Benny's Cask Ale Pub סוף סוף שכונתי אמיתי בכ"ס

העלות כולל מיסים והיטלים מגיע לסביב ה-20 ש"ח לליטר

מכירה סיטואנית של בקבוקי 330 במחיר של 10-12 ש"ח היא הגיונית ומדובר על רווח של כ-50% (20 ש"ח לליטר וכ-30 ש"ח לליטר במכירה בכמות) מתי שמוסיפים לזה את הרווח של תחום המזון ומשקאות שנע סביב 100% יוצא שמחיר חצי ליטר לצרכן עומד להיות סביב35-30 ש:"ח לחצי ליטר אם לא יותר
עלות הייצור מאוד גבוהה, מדובר על יצור בכמויות קטנות, הצורך ביבוא של חומרי גלם יקרים יחסית ועלות הקמה של מבשלה שהיא לא קטנה בלבד
תרבות השתייה הקלוקלת שאני מדבר עליה היא העובדה שישראלי כמעט לא יזמין יותר מסבב אחד או שניים של משקאות בערב, ברוב המקרים מדובר על הזמנה של משקה אחד והרבה פעמים גם ללא אוכל מסביב, אין פה תרבות של פתיחת שולחן ושתייה בחברותא שהייתה מאפשרת להוריד את הרווח הנדרש מכל משקה ומשקה, כרגע האופנה היא דווקא מסלולי הצמידים שנותנים לך הרבה אלכוהול זול במחיר קטן יחסית
 
אפשר את זה ביותר מתנשא?

אולי היתה צומחת פה תרבות שתיה אם בירה לא הייתה עולה פי שתיים מכל מקום אחר, כנ"ל לגבי יין.
להאשים את הצרכן במקרה הזה זה הזוי.
 
לא הזוי כלל וכלל

&nbsp
העלות לצרכן היא תוצר של שתי בעיות - מיסוי ותרבות שתייה
שני אלו גורמים לכך שעל מנת שניתן יהיה להרוויח לשם הישרדות יש צורך לדרוש את המחירים הללו.
&nbsp
מרבית אנשי היין והבירה הישראלים באמת ובתמים אוהבים את התחום ולא חושבים על להיות מליונרים בעקבות העשייה שלהם. השילוב בין המיסוי לבין תרבות השתייה שאינה קיימת בארץ מכריחים אותם לקחת מחירים גבוהים אשר פוגעים גם הם ברווחים שלהם ומדובר במעגל שלא נגמר. לא מדובר בהתנשאות אלא במצב בארץ.
&nbsp
לפעמים נוטים לשכוח שבמדינות רבות באירופה במשך שנים היה סבסוד ליין או שתייה אלכוהולית אחרת והמיסוי רחוק מלהיות קרוב לזה שבארץ, לכן במדינות הללו קל יותר לדרוש מחירים נמוכים יותר מאלו שנדרשים כאן בארץ.
 
לא האשמתי את היצרנים או את המוכרים

אמרתי שאי אפשר לצפות מאנשים לשתות הרבה במחירים האלו. זה הכל.
אגב אני לא בטוח שזה רעיון מבריק להעלות את צריכת האלכוהול. אני בסדר עם החצי ליטר / כוס יין שלי. פשוט הייתי שמח אם היא הייתה עולה חצי מחיר - שוב, כמו בכל מקום אחר שהייתי בו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 
לא מאשים את הצרכן

יש פה 2 בעיות גדולות- קודם כל תרבות שתייה, אנשים שותים בעיקר בשביל להשתכר ולא בתור דרך חיים של לשתות חצי בירה אחרי העבודה או בקבוק יין עם הארוחה.
גם אם מחירי הבירה או היין ירדו בחצי אנשים לא יכפילו את כמות השתייה שלהם.
השנייה זה מיסוי ובירוקרטיה שמקשה על יצרנים קטנים לפתוח עסקים ולהתרחב.
 
