a rant

קלארנס

New member
../images/Emo12.gif

ניבי נ

New member
התנצלות

חס וחלילה, לא ניסיתי לבטל את הדברים שלך, רק להוסיף עליהם דברים שעלו לי בראש כשקראתי. אם נפגעת, אולי להבא עדיף שאני אשב בצד ואשתוק, ורק אקרא מדי פעם הודעות בלי להגיב עליהן... התגובה שלי נכתבה די בהומור, בעיקר הומור עצמי, ולא בניסיון לפגוע או להמעיט בערך החוויות שלך, אבל כנראה שלא זה מה שיצא. חבל. ולגבי המגבלות שלי - כרגע אני חיה 50-50. כשאני גבר אני מאד גבר, כשאני אישה אני מאד אישה (לפחות משתדלת), כך שבכל רגע נתון אני לא מעזה לנסות את השירותים שלא תואמים את המראה החיצוני שלי. יש גבול גם לאומץ שלי (שגם ככה אין לי יותר מדי ממנו).

.

אני חושב שאת יכולה להגיב להודעות, אין צורך לשבת בצד ולשתוק, אבל אולי תשימי לב למה שאת כותבת ולא תסבירי את זה ב"כנראה שלא זה מה שיצא". אם נמנע מהשוואות חסרות בסיס, הכל יהיה בסדר, אין צורך בהיררכיה של סבל או אי נוחות. והנה לדוגמא, את אומרת שאת חיה 50-50, אז זהו שבשבילי [אני לא אדבר בשם קלארנס, אבל דיברנו על זה גם ביננו] אין דבר כזה 50-50, לרוב אני לא מאמץ זהות מגדרית חד משמעית ולפעמים אני "עובר" כבן ולפעמים כבת, מסיבות שאין נהירות לי. לכן השירותים הציבוריים מהווים בעיה בשבילי. לכןזה דורש לעבור משוכה כלשהי, או לגייס אומץ.

ניבי נ

New member
ולא אמרתי שלא

לא ניסיתי להשוות שום דבר. רק לספר על החווייה שלי. ברור לי שאין טעם, וגם לא היה לי שום רצון, לנסות ולהשוות בין מה שאתה עובר למה שאני עוברת. אני שוב מתנצלת אם נפגעת, ומבטיחה לא להגיב להודעות שלך בעתיד כדי שמקרים כאלה לא יישנו.

ניבי,

שימי לב שהתגובה המדוברת שלך לא הייתה להודעה שלי אלא להודעה של קלארנס, אני חשתי צורך להתערב רק משום שהנושא נוגע לי אישית ומשום שהיו לי דברים לומר. כשאמרתי שיצרת השוואה דיברתי על משפט כדוגמת: "אני מבטיחה לך שכלפיי יותר מאשר כלפיך...". אני אישית לא נפגעתי ממך, ועכשיו אני חושב שאם לא תגיבי לא לי ולא לקלארנס זה יחסום בפנייך חלק משמעותי בפורום וחבל [לא, אני לא מאדיר את סמכויותנו, רק שאין פה הרבה אנשים ושניים מתוך הסך זה הרבה]. את מוזמנת להגיב להודעות שלי, אני לא חושב שצנזורה תפתור משהו.

ניבי נ

New member
אבל אני לא רוצה לפגוע

לא בך, ולא בקלארנס ולא באף אחד אחר, ואם ההודעות שלי פוגעות, למרות שלא התכוונתי לכך, אולי עדיף שאני אמנע מהן.

