פמיניזם
מאיה ואני קוראות עכשיו ספר (כן יש לנו מנהג כזה שאנחנו מקריאות זו לזו ספרים ותוך כדי מדברות עליהם ומנתחות אותם. לוקח לנו המון זמן לגמור ספר ככה, אבל זה כיף). אז עכשיו אנחנו קוראות את רדיו טרנסג'נדר, שהוא ספר מאד מאד מרגיז (לא ארחיב כעת מדוע). והיה שם קטע נפלא. הטרנסית מגיעה לפגוש את הוריה. הם מנסים להניא אותה מלעבור את הניתוח. אבא שלה אומר לה: "את עברת חינוך של גבר. חיברות של גבר. אנשים התייחסו אלייך כאל גבר. אין לך מושג מה זה להיות אישה. את תעברי דברים קשים מאד, מה שאמא שלך היתה צריכה לעבור, מה שאחותך צריכה לעבור". הטרנסית נבהלת, חושבת שהן נאנסו. אבא שלה מסביר לה, שהוא כמנהל רואה איך מתייחסים לנשים בעולם. הן לא מקודמות בעבודה, תמיד יקבלו שכר פחות. (למאיה ולי יש חברה שסיפרה לנו שהרבה פעמים היא נאלצת לסיים שיחות בעבודה בטונים גבוהים בצעקה, "אני לא מותק, אני עורכת דין"). הטרנסית לא מבינה. לא קולטת. מנפנפת את אבא שלה. חושבת שהוא אומר לה את כל זה רק כדי שלא תכעבור את הניתוח. האמת היא שהיא מאד יהירה. מבחינתה אם זה לא אונס, זה לא נחשב. היא לא פמיניסטית. היא לא מודעת למה שנשים עוברות בחברה שלנו, כל יום דקה דקה. אמא של אומרת, "אני מתה כבר לראות אותך בפעם הבאה כשתיכנסי עם האוטו למוסך או כשתזמיני איסטלטור. יקרעו אותך במחיר, כי ירגישו שמצאו פראיירית". הרבה טרנסיות אינן פמיניסטיות. אני לא אומרת את זה ישירות כלפיי ניבי כרגע, אלא באופן כללי. מאיה סיחפרה לי שהמון טרנסיות, אחרי שהן כבר חיות כנשים, מודות שלא היה להן מושג. שהזהירו אותן, שדיברו איתן על זה, אבל שהן לא הבינו מה זה ללכת בלילה בחושך ולפחד. מה זה ללכת באמצע היום ברחוב כשגבר עובר מולך ותופס את כל המדרכה ואת מתכווצת קרוב לגדר. מה זה תקרת זכוכית. מה זה להרגיש שאנשים שאת עובדת איתם לא תוספים אותך כמקצועית אלא כצעצוע מנהלים, כקישוט יפה, פקידת קבלה, מביאה קפה. אני חושבת שחיברות גברי הוא משהו שמאד קשה לעשות לו un-learning. זה אפשרי אבל זה דורש הרבה מאמץ והשתחררות מדעות מוצקות שנבנו לאורך שנים. מותר ואפשר לכל אחד ואחת יהיה קול משלו. אסור לקולות לבטל זה את זה, אבל בהחלט מותר לכולם להישמע. יש לנו כאן שיעור חשוב ובמקום להרים ידיים ולוותר, לדעתי שווה לנו להתאמץ. כי אנחנו באים ממקומות מאד שונים, ואין סיבה שמישהי לא תהיה טרנסית ופמיניסטית, או שמישהו לא יהיה גבר טרנסקסואל ופמיניסט.