60 שנה לרציחתו של שטרן

60 שנה לרציחתו של שטרן../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

מחר, ה12 בפבואר 2002, ימלואו 60 שנה לרציחתו של אברהם יאיר שטרן, מפקד הלח"י, משורר מחונן, איש אקדמיה משכיל, לוחם ברמ"ח איבריו למען תקומת עמו, במסגרת מלחמתו למען חרות ישראל. התאריך העברי חל לפני ארבעה ימים (כ"ה שבט), ולצערי לא התיחסתי אליו. אני מבקש לנצל את התאריך מחר כדי להצדיע לאחד מגדולי המנהיגים שידע עם ישראל בתקופת יציאתו מגלות לחרות. אודה לכל מוקיר זכרו אם ידאגו שהודעה זו תתנוסס מחר בראש הפורום כל העת, ע"י כך שיפרסמו לה תגובות בנוגע לדמותו של איש נפלא זה. יהי זכרו ברוך. תקומת ישראל ועמצאותו בארץ ישראל השלמה היא צוואתו, עליה נילחם ואותה נקיים.

אביסון

New member
ואבוי לנו..........

כמה מצער לחשוב שאחוזים כל כך קלושים מבני הנוער והצעירים בישראל היום - אין להם מושג מי היה יאיר שטרן. ושוב אני חייב לאמר את האמירה הנדושה אבל הכל-כך נכונה ש"במדינה אחרת אין ילד שלא יודע מי היו גיברוי עמו וכו´ וכו´ וכו´". עם שאינו מעביר לדורותיו הבאים את עברו שלו - אין לו עתיד.ומי שרת החינוך? לימור לבנת? האם זה משפר ולו במעט את מצב החינוך בארץ? גיחי גיחי.... תן לו את בריטני ספירס בטלביזיה, תן לה את היי פייב בהופעה חיה, עדיף בעירום, כל השאר לא חשוב. אבל ילדים פלשתינאים יודעים טוב מאוד על כל שהיד שלהם, ואין ילד אמריקאי שלא יודע מי היו כל עשרות נשיאיו. אנחנו מדינה כ"כ צעירה, הכל קרה כאן רק לפני עשרות שנים בודדות - השואה, המחתרות, הרוגי המלכות, גירוש המנדט, מלחמת העצמאות - וזה כל כך מדהים לחשוב שעבור ילד ישראלי יהודי ממוצע, כל זה כאילו קרה לפני מאות שנים, כל כך מרוחק ולא רלבנטי. כי הנוער שלנו חונך לפי "הכל מובן מאליו", "הכל ניתן כבר, וניתן על מגש של זהב" וכיוצ"ב. ועל כל אלה נאמר: כאשר אבדנו - אבדנו, ולצערי "כאשר אבדנו - בקרוב מאוד נאבד". ברוח הימים הפסימיים האלה. וחוץ מזה בית"ר שוב לא ניצחה. החיים באמת בזבל.

אביסון

New member
תותח

באנה אחי, אתה באמת תותח עליון. הלוואי והיו עוד אנשים כמוך בעם הזה. כשהולכים היום לאזכרה כזו רואים רק את בני הדור של המחתרות, שלצערינו הולך ונעלם, מי ייתן וירבו אנשים כמוך, כדי שהמעט שיודעים וזוכרים פה במדינה הזו, לא יימחק לגמרי. כ"כ הרבה אנחנו חייבים לאנשים כמו יאיר שטרן, וכ"כ מעט עושים כדי לזכור, לדעת.אתה עושה כמיטבך, ועל כך תבורך.

יאיר

קשה להאמין שהיה מפקדם של עמוס קינן ואורי אבנרי. באשר ללח"י צריך לזכור שתפקידו בהיסטוריה (כמו של ארגון ההגנה ובשונה מארגון האצ"ל)מוכתם בכמה ארועים מבישים.

Roobie

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

אתה יכול לשים את ההודעה בתור טאג-ליין, היא באמת חשובה.
יהיה זיכרו ברוך.

