78% מהחרשים האקדמאים עובדים

צלף

New member
78% מהחרשים האקדמאים עובדים ../images/Emo88.gif

סקר שבוצע ע"י המכון לקידום החירש וארגון הגוינט לרגל סיום פרוייקט נגישות האוניברסיטה העברית בהר צופים מעלה ש- 78% מהחרשים האקדמאים מצליחים לעבוד במשרה מלאה, לעומת 30% בלבד מהחרשים שלא המשיכו ללמוד אחרי התיכון או שהסתפקו בהשכלה יסודית
לפרטים: בכתבה מהארץ. ו-
לאתי אברהמי שהפנתה אותי לידיעה...

78% נשמע בהחלט יפה אך..

כאמור 50% לא מרוצים מהשכר (וזה אחוז גבוה) וכמה אקדמאים ישנם, יחסית לאחרים? סביר להניח שמדובר במיעוט זניח אחוז העבודה אצל רוב החירשים עומד רק על 30%. עד כה נעשה מעט מאוד למענם, וזה עצוב. באירגונים בקול ואח"א או אחרים אין די מודעות או שאין ביכולתם לפעול בנושא.

0ne Man

New member
בכל זאת

מהווה הדבר קנה מידה. המשמעות של הנתון היא, שלאקדמאי חירש, יש יותר סיכויים למצוא עבודה, מאשר לחירש שאינו אקדמאי. כלומר, אם החירשים רוצים לשפר את סיכוייהם בשוק, עליהם לשאוף ללמוד ולהגיע לתואר אקדמאי. ולדומינטור- אני מבקש לשרשר תגובות, ולא לפתוח נושא חדש. כך יותר מסודר.אני שירשרתי את תגובתך.תודה.

moran f

New member
זה לא בדיוק ייחודי לחירשים

באופן כללי לאקדמאים יש יותר אפשרויות תעסוקה מאשר ללא אקדמאים. ובקשר לשכר - מעניין לבדוק כמה עובדים בכלל מרוצים מהשכר שהם מקבלים. הניחוש שלי - זה לא יהיה מאוד שונה.

צלף

New member
ונשווה, ונשווה, ונשווה ../images/Emo22.gif

אם נשווה קבוצת אנשים שומעים עם אותם נתונים מיקצועיים פחות או יותר נגלה מין הסתם שיחסית לאחרים מין הסתם החירש מקבל פחות מאחרים, וגם מקודם פחות מאחרים, כך שרגשות אי שביעות הרצון היא תמיד בגלל ההשואה בינינו ובין השומעים...

moran f

New member
השווית באמת או שזה סתם נראה לך?

אתה חושב שחירש עם אותם נתונים מופלה לעומת השומעים? תמיד או רק בחלק מהמקומות? מה עם "אפליה מתקנת"? ואי שביעות הרצון של אנשים מהמשכורת שלהם תמיד נובעת מהשוואה לאחרים, אבל לא תמיד ההשוואה נכונה.

צלף

New member
בחיי עבודה אין אפליה מתקנת

וגם בלימודים האקדמאים, הציונים אותם הציונים, ואין סף קבלה אחד לשומע, ואחר לחירש... אני ממליץ על השקעה יזומה בשיפור הנתונים המיקצועיים של החירש כדי לשפר את סיכוייו בשוק העבודה, אבל אין אפשרות כמעט לסדר במשק הכלכלי של היום אפליה מתקנת (ואם יש אשמח לשמוע...).

צלף

New member
את מתכונת לויטמין P ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

הבעיה שויטמין כזה מעוות בדרך כלל יותר מאשר מתקן

moran f

New member
כבר אמרתי - אני מתכוונת למקרי קצה

עפרה שטראוס, לימור לבנת, ציפי לבני ואני לא זוכרת מי עוד היו שם הן מקרי קצה מובהקים. אפשר הסבר בבקשה? איך זה מעוות? מה זה אמור לתקן?

צלף

New member
או קי מויטמין P נהנים החברים או

המקורבים, וזה לא לפי כשרונות דוקא, אם כי שמעתי לפעמים שהשתמשו בויטמין הזה לצורך אפליה מתקנת, אבל בדרך כלל זה יצר אפליה ולא תיקן אותה.

moran f

New member
אלו שני דברים שונים

אפלייה מתקנת ופרוטקציה הם שני דברים שונים לחלוטין.

צלף

New member
האם את מתכונת לחוק שויון זכויות

תעסוקתי, אינני יודע אם זה אפליה מתוקנת אבל כרגע אין אכיפה של החוק וישום בפועל, זה מה שאני יודע...

moran f

New member
לא, אני מתכוונת לאפליה מתקנת

התיאוריה של אפליה מתקנת אומרת שאם יש לך שני מועמדים זהים בכישוריהם אבל אחד הוא מקבוצת הרוב (גבר, לבן, שומע...) והשני מקבוצת מיעוט (אשה, שחור/היספני/אסייאתי, חרש...) תעדיף להעסיק את המועמד מקבוצת המיעוט. בפועל יש גם הורדת תנאים לאנשים שבאים מרקע מסויים או שהם מקבוצת מיעוט. זה לא קורה בכל מקום, כמובן, אבל זה קורה. מה אומר החוק אני לא יודעת.

צלף

New member
בשטח המציאות היא אחרת

שאשכנזי יעדיף אשכנזי, לבן לבן, מזרחי מזרחי וכן הלאה, התת ההכרה שלנו קובעת הרבה פעמים לנו לעבוד עם הדומים לנו... המציאות שתיארת מתארת לפי דעתי את האקלים התרבותי בארצות הברית בדור האחרון, במיוחד עם התפיסה ששמה דגש על כבוד לזכויות המיעוט (כולל החרשים בארצות הברית) ותפיסה כזאת מתגברת על השפעות תת הכרתיות הרבה פעמים (הלואי עלינו כאן).

moran f

New member
לא, זו המציאות בשטח

יש בישראל אפליה מתקנת. לא הרבה, אבל זה קיים. לדוגמא בקבלה לאוניברסיטאות - יש מסלולים מיוחדים לסטודנטים מאיזורי מצוקה בהם תנאי הקבלה קצת קלים יותר כדי לאפשר להם להתקבל בכל זאת.

צלף

New member
טוב לי לא עשו הנחות באוניברסיטה...

אולי היום החיים של סטודנט חירש הרבה יותר קלים, אבל בשוק העבודה לא שמעתי שיש באיזה מקום אפליה מתקנת.

moran f

New member
גם לי לא עושים הנחות. אז מה?

וזה שאתה לא שמעת לא מוכיח שזה לא קיים.

moran f

New member
כשחושבים על זה

לקויי שמיעה לא מקבלים תוספת של 10 נקודות לציוני בחינות הבגרות? גם זה סוג של אפליה מתקנת.

צלף

New member
ושכחתי להוסיף הקביעה שקבעתי מבוססת

מניסיון אישי שלי ומהסיפורים שסיפרו לי כבדי שמיעה וחרשים אחרים אקדמאים... (לא עשיתי סקר
)

למעלה