אותי לא מתישים כל כך מהר ../images/Emo178.gif
אני בד"כ צופה פה בשקט בשקט, אבל פתאום התעורר בי דחף להגיב.. נכון שאי אפשר ללמד פמיניזם על רגל אחת, אבל טעימה קטנה אפשר. השוויון, לתפיסתי, שמציע הפמיניזם מבקש שוויון מתוך הכרה בשונות. נתחיל מזה שלפמיניזם זרמים שונים (ומשונים), לכל אחד הנחות יסוד שונות ופמיניסט/ית רדיקלי/ת לא בהכרח תתלהב מהרעיונות הפמיניסטיים של פמיניסט/ית ליברלית. הפמיניזם הליברלי מניח את הגבר כסטנדרט לפיו צריך להתיישר. רוצות שכר שווה? בבקשה, לעבוד כמו גבר (אז מה אם יש לכן משמרת נוספת אח"כ בבית? אז מה אם אתן זקוקות לחופשת לידה? אז מה אם עיקר האחריות על הילדים נופלת עליכן? רציתן שוויון תתיישרו לפי האדונים הנכבדים). רוצות שוויון בבקשה תשרתו שלוש שנים כמו גברים (למה לא להוריד את השירות לשנתיים לכולם ורק בתפקידים מיוחדים שדורשים הכשרה ארוכה לדרוש תקופת שירות ארוכה יותר ושווה לגברים ולנשים..?) - ההנחה היא שהמצב הקיים הוא הנכון ביותר ורק צריך לתת גם לנשים לקחת בו חלק - הגישה הזו מתעלמת מהצרכים המיוחדים של נשים ושל גברים, ומתעלמת גם מהשינויים החלים בחברה (אוקיי, נשים יצאו לעבוד, אבל ילדים ממשיכים לבוא מהחסידה ומישהו צריך לטפל בהם, מי זה יהיה?). גישות אחרות מדגישות את השאיפה לשוויון מתוך הכרה בהבדלים בין גברים לנשים ומבקשות שוויון של הזדמנויות (כי אם יש אישה שמסוגלת להתמודד עם המאמץ הגופני של שירות קרבי, למשל, אין סיבה למנוע ממנה גם אם מבחינה סטטיסטית רוב הנשים לא מסוגלות - אבל אני מסכימה שאין סיבה להקלות). למעשה מחקרים ששמעתי עליהם טוענים כי השונות בין גברים לנשים קטנה הרבה יותר מאשר השונות בתוך קבוצת הנשים או הגברים. מרבית האפליה הקיימת היום נובעת מתפיסות מיושנות של חלוקת תפקידים... לגבי שוויון בשכר - הניתוח צריך להיות רחב יותר מאשר "כמה מקומות בהם עבדתי". כשמסתכלים על שוק העבודה בכלל רואים שברמות השכר הנמוכות נמצאות בעיקר נשים (הוראה.. משרות חלקיות.. משרות בלתי מיומנות) וככל שעולים בדרגות יש יותר ויותר גברים ופחות נשים, ולכן אמנם כולם מקבלים שכר שווה על עבודה שווה, אבל נוצר פער משמעותי בין שכר של נשים באופן כללי לבין שכר של גברים. עד כאן פינתנו, הבה נגייס אנשים לשורות הפמיניזם
מקווה שהצלחתי אולי לשכנע במשהו קטן, או לפחות לגרות את המחשבה מצטערת על חוסר קוהרנטיות שאולי מבצבצת פה ושם ובכלל על ההרצאה הארוכה מדי