יסמין 28

New member
פמיניזם

מאיה ואני קוראות עכשיו ספר (כן יש לנו מנהג כזה שאנחנו מקריאות זו לזו ספרים ותוך כדי מדברות עליהם ומנתחות אותם. לוקח לנו המון זמן לגמור ספר ככה, אבל זה כיף). אז עכשיו אנחנו קוראות את רדיו טרנסג'נדר, שהוא ספר מאד מאד מרגיז (לא ארחיב כעת מדוע). והיה שם קטע נפלא. הטרנסית מגיעה לפגוש את הוריה. הם מנסים להניא אותה מלעבור את הניתוח. אבא שלה אומר לה: "את עברת חינוך של גבר. חיברות של גבר. אנשים התייחסו אלייך כאל גבר. אין לך מושג מה זה להיות אישה. את תעברי דברים קשים מאד, מה שאמא שלך היתה צריכה לעבור, מה שאחותך צריכה לעבור". הטרנסית נבהלת, חושבת שהן נאנסו. אבא שלה מסביר לה, שהוא כמנהל רואה איך מתייחסים לנשים בעולם. הן לא מקודמות בעבודה, תמיד יקבלו שכר פחות. (למאיה ולי יש חברה שסיפרה לנו שהרבה פעמים היא נאלצת לסיים שיחות בעבודה בטונים גבוהים בצעקה, "אני לא מותק, אני עורכת דין"). הטרנסית לא מבינה. לא קולטת. מנפנפת את אבא שלה. חושבת שהוא אומר לה את כל זה רק כדי שלא תכעבור את הניתוח. האמת היא שהיא מאד יהירה. מבחינתה אם זה לא אונס, זה לא נחשב. היא לא פמיניסטית. היא לא מודעת למה שנשים עוברות בחברה שלנו, כל יום דקה דקה. אמא של אומרת, "אני מתה כבר לראות אותך בפעם הבאה כשתיכנסי עם האוטו למוסך או כשתזמיני איסטלטור. יקרעו אותך במחיר, כי ירגישו שמצאו פראיירית". הרבה טרנסיות אינן פמיניסטיות. אני לא אומרת את זה ישירות כלפיי ניבי כרגע, אלא באופן כללי. מאיה סיחפרה לי שהמון טרנסיות, אחרי שהן כבר חיות כנשים, מודות שלא היה להן מושג. שהזהירו אותן, שדיברו איתן על זה, אבל שהן לא הבינו מה זה ללכת בלילה בחושך ולפחד. מה זה ללכת באמצע היום ברחוב כשגבר עובר מולך ותופס את כל המדרכה ואת מתכווצת קרוב לגדר. מה זה תקרת זכוכית. מה זה להרגיש שאנשים שאת עובדת איתם לא תוספים אותך כמקצועית אלא כצעצוע מנהלים, כקישוט יפה, פקידת קבלה, מביאה קפה. אני חושבת שחיברות גברי הוא משהו שמאד קשה לעשות לו un-learning. זה אפשרי אבל זה דורש הרבה מאמץ והשתחררות מדעות מוצקות שנבנו לאורך שנים. מותר ואפשר לכל אחד ואחת יהיה קול משלו. אסור לקולות לבטל זה את זה, אבל בהחלט מותר לכולם להישמע. יש לנו כאן שיעור חשוב ובמקום להרים ידיים ולוותר, לדעתי שווה לנו להתאמץ. כי אנחנו באים ממקומות מאד שונים, ואין סיבה שמישהי לא תהיה טרנסית ופמיניסטית, או שמישהו לא יהיה גבר טרנסקסואל ופמיניסט.

FreakOnALeash

New member
Re:

>אני חושבת שחיברות גברי הוא משהו שמאד קשה לעשות לו un-learning סתם מעניין אותי לדעת, אבל טרנסית שעברה חיברות גברי כזה שהוא באמת 'מקובע', כמו שאת אומרת, לא יהיה לה יותר בטחון ומיומנות מסוימת ממי שלמדה שנשים נרמסות בחברה? מצטער אם השאלה לא במקום.

