anoche tuve un accidente con el coche

סל קליטה יפה?

זהו שתודה לאל שסבא שלי היה חכם,וידע איך להתחיל מאפס כתוצאה מהבזיזה על ידי הנאצים, הוא סיים עם יותר כסף וכבוד ממה שתוכל לקבל ב-50 שנה כמו שאמרתי היה נשיא קהילה פתח מפעלים,ועסק בייבוא וייצוא ולא גראס כמו שבורים כמוך חושבים....יש טקסטיל,קקאו,קפה יהלומים,דרך אגב האנרגיה שיש פה מחברת החשמל זה בא ממדינות העולם החמישי קולומביה וונסואלה...אם יש לנו כזו טכנולוגיה למה אנחנו מקבלים עזרה ממדינות מהעולם העשירי? והוא שלח כסף למדינת ישראל כדי שתגדל ותתקיים ויש לסבא שלי תעודת הוקרה מדוד בן גוריון...אני לא יודעת למה אבל משום מה אתה כנראה חושב שהמשפחה שלי מהפרמיטיבים,"כמו כל קולומביה". מה שאתה שומע בחדשות זה רק ת'דברים הרעים...כמו שבעולם חושבים שישראל אשמה בסכסוך הישראלי-פלשתינאי... קיצר לא קיבלנו כסף מהמדינה,לא ביקשנו עזרה,אנחנו משלמים מסים,אחותי לומדת והולכת לסיים ת'לימודים שלה-ביו טכנולוגיה אני משרתת בצבא במקום מסווג ואני קרבית,אבא שלי היה בנחל מוצנח,עשה מילואים בבקעת הירדן,השתתף במלחמת כיפור ולבנון שורה תחתונה אומנם באנו ממדינה מתפתחת ולא מפותחת כמוך אבל זה לא גורם לנו לרגשי נחיתות...ואנחנו תורמים בדיוך כמוך ונראה לי שמגיע לי קצת יותר ממלצרית לא? נ"ב קולומביה מעוניינת באזרחים מהעולם המערבי,ההפך הוא הנכון...נאלצתי לבטל את האזרחות הקולומביאנית שלי כי רציתי לבקר חודשיים בארה"ב ועשו לי ולמשפחתי בדיקות משפילות ובוא נגיד שפנים שאין לי פנים של היספנים יש להם בעיה שרשום להם שנולדתי בקולומביה ואני גרה בישראל..

maozeitan

New member
בטח שזה מגיע משם

אחרי שה BBVA למשל ניצלו את קולומביה עד כלות הנשמה ולקחו להם את כל אוצרות הטבע בטח שזה יבוא משם, עד היום ספרד נהנת ממשאבי הטבע שהתאגידים שלה לקחו מיבשת דרום אמריקה (ספרד שלטה ביבשת עד 98 אם את מכירה את ההיסטוריה של ספרד el desastre del 98 y la perdida de las ultimas colonias del antiguo imperio español ) דבר שני רושמים נ.ב ולא נ"ב. דבר נוסף הוא מה שאני אמרתי זה שמדינות העולם המערבי לא רוצות לשמוע על הקולומביאנים וזה נכון בהחלט ואין לך אלא להסכים איתי הקולומביאנים הם צרה צרורה כמעט כמו הרוסים ומדינות העולם המערבי מקיאות ומוקיאות אותם ולא מעוניינים בהם ומערימים קשיים אדירים על כל קולומביאני אשר מעוניין להגיע כתייר אפילו אם הוא תייר תמים לצורך העניין דבר אחרון יופי לך שאת משרתת בצבא ואת קרבית, נו אז מה?? גם אני הייתי קרבי ויש לי תעודת לוחם והיה לי סיווג בטחוני מאד גבוה (שייטת 7 אומר לך משהו?) אז מה אני אעשה עם התעודת לוחם? אמסגר אותה? מקסימום שאני אעשה בה זה לסרוק אותה ולשלוח לך כדי שתאמיני לי שבאמת יש לי היא לא שווה אגורה ולא חצי אגורה שחוקה. מה שהתכוונתי לגבי המלצרית הוא שלא כדאי לך להתבטא בנושא כמו איך הספרדים מסכימים שמעוז יחיה בספרד??? מה זה איך??? אני סטודנט פה !!! אני משלם להם הון תועפות כסף !!! אני עוד מספר באוניברסיטה שמשלם מה זה איך??? יש הסכמים בין מדינות ואני ניצלתי את זה כדי לבוא וללמוד פה זה הכל !!! מי את שתבואי ותגידי איך הם מסכימים? ומה את מצדיעה לקולומביאני האידיוט שנכנס בי??? הוא לא ציית לתמרור עצור הגולם הזה אז את מצדיעה לו??? כנראה דפקת יותר מדיי דרינקים בפאב שבו את ממלצרת ואז החלטת לכתוב את ההודעה המרגיזה הזאת שלך קיצר לכשתסיימי את ההאנג אובר נדבר.