שאלה לאביסון (וגם לאחרים)

דרך אגב, בתור אחד שבעוונותיו לא מופיע לאזכרה שלו (הייתי נוהג ללכת בקביעות לאזכרתו של מחנם בגין, שתתקיים בסוף השבוע הזה, אך גם מזה חדלתי בשנים האחרונות, כי משום מה זה תמיד נופל ביום של בחינה וכך גם הפעם(, הייתי שמח לדעת כמה חברי כנסת של הליכוד משתתפים בה, ויותר מכך: כמה ממועמדי הליכוד לכנסת הבאה (יש בערך 1000 כאלה לפי מיטב ידיעתי) נוהגים להשתתף בה. אה אביסון? כמה מידידנו ב"צעירי הליכוד" זוכרים בכלל את יום מותו של יאיר?

אביסון

New member
לא טענתי...

שהבורות היא נחלת "הצד השני" בלבד. גם "אצלנו" יש רבים שלא יודעים/לא זוכרים וכיוצ"ב.

שמאלני

New member
יאירן שטרן? זה לא ההוא מהלח"י?

רגע יאיר שטרן זה לא מנהיג הלח"י שהפעיל טרור נגד הכיבוש הבריטי? הפלא וופלה זה מה שקורה עכשיו,רגע ומה היה סופו,הבריטים תלו אותו לא? בקיצור,זה מה שקורה כיום,הפלסטינים רוצים עצמאות כמו שיאיר שטרן רצה,ולכן נלחם עם הארגון המחתרתי שלו נגד הכיבוש הבריטי. וזה מה שבדיוק עושים הפלסטינים,גם להם יש כל מיני ארגונים שפועלים נגד הכיבוש ההישראלי. הבן אדם הזה היה קילר רציני,עשה מלא בעיות לבריטים. יאיר שטרן{אגב יאיר היה כינו במחתרת מי שלא ידע}, ז"ל.

כמה צפוי...

תמיד יהיה אחד שבמקום להעריך כהלכה אדם שהקריב את חייו למען תקומת ישראל ינסה לעשות הון פוליטי ציני. ההודעה שלך, היא בערך כמו שאלך להפגין ליד טקס האזכרה של רבין עם שלט: "למה נתת להם רובים"? בכל אופן,ההשוואה שלך היא מגוחכת: -האם גם לבריטים היו זכויות בנות 3000 שנה על כל חלקי א"י כפי שיש ליהודים היום? -האם גם לערבים יש זכויות בא"י כפי שהיו ליהודים אז? -האם גם הפלשתינאים סבלו משואה איומה שבה נרצחו 6 מליון איש תוך התעלמות כלל עולמית, עד שלא נותר ברירה מלבד להילחם מלחמת חורמה בכובש? יהי זכרו ברוך.

יאיר היה לוחם חופש.

והלח"י היו אהודים יותר מהאצ"ל ביישוב של אז (זו גם הסיבה שהסזון שמלכתחילה היה חייב להיות מכוון נגדם - רצח מוין - כוון בשגיאה מטופשת כנגד האצ"ל) אך הנקודה שאני רוצה להדגיש היא אחרת: הטרוריסט, לעולם הוא חושב שהוא לוחם חופש. גם האצ"ל פוצץ חמורים בשווקים ונרדף בכינוי "טרוריסטים" ע"י הכל. האמת היא שה"טרוריסטים" צומחים מתוך העם והם, בפשטות, נלחמים על חירותם. על ביתם. הם עושים רציונליזציה היסטורית דתית ומה לא - אבל עצם קיומם תלוי בדיכוי נגדו הם נלחמים. השואה חסרת משמעות לנושא חוץ מיצירת אהדה, היא הוכיחה שהעם היהודי זקוק למדינה. לא יותר. הבריטים כבשו את פלסטינה, הקיזו את דמם, ושלטו בה 30 שנה, נלחמו בהם לא עקב הזכויות שלא היו להם אלא משום שהיו פולש זר שלא ניסה ולא התכוון להיטמע בארץ אלא ניסה להחזיקה כקולוניה. בני הארץ התקוממו, הערבים וגם היהודים. פשוט. הכל מוביל, הכל מקביל, לסכסוך הישראלי פלסטיני (ולאלג´יריה ולהודו ולאירלנד ולמה לא). ואכן הטרור לא יפסק עד הפתרון - וכולנו יודעים מהו. לא, זה לא טרנספר.

