Animal Planet

shikma r

New member
הממממ..

בגלל זה הנחתי :) כמובן שאם היו מאמינים שצריך להשמיד את הנאצים,הנאצים לא היו אוהבים את זה, גם אלה שמאמינים ש"החזק מנצח וזה טבעי". ובנוגע לבע"ח, גם זו אופצייה,ויש מספיק דברים שאני כאן,על המקום יכולה לומר לך שאני מניחה שבני האדם עושים והחיות שופטות,ואם רק הייתה לנו איזושהיא דרך התקשרות איתם,הן היו תוקפות אותנו בביקורת:) ומספיק שע"פ קנה המידה שלנו יש יותר מידי ביקורות בשביל להבין שמשהו פה לא בסדר. בנתיים כל המ שאנחנו,בני האדם, עושים, מזיק ומקרב את העולם לסופו (לפי התחזיות הלא דתיות, לפחות),וככל שהטכנולוגיה מתקדמת,כך יותר בולטת השתלטנות שלנו, והטיפשות בעיקר. עם כל החכמה,ואני לא אחסוך מילות שבח לאדם על המצאותיו, קיימת טיפשות חסרת מעצורים שמסכנת את קיומנו על פני האדמה,ובנוסף גם את קיום שאר בעלי החיים. לכן,האדם,עם כל החיוביות ושליליות שבו, הוא מצד אחד ייצור חכם,ומתוחכם שעד היום אני נפעמת מרמות טכנולוגיות מדהימות שמראות יל כמה חזק האדם,אך מצד שני, האדם הוא גם אחד הייצורים הטיפשיים שיצא לי לראות.ייצור מתקדם,בהחלט, אך עם כל צעד קדימה ישנה הרגשה שאנחנו פוסעים שלושה צעדים לקראת הסוף. לאן אנחנו ממהרים,בעצם?! משפרים את החיים שלנו אך בו זמנית מקצרים אותם. התלות שלי,שלך ושל שאר בני האדם בטכנולוגיה מצחיקה אותי,כשאני רואה כמה פשוט אפשר לחיות. אפשר לומר שאני לא לוקחת שום צד בעניין,אלא יותר קופצת מצד לצד,כי אחרי הכל,עם כל השפיטה שלי והביקורת, אני בעצמי אנושית,בת אדם. בדיוק כמוך.

slallum

New member
../images/Emo45.gif

אני בעד התיישבות בכוכבים אחרים נהרוס עולמות לאט לאט וזהו

Master Boo

New member
אני לא רואה את זה כמטומטם

חלק מהדברים כן, אבל חלקם לא. אני למשל עושה הרבה דברים ש"לטווח הארוך" לא בריאים. אז מה? כרגע זה עושה לי טוב, אני נהנה מהם עכשיו, למה לא? ואני לא חושב שיש מישהו אחד בעולם שמדי פעם נמאס לו לשמוע על ה"טווח הארוך" הזה. בקשר ללחזור לתקופה קודמת בלי כל ה"טכנולוגיה"- הכל טוב ויפה, אבל אל תשכחי שהיינו שם. והתקדמנו. אז כנראה שמשהו לא היה שם בסדר.

טו פינגס

יותר קל לי להתחיל עם ההערה האחרונה שלך, אז בקשר אליה: מהמצאת הטלוויזיה לא אנחנו התקדמנו, אנחנו התהפנטנו. המורווחים הם כמובן האנשים שעובדים בזה. הפלאפון זו גם התקדמות, וגם נסיגה כלשהי... בקשר ל"לטווח הארוך": אני חושב על הטווח הארוך, יש נושאים שבהם אני מסכן את עצמי "לטווח הארוך", ויש נושאים שבהם אני לא (סיגריות/סמים לא, למשל, צבע מאכל כן
)

Master Boo

New member
../images/Emo26.gif

מה ז"א "לא אנחנו התקדמנו"? כולנו התקדמנו בתור מין. ומה הקשר לטלויזיה? זו הייתה ההמצאה האחרונה? לא הבנתי את הכוונה שלך. וזה בדיוק מה שהתכוונתי. שלכל אדם יש את ה"סיכון" הזה שהוא מוכן לקחת.

