30 האלבומים שעשו לי את השנה האחרונה

• פותח הנושא Showy
  • פורסם בתאריך

Music Man XD

New member
יש לי ניחוש

Showy

New member
מקום 23

Night Beats - Sonic Bloom

שנה:
2013

בעבר, הייתי מכירה המון המון אלבומים מהאקס שלי. הייתי מזרימה עשרות אלבומים לאמפי שלי, כל כמה חודשים, מהמחשב שלו.
אחרי שנפרדנו,עדיין היו כמה אלבומים שעוד שמעתי מאלו שהוא הביא לי. יש לי תיקיה שלמה של אלבומים ממנו. הסגנונות העיקריים שהוא אהב זה בלוז,אפריקאי,סווינג,גרוב,קאנטרי, ג'יפסי, מוזיקה ממאלי ומדרום אמריקה. אני יותר הייתי מחוברת לאלקטרו,היפ הופ, אינדי פופ וכו'. אבל פה ושם נחשפתי גם לטעם שלו. מכל האלבומים ששמעתי השנה מהשרידים שהיו לי בתיקיה ההיא, האלבום הזה נשאר איתי, ליווה אותי מאוד ונכנס למצעד.

האלבום זה הוא אלבום בלוז/גראג' רוק עם קצת פסיכדליה,סרף וסול. אלבום מאוד זורם, מאוד אחיד, מאוד כיפי. ההפקה שלו מאוד עמומה והאוירה היא מאוד אוירה כאילו את בהופעה. אז זה נחמד. הגיטרות מחוספסות, מאוד בלוזי ורוקיסטי.

השירים הכי טובים:

Love Aint Strange
Outta Mind
Rat King

Showy

New member
מקום 22

לילי פרנקו-עולם מופלא ואפל

שנה:
2013

יהיו במצעד הזה שני אלבומים בעברית. זה אחד מהם.

אין היום הרבה הרכבי רוק בועטים, מחוספסים, נוקבים, "עם בשר", עם עוצמה. אני חושבת שחלק מהקסם של ההרכב הזה מעבר לגיטרות המחוספסות, ההקה הבועטת והליריקה הנוקבת, שעושים את האלבום לככ טוב, יש את הקול של הסולן (עירא נוסבאום), שהוא קול גברי צלול ומלא מלא בכריזמה. ויחד עם כל התרכבות הרוקיסטית האגרסיבית והמגניבה של האלבום, האלבום באמת מוצלח. השירים שם בנויים בצורה מאוד שלמה, מאוד עשירה וסוחפת. באלבום הזה יש המון הומור, המון שובבות, שליחות רסן ואני אפילו סולחת לשוביניזם הקל ששורר באלבום. למעשה, השיר הכי אהוב עליי, הוא שיר עם שוביניזם בלתי מתפשר.

השירים הכי טובים באלבום:

בתיאבון
תוכי
ידי לימון

Showy

New member
מקום 21

A$AP Rocky-Long. Live. ASAP

שנה:
2013

השנה לא שמעתי הרבה היפ הופ ואם כבר שמעתי היפ הופ, אילו היו אלבומים משנים קודמות שהיו במצעדים שלי בשנים קודמות.
במצעד הזה יהיו רק 3 אלבומי היפ הופ, כשאחד מהם הוא אלקטרו הופ-דאנסהול והשניים האחרים הם היפ הופ אלטרנטיבי-אר.נ.בי-אלטקרוני. נדמה שהסאונד של ההיפ הופ בשנים האחרונות, מאוד שונה מההיפ הופ של פעם. הביטים וההפקות מאוד שונות. כיום יש אמני היפ הופ כמו טיילר דה קיראטור, אסאפ רוקי, פושה טי, קנדריק לאמר וכו', שעושים היפ הופ בצורה הרבה יותר אפלה ואלקטרונית, פחות פ'אנקית וגרובית. גם האלבום הזה מאוד עונה על ההגדרה הזאת.