Shir17

New member
תקשיב מעוז ...

דבר ראשון תרגיע ומהר, תפסיק כבר להבריח מפה אנשים מה יש לך ?!?! מה נפלת על הבחורה כולה נכנסה לפורום כבר התנפלת , עשית ממנה צ'ולה מקרטחנה שדופקת שוטים בבר שהיא ממלצרת בו... כאילו אחי , RELAX מה נסגר ? היא אשמה שהיא ישראלית שנולדה בקולומביה ??? חוצמזה , שמהיכרות אישית (הרוב הגדול עברו לפנמה) הקהילה היהודית בקולומביה היא קהילה מדהימה של אנשים מאוד מאוד איכותיים ובעיקר נחמדים שרק רוצים לעזור לך בכל דבר והכי חשוב , לא פלצנים מגעילים ובדלנים כמו החלבים של פנמה. תפסיק כבר עם ההכללות (איך שגלגל מסתובב לו , אה ?) ! ככה אדום יהיה לך רק העור אחרי שתישרף בים לא מעבר לזה ... לא חבל ?

maozeitan

New member
שיר, היא ממש הרגיזה אותי

כאילו היא אומרת איך הספרדים מרשים שאני אחיה כאן??? כאילו מי היא בכלל??? בגלל זה התרגזתי ורשמתי את כל הדברים שרשומים למעלה ורובם נכונים לגבי הקולומביאנים, הדרכון שלהם, ושהם באים ממדינות העולם השלישי. זה הכל רק מה... ידעתי שהיא עובדת כמלצרית בפאב בת"א ולכן חשבתי שהשטויות המדהימות שהיא רשמה היו כתוצאה משתייה מיותרת בלילה.

כי תראה איך אתה מתנהג...

ו...אני בת 19...ואני יותר בוגרת... אני ממש אבל ממש לא מלצרית...וחוצמזה מה רע במלצרות? נ.ב אני עוזרת לדוד שלי בשגרירות.. ותתחיל להרגיע עם הדעות שלך..בסוף מתברר שאתה יותר פרמיטיבי ממני...הקולומביאנית הזולה ממדג'ין...

maozeitan

New member
דווקא הרוב ממדג'ין מנותחות חזה אף שפתיים

בקיצור עברו טיפול 10,000 שהרכב הונדה סויוק שהיה לי בארץ לא עבר מאז ומעולם ובכלל לא נראות זולות אלא מיליון דולר אחרי שאני אעשה שם סיבוב אני אחזור כמובן עם רשמים נוספים (מאי 2008 כבר אמרתי?)

chunkylover53

New member
Mejor vender drogas que vender armas

Por lo menos cada uno puede elegir si las quiere tomar o no. Es decir - drogas no son para matar. Quiero decir algo mas - hay que tener cuidado. Decir que todos los Colombianos son narcotráficos es como decir que todos los Israelitas son asesinos por lo que hacen en los territorios ocupados. Hablando de eso, lamentablemente en muchos sentidos Israel no es una democracia.

כרוני

New member
קל לך להעביר ביקורת על דרכי ההתגוננות שלנו

ממרום מושבך בארגנטינה. בוא, גור אתה בנתניה 30 ק"מ מקלקיליה....נראה איך תנהג אתה כשאתה חושש ללכת לשוק. ואת הטריטוריוס אוקיופדוס האלה..... אבות שלי, של חבריי, ושל ישראלים קנו בדם. שב בשקט בחו"ל תאכל צ'ורוס.

chunkylover53

New member
Vivía en Israel hace un rato

así que sé cuales son los problemas que tienen ustedes, y la verdad que no quiero hablar de ese tema, porque es un tema muy jodido, pero te digo algo - el muerte de uno no justifica los muertes de otros. Lo siento mucho por todas las familias que hayan perdido sus queridos, pero también murieron muchos palestinos. Me da pena que tenés miedo ir al mercado tranquilo, pero, y perdoname por lo que te voy a decir, es la culpa de tu gobierno que sigue ocupando esos territorios y torturando la gente palestina, y no le importa del gran problema que les da a las colectividades judías en el mundo.