Charlie

New member
כמו גם צ´ה גווארה - אבל לא ערפאת

מה ההבדל בין האצ"ל לאש"פ, בין בגין לערפאת? בגין כיוון את פעולות הגרילה שלו כלפי כל מה שייצג את הכיבוש הבריטי בא"י: חיילים, בסיסים, מתקנים כאלו או אחרים, מפקדות וכו´. מעולם לא כיוון בגין את מלחמתו כלפי אזרחים שלווים. מעולם. הרי בנקל היה ניתן לפוצץ בזה אחר זה את בתי הקפה של האנגלים - אך דבר זה לא נעשה. גם כשנפגעו חיי אדם התנצלו על כך באצ"ל. הרי לפני פיצוץ המלך דוד בי-ם נתנו לאנגלים 3 התראות אך הם לא התייחסו לאזהרות הארגון. לעומת זאת כמעט כל הפעילות של אש"פ מאז הקמתו כוונה כלפי ילדים ונשים. כלפי אזרחים שלווים. כך היה בביה"ס במעלות, בקטיושות על קרית שמונה, באוטובוס במעלה עקרבים, בנהריה, ולאורך כל "מלחמת אוסלו" בשנה וחצי האחרונה. תבדוק - כמה חיילים במדים נרצחו וכמה אזרחים - ותבין. לכן, עד כמה שזה קשה לומר זאת, תמיד אמרתי שאבין פעולות גרילה בדרום לבנון מצד החיזבאללה (הפועל ת"א...) כנגד חיילי צה"ל או של אנשי הרשות בשטחים נגד צבאנו וחייליו כחלק ממלחמה ארוכה שמנהל העולם הערבי כנגדנו - אבל לא אסכים לעולם לקבל אותם כמנהיגי חופש בו בזמן שהם שוחטים ילדים קטנים. ממש גיבורים. ממש "לוחמים".

ומה אם רזיאל?...

והאם גם האלג´יראים לא פגעו באזרחים? האם זה שינה את צדקת מאבקם? אין מה לעשות צ´רלי - התנועה הציונית הצטיינה במימד שמעטות תנועות השחרור הלאומיות שזכו בו - הומניזם. אני יכול לחשוב רק על הודו וטיבט שדמו לנו. זהו. ההערה שלך לא רלוונטית לצדקת הטיעון.

שמאלני

New member
צ´ארלי....

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר,שבחיילים מותר לפגוע ובאזרחים אסור. אתה כתבת עכשיו כל כך הרבה שטויות אני מקווה שתחזור בך,לפי דבריך מותר לפגוע בחיילים ובאזרחים לא. חייל זה לא בן אדם? שנפגע לנו חייל זה יותר כואב מאשר נפגע אזרח. אני לא מבדיל בין אזרח לחיל אצלי כולם אותו דבר. אתה מדבר כמו הפתח´,שבחיילים מותר לפגוע ובאזרחים אסור. אין הבדל בין ארגוני הטרור לאצ"ל וללח"י. גם הם היו ארגוני טרור,אבל מכיוון שאנחנו יהודים אנחנו אמורים להגיד שהם פעלו למען שחרור מדינת ישראל. פשש איך זה מזכיר את הפלסטינים.

Charlie

New member
שמאלני - הבנת נכון

1. תפסיק לכתוב "שטויות" כל אימת שמישהו שחושב אחרת ממך כותב את דעותיו. אולי אתה זה שמדבר "שטויות"? 2. הבנת נכון ואיני חוזר בי. הכאב של נפילת חייל הוא קשה, כפי שקשה לשמוע על מתנחל שנרצח בפיגוע ירי, כפי שכואב לשמוע על אזרח שנהרג בפיגוע. אבל! היכן שיש כיבוש - ישנה התקוממות. חוק טבע. אני רוצה לסיים את הכיבוש ע"י הקמת יישות פלסטינית שתהיה יותר מאוטונומיה אבל פחות ממדינה ריבונית. ואולם עד שתכניתי זו, או אחרת, תתקבל - הפלסטינים ימשיכו להלום בנו. אלא מאי? הם לא כמו צ´ה המהפכן או לוחמי גרילה קלאסיים. הם לא לוחמים. הם מוגי לב, אימפוטנטים, שחזקים על אזרחים שלווים, נשים, זקנים וילדים. הם רוצחי תינוקות. מי שקרא על התעללות שלהם בגופות של יהודים מאז תחילת המאה-21 ועד זמנו אנו - יגלה חוסר אנושיות של חיות שכמוהו ראינו רק בנאצים ימ"ש. גבלס, היה ללא ספק מסתדר יופי ברמאללה. לכן, אם הנך רוצה ללחום בכיבוש - הילחם בססמנים שלו: חיילים, בסיסים, מתקנים וכו´. אבל ילדים?? זה ההבדל בין האצ"ל לאש"פ. האצ"ל לא פגע באזרחים (ואם נפגעו אז רק משגגה או מחוסר הקשבה לאזהרותיו לפינוי המקום) - אש"פ מתמחה בזה. שלא יובן לא נכון - אני מקווה שלא יפגע איש - לא חייל ולא מתנחל, לא אזרח ישראלי ולא אזרח תמים פלסטיני. חבל על הדם.