זה אלבום הבכורה של ראפר שהתחיל את דרכו ב-2007 ורק לאחר 8 שנות פעילות הוציא סוף סוף את אלבומו הראשון, שהוא עמוס בשיתופי פעולה. האלבו כולל שיתופי פעולה עם ראפרים שונים כמו קנדריק לאמר, דרייק, ScHoolboy Q, 2 Chainz (ועוד) זמרות כמו סנטיגולד ופלורנס וולש . השירים ברובם שקטים ולפעמים יש איזה באנגר אלקטרוני מעיף ראשים.. זה אלבום ראפ אלקטרוני עם מלודיות יפהפיות, אינטימיות, עם נימה עצובה ואפלולית. כיף לשמוע את האלבום הזה בלילה.

השירים הכי טובים באלבום:
Fuckin Problems
Wild For The Night
Pain

YEEZUS

New member
בסך הכל זה אלבום אדיר, אבל מיציתי לגמרי אותו.

מבחינתי השיאים הם 1Train ו-Ghetto Symphony.

Showy

New member
מקום 20

Pusha T - My Name Is My Name

שנה:
2013

בניגוד לאלבום של אסאפ רוקי, האלבום הזה קצת יותר מסודר ופחות ארוך אז אני התחברתי אליו קצת יותר. הוא גם יותר אפל ומעניין מבחינת הפקה ולחנים. אבל האמת שהם לא כאלה שונים, הם מאותו הז'אנר ובאים מאותו מקום שההיפ הופ נמצא בו כרגע. לאלבום יש קו אלקטרוני אפלולי שמנחה אותו. המפיק העיקרי של האלבום הזה הוא קנייה ווסט אבל גם פארל ווילאמס הפיק שני שירים באלבום ויש עוד מפיקי היפ הופ מוכרים בתעשייה שהפיקו שירים באלבום הזה. יש שם שירים מלטפים ואפלולים כמו שאני אוהבת וגם באנגרים מרקידים וכיפים כמו שאני אוהבת. בסך הכול אחלה אלבום. יש שם גם כמה שירים שנשמעים קצת חלביים ומשעממים אבל בגדול אחלה אלבום.

השירים הכי טובים באלבום:
Who I Am
King Push
Suicide

Showy

New member
מקום 19

Willy moon- Here's willy moon

שנה:
2013

אמן ניו זילנדי מרהיב מהשנים האחרונות

ווילי מון מחזיר את הרוקנרול-גרוב אל הבמה ויוצר אלבום רטרו רוקיסטי, מלא בכריזמה, מלא נוכחות, מלא בעוצמה. שירים מאוד קליטים, מאוד ממכרים, מאוד להיטיים, עם מבנה רוקנרולי פופיסטי אבל גם בשילוב של חספוס ורעש. לפי מה שאני הבנתי, הבנאדם הפיק את כל האלבום בעצמו, שזה פאקינג אדיר. כל שיר הוא פשוט להיט!

השירים הכי טובים באלבום:
Working For The Company
What i want
She Loves Me

Showy

New member
מקום 18

Modern witch-Hollywood

שנה:
2013

הרכב טריו אלקטרוני אמריקני מקולרדו שפעיל כבר 7 שנים. קרה קטע מעניין עם האבלום הזה.אני לא נוהגת לשמוע אוספים אלא אלבומי אולפן שלמים ונפרדים אבל כשהורדתי את האלבום לא ידעתי שהוא אוסף בכלל.מדובר באוסף שכולל בתוכו קצת התאכזבתי אבל האלבום הזה שבה את ליבי אז לא מיהרתי להוריד אלבום אולפן שהוא לא אוסף. השירים באלבום הזה לא מתפתחים במיוחד, הם בעלי קצב מונוטוני אחיד ומתמשך. ההפקות גם לא ממש עשירות אלא מאוד מינימליסטיות. אני חושבת שדווקא זה מה שעושה את האלבום הזה לכל כך קסום ומופלא. צלילי הדארק וויב שנמשכים ונמשכים, מתנגנים בכל מיני וראציות. הקול של קריסטי פאנטון אומנם מאוד קטן אבל קר ואסרטיבי.

השירים הכי טובים באלבום:
Impersonator
Carrie
Size Me

למעלה