יסמין 28

New member
כמובן

כמובן שהיא תתהלך בעולם ביותר ביטחון. אבל אז, היא תמשיך להשתייך לצד התוקף. לצד שלוקח, לצד שיודע שמגיע לו, לצד הגברי. ועוד מילה על פמיניזם: פמיניזם פירושו גם תרבות שיח. זה לא בסדר לומר "אני אומרת את מה שאני חושבת. אני מתנצלת אם מישהו נפגע מזה, אבל אתם תמיד יכולים לא לקרוא אם לא בא לכם". פמיניזם פירושו לקחת אחריות על פגיעות שהזולת נפגע מדברייך, גם אם לא התכוונת. פמיניזם פירושו להיות רגישה מספיק לבני שיחך, כדי לא לומר דברים שמבטלים אותם, או שמניחים שאת יודעת משהו שהם לא. לתת מקום. ואורי.... חיברות גברי... זה דיון שערכתי עם מאיה, וגם עם עצמי בראש כל כך הרבה פעמים... אין לי מסקנה. אני חושבת שהן כן מקבלות חיברות גברי. אני לא רוצה לברוח מזה ולומר שבגלל שהן היו אאוטסיידריות אז החיברות הגברי פסח עליהן. אני חושבת שצריך להיות אמיצים ולהסתכל על המציאות הכואבת והלא-תמיד-נעימה-לשמיעה, שטרנסיות עברו חיברות גברי. אני חושבת שכמה מהן מצליחות להיחלץ מזה. אבל כמו שמאיה אומרת, "גבריות היא שפת האם שלי. נכון שעכשיו למדתי את השפה של הנשיות, אבל תמיד יהיה לי מבטא".

אורי 0

New member
../images/Emo45.gifאבל לא קשור לניבי

שפשוט הוסיפה כאן את החויות שלה להחויות של קלארנס ותומס, והיתה כאן אי הבנה, וניבי נבהלה לדעתי קצת יותר מדי. אבל אני שואל את עצמי אם ה"חברות הגברי" של טרנסיות הוא באמת "חברות גברי" כי זה כן משנה את מי מחברתים. טרנסית היא בהגדרה מישהי שהחברות הגברי לא ממש עבד עליה בצורה המקובלת. זה לא אומר שזה לא משפיע, ואת החויות של אשה גנטית היא לא מכירה. אבל זה כבר העדר "חברות נשי". יש לפעמים דברים שאני אומר - הופה הנה ה"חברות הגברי" מציץ! אבל אני מן צופה מן הצד כזה, ואני לא באמת מבין איך דברים קורים. המקסימום שאני יכולמ לעשות זה לקרוא יומנים כשל "אורית נבו" או לנהל שיחות נפש. ולא תמיד מזדמן לי. אין סיבה שטרנסיות לא תהיינה פמיניסטיות, אבל גם לא כל הנשים פמיניסטיות. יצא לי (ולכן/ם) להכיר טרנסיות מהותניות, טרנסיות ממשטרות, טרנסיות "פמיניסטים מזוקנים", (כמו גברים שיכולים ללמד נשים מהו פמיניזם - תגידו לי כשאני חוטא בזה) טרנסית שמיישמות סטראוטיפים כאלה ואחרים - לא ממש מפתיע. את ניבי אני מעריך בדיוק בגלל הגישה הסובייקטיבית שלה, שהיא צנועה וגם נבונה, למרות שיוצא לי לעתים קרובות לא להסכים אתה. אצלי בראש זה נראה כל כך פשוט, הפמיניזם והשונות מתחברים אצלי לכל השאר ונותנים לי מסגרת חזקה. עד שהעסק יוצא לעינים ולרגלים ואז מתחיל הבלגן. החיים הם לא תאוריה פמיניסטית (למזלנו אולי).

ניבי נ

New member
ניבי לא נבהלה בכלל

ניבי פשוט לא אוהבת לעצבן אנשים - בייחוד כשהיא לא מתכוונת לזה, ואין לה כוונה לנהל דיונים כאלה בידיעה שגם מבלי להתכוון יש אנשים שיכולים להיפגע. ניבי בסך הכל מנסה להיות נחמדה ולשמור על נפשם הרכה (כך מסתבר
) של הכותבים האחרים.

ניבי נ

New member
אני באמת לא פמיניסטית

אבל מה הקשר בין זה ובין שירותים ציבוריים?