שמאלני

New member
צ´ארלי...

לא אני מראה את המציאות ואתם חיים בכוכב משלכם,ובגלל שאתם לא כותבים את המציאות אני כותב שטויות. 2. תבין המלחמה היחידה של הפלסטינים נגדנו זה לפגוע באזרחים,ולכן צריך להכנס בהם. מצד אחד אפשר להבין את העם הפלסטיני,שהוא חי כמו בתוך דיר של חזירים. מצד שאני כאחד שחי בתוך החרא הזה,בא לי לפוצץ את המחבלים האלה,במילה אחרת לעשות פעולה צבאית לעבור בית בית ולהרוג כל מחבל. אבל אנחנו תלוים בארה"ב ולכן עד שלא נקבל אור ירוק מהממשל האמריקאי אנחנו צריכים להמשיך לסבול. אבל זו לא הנקודה,הנקודה זה שלא חשוב עם אתה פוגע באזרח או פוגע בחייל זה אותו דבר,הרי שניהם בני אדם. הרי מתישהו חיל משתחרר ואז הוא הופך לאזרח מין השורה. ולכן אני עדין לא מבין מה ההבדל בין האצ"ל והלח"י לארגוני הטרור.

Roobie

New member
הלו, להרגיע...

בסך-הכל צ´ארלי צודק, ומה שהוא אומר אפילו די קרוב לעמדת השמאל המתון (רק בנושא הזה). אין צורך להיכנס בו רק כי באופן כללי הוא ימני.

שמאלני

New member
בגיניסט....

אתה צודק,תמיד יהיה אחד שיזכיר לכולם מי היה יאיר שטרן. מה לעשות אתה רוצה שאני יעוות את ההיסטוריה? אין לי בעיות רק תגיד. זה לא לעניין מה שכתבת,מה קשור 3000 שנה? היהודים הלכו מפה,אבל מה זה שייך למה שאני כתבתי. במקום היהודים באו ערבים והתישבו בארץ,רק ב-1882 נזכרו היהודים שקיימת אי שם במזרח התיכון מדינה של היהודים. דבר שני,מה קשור לשואה לכיבוש? אני לא מבין מאיפה הבאת את זה. תגיד לי מה אתה חושב שהפלסטינים נלחמים סתם כי כייף להם שנהרגים להם אנשים. הפלסטינים נלחמים כי הם לא רוצים את הכיבוש ההישראלי,ולכן הם נלחמים בדיוק כמו יאיר שטרן.

תיקונים

1. היהודים לא הלכו מפה. הם גורשו מפה בניגוד לרצונם, והמשיכו להתפלל 3 פעמים ביום ליום שבו ישובו. הערבים באו רק הרבה אחרי זה. אין להם שום קשר היסטורי לכאן יותר מאשר לרומאים, היוונים או הצלבנים- כולם עמים ששלטו פה תקופה מסוימת. הם אינם מתפללים לירושלים אלא למכה. ירושלים נזכרת פעם אחת בלבד בקוראן, ובתפילתם הם מפנים אליה את התחת. 2. הפלשתינאים לא רוצים כיבוש? למה לא נלחמו נגד הכיבוש הירדני עד 1967? אה? מהסיבה הפשוטה שלא הכיבוש מפריע להם, אלא נוכחות היהודים במזה"ת. הם פשוט רוצים להעיף אותנו החזרה למקומות מהם באנו (או לים...). 3. אתה לא צריך לעוות את ההיסטוריה בגלל יאיר. רק צריך להזכיר את הנסיבות. לדוגמא: אדם שהרג אדם אחר יהיה זכאי לחלוטין אם עשה זאת בנסיבות של הגנה עצמית. אך אם בביהמ"ש לא יציינו את הנסיבה הזאת, הוא יורשע ברצח. בזה שלא ציינת את השוני בנסיבות, עיוות את ההיסטוריה בעצמך. יהי זכרך ברוך, לוחם חרות ישראל! א"י השלמה תיקום דמך.

