3 שאלות קטנות בנוגע לעיצוב מטבח..

אין שום בעיה עם פורניר

יש כל מיני סוגי פורנירים . יש פורניר דובדבן יש פורניר בוק ועוד . צריך להקפיד יותר על החומר של הארגז , דלתות ממילא יש כאלו שמחליפים אותן לאחר כמה שנים , סתם לשם שינוי .
 

ליcות

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבבקשה - חוות דעכם על התכנון..

אם כבר עזרתם לי בנושא הקלאפות (ואכן חיזקתם את מה שחשבתי.. חבל על השטח), תגידו לי אם יש לי מספיק שטחי אחסון, האם צריך עוד, מה כדאי לשנות, להוסיף וכו'. אז ככה - מתחת לשיש (בצורת ח' שכולל מקום ישיבה בצד השני) מתוכננים: |
ארון עם מדפים נשלפים או מגירות (עוד לא הוחלט) לצלחות, אולי מגירה אחת עבור אוכל יבש (אורז, פסטה).
פינתי שישאר עם מדפים ללא פרזול, כי יש לי כמה מחבתות גדולות וסירים גדולים שלא יכנסו לי במגי'ק למינהם וגם חבל לי על הכסף (ועוד יהיה מלא מקום ריק).
2 ארונות "מבוזבזים" שהולכים על ארון כיור (ששם יהיה פח קטן נשלף וחומרי ניקוי) וארון מדיח.
מגירות 80 ס"מ מתחתח לכיריים - אחת דקה לסכום, 2 עמוקות לסירים, מכסים ומחבתות.
ארון תבלינים ובקבוקים, ישמש גם מעין מזווה קטן.
ארון 70 ס"מ עם מדפים נשלפים או מגירות, או מדף (תלוי בתקציב שישאר) ששם יאוחסנו המיקסר, עוד קצת פלסטיקים גדולים, ואולי נרחיב אותו שיהיה גם מקום לירקות יבשים. מעל השיש:
2 קלאפות 90 ס"מ, עם מדף באמצע כל קלאפה (שם יאוחסנו כוסות, כלים קטנים). בין הקלאפות יפריד קולט אדים.
יחידה פתוחה (כוורת) שיהיו בה ספרי בישול ומתחתיהם קפה תה סוכר.. חוץ מזה, יש לנו נישה של מטר רוחב בערך (די מוסתרת, לא רואים אותה דרך הסלון) ששם תהיה יחידת בילד אין (2 מגירות עמוקות, תנור, קלאפה למיקרוגל ועוד ארון מעליה), כרגע מבחינתי המגירות האלו ריקות. לידה יהיה ארון מדפים קטן בגודל 30-40 ס"מ מהרצפה עד גובה 1.80 בערך, ששם יאוחסנו אוכל, בקבוקים, וכו' (מזווה קטן). וזהו, נגמר לי המטבח
. מקווה שלא פיספסתי כלום.. קטן כבר אמרתי? לפחות יהיה לי שם מקום ישיבה - מעין חצי אי שבצד אחד ניתן לשבת 4 בנוחיות, כי על זה לא הייתי מוכנה להתפשר.. מה דעתכם? מה לשנות? בגדול -אין לי המון כלים, כיום הכל נכנס לי בדירה שכורה במטבח של 4 ארונות 60 ס"מ, ויש לי עוד 2 מדפים של תבלינים, אבל מי יודע מה עוד יהיה בעתיד.. תודה רבה על העזרה!
 

ענתש

New member
לא מבינה בזה כלום...

אבל רק רציתי להגיד שלא לשים חומרי ניקוי מתחת לכיור (לא לתכנן שזה יהיה המקום שלהם, שיהיה להם מקום אחר בבית שאפשר לסגור ולנעול) כי זה מאד מאד מאד מסוכן עם ילדים.
 

Rשף

New member
אצלי נעול עם מנעול ילדים

מעין לולאה עם מנעול לחיצה.
 

איריסג

New member
ואם באיקאה עסקינן...

אז גם להם יש איזה פטנט לנעילת ארונות ומגירות - מין קליפס פנימי כזה. תאמיני לי, כשאני אצל חברה שלי וצריכה משהו מהמגירה - אפילו אני בקושי מצליחה לפתוח אותה...
 

Rשף

New member
הוא דורש בורג

לי יש של safety first והוא חיצוני, זה של איקאה דורש ברגים ומשאיר חור כשמפרקים אותו.
 