כרוני

New member
אתה מאוד מנוכר בתור משהו שחי פה עד לאחרונה

"יש לכם בעיות"....."הממשלה שלך"..... נשמע שאינך יהודי חבוב.... מצטער אם זה יכעיס משהו.... אני מסכים שחיים של אדם הם ערך עליון בין אם הוא יהודי/סיני/הודי/פלסטיני אבל בתור אחד שחווה דברים כאלה בנתניה, בקרבה הכי גדולה, אני יכול לאמר לך, שכל מה שאנחנו הישראלים/יהודים עושים זה בשביל להמשיך לחיות כמו בני אדם כאן. בבריאות בהשכלה ובשקט. מה שהשותפים לגבול שלנו עושים זה רצח במחשבה תחילה תוך עידוד שנאה והסתה. האימפוטנציה של ה"גוביירנו שלי" נובעת לחלוטין מהרצונות הרצחניים של הצד השני ומחוסר היכולת שלהם לוותר על הגישה של לתת לנו לחיות בישראל, אבל בים..... ואו כמה שאני כועס....

maozeitan

New member
אני מסכים איתך כרוני

תראה מה הוא רושם asi que se cuales son los problemas que tienen USTEDES כאילו הבעיות אינן חלק ממנו והוא רחוק מהן, בהתחשב שהוא היה גר בארץ עד לא מזמן. דבר שני לדעתי הוא ויוסי ביילין היו יכולים להיות חברים טובים מאד. הייתי ממליץ לו לחגים לפתוח שולחן ולהזמין גם את אורי אבנרי, שולמית אלוני ועוד כמה מהחבר'ה הטובים.

maozeitan

New member
צ'אנקי דדייק לא אמרתי שכולם כאלה

אמרתי שכולם באים ממדינת עולם שלישי (וזה נכון) אמרתי שהמדינה היא מושחתת (כחלק מעידוד הסמים שהם יוצרים) וכן.. אף מדינה לא רוצה קולומביאנים בשטחה ולא ששה לפתוח להם את השערים (חוץ מלגבריאל גרסיה מרקס אולי) בקשר לישראל, אל תשווה בין ישראל לקולומביה בשום אופן, ישראל מדינה מאד מתקדמת מהמון בחינות והיא נמצאת בחוד החנית הטכנולוגית העולמית, בחזית הרפואית והמדעית. לקולומביה ייקח עוד לפחות שניים או שלושה עשורים להגיע למה שישראל הצליחה ליצור בשישים שנות קיומה.

maozeitan

New member
דבר נוסף אני מעולם לא הייתי ברומניה ולא גדלתי

בה וכך גם אמא שלי שבאה לארץ בגיל שנתיים (אבל זכתה לדרכון) אני בכלל גדלתי במינכן ובדיסלדורף גרמניה ואח"כ חזרנו לארץ והתגוררתי בת"א מספר שנים עד שהורי החליטו לעבור לספרד עקב עבודתו של אבי. אז לנו בבית היה מזגן, וכן הורי גדלו במדינת ישראל (שבאותם השנים היתה מדינה מצויינת) ככה שאין לדברים שלך בקשר למזגנים שום בסיס.

rmoses1

New member
אגב, אתה מתכוון להשתקע שם או שזה זמני ?

עד לסיום הלימודים ?

כרוני

New member
חבר'ה ...לא מתאים מה שאתם עושים פה!

בשביל זה יש מסרים !!! תוכלו להתנגח עד מחר..... בלי לנסות להראות לעולם שאתם צודקים או יותר טובים..... מעוז, מה יהיה איתך ?!?!? הגננת שלך הרביצה לך בילדות? מה?

maozeitan

New member
איך הגעת למסקנה הזאת שהגננת הרביצה לי?

סתם מעניין אותי איך אתה מגיע לנבכי ילדותי ונוגע בנקודות כל כך רגישות חחחח מאיפה לעזאזל הבאת את היציאה הזאת???

rmoses1

New member
מזל טוב לקולומביה.

הצחקת אותי איך פתאום את מצדיעה לקולומביאני ...

תודה

מקווה שתבואו למסיבה הגדולה... שמחה שהצחקתי,אבל עדיף שאני אשתוק כרגע...למרות שזה לא מתאים לאיזו "צ'ולה מסנטה מרטה"(משם הגיעו ההורים) להתנהג ככה...

rmoses1

New member
מה יהיה חברים וחברות ?

קראתי את ההתכתבות המכוערת שהיתה כאן. אני די בשוק. החלטתי לא למחוק את ההודעות כי (כמעט) לא היו כאן ירידות אישיות (ומה שהיה היה במסגרת הסביר). מה שכן כל העניין היה מכוער ו"כשר אבל מסריח". מעוז ולוסיה ו"התמסחים" - מספיק. כמו שאמרו בשביל זה יש מסרים אישיים. מי שירצה - יוכל לבקש ממני למחוק את ההודעות הלא יפות שלו. ראובן

למעלה