ניבי נ

New member
כי אני לא חושבת שגברים ונשים שווים

ולא במובן הרע. יש דברים שנשים יותר טובות ויש דברים שגברים יותר טובים. בדיוק אתמול ראיתי כתבה בערוץ 1 (כו, אני רואה גם אותו לפעמים) על נשים בצבא, לרגל X שנים לבג"ץ של אליס מילר. מסתבר שבצבא בריטניה החליטו לפני אי-אלו שנים לפתוח את כל התפקידים בפני נשים וגברים גם יחד. שוויון מוחלט לגמרי. בתנאי אחד - ההכשרה של הנשים והגברים תהיה זהה גם היא. אם שוויון אז שוויון לא? את בטח כבר יכולה לנחש כמה נשים שרדו את ההכשרות של הצבא שהחזיק אימפריה שלמה פעם. אז אני לא אומרת שרק לפי המדד הזה צריך לבחון נשים וגברים, אבל אם בדבר אחד יש הבדלים, הרי שכבר אי אפשר לטעון לשוויון מוחלט. כמו שאמר המדריך שלי לפסיכומטרי לפני כמעט עשור - "אם אני אומר לכם שכל החתולים לבנים, מספיק אם תביאו לי אחד שחור כדי שתוכלו לטעון שאני שקרן חסר תקנה".

מאיות

New member
מספר שאלות למחשבה

סליחה - לפי איזה מבנה גוף ממוצע (חוזק שרירים, אורך עצמות) עיצבו את הנק"ל? מהי הנחת הגובה/משקל ששימשה לבניית הקוקפיטים (תאי הטייס) במטוסים? האם "בוחן בר-אור" משקף נאמנה את הדרישות הפיסיות של שדה הקרב המודרני? בצבא הקנדי עשו מחקר בסוגיה שנים רבות לפני הניסיון הבריטי - והמסקנה העיקרית היתה שכאשר אומרים "שוויון מוחלט לגמרי" בעצם אומרים - נשים, אתן מתבקשות להתמודד מול הגברים במגרש שלהם (ואגב מגרש - גם ענפי הספורט כולם מעוצבים מתוך תפיסה הגמונית גברית). זה לא שוויון. זאת הפליה מובנית.

ניבי נ

New member
אבל הן צריכות להתמודד מול גברים

אם אישה צריכה ללחום בגבר, מן הראוי שיהיו לה אותם כלים - לא נשק שמעוצב באופן קל יותר אבל שהטווח שלו ורמת הדיוק שלו הם "טיפה פחות", ולא שרירים שאומנו במתקנים מותאמים כדי שידרשו "טיפה פחות". שוב, לא אמרתי שרק על פי זה אני קובעת שנשים וגברים הם שונים במהותם. ברור לי שלי, כטרנסית, יש כנראה נתונים פיזיים יותר קרובים לגברים מאשר לנשים (לצערי...) - לא זה המדד שלפיו אני מחליטה האם לבחון את עצמי לפי קנה מידה גברי או נשי. יש אנשים שמאמינים שיש אלוהים. יש אנשים שמאמינים שיש חייזרים. יש אנשים שמאמינים שהשואה לא קרתה. יש אנשים שחושבים שנשים וגברים הם שונים. זה לא אומר שזה נכון, זה רק אומר שבזה הם מאמינים (וההשוואה שלי מראה לך עד כמה אני מבינה שאני לא הרוב, ויכול מאד להיות שאני גם לא צודקת, אבל את זה אני אצטרך לגלות לבד. מותר לי - אני עוד צעירה
)

סליחה?

מה הקשר בו שאלת השויון או השויון הפיזי לשאלת הפמניזים? האם להיות פמניסט בהכרח אומר שאתה מאמין שכולם שווים פיזית?

