מקום 28
Brian Eno- Apollo
שנה: 1983
בריאן אינו נחשב למייסד ז'אנר האמביינט, ז'אנר אלקטרוני שמתאפיין בצלילים שקטים, חולמניים ואמורפיים שהמטרה שלהם הם פשוט להתנגן בצורה קסומה ברקע מבלי שהמאזין יצטרך להתרכז יותר מידי במוזיקה. היא פשוט שם.
שנה שעברה, אני לא יודעת כמה אתם זוכרים, בריאן אינו נכנס למקום ה-2 וה-1 (נראה לי מתוף איזה 80 אלבומים) עם האלבומים הראשון והשני שלו ועד היום מדובר בשני האלבומים הכי אהובים עליי אישית. ככשמעתי את שני האלבומים הללו, הרגשתי כמעט כמו שאני מרגישה כשאני שומעת את דיוויד בואי, כך שמבחינתי, זה ממש מטורף.
בריאן אינו התחיל כסולן להקת הגלאם רוק מהסבנטיז, רוקסי מיוזיק, שהשירים שלה היו שירי פופ-רוק קלילים ותיאטרלים במיוחד.
שני האלבומים הראשונים שלו Here Come The Warm Jets ו-Taking Tiger Mountain By Strategyהיו אלבומי רוק מחוספסים ועשירים עם נטיות אקספרימנטליות מעניינות. שני האלבומים שבאו אחריהם, Another Green World ו-Before And After Silence, היו הרבה יותר אלקטרונים ונסיוניים אך עדיין עם מבנים ברורים ושירה של אינו.
הסיפור מספר שאינו נפגע בתאונת דרכים והיה בבית חולים הרבה זמן. באותה תקופה, הוא שמע מוזיקה ברדיו אבל היא הייתה מאוד חלשה והוא לא היה ממש יכול לזוז אז הוא נאלץ לשמוע את המוזיקה מאוד חלשה עם המון המון רעשי רגע שהיו בחוץ או בסביבה בפנים. ועם הזמן הוא התרגל למוזיקה שמתנגנת יחד עם הרעשים וכשהוא החלים, הוא החליט ליצור מוזיקה אמורפית וניסיונית שמתבססת על אותה החוויה שהוא חווה. לפני אפולו הוא הוציא חמישה אלבומים כאלה.
אם ארבעת האלבומים הראשונים שלו, הם האלבומים המרכזיים שבהם אינו הייתה נגיעה במשהו יותר תבניתי, נגיש ובעל צורה מוזיקלית ברורה, הרי שהאלבומים המאוחרים שלו, כולל האלבום הזה, כבר לא היו כאלה בכלל. מדובר באלבום אינסטרומנטלי לחלוטין, צלילים אלקטרונים רגועים מתנגנים להם בזרימה, מלטפים את האוזן ונכנסים לתוך הלב. זה אלבום שהוא ספק עילאי,ספק משעמם. הוא לא מתאים לכל מצב. לי הוא התאים רק כשממש רציתי להתנתק ולהתשחרר, לעצום עיניים ולא לחשוב על שום דבר. פשוט שיהיה שם, ברקע. מאז הוא יצר רק אלבומים בסגנון הזה. אני חושבת שעד היום. יש אולי איזה אלבום מושר אחד שיצר לפני כמה שנים וכמה שיתופי פעולה עם מילים. אבל בגדול, מאז 75 ועד היום, אינו ידוע ביצירת אמביינט אינסטרומנלי אמורפי ואבסטקרטי, שמאוד ממשיך את האלבום הזה.
כמה שירים מהאלבום:
Under stars
An Ending
Drift