איריסג

New member
אז ככה:

מתחת לכיריים הייתי עושה מגירה לתבלינים (יש פירזולים כאלה לבלום, שבהם התבלינים שוכבים קצת בשיפוע כך שאת רואה מה כל תבלין). כי בעצם - הכי הרבה משתמשים בתבלינים בבישול, לא? דווקא את מגירת הסכ"ום והצלחות הייתי שמה יותר קרוב לאי ששם יושבים לאכול. מתחת לכיריים הייתי ממקמת מגירה שבה יש את כל הפיצ'יפקס של הבישול (ששת, מסננות, פותחנים, סכיני חיתוך, וכו' וכו'). לגבי תה וקפה - איפה את ממקמת את הקומקום החשמלי? לידו צריך להיות כל עניין הקפה / תה סוכר. אצלי זה בכלל על השייש, ממש ליד הקומקום. זה הכי נוח. וכמובן שאת הקופסאות של העודפים שמים יחד עם הסוכ רוכו' - זה לא חייב להיות נגיש. אם יש לך מקום לדעתך ביחידת בילט-אין - אז אולי תוותרי על מגירה אחת ותעשי כוורת לפי מידות של סלסלות - לתפוחי אדמה ובצל? איפה את שמה את מגבות המטבח? צריך מגירה שמכילה גם את כל השקיות: שקיות שבל, שקיות סנדויצ'ים, נייר אפיה, ניילון נצמד, נייר כסף וכו' אולי תשקלי חלק מהכוורת לסגור עם זכוכיות ולשים שם למשל כוסות יין או דברי יחסית שבירים ועדינים שהם גם יפים. אני למשל פריקית של ספרי בישול. כל שנה נוספים לי עוד ועוד - כך שתקחי את זה בחשבון (וזה עוד כשאני במטבחים של דירות שכורות ולמשל כמעט ולא מתעסקת באפיה של עוגות). אם הרוחב של יחידת הבילט-אין הוא מטר, ואת קונה תנור סטנדרטי (שהוא 60 ס"מ) - תבקשי שאת המקום העודף (רוחב של בערך 35 ס"מ נשאר לך למיטב הבנתי) שיעשו לך שם דלת צרה - ושם תעמידי תבניות של התנור. במגירות העמוקות שמתחת לתנור את יכולה לאחסן קערות לסלט, פיירקסים וכו'. אולי תעשי הפרדה בתוך המגירה גם לקעריות. זה מה שעולה לי בראש עכשיו.
 

ליcות

New member
ואו תודה רבה!!

נתת לי המון נקודות למחשבה (איך לא חשבתי לשים צלחות וסכו"ם ליד האי???? כל כך מובן מאליו ואני פיספסתי..
). אתמול ישבנו בלילה על התוכנית שוב אני והבעל (מסכן, הכרחתי אותו והוא כל כך שונא את זה
), ומסתבר שיש לנו עוד מקום לארון נוסף, וגם במקום 2 קלאפות של 90 ס"מ, עדיף לעשות 3 קלאפות של 60 ס"מ כל אחת עם מרווחים שווים (2 די צמודות, קולט אדים ועוד אחת בסוף) = עוד מקומות אחסון.. אז זה פחות סימטרי, אבל זה לא רע. בסוף גם ניתן לשים עוד כוורת פתוחה לקישוט. אולי היום אני אשרטט את התוכנית כמו שצריך ואעלה אותה שתראו.. עכשיו נשאר לנו לקבל הצעת מחיר סופית ולהחליט סופית מי הספק שנעבוד איתו. המון תודה, ואם יש עוד דעות אני אשמח לשמוע..
 

ענתש

New member
גם אני אהבתי את מה שאיריס אמרה.

לוקחת מזה את עניין הכוורת הפתוחה שמוצא חן לי. אצלי התכנון מראש הוא אחסון של כל אביזרי האוכל (צלחות, כוסות, סכו"ם) בתוך האי במגירות נשלפות ואת הסירים, תבלינים, כלי אפיה והגשה וכו' בצד של הכיור והכיריים הצמוד לקיר. חוץ מזה (יש לי אי של 3.5 מטר ועוד פס ארונות על הקיר של 3.5 מטר בלי ארונות עליונים בכלל אבל עם ארון אחד שיהיה מעל השיש ישירות למג'ימיקס ולקיצ'ן אייד אולי עם תריס זכוכית) יש לי עוד פס ארונות צר ליד המקרר שיכיל את יחידת הבילט-אין (יחידת בילדינג כמו שאומרים בחנויות
) ועוד ארוך נמוך (שמעליו חלון) שיהיה מזווה לאוכל במטבח (חוץ מהמזווה שיש לי שהוא חדר מזווה).
 
מה עושים היום עם הקיצן אייד ?

פעם היה מתקן ששולף אותו למצב עבודה מתוך הארון , גם את מסחטת הגזר הייתי רוצה שתהייה זמינה לשימוש ולא מאוכסנת בארון .
 

ענתש

New member
בדיוק ככה...

ארון שמתחיל מיד מעל השיש עם תריס (זכוכית או עץ, נראה) שיש לו מדף נשלף החוצה וחשמל בתוך הארון שהמכשירים כבר מחוברים אליו. אז רק שולפים את המדף והקיצ'ן אייד והמג'ימיקס מוכנים לשימוש. עומדים זה לצד זה. מעליהם עוד מדף לסכינים ועזרים וכו'.
 
לא לזה התכוונתי

היה מתקן ששולף את המיקסר מתוך הארון התחתון לגובה השיש . קיצן אייד הוא מכשיר חלש, אני מצטער שקניתי אותו , אבל זו הייתה דרישתה האופנתית של אשתי . עדיף מיקסר של קנווד .
 

איריסג

New member
נגריה שנתנה לי הצעת מחיר

למעשה עוד לא קיבלנו את ההצעה, אבל הם ישבו אצלנו להציע לנו את התיכנון - אמרה שאפשר לעשות לקיצ'ן אייד מדף נשלף מהארון הפינתי - שיהיה מספיק חזק לעמוד בטילטולים של הקיצ'ן אייד כשהוא מופעל. האמת - כשיהיה לי קיצ'ן אייד (עוד אחת מהפנטזיות שמחכות למטבח שהוא יותר גדול מהבדיחה שיש לי היום) - יש מצב שאני בכלל אשאיר אותו גלוי על השייש. הרי בשביל מה עשו אותו בכל הצבעים המדהימים האלה? כדי שיעלה אבק בארון????????
 

ענתש

New member
לא מאמינה. בעיקר לא כשעושים

בצק ללחם. זה מטלטל את המכשיר כל כך חזק שהוא מתקדם על השיש ממש וכל כחצי דקה צריך לדחוף אותו אחורה שלא יפול
(כמו המערכון של אפרים קישון על יונתן מכונת הכביסה שלחופש נולד
)
 

איריסג

New member
גם אני לא כל כך מאמינה בזה

זה שהם אומרים זה עוד לא אומר שזה נכון... וכאמור - בעיני אין שום סיבה לא להשאיר אותו גלוי בחוץ, בעיקר אם יש מספיק מרחב על השייש.
 

ליcות

New member
גם אני חושבת שאם היה לי קיצ'ן אייד

יפה הוא היה על השיש ולא מוסתר. יש לי היום קנווד לבן פשוט אבל אני מתה עליו, הוא פשוט סוס עבודה.. רק מה קצת מכוער
. אז מסתירים אותו. אגב, אין סיכוי שהמדף הנשלף הזה יחזיק את המיקסר (לא משנה איזה סוג) בזמן העבודה. זה גם מה שנאמר לנו בכל חברות המטבחים שבדקנו, כולם הפסיקו לשווק אותו ולא ממליצים עליו כי זה פשוט לא יעיל.
 

fireman

New member
תשמחי בחלקך

הקיצ'ן אייד רחוק מלהגיע ליכולות ולעוצמה של המיקסרים הישנים, הלבנים, המכוערים והמכניים של קנווד. הקיצ'ן אייד הוא בסה"כ גרסא כל כך מעוצבת של מכשיר לא כל כך מוצלח. הסיבה שהוא "מטייל" בזמן שהוא עובד נעוצה במשקל הנמוך יחסית של המכשיר ומידותיו המצומצמות. בכל מקרה, המיקסר - מקומו בתוך הארון ולא משנה כמה הוא יפה, זה מה שאני חושב בכל אופן כי במילא לא מדובר במכשיר שעושים בו שימוש יומיומי.
 

ליcות

New member
אני מזילה ריר על המטבח שלך!!

איזה כיף, גדול מרווח ומלא מלא אחסון. נראה לי שיהיה לך מאוד קל לתכנן את המטבח
.
 

ענתש

New member
שלי ? דווקא בכלל לא גדול.

אבל מקבילי ומבחינתי זה חוסך גם כסף וגם מקום. את יכולה לשים לנו שירטוט של תוכנית של הקומה שנראה למה הוא קטן ? אולי אפשר לשנות משהו..
 
למעלה