0Pandemonium0

New member
אני לא מסכים עם ההערה האחרונה.

זה שהתקדמנו לא אומר שמשהו לא היה בסדר. זה אומר שבני-אדם המציאו את הטלוויזיה, לדוגמא, התלהבו, שכחו מהנזק שהיא עלולה לגרום, וכך התקדמנו. כנ"ל לגבי הפלאפון, המחשב, המטוס, האקדח, פצצת האטום...

Master Boo

New member
מה שניסיתי להגיד, זה

שהתקדמנו. היינו "אמורים" להתקדם. כשאמרתי "משהו לא היה בסדר", התכוונתי שהיה שם משהו שגרם לנו להתקדם- בין אם זה משהו שלא היה בסדר או אם משהו היה חסר.

0Pandemonium0

New member
כמו כל דבר, גם התקדמות היא לא בהכרח

טובה, אפילו שהיא התרחשה (ויש דברים שמתרחשים והם לא טובים). אמנם זה נשמע קצת פרדוקסלי, כי התקדמות מעצם הגדרתה היא טובה, אבל למשל ההתקדמות בטכנולוגיה, עם כל התועלת שהביאה, עדיין הביאה איתה גם רע.

shikma r

New member
לא כל התקדמות היא טובה לגמרי

אז נכון,התקדמו שיםרנו באיזשהו מקום את רמת חיינו,יש טלוויזיה יש מחשב אפשר לדבר עם אנשים מהקצה השני של העולם!זה מדהים! אבל עם כל ההתקדמות והטכנולוגיה, האדם בסופו של דבר נפשית בודד יותר,עצצלן יותר,הבריאות ירודה, העיניים נהרסות,קרינה,סרטן... וכו'.. אז נכון שבטח עוד כמה שנים טבוות ימצאו פתרון גם לכל אלה, אבל עם הפתרון יבואו עוד בעיות מהותיות יותר,אלא אם כן העולם ייחרב לפני כן (חור באוזון,התחממות העולם-מה שיבוא קודם). אז סבבה אנחנו נהנים מהחיים, אבל יכול להיות מצב גדול שהצאצאים שלנו יסבלו מזה. אז ברור שצריך ליהנות מהחיים ומהטכנולוגיה, אבל אנחנו לפעמים תופסים כוח גדול מידי על שאר התושבים על פני כדור הארץ, וחשים שאנחנו טובים יותר מהחיות,לדוגמא "החזק שורד" בלה בלה.אבל כמו שאנחנו היינו רוצים שיעזרו לנו במקרה והיינו חלשים יותר,ככה עלינו לנהוג בשאר,וזה לא קורה.. וחבל.

Master Boo

New member
לא חושב ככה.

שוב, אני חושב שהעובדה שהגענו לעמדת כוח מדברת בשם עצמה. לא יודע, אני מאמין שאם הגענו למצב שאנחנו יכולים לעשות את כל הדברים האלה, אין סיבה שלא נעשה אותם באמת. ואיך את יכולה לדבר על בריאות ירודה יותר? כשלפני זה אנשים חיו עד גיל 50, וגם רק אלה שהתמזל מזלם לא לחלות בכלום? כל מחלה קטנה הייתה יכולה להביא למוות. אז כיום ליותר אנשים יש משקפיים, אבל אותם אנשים יכולים לחיות עד גיל 80.

