3 שאלות קטנות בנוגע לעיצוב מטבח..
אני כל הזמן משנה את דעתי בנוגע למטבח ובגלל שהוא קטן יחסית אני חייבת לעשות לו תכנון מושלם. אולי תצליחו לעזור לי.. אז ככה:
בחלק למעלה אני מתכננת 2 קלאפות 90 ס"מ כל אחת, כי אני לא אוהבת ארונות עץ מול העיניים וזה גם מאוד עדין ויפה (התכנון הוא עם זכוכית חלבית בהירה, אולי עם דוגמא עליה ומסגרת אלומיניום דקה). חשבתי לעשות קלאפה אחת עם יחידת אל מגוב (ייבוש כלים), אבל פתאום זה נראה לי מיותר ובזבוז שטח.. מדובר על אורך 90 ס"מ מה שאומר שכל הקלאפה תיועד לייבוש כלים, וסה"כ יהיה גם מדיח.. חשבתי על זה כי אני לא אוהבת לשים מתקן ייבוש כלים על השיש, אבל המחשבה לבזבז על זה קלאפה שלמה שבמקום זה יכולתי ליצור לעצמי עוד שטח אחסון קצת מטרידה אותי. עוד משהו - ניתן לייבש רק צלחות וכוסות, לא כלי פלסטיק גדולים, לא סירים..אז אולי זה לא ממש שימושי. מה דעתכם? למי שיש את זה - זה באמת שימושי ביום יום? אולי כדאי לוותר על הרעיון של שיש נקי מדברים ובכל זאת לשים יחידת ייבוש קטנה על השיש, ואז להשאיר את הקלאפה לאחסון?
ארון ירקות - כיום יש לי סלסילת ירקות שמצאנו לה פינה נוחה, אבל במטבח לא ממש יהיה לי מקום לזה. הבנתי שניתן לאחסן את זה בתוך ארון מיוחד עם רשתות נשלפות (מדובר על אחסון תפו"א, בצל, שום.. היבשים למינהם שלא דורשים מקרר). השאלה היא מה לגבי הריח? זה לא ייצור ריח בתוך הארון? ומה עושים עם הלכלוך? בכלל חשבתם על הסלסילה הזו (שבטח יש לכולנו בבית..) כשתכננתם מטבח או שאני המשוגעת היחידה
?
אני עדיין מתלבטת בין דלתות עץ מלא ובין פורניר. ההתלבטות נובעת מהמחיר
. אישית אני אוהבת יותר את העץ כי ניתן לעשות מסגרת קטנה וזה מוסיף, ובפורניר זו דלת חלקה. גם הצבע של הפורניר לא ממש הצבע של העץ שאהבתי.. דומה אבל לא בדיוק. מצד שני, מדובר על הפרש די גדול מבחינתינו במחיר לטובת הפורניר. מעבר למראה, מה יותר איכותי? יש חסרונות מיוחדים לפורניר שאני צריכה לדעת עליהם לפני שנחליט סופית? תודה..
אני כל הזמן משנה את דעתי בנוגע למטבח ובגלל שהוא קטן יחסית אני חייבת לעשות לו תכנון מושלם. אולי תצליחו לעזור לי.. אז ככה: