...

One Echoe

New member
ברצינות עכשיו,

נדב, דיברת עם ימניים שתמכו בהתנתקות? עם כמה?

יש לי חברים ימניים

(כמובן שאני מדבר על ימין שפוי ולא קיצוני) שתמכו בהתנתקות, מתוך הרגשה שזה הדבר הטוב ביותר לישראל.

יוטו

New member
איך לא ? בשביל שמאלני קיצוני כמוך

כול שמאלני "מתון " הוא ימני ..

התפישה שלנו לא שונה בהרבה

אני מניחה, לפחות לפי הקווים המצויינים לעיל. אבל זה בסדר שמאל-ימין מה זה משנה זה מאד מבולבל בארץ אנחנו בעיקר רוצים לחיות, לא?

עדיף לשתוק שלא יודעים!!!

בגוש קטיף לא הייתה נפש חיה לפני 30 שנה רק חול ועוד חול!

the mnm factor

New member
היו וצעקו כל הזמן

והם היו שם הרבה הרבה לפני המתנחלים... והם צעקו... אף אחד לא הקשיב... עכשיו את עוד באה אליהם (!) בטענות? טח

Rotema3

New member
דבר ראשון 30 שנה,

דבר שני-זה לא סתם פתאום שהם רוצים, ואת יודעת את זה טוב מאוד. עם, ובלי הרצון שלהם-זה היה תהליך שחייב להעשות. תחשבי על זה שהוא מועיל לכל הצדדים. {עם כל הכאב של, ועל המתנחלים}.

רולדההה

New member
הו, כן. בגלל שלחלק ../images/Emo98.gif

מהמתנחלים יש גישה מגעילה ודוחה, בגלל שהם זונות, אז שרון אשם? עובדה שיש גם אנשים טובים שהחליטו שלמרות הכל הם לא מתנתקים מהמדינה ולא מאשימים את צה"ל. שהחליטו לחבק במקום לירוק, כי החוויה הזו קשה לשני הצדדים. טוב עשה שרון, שחשף בגלוי את פרצופם המכוער של חלק מהמתנחלים הבזויים הללו. הם באמת זבל של בני אדם.

eris1515

New member
לא הבנתי ממש את השורה הראשונה

תוכלי לחזור בבקשה? ואני מצדיעה לכל אלה שהליטו שהם לא מתנתקים מצה''ל שחיבקו במקום לירוק שנשקו להם במקום לצעוק שבמקום להשפיל אותם הלכו לדבר איתם- אני לא אומרת שלא- אז יענו את אומרת שכן להתנתק כדי לגלות את הפרצוף של המתנחלים? שימי לב מה את אומרת...,"טוב עשה שרון, שחשף בגלוי את פרצופם המכוער של חלק מהמתנחלים הבזויים הללו." *ואותו האיש הלקח את החייל טרמפ זה לא מתנחל-זה מישהו שנגד ההתנתקות...

spoop

New member
רולדה מותק,תרגעי מהר...

תרבות דיבור יש לך,השכלה יש,אבל שכל ולב לוקים בחסר. "טוב עשה שרון, שחשף בגלוי את פרצופם המכוער של חלק מהמתנחלים הבזויים הללו. הם באמת זבל של בני אדם." תגידי את נורמלית?כל ציבור בעולם שהיו יורקים לו ככה בפנים,הורסים לו את החיים ומגרשים אותו מהבית,והכל בשם הדגל,היה מגיב בצורה חריפה. אבל ציבור המתנחלים דווקא התעלה על עצמו בהתנתקות.(אל תביאו לי קיצוניים ושבח"ים כדוגמא בסדר?)

One Echoe

New member
אני נאלץ לא להסכים.

לצערי, המתנחלים היו צריכים להשאיר את דעותיהם עימם ולא להשתמש באלימות בכלל ובכלל. הממשלה החליטה החלטה, והם היו צריכים לקבל אותה. בדיוק, כמו, לפני 35 שנה.

spoop

New member
אל תסכים

תתמוך בהפכשה של ציבור שלם,שתכלס היה פה הקורבן. שהיא לא תדבר ככה על המתנחלים האידיאליסיטים,שהיו מוכנים למות בשביל העם הזה. אני מכירה המון מתנחלים,והם אנשים כאלה מקסימים בחיי!!!

One Echoe

New member
אבל אין קשר לדיון,

אין קשר לזה שהם אנשים מקסימים. נמאס לי כבר ממסטולי דת שכל מה שמעניין אותם זה אדמה.

very dark girl

New member
הזלזול הזה פשוט הורג אותי.

"מסטולי הדת שכל מה שמעניין אותם זה אדמה" הכניסו מליוני דולארים למדינה כל שנה ויישבו על אדמה שעל פי הערביים המקומיים נקראה "האדמה המקוללת". הם הפריחו את השממה וייצרו גוש התיישבות שתפקד ברמות עצומות, הקשר שנקשר בין המתיישבים למקום הוא יותר מקשר של אדם לבית, כל החיים שלהם נארגו סביב ההתישבות- העבודה, הקהילה, האהבות והאבדות. אני לא יודעת אם יצא לך לשרת פעם באזור הגוש אבל היחס של המתיישבים לחיילים היה תמיד ידוע לשבח, הצ'ופרים והאוכל לפני שבת, הביקורים בשעות הלילה ההזויות ביותר, יש גם מספר לא מבוטל של חיילים ששירתו באזור התאהבו במקום ובאו לחיות שם אחרי השירות הצבאי. התקשורת היא זאת שהפכה אותם למסטולי הדת שאכפת להם רק מאדמה, התקשורת היא זאת שבחרה לצלם רק את קבוצות הקיצונים. בערוץ 2 לא יראו את הבנות שיצרו מעגל חיבוקים ענק עם החיילות, יראו רק את את האדם באמצע הסערה הרגשית שצרח וקילל. בתקשורת לא יראו את ועדת "ואהבת לרעך כמוך" שעברו בין החיילים במהלך הפינוי וחילקו להם בקבוקי קולה ועוגיות, יראו רק קבוצה של נערים שגרים בכלל ברמת השרון שזרקו בלוני צבע. חייבים להודות, הייתה הגזמה משני הצדדים. אתם מרבים לגנות את המתנחלים שמגנים את חיילי צה"ל, אבל מצד שני אתם עושים בדיוק אותו דבר. שבוע טוב.

One Echoe

New member
אשמח לרפרוף היסטורי,

על זה שהמתנחלים " הפריחו את השממה ויצרו גוש התיישבות שתפקד ברמות עצומות. ועל זה שהערבים כינו את האדמה כ " אדמה מקוללת "(גוש קטיף, נכון?) מה היה בגוש קטיף לפני ההתנחלויות? ואם הם אמרו שזו אדמה מקוללת(ולמה?), למה היום הם רוצים אותה? כי אני חייב להודות, שכנעת אותי במקצת. אבל עדיין נשבר לי הזין ממסטולי דת שאכפת להם רק מאדמה, או יותר מאדמה מאשר בני אדם.

very dark girl

New member
בהתיישבות הראשונית בגוש קטיף

האדמה הייתה רחוקה מפוריות, הרבה כסף ומשאבים הושקעו לשיקום הסביבה והתוצאות לא היו מספקות. סבא שלי היה ממיסדי כפר דרום (שאחרי הפינוי הראשון הפך ליישוב "בני דרום" הנמצא כיום מחוץ מגבולי הגוש), הוא מספר לנו תמיד על השדות שהיו בולעים מים ולא נותנים מספיק חזרה, על העבודה הקשה היומיומית ועל הערבים שהיו צוחקים על נסיונותיהם הכושלים, מסתבר שלא סתם זכו באדמה שם כל כך בקלות. אך עם הזמן שעבר האדמה נעשתה יותר ויותר פורחת, מתיישבים חדשים הגיעו,שדות חדשים הוקמו מכאן קיבל הגוש את שמו, גוש-קטיף. כיום הערבים רוצים אותה כי עשינו את העבודה השחורה בשבילם.

למעלה