים פורמייקה אך כמו שנאמר כאן פורניר זה באמת שכבה דקה של קליפת העץ.

Rשף

New member
אפשר גם על זכוכית

בדרך כלל מדביקים על סוגי עץ בעלי מראה נחות

Xeo

New member
מדביקים על סנדוויץ' לעיתים קרובות

לסנדוויץ' יש מראה נחות.

Xeo

New member
תריץ חיפוש בגוגל על פורניר וסנדוויץ

הנה תוצאה מתוך בית ונוי: "פורניר - קליפה דקה של עץ שמצופה על משטח של שבבית או סנדוויץ'. הקנטים עשויים עץ מלא כדי להגן על הפורניר במקרה של מכה. יש דלתות שבאות עם מסגרת של עץ גושני והחלק המרכזי הוא פורניר שמודבק על סנדוויץ'. "

yrnkrn

New member
אצלנו פורניר מודבק על סנדוויץ'

זה פשוט מה שמסכמים עם הנגר.

w o o o d y

New member
כמה הבהרות

בתור מקצוען מתחום הנגרות קראתי פה הרבה דברים מוטעים בנושא אג ככה: אין דבר כזה עץ סנדוויץ מלא- סנדוויץ זה לא ממש עץ- זוהי פלטה תעשייתית הנוצרת מהדבקה של לוחות עץ דקים אין להשוות לעץ מלא אמיתי שהוא יחידה שלמה ומוצקה. הסנדוויץ משמש לבניית גוף הארון- ועדיף מאוד שזה יהייה סנדוויץ אוקומה (המכונה גם סנדוויץ אדום) ולא סוג אחר או סיבית פורניר- שכבה דקה של עץ המודבקת במקרה הטוב על MDF או סנדוויץ (בדלתות ומשטחים גדולים הסנדוויץ עלול לתפוס בטן ולכן עדיף MDF) ובמקרה הרע (מאוד)- על סיבית. חסרונות הפורניר- במראה- פחות יפה מעץ מלא , ובעמידות לאורך שנים ( יכול להתקלף או במקרה של פגם כמו למשל שריטה עמוקה או מכה אי אפשר לתקן- לעומת עץ שתמיד ניתן לשייף ולחדש.) נגרים רבים ואף חברות ידועות מוכרים רהיטים בשילוב פורניר תחת הגדרה של עץ מלא- הזהרו מחיקויים לדעתי- אם העבודה ברמה איכותית לא אמור להיות הבדל מאוד משמעותי בין עץ מלא לפורניר- לא הבדל שיצדיק את הויתור במטבח שאמור לעבוד שנים רבות. ולגבי החלפת דלתות- לא הייתי הולך מראש במחשבה הזאת. אף בעל מקצוע רציני לא אוהב עבודה של החלפת דלתות במטבח קיים וגם אם תמצאי מישהו שיעשה זאת, לדעתי המחיר יהייה יקר יחסית. (אלא אם כן הוא חדש בתחום או זקוק מאוד לעבודה)

ליcות

New member
תודה רבה על ההבהרה החשובה!

טוב לדעת שבגוף הארון סנביץ' אוקומה זה הכי טוב כי זה מה שאנחנו מקבלים ולא הבנתי מה זה אומר
לגבי פורניר מול עץ - השתכנעתי ללכת על עץ. אני אבדוק באמת מה ההפרש במחיר, אבל שווה לנו להשקיע לטווח הארוך בלי שנצטרך להחליף דלתות, וגם - אם נרצה פעם לצבוע לצבע אחר, אז זה לא בעיה בעץ. המון תודה!

למעלה