anoche tuve un accidente con el coche

rmoses1

New member
תהיה בריא, זה הכי חשוב!

ותתבע את הביטוח על כל אירו שאתה יכול לקבל...

che תרגיש טוב

וכמה תאונות היו לי בטיול, נכנסתי בהן מאחור

maozeitan

New member
עם איך שהקולומביאנים נוהגים אין פלא שהיתה לי

תאונה... אחי הבן אדם לא ציית לתמרור של ceda al paso בא במהירות ונכנס בי בלי בושה !!! אני הייתי בכביש הראשי בעליה הוא היה אמור לתת לי זכות קדימה וכלוםםםם כאילו בשבילו התמרור זה המלצה...

מכיוון שאני קולומביאנית...

ואני מכירה את רוב הקהילה יש לך את הפרטים שלו?איך קוראים לו ואיפה הוא גר?

maozeitan

New member
בטח שיש לי את הפרטים.

שמו jorge humero martinez amador שנת לידה: 07.07.1957 נוסע בפורד אקסקורד אדומה מספר רכב MA-6065-CS כתובת: calle rodrigo de traina 12 escalera 1 bajo b fuengirola malaga מקווה שעם הפרטים האלה באמת תוכלי למצוא את האיש ולעזור לי

MiAdi

New member
מעוז, אתה מכיר את התוכנית.............

Por la Mañana ? שמשודרת כל צהריים בערוץ TVE Internacional? תפנה אליהם, יראיינו אותך ואולי יעזרו לך למצוא את הנהג.

maozeitan

New member
זה בסדר כבר מצאתי אותו והוא אפילו חתם

על זה שהוא אידיוט ובגללו היתה התאונה !

הוא עובד זר?

איזה שם יש לו? אני אשאל את דוד שלי אם הוא שייך לשגרירות פה

maozeitan

New member
תגידי לוסיה את עושה צחוק?

איזה עובד זר בראש שלך ? אני גר בספרד במלאגה !!! אני בארץ ישראל לא גר כבר 4 שנים.

שניה שניה

ואני אמורה לדעת את זה?אולי אני קוראת מחשבות ולא ידעתי? נראה לי אתה עושה צחוק ממני...

MiAdi

New member
סליחה שאני מתערבת, אבל.........

גם בספרד יש עובדים והרבה יותר מאשר בארץ.

Shir17

New member
לא להתרגש ...

זה מעוז , הוא כזה, לומדים לחיות עם זה :) Bienvenida a nuestro modesto foro, espero que lo visites mucho. Ademas (solo si quieres) cuentanos quien eres tu (solo sabemos que sos colombiana) y cuantos anos ya llevas aqui.

maozeitan

New member
תגיד שיר לא עשית קצת מיקס בין ספרדית ל

קסטייאנו? כאילו פעם רשמת eres ואח"כ רשמת sos ? ד"א הכרתי מישהי באינטרנט שהיא מפנמה וגרה בישראל אז רציתי לספר לך עליה אבל זה יהיה בפרטי כדי לא לחשוף פרטים על-גבי האינרטנט

Shir17

New member
עשיתי .. .אז מה ? תזרום...

דרך-אגב, פרטים אחי תרגיש חופשי למסור במסנג'ר. חוצמזה , צריך להגיד מז"ט לקולומביה, יום העצמאות שלה היה אתמול , אז - felicidades querida ;) מה עוד ??? אה כן , לוסיה את לא מבינה איזה דודה עשית לי לבוא למסיבה הזאת. 29 ביולי יוצא ראשון הבא, לא ? אני שם!

ללמוד לחיות עם זה?

אני לא מזוכיסטית...ואני לא מבינה איך הספרדים עדיין מסכימים שהוא יחיה שם... ואני מצדיעה לאותו קולומביאני..! ולכל הקולומביאנים בעולם! 28 ביולי יום העצמאות...אומנם זה לא קשור אבל יש מסיבה ענקית בפארק הירקון אני עדיין לא סגורה על המקום..קיצר יהיה אוכל קולומביאני,מוסיקה קולומביאנית כבדה...השגריר בכבודו ובעצמו...יהיה כיף...

maozeitan

New member
את מי אני צריך לשאול בדיוק אם לחיות פה או לא?

גברת לוסיה קולומביאנה ספרד היא מדינה חופשית דמוקרטית שבה כל אחד ואחת יכולים לחיות בשקט ובשלווה כל עוד הוא מקיים את שלטון החוק ולא עובר עליו להבדיל מהמדינה שממנה את באה שהיא מדינת עולם שלישי אם לא רביעי או חמישי שבה אתה לרגע עוצר באדום בצומת ואז באים וחוטפים אותך לאמזונס תמורת כופר, קפיש??? אני יכול לחיות פה בלי לשאול בטח שלא אותך או את דוד שלך חוליו או כל קולומביאני אחר. אימי היא ילידת רומניה דוברת רומנית שוטפת ועקב כך מחזיקה בדרכון אירופאי לכל דבר (ששוה המון) ולא כמו הדרכון הקולומביאני המסכן שיש לך שאת צריכה ויזת תייר כדי להכנס למדינה כזו או אחרת באיחוד האירופאי. בקיצור, אני אמשיך לחיות פה את חיי בשקט וללמוד (בקרוב תואר בהנדסת חשמל) מבלי לשאול את דעותייך ו/או להתחשב בהן אני מציע לך שתתעסקי בעניינים בהם את מבינה קצת יותר (מלצרות בבר למשל) ולא תכניסי את עצמך למקומות בהם את לא אמורה להשמיע את דעתך (איך הספרדים מסכימים שאני אחיה בספרד) וככה ניהיה חברים הרבה יותר טובים. מעוז.