תרבות שתיה זה בדיוק להאשים את הצרכן

אני לעומתך בטוח שאם המחיר היה יורד בחצי, הצריכה הייתה עולה משמעותית. כמו כל מוצר צריכה אחר בעולם.
אני אישית תמיד לוקח יין אם הוא מתומחר ב-20-25 ש"ח ומתלבט אם זה בטווח של 35 ומעלה. אולי אני אקח שתי כוסות במחיר הזול יותר. יכול להיות שאני לא שותה מספיק בשבילך, אבל כשמחיר של שתי כוסות הוא כמו מנה עיקרית ויותר, יש לזה סיבה לא רעה.
&nbsp
 
זה אגב בעיקר מסיבות דיאטטיות

המחשבה על לצרוך 350+ קלוריות מליטר בירה עושה לי רע :)
 

salo22

New member
אתה שוב מזכיר ברבים

מיסים והיטלים בהקשר של עלות ואני אשמח לדעת להשכלתי במה מדובר מעבר למס קנייה של 4.2 ש"ח לליטר. כמו שהזכרתי מע"מ לא רלוונטי לדעתי לדיון בתחשיבי עלות והיטל לא ברור לי במה מדובר.
יש לי תחושה שבדיון כזה, כמו שהוזכר בעבר רבות ברוח דיוני "מזון ומשקאות" פה, "ירמזו" אנשים, לא אומר שזה דווקא אתה אבל כן קרה קודם, על עניין עלויות עקיפות, מאוד, שצריך לכאורה להתייחס אליהן, גם שהתחום כל כך "דפוק" וכולי וכמה קשה, באמת סליחה אבל זה לא עושה רושם.אולי ה 20 שאתה מזכיר כאן ושמעת ממעורבים בתחום כן כוללים העמסות כאלו, מה אגיד, זו לא הדרך.
יש מקרים שפשוט אהבה ופרנסה לא צריכים להתנגש, אם העלויות הישירות עם מס הקנייה לליטר עומדות על 20 ש"ח, אולי זה באמת אחד התחומים האלו. יצא לי "להתווכח" ברשת לא מזמן בנושא של סיפרי בישול ישראלים ועלותם הגבוהה. אז ניחא, מאחוריהם עומדים בעיקר "מתכונאים" שהוא היום הגדרת מקצוע לכאורה, הטענה הייתה שהשוק פה קטן ועלויות הייצור והדפוס גבוהות ועיקר העיקרים שבאמת הרגיז אותי, "שזו סוג של מצווה ומשימה לתמוך במקומי", לא עובד אצלי לתחום הזה.
אלו כמובן כולם בין הטיעונים הקלושים ששמעתי - גודל שוק לא בעייתי האישית במחשבות הרווחיות של "יצרן", ספר בישול יכול להיות מוצר גלובלי וכמובן גם בירה ויין, קדימה כל היצרנים למינהם, אם אתם באמת חושבים שהמוצר שלכם כל כך טוב וייחודי ו"בוטיקאי קראפטי" ? הגדילו כמויות ייצור ולכו להתחרות בחוץ עם ספרי בישול באנגלית ובבירה, יין, כל מה שתירצו. אי אפשר לתמחר יותר כי שוק הוא קטן. לא יכול להתקיים מזה ? אוקיי, יש מצבים, הכל טוב ויפה, אז יש תחביבים, אני מכיר את זה היטב באופן אישי, אף אחד לא עושה לי טובה ושליחות בזה שהוא מייצר בירה בעצמו, לא מדובר באומנות עתיקה נכחדת ומצילת חיים שאי אפשר לשכפל, לראייה מה שקורה בבישול הביתי והיום למעשה בכל תחום של אוכל, הכל ניתן לייצר בקלות יחסית בבית.
אני לא חושב שמחיר הבירה המיוצרת בארץ הוא שערורייה, זו מילה שבהחלט אין לה מקום בנושא הזה, אבל אני כן חושב שבמחיר המדובר של 15 ש"ח לבקבוק ב"סופר" ולי אישית ביחס למה שאני מקבל, לא מרגיש צורך עז כיום לרכוש כמויות משמעותיות לצריכה הביתית, סה טו.
 