0Pandemonium0

New member
אם הגענו למצב שאנחנו יכולים לעשות

משהו, אין סיבה שלא נעשה אותו? אם אני תוקע לעצמי אקדח ברקה, והגעתי למצב שאני מסוגל להתאבד, אין סיבה שתעצור אותי? וכן, מה שאתה אומר בנוגע לבריאות הוא נכון, אבל הכל מתקזז. אז אנשים חיים עד גיל 80, אבל מצד שני יש לנו יותר אנשים שנפטרים מסרטן, מאיידס (הוא הגיע דווקא בגלל ההתקדמות החברתית, ולא הטכנולוגית, אבל אנחנו מדברים על התקדמות באופן כללי), ואל תשכח את כל האנורקסיות שמנסות להידמות כמה שיותר לדוגמניות האהובות עליהן. אז תורת המיקרוביולוגיה והחיסון הביאו הרבה תועלת, ואני בעדן, אבל לצידן התפתחו גם דברים מזיקים, שמתקזזים עם התועלת שהביאו החיסונים. אז מה החוכמה כאן? מצד אחד לתת חיסון נגד טטנוס, ומצד שני לקרוע לאוזון את הצורה ולמלא את הארץ באולטרה סגול?

Master Boo

New member
אממ

בנוגע להערה הראשונה- האמת? לא, אין סיבה. אם אני הייתי מסוגל להגיע למצב כזה, לא הייתי רוצה שמישהו יעצור אותי. לעצור מישהו שמנסה להתאבד זו לדעתי הטעות הכי נוראית. ושוב, לכל דבר מוצאים פתרון... נכון, לפעמים (ובד"כ) זה מביא איתו עוד דברים רעים (לפעמים יותר לפעמים פחות), וגם להם נמצא/ימצאו פתרונות. בסה"כ it will all come down לדבר האחרון הזה- אם הוא יהיה טוב או לא

0Pandemonium0

New member
דיברתי במובן המטאפורי../images/Emo3.gif

לא בכל פעם שאנחנו מגיעים למצב שאנחנו יכולים לעשות משהו, אנחנו חייבים לעשות אותו. יש סיבות לעצור גם אם אנחנו יכולים לעשות דברים, למשל, מוסר. ו-it all come down לאיזה דבר אחרון? אני לא מבין מה פירוש "הזה"...

Master Boo

New member
הכוונה שלי הייתה

ונכון, לא כל פעם. אבל אם בסופו של דבר עשינו את זה- אני חושב שזה אומר שהייתה סיבה מספיק טובה
שהרי אנחנו כל הזמן מתקנים, ויוצרים דבר רע אחר. בסופו של דבר- או שנתקן הכל וזה יגמר, או שיווצר משהו שלא נוכל לתקן. אז זה יהיה מה שיקבע- האם הדבר הסופי הזה יהיה טוב או רע.

shikma r

New member
נכון שהחיים ארוכים יותר

החיים של כל אחד איתנו,וזה נורא נחמד,למרות שזה לא מונע מהגוף להינזק, אבל בו זמנית אנחנו מקצרים את חיינו הכליים על פני האדמה,ואנחנו ממשיכים לעשות זאת למרות הידיעה על הנזק שאנחנו יוצרים.אז כמו שאמרתי,ואני מסכימה איתך שההתפתחו הועיל לנו כבני אדם מאוד,צברנו יותר כוח, חיים יותר מוצאים תרופות למחלות וכו' וכו' אבל בזמן שאנחנו מאריכים את חיינו על כדור הארץ,אנחנו מקצרים את חיי כדור הארץ,ואת חיינו. אני מאמינה שהיינו יכולים לחיות טוב מאוד גם בלי המון טכנולוגיות,בחברה טובה יותר וכבני אדם רגועים יותר. אז ככה שלסכיום,אני מסכימה הטכנולוגיה מועיל ושאני אישית לא הייתי מסתדרת בלעדיה אפילו יום אחד,אבל גם מודעת לנזקים העצומית אשר רק אנחנו,בני האדם, יוצרים לכדור הארץ. אז נמשיך ליהנות מחיינו על פני האדמה,נאריך אותם ונעלה את רמתם,כביכול, בזמן שנקצר במודעות גדולה את חיי ביתנו. העיקר שנחיה:)

למעלה