Animal Planet

Gilliana

New member
זה בערך כמו...

אותה מורה חכמולוגית שביקרה ברוזוול בשנה שעברה והגיעה למסקנה בעקבות הביקור שכל ארוע ההתרסקות לא היה ולא נברא... (כנראה שהיא ציפתה לראות שם םחייזרים מתרוצצים על הכביש 60 שנה אחרי)

0Pandemonium0

New member
אגב, גם אני לא טבעוני, אבל כמו

שאמרה המנהלת, אין קשר בין זה לבין נתינת כבוד מינימלי לאדם, באשר הוא אדם. הגישה שלך מתנשאת ומעליבה, ואותי מרגיז ומקומם לראות דבר כזה בפורום. אני לא חושב שאני צריך להיכנס לפורום שאני אוהב ולהתעצבן, אז שמור על פיך.

Gilliana

New member
הממממ... העלית נושא מעניין

כעיקרון - נכון, אנחנו לא שונים מבעלי החיים במאום. גם אנחנו, בדיוק כמוהם - מונעים ע"י היצר הבסיסי שנקרא "השרדות". הביולוגיה שלנו מאד דומה ואנו כפופים לאותם חוקי טבע בדיוק כמוהם. נכון, אנחנו יותר אינטליגנטים אולם השאלה האמיתית היא - האם האינטילגנציה גוברת על האינסטינקטים הטבועים בגנים שלנו? לדעתי התשובה היא שלילית - ההיסטוריה מוכיחה זאת שוב ושוב, ולא רק ההיסטוריה - גם חיי היום יום בהווה.

Master Boo

New member
לא מאמין שאנחנו חכמים מהם

או שאנחנו תבונתיים יותר. אני לא חושב שיש לנו יותר זכות בחירה מאשר לחיות...

shikma r

New member
אני אוסיף על דבריך ואומר

שאני אפילו חושבת שלבני האדם יש יותר מנת טימטום מאשר לחיות. אנחנו הורסים את העולם ומזהמים אותו,לא הם. לא?!

slallum

New member
זה דווקא לא כל כך חכם

אם אתה מעדיף לחיות, אז בהחלט המעשה לא ייחשב חכם בעיני רבים.

Master Boo

New member
אבל אנחנו לא רק רוצים לחיות,

אנחנו רוצים לחיות טוב. ויש הבדל עצום.

slallum

New member
גם נכון

אבל האם לזהם את הסביבה יגרום לנו לחיות טוב, או לדורות הבאים לחיות טוב?

Master Boo

New member
כן, כי אנחנו לא סתם מזהמים

אנחנו עושים את זה בשביל להשיג דברים אחרים שכן עושים לנו טוב.

shikma r

New member
למה שזה לא ייחשב כשבר מטומטם?!

כמו אדם שלא דואג לבריאות שלו ואחרי זה בוכה שהוא חולה. זה יהיה גרוע לדורות הבאים,אני מניחה שזה ברור. לפחות כל המחקרים והבדיקות הראו כך. וכן,בהחלט רמת החיים שלנו יורדת,לא?! יותר חולים, יותר כאבי ראש ולחץ. לפני חודש יצא לי לחשוב ש"וואלה הלואי שלא הייתה טלווזיה"שהיינו חוזרים לחיות כמו פעם. שהפלאפון לא ייחסר לנו, שנחיה מעולה ונארח אנשים בסלון כמו שצריך בלי שהטלוויזיה תחסר לנו. שנתקשר פנים מול פנים,לא רק דרך מחשבים. אז נכון שהתקדמנו בהמון מובנים, מצאנו תרופות למחלות,ודרכי התקשרות טובים יותר למקומות רחוקים יותר,אבל גם יצרנו מחלות חדשות, ולא מזמן כתבתי באחד ממבחני הבעה שלי על הבדידות והניכור שהטכנולוגיה יוצרת אצל האדם. ידוע שהאדם המודרני יותר מבודד ומנוכר. לא חבל?

slallum

New member
אכן, יכול להיות חבל

אבל יש אנשים שמעדיפים את זה.. עובדה שהעולם שלנו נראה ככה, כנראה שרוב האנשים אוהבים את זה.

