"במלחמה כמו במלחמה"
כך אני רואה את המבצע למצוא עבודה מתאימה נכון כמובן שלאנשים בעלי מוגבלות יש קושי רב יותר וגם טבעי שמנהלים שחוששים מקשיים עם עובדים מוגבלים יערימו קשיים וימצאו תירוצים ככל שדמיונם הפרוע יאפשר להם, כדי שלא לקבלם לעבודה, ועדיין לא לעבור על החוק. אבל אם הם יכירו טוב יותר, יבינו את הקשיים, את המגבלות ויחד עם זאת את היתרונות האישיים (כישורים אישיים) שיש לבעלי המוגבלויות השונות, גם יצליחו למצוא פתרונות וגם ירגישו אנושיים יותר. אבל זה משהו שגדול מאיתנו. זה כל אחד והאמונות שלו. חייבת לומר בצער שחיינו היו נראים טוב יותר אם כל אחד היה מתאמץ קצת יותר לקבל את האחר וגם את השונה יש לנ חוסר סבלנות מולד כלפי אחרים באשר הם יחד עם זאת חוזרת ואומרת - הצורך לשכנע ש"אותי" צריך לקחת לעומת האחר (ו"אותי" משמעותו כל אחד ואחד) מוטלת על האינדיבידואל. הוא צריך לשוק את כישוריו, ויכולותיו, ותרומתו העתידית לארגון, ולא לשכוח לחייך תוך כדי, ובמיוחד - להיות הטוח בעצמו. נכון שיש כאלה שיקשו, אבל יש גם כאלה שלא יקשו וילכו לקראת. ההליכה לקראת חייבת להיות הדדית כי רק בעל המוגבלות יכול לדעת מה יעזור לו להגיע להישגים המירביים ועליו לעזור למצוא/לומר/ לשתף בפתרונות לא להשאיר למעסיק לחפש את הפתרונות ולעמוד מול הלקוח אם יש בעיה. לרוב האנשים יש איזה קושי האחד לא שומע, אחר לא רואה טוב, ועוד אחר הוא עם קשיי קשב ריכוז, ועוד קשיים מפה ועד עולם. חשוב שכל אחד יבדוק מה הכישורים האישיים שלו, מה הידע שלו, מה הוא הכי אוהב לעשות ויודע לעשות, וילך עם זה באמונה שלמה. גם אנשים שיש להם הכי פחות מגבלות מתקשים אבל זה לא אומר שהם משכנעים יותר בעלי המגבלות "רגילים" לעוד מסך שעליהם לעבור (לצערי), אבל בכל זאת אסור שיפלו ברוחם. אני מאמינה מוצהרת של רוח האדם, ואת זה אני גם מעבירה בתוך הסדנאות וההרצאות. ועוד משהו. יש חשיבות רבה בדרך בה אדם משווק את עצמו. בהופעתו, בנכונותו, בחיוך ובעיקר באור בעיניים. אני יודעת כמה אנשים אני לקחתי לעבודה בגלל האור בעיניים ולכמה עבודות אני התקבלתי בגלל אותם ניצוצות.