טינטיןS

New member
ואיך זה בחו"ל- במבט עיני

בלונדון , אהבתי לראות איך בשעת ה- HAPPY , כל הלונדונרים ממלאים את הבארים, גולשים למדרכות עומדים עם הבירה או היין(בעיקר לבן, לפחות כמה שאני ראיתי) ומדברים ושותים. חליפות, ג'קטים, בגדי עבודה משרדיים. מה שכן להרבה מהם זה לא מסתכם-כאמור בכוס וגם לא בשתיים, וכשעתיים אחרי רואים אותם מתנהלים מבוסמים לטיוב. בהחלט חשבתי, כמה מהם חוזרים הביתה, יום יום , שתויים וכמה שזה דוקא לא נחמד .
להבדיל בציריך, נהגתי לשבת לכוסית כל אחה"צ במלון שלי, שהיה בו באר מאד נחמד שגם גלש לרחוב.
היה שם סוג של "שיטת השולחן החם" באה קבוצה-2-3-4 , שוב מדוגמים לפי קוד הלבוש הייצוגי אירופאי , על בירה/יין או קוקטייל, מדברים- בשקט, ובד"כ קמים לאחר כ30 דקות, לאחר כוס אחת כל אחד. רגע אחרי, השולחן היה נתפס שוב, על ידי תואמים אחרים.
גם בבריסל ראיתי , גם נשים מבוגרות באות לאפריטיף(אחד) של אחה"צ. בהן ממש קינאתי-זה כ"כ הדבר הנכון. לצערי לי אין שותפים כדי לעשות את הזה.
ובגרמניה, שם היתה לי משפחה, כמויות הבירה הנשתות בכלל לא הגיוניות.
בקיצור הרגלי השתיה שונים ממקום למקום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני זוכרת בלונדון אנשים ממלאים את הפאב כבר בצהריים המוקדמים

נכנסנו פעם לפאב שנקרה בדרכנו כדי לקבל הכוונה, וכמות האנשים שישבו ושתו לשכרה סתם כך באמצע היום הייתה מטרידה משהו.
&nbsp
אני מסכימה עם ה"לא נחמד" שציינת; התלונות על "תרבות שתייה" נעדרת או "קלוקלת" בישראל די מטרידות אותי, למען האמת. כלומר, מה טוב ב"תרבות שתייה"? אלכוהול זה כזה דבר חיובי? מה לא תקין בכך שאנשים "לא שותים מספיק" (הו לא!) או לא מזמינים יין עם הארוחה?
כלומר, אני מבינה למה זה מבאס את מי שמתפרנס מכך, אבל בראייה קצת פחות אגוצנטרית, לא מצליחה למצוא בכך פסול.
&nbsp
למעשה בכל פעם שאני צופה בסרט/סדרה שמתרחש מעבר לים, ולאנשים שם יש בר קטן בסלון והם מיד מכבדים את האורחים, או אנשים חוזרים מהעבודה ומיד ניגשים לבר ומוזגים לעצמם כוס, זה די מטריד ומצער בעיניי. תרבות השתייה הזו לא קוסמת לי כלל וכלל, ואני חושבת שאנחנו רק יוצאים נשכרים מכך שהיא לא קיימת בישראל.
 

טינטיןS

New member
אז אני דוקא שייכת לזן האנשים שמצערים אותך :)

אני מאמינה שכל דבר במידה הנכונה הוא טוב. אני לא רואה בצריכת אלכוהול גם ברמה היומית פסול ,
וכן היציאה לאפריטיף של 5 אחה"צ קוסמת לי, אם כי לא רבלנטית לאורח חיי הנוכחי או לאזור מגורי. ושוב, כל עוד זה לא מוגזם, למה לא? ומי קובע מה מוגזם? לא אתחיל להתפלפל וזה כבר נראה לי חורג מגבולות הפורום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
את לא מצערת אותי; אבל גם ההפך לא מצער אותי

לא כתבתי אף מילה על מוגזם ולא קבעתי דבר; רק ציינתי שאני לא מצרה על כך שאין כאן תרבות שתייה, כי בעיניי זה לא איזה שוס גדול. אני לא רואה שום סיבה לרצות לעודד תרבות של שתייה יומיומית. אם היא קיימת במידה זה בסדר, אבל אם היא לא קיימת זה גם בסדר (ואפילו עדיף בעיניי).
 

horseradish

New member
הבעיה היא שרוב האנשים בישראל שותים כדי להשתכר

וודקה ודברים אחרים שדופקים ת'ראש.
אין פה דיבור על איכות ובטח לא על "תרבות" שתייה.
אני חושבת ששתיית אלכוהול כמו כל דבר כמעט, היא דבר שאפשר לעשותו בכמה אופנים ויש לו כמה צדדים.
מסכימה עם טינטין ששתייה מתונה היא אחלה דבר ומבחינתי אגב, שתייה בבוקר או בצהריים מסמלת את ההבדל בין שגרה לחופשה.
וזה לא שאני מי יודע מה שתיינית.
כולה כוס יין פה ושם, או קוקטייל אחד או שליש בירה כשנחה עליי הרוח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת אם "רוב"; ממה שאני רואה סביבי