ניבי נ

New member
איך אתם אוהבים להיטפל ../images/Emo22.gif

להיות פמיניסט בהחלט לא אומר בהכרח וגו'. נשאלתי מדוע אני לא פמיניסטית. עניתי שאני לא פמיניסטית מכיון שאני מאמינה שנשים וגברים אינם שווים בכל, ואינם יכולים להיות שווים בכל. הבאתי רק דוגמה אחת, איזוטרית אולי, פשוט בגלל שאתמול ראיתי את הכתבה בנושא בטלויזיה. לא אמרתי שעל כך מושתתת השקפת עולמי. אין לי שום דבר נגד פמיניזם ואין לי שום דבר נגד פמיניסטים, בדיוק כשם שאין לי שום דבר נגד (לדוגמה) מפלגת מרצ ומצביעיה. אבל כמו שהייתי מקווה שתרשו לי להצביע בכל זאת למפלגה אחרת, אני מקווה שתרשו לי גם לא "להצביע" עבור הפמיניזם. איש באמונתו יחיה קוראים לזה.

יסמין 28

New member
גם אני לא מאמינה שנשים וגברים דומים

זה עדיין לא אומר שהחברה צריכה להפלות מין אחד משניהם. הרי אם תחשבי על זה, אשה שונה מגבר בדיוק כמו שגבר שונה מאשה... אבל איכשהו, הנחת היסוד של החברה היא הגבר, והאשה היא תמיד, "האחר". כמו שלא תראי בציורים של ביולוגיה קופיפה הופכת לאישה קדמונית הופכת לאישה רגילה. "אדם" הוא תמיד "גבר". "אשה" היא תמיד "אחרת". ניבי. את מסכימה איתי שנשים צריכות לקבל שכרצ שווה עבור עבודה שווה, אם הן עושות עבודה זהה בדיוק לזו של הגברים? כרגע זה לא כך בפועל. את מסכימה איתי שאישה צריכה לחוש בטוחה כשאי הולכת בלילה ברחוב לבד? כרגע זה לא כך. את מסכימה איתי שסוחר נשים או אנס או מי שהיכה את אשתו צריכים לשבת זמן ממושך בכלא? כרגע זה לא כך. אם את מסכימה עם כל מה שכתבתי, את פמיניסטית. אל תיבהלי, זה לא אומר שאת צריכה להתחיל לגדל שערות ברגליים. זה רק אומר, שכל מיני הנחות יסוד על העולם, שהיו לך, עומדות להשתנות. נשים אינן דומות לגברים. הן גם לא צריכות להיות. הן רק צריכות לקבל הזדמנות שווה בחברה. זה הכל. ואגב, אני חושבת שלא נשים ולא גברים צריכים לשרת בצבא. אני חושבת שגוף כוחני שמטרתו פתירת סכסוכים בדרך של אלימות, וזריעת הרס חורבן ומוות, אינו גוף פמיניסטי ולא יכול להיות גוף פמיניסטי, גם אם הרמטכ"ל תהיה אשה.

ניבי נ

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני מסכימה שנשים צריכות לקבל שכר שווה. בכל מקום בו עבדתי או שאיתו היה לי קשר בענייני עבודה עד היום, כך המצב - נשים וגברים משתכרים באופן שווה עבור עבודה שווה. אני מסכימה שאני צריכה להרגיש בטוחה ברחוב, ואני אכן מרגישה בטוחה ברחוב (למעט חשש קל ממחבלים מתאבדים, אבל אני בטוחה שגם גברים חוששים מהם). אין בי שום סימפטיה לסוחרי נשים אנסים או בעלים מכים, אבל באותה מידה גם אין בי שום סימפטיה לקבלני כוח אדם של עובדים זרים (שבינינו - אין הרבה הבדל ביחס שאלה מקבלים לעומת אלה) או אימהות שמכות את ילדיהן. מערכת החוק מתייחסת באותה העלמת עין לכל המקרים, ולא מפלה דווקא את הקורבנות הנשים לרעה, אלא את כל הקורבנות. זה רע, אבל זה לא אומר שום דבר על יחס לנשים. ולגבי צבא - באופן יחסי יש מעט מאד חיילים "לוחמים" לעומת חיילים שתפקידם אינו אלים בעליל, אינו זורע לא הרס לא חורבן ולא מוות, המסייעים לפתירת סכסוכים בדרך של שמירת השלום ומציאת פתרונות יצירתיים שאינם מצריכים התערבות כוחנית. לא רק בשוייץ, אפילו בצה"ל.

למעלה