shikma r

New member
יש הרבה אנשים שמעדיפים

שלא היו יהודים בעולם,ואפילו עשו דבר או שניים בעניין,זה לא אומר שזה בסדר ושזו הדרך.. את הסיפור על אוניית העץ, ואותו אדם שהחליט לעשות חור בתא שלו,אני בטוחה ששמעתם. אותן החלטות אשר משפיעות על העולם של כולנו,צריכות ליהעשות בחכמה.במיוחד כשבסופו של דבר זה גם פוגע בך. אם היית יודע בבירור שאם היית עושה פעולה מסויימת,בו במקום המשפחה שלך הייתה מתה, היית עושה את זה? גם אם זה יגרום לך הנאה?! אני בטוחה שלא. אז במקרה שלנו הנזק הוא בטווח הארוך ולפעמים אנחנו שוכחים שאנחנו מזיקים. אני לא באה להתייפיף,אני עושה הרבה דברים שאני מודעת לעובדה שהם מזיקים,אבל זה לא אומר שאני מרגישה שזה בסדר. ולגבי התקופה הקודמת שלנו כבני אדם,אולי היו הרבה פגמים,אבל לפחות האדם היה מנוכר פחות ופחות בודד,כמו היום. כמובן,שיש המון דברים שטוב שחלפו מהעולם בעזרת הטכנולוגיה,אבל קשה להתעלם מהעובדה שאנחנו הייצור המזיק ביותר לכדור הארץ מכל בעלי החיים על פני האדמה.

slallum

New member
ובכן

בואי נגיד שהנאצים היו מנצחים במלחמה מי היה אומר שמה שהם עשו זה לא נכון? לדעתך זה לא נכון. בנוגע לתקופה המוקדמת של בני האדם.. את די צודקת.. ההרגשה הייתה.. אחרת. ובאמת בתקופה הזאת יש די הרגשה של ניכור :S

shikma r

New member
אני מניחה שאם היו מספרים

את אותו סיפור ומשמיטים אם היהדות ומספרים אותו בערך ככה :" עם אחד החליט שלא נוח לו עם עם אחר,אז החליט להשמיד אותו" אני בספק אם זה היה מוצא חן גם בעיני הנאצים.בתור בני אדם. אני מאמינה שנולדו להיות חלק מבעלי החיים,ושאנחנו בדיוק כמוהם בבסיסינו,ואז אני מנסה להשוות את מעשינו למעשי בעלי החיים וגילית שאנחנו עושים כל המ שהם עושים,אבל הם לא את כל מה שאנחנו עושים.הם לא משמידים אחד את השני במטרה להשמיד. בנתיים,לפי מה שידוע לי, הזנים הנכחדים בעולמו, נכחדו בעיקר בגלל בני האדם,אבל לא רק-זה אני יודעת. אז כן,אני באה בביקורת קשה כלפי בני האדם,אבל מצד שני מהססת ביני בלין עצמי,אולי זה חלק מהטבע. אולי באיזשהו מקום,הטבע לקוח את ההרס שלנו בחשבון. אבל אני עדיין לא סגורה:)

slallum

New member
אז קודם כל

בנוגע לקטע עם הנאצים - לכל אחד יש דעה, ואולי חלק מהנאצים יענו לך ש"ככה זה בטבע, החזק שורד", וחלק מהנאצים באמת לא יסכימו. אבל ברגע שיש אחד שלא יסכים אז אי אפשר להכליל את זה על כל בני האדם. ובקטע של ביקורת עצמית - שוב - אני מבין למה את מתכוונת. אבל לא חשבת פעם שאולי אנחנו לא יכולים לבקר את עצמנו? דבר ראשון, לפעמים אנחנו רוצים לחשוב על בני האדם דברים רעים, רק בשביל להראות כמה ליברלים אנחנו (וכמובן שאני לא אומר שזה מה שאת עושה). דבר שני ועיקרי - אנחנו שופטים את עצמנו לפי הקנה מידה של עצמנו. אולי החיות האחרות היו שופטות אותנו בצורה אחרת? והיו מצביעות על משהו שלא חשבנו עליו בכלל או לא חשבנו שהוא מפריע בכלל?

למעלה