שמאלני

New member
אייי אתה קשה....

קשה אבל קל לענות לדברים שלך. טוב אז זה חשוב אם הם הלכו מפה מרצונם או גירשו אותם? זה לא רלוונטי כיום,מה שכן רלוונטי זה שהערבים היו כאן הרוב לפני העליה הראשונה. זה לא חשוב עם הערבים באו לכאן הרבה אחרי זה,עובדה קיימת זה שהם היו כאן שהעליה הראשונה החלה. זה לא חשוב אם הם שייכים להיסטוריה או לא,בשורה תחתונה הם היו כאן לפני העליה הראשונה,וזה מה שקובע. דבר שני,הערבים לא מאמינים בירושלים? תגיד לי אז מה כל הזמן אומר ערפאת אם לא ירושלים בירתה של פלסטין. בירושלים הם מאוד מאוד מאוד מאמינים,וגם אנחנו ובגלל זה יש בעיות עם העיר הזאת. אני מאמין שבסוף יגיעו לפשרה. דבר שלישי,שוב אני שואל,איפה אתה חי? למה אתה חושב שהפלסטינים נלחמים,סתם כי הם אוהבים שנהרגים להם אנשים. הם נלחמים כי נמאס להם לחיות תחת הכיבוש ההישראלי. הם רוצים לצאת מהכיבוש בכדי שיהיה להם חיים נורמלים. ילד פלסטיני שנולד רואה מול הפנים שלו טנקים,איפה ראית כזה דבר בעולם. דבר רביעי,יאיר נלחם להגנה עצמית? אהה טוב אז גם ארגוני הטרור נלחמו למען הגנה עצמית. לא ידעתי שלהרוג חיילים נקרא הגנה עצמית.

CHOFA

New member
שמאלני...

בס"ד 1.כן, הבריטים תלו את אברהם(יאיר) שטרן..... לבגרות בהסטוריה -שב ותחרוש... 2.ואם הערבים היו כאן לפני העליה הראשונה אז?? הרי היו פה יהודים לפני העליה הראשונה,וכיום יש פה יותר יהודים מערבים ,אז מה הפואנטה?? 3.הערבים נורא מאמינים בירושלים,"מאמינים אדוקים" לכן העיר הקדושה שלהם היא מכה ,לכן ירושליים מוזכרת בכתבי הקודש שלהם "המון" פעמים... ועראפאת?הוא בכלל מוסלמי אדוק,כך שאם עראפאת ממציא ססמאות זה בטוח מראה על האמונה של הערבים... 4.הפלסטינים שונאים לראות אנשים נהרגים,ש-ו-נ-א-י-ם! ובגלל זה הם מתפוצצים במקומות הומי אדם,במסיבות בת מצווה,ובעוד כל מיני מקומות שממש מסמלים את הכיבוש! ילד ערבי רואה מול הפנים שלו טנקים? אם הילד הערבי ההוא כשיגדל יפוצץ מחסני נשק,טנקים וכו´ הוא יחשב ללוחם בכיבוש. לעומת זאת אם הילד הערבי ההוא יבוא לתחנה מרכזית בעפולה ויירה כמו משוגע לכל הכוונים הוא לא ממש יחשב ללוחם חופש,ההבדל ברור? 5.יאיר וממשיכי דרכו אחריו נלחמו ב"מנדט הבריטי" שהיה אמור להיות הוגן וצודק ולמעשה היה הוגן כלפי צד אחד בלבד(וזה לא ממש היה היהודים) לבנתיים אתה כותב שאם תקרא קצת על התקופה תראה שהם לא ממש מדויקים, ורק דרך אגב בזכות ה"פורשים" וה"טרוריסטים" האלו יש לך היום מדינה,קצת כבוד!

למעלה