אנשים שותים בשביל הכיף, רובם לא משתכרים (לא מדברת על צעירים שדופקים ת'ראש בסופ"ש). אין ספק שלשתיית אלכוהול יש כמה צדדים, אבל חלקם מכוערים למדי, ולכן אם אף צד לא קיים זה לא מצער אותי.
חשוב לי להבהיר שתרבות שתייה במהלך היום או בר פעיל בסלון היא משהו שאני רואה הרבה בטלוויזיה ובסרטים מעבר לים, וכאמור, זה לא נראה לי כמו משהו בריא במיוחד שכדאי לעודד. סצינה שבה דמות נכנסת בעצבים לביתה, ניגשת מיד לבר ומוזגת לעצמה איזה ויסקי כדי להירגע היא לא משהו נדיר, נכון? ובכן, לא רואה בתרבות שבה אלכוהול זמין כל הזמן ומשמש לא פעם כ"סם הרגעה" משהו חיובי, למשל. ושוב, גם כשאלכוהול הוא בסדר, הוא עדיין לא משהו עד כדי כך חיובי שאני חשה צורך לעודד או להצר על היעדרו. זו הנקודה העיקרית כאן.
 
אלכוהול זה דבר מצויין כול עוד מדובר בתרבות ולא התבהמות

בהרבה תרבויות נוהגים לבלות אחר הצהרים והערב עם שולחן של אוכל טוב, חברים טובים ואלכוהול ששותים לאט לאט וככה מושכים שעות ארוכות ונעימות.
אותו הדבר בארוחות טובות של הרבה מנות קטנות שנמשכת שעות ומלווה ביין טוב, זה אורך חיים ניחוח וכיפי שאני מנסה ליישם כי הוא מכניס רגיעה מסויימת לשיגרה המטורפת.
לצערי בישראל אנחנו עובדים יותר מדי שעות, לחוצים הרבה יותר מדי, התרבות בכללי מתכוונת לחטוף כמה שאתה יכול ולכן אנשים מחפשים אוכל מהיר (הכוונה לא לפאסט פוד אלא למקום שתוך חמש דקות אוכלים והולכים) אלכוהול שידפוק את הראש ובילוי מהיר וזריז.
יש הבדל כמובן בין שיכורים וחוליגנים בריטים ששותים מהבוקר ובין לשבת אחרי העבודה על כוסית, אבל כמו שציינו זה ענין של תרבות
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני הייתי מחליפה את המילה "מצוין" ב"בסדר"

כי בעיניי אלכוהול אינו "מצוין", ודאי שלא בשימוש בו כסם הרגעה. זה חומר בעייתי מאוד שיכול להיות מהנה ותקין במינונים קטנים ומבוקרים אבל מזיק והרסני כשיוצא משליטה (ולא כולם מסוגלים לשלוט ולא כולם מודעים לכך מראש). אז שוב, אני לא נגד שתייה מבוקרת ומהנה, אבל גם לא משבחת אותה או מצרה על היעדרה אם אינה קיימת.
 
אלכוהול הוא אחד מהמזונות הקדומים ביותר

כמו כל חומר טבעי הוא הפך לבעייתי רק מתי שהתחילו להפוך אותו למסחרי והפכו אותו ל"סם הרגעה" , כמו כל דבר צריכים לדעת איך לצרוך אותו.
אני מעודד שימוש מבוקר ומפוכך בכל חומר כי זאת דרך למנוע את הנזקים שבו, במדינות בהם יש תרבות שתייה מספר מקרי האלכוהוליזם והנזקים מסביב קטן הרבה יותר לעומת תרבויות בהם השתייה הפכה לשיטה של תפיסת ראש ולכן צריכים לחנך איך לצרוך אלכוהול ולא למנוע או להגביל אותה.
הבעייה בארץ שישנם גורמים רבים ששמים מקלות בגלגלים ליצרנים קטנים- מיסוי גבוה, מונופולים ששולטים על שיווק המשקאות והאלכוהול למסעדות או אפילו החוק החדש שמונע פירסום באינטרנט של משקאות אלכוהולים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אך לא רלוונטי

אני לא בטוחה שבישראל יש יותר אלכוהוליסטים מבאירופה (לא בדקתי) אבל בארה"ב (שם דווקא יש תרבות שתייה, והתייחסתי אליה) זו ללא ספק בעיה, ויעידו AA.
&nbsp
לגבי המיסוי, אני חושבת שזה בעיקר תפיסת טרמפ נוח, דרך קלה של הממשלה להשיג עוד מימון.
 
למעלה