וואיייי הישראלי המכוער יצא...

מי אתה שתביע דעה.. ואם אני אגיד לך שביטלתי ת'דרכון? אני יכולה להשיג אמריקאי וגרמני כי המשפחה שלי מגרמניה...שזו מדינה יותר מתקדמת מהרומנים שאין להם בכלל מזגנים... ואני בניגוד אליך אין לי רגשי נחיתות...אני מודה לאל שנולדתי בקולומביה כי זו המדינה היחידה שהצילה את המשפחה שלי מהשואה ומינו את סבא שלי להיות נשיא קהילה לא כמו הספרדים=פרנקו,הרומנים ושאר המדינות ששיתפו פעולה.... ואתה גיבור שאתה מביע דעה על קולומביה דרך המחשב...אני רוצה לראות אם תגיד את זה במציאות ונראה איך תסיים....או שאפילו אין לך אומץ גם לזה...

maozeitan

New member
את הדעות שלי על הקלומביאנים אני משמיע בריש

גלי בלי בכלל למצמץ, אנשים שבאו ממדינת עולם שלישי ורביעי שלא בוחלים בשום דרך/שיטה כדי לנצל את המערכת מלאחת החורים של האיחוד האירופאי כדי להשיג את הדרכון/אזרחות + דמי אבטלה אם זאת בדרך של נישואין פיקטיביים ועד להכניס/להכנס להריון כדי לקבל את הויזה המיוחלת ובלבד שלא לחזור אל אותה מדינה נוראית שנקראת קולומביה

אני מתארת לעצמי

שזה מה שאתה רוצה לא?... ואל תשפוט סתם...לא כולם זכו להגיע ממדינות מפותחות כמוך...תכנס לנעליים שלהם נראה איך תתמודד... ודבר שני ישראל מתקרבת בצעדי ענק לקולומביה,פה שודדים זקנות זה יותר טוב ?ומה עם אלפרונים אברג'ילים רוזנשטיינים למיניהם? הלוואי ואני אחזור לקולומביה אני מחכה שאני אסיים את הצבא כדי להיות שם,לפחות אין שם אנשים נפוחים כמוך אתה ממש מציאה גדולה,בנאדם שחי באשליות ובורח מהמדינה שלך...ועוד עם רגשי נחיתות\ ממש גבר לעניין...

maozeitan

New member
אז כמו שאמרתי אני בישראל כבר לא גר שנים

ועם עובדות אין להתווכח א. קולומביה מדינת עולם שלישי שבאזרחיה לא מעוניינת אף לא מדינה אחת מהעולם המערבי ב. ישראל עדיין לא מתקרבת לקולומביה בטח שלא מבחינת ההון האנושי ותחום טכנולוגיות המידע שבו ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם ומעצמת היי טק בפני עצמה וכן בתחום פיתוח נשק (לישראל היתה הצלחה כבירה בתערוכת הנשק האחרונה בפאריז בעוד הידע היחיד שקולומביה יכולה לייצא לעולם הוא גידול סם ההידרו, הגראס והג'ראס. ג. אמא שלי למרות שבאה ממדינה שאין בה מזגנים (חחח מאיפה הבאת את זה???) ששמה רומניה יכולה להתקבל בברכת אהלן וסהלן בכל מדינות אירופה בעוד שהקולומבינאים יכולים מקסימום לבוא בסירות קייאק (תזהרי שלא תרטבי מהגלים הים סוער היום) ד. אף אחד לא מכריח אותך להשאר במדינת ישראל את יכולה לארוז מחר ביחד עם דוד שלך חוליו ולחזור לקולומביה אין עם זה שום בעיה מדינת ישראל היא חופשית ודמוקרטית רק אל תשכחי לפני שאת נפרדת להגיד תודה למדינת ישראל לשר הפנים שלה דאז ולראש הממשלה שלה שהסכימו לקלוט אתכם, לתת לכם סל קליטה יפה הנחות במיסים בקניית מוצרי חשמל בשנה הראשונה לשהייתכם בארץ ו... כן כן שכחתי שהצילו אותך מלגדול במדינה שבה בכלל לא בטוח שהיית זוכה לחינוך הולם, לבריאות תקינה ויכול להיות (אני מדגיש יכול להיות) שהיום היית אחת מחתולות הרחוב שמסתובבות בקרטחנה (ומי שהיה בקולומביה יודע על מה אני מדבר. אני בכלל לא חי באשליות, לי יש את התוכניות שלי (ללמוד פה הנדסת VLSI) בנוסף לכל הלימודים שכבר עשיתי כאן. רגשי נחיתות? ממש לא אני ! אני לא חושב שאני נחות ממך או מכל גולש אחר בפורום (חוץ מכרוניייייי לפני שאני חוטף ממנו ביס + פיטורים) יש לי את המעלות שלי ואת החסרונות שלי כמו לכל אדם נורמלי ומה שהכי חשוב זה שהחברה מרוצה (והיא לא קולומביאנית).

למעלה