CORE

חן M

New member
CORE

דיברנו לא פעם על הנושא אבל אני חושב שצריך לרענן תמיד ... מהי דעתכם על הנושא ? מהו ה-
הזה שכולם מדברים עליו ? מה חשיבותו לאימון או ליום יום ? האם "המערכת" אמורה לעבוד לבד ? כן/לא ? האם ישנם אנשים שצריכים תרגול סציפי על ה- CORE ? למה זה יכול לתרום ?מה יכול לקרות לאדם לא מאומן מבחינת ה- CORE שמבצע תנועות חדות או משקלים כבדים במנחים "קשים" ?

oridoron77

New member
האמת שהנושא די מעניין אבל

רק השרשור הקדם שפתחת לקח לי כמעט שעה בחישוב הכולל, אז אני מעדיף לחכות לפני שנכנס לעוד נושא "חם" שכמוש אתה יודע יגרור פה הרבה תגובות..

Dark Muse

New member
סתם טרנד שהתחיל לפני כמה שנים

אני עוד לא ראיתי במה זה תורם להשקיע מאמצים בזה, לעומת אימון שבנוי היטב בחדר כושר.

חן M

New member
אני לא מדבר על "הטרנד" שסביב זה ...

אני מדבר על התכל'ס על איך להחזיק את הבטן/גב באיזה מינון ובאיזה תיזמון בתרגילים או ביום יום .

חן M

New member
צר לי אבל

לא הבנת את הכוונה . סקווט אמור להפעיל את שרירי הליבה אך לא בהכרח . עיין ב : HOOLWING / BRECING .

שום דבר לא יחזק לך מספיק חזק את שרירי הבן

והגב כמו סקוואט כבד (LOW BAR), אפשר להתווכח על כך אין סוף אבל כשמישהו לא באמת עשה סקוואט שכזה, אשר מרגיש שהבטן שלו נהפכת והקישקה יוצאים החוצה לא ידע על מה מדובר.

חן M

New member
שוב פעם אתה הולך כמה שלבים קדימה ....

אני לא מדבר על שרירים חיצוניים אלה על שרירים אינטרינזיים ( רחב בטני , ש. רצפת אגן , מולטיפידוס ) ופחות בהיבט של חוזק אל קוארדינציה ותזמון .

alfi7

New member
...

לדעתי המושג core התמסחר יתר על המידה,במיוחד בשנים האחרונות,בעיקר בגלל הנטייה לבחון כל דבר כפוטנציה לכסף. המושג CORE CONDITIONING יצא כבר מזמן מגבולות הידע ונהפך לשם נרדף לשיווק מכירות בעולם האימון האישי ואביזרים נלווים לאימון. משום מה שמעלים את המושג הזה ישר עולה הקונוטציה לעמידה על רגל אחת,בוסו ואשטנגה בהרים. (לא שזה רע חס וחלילה....אבל זה פשוט לא זה.). לכן קל לשכוח שמדובר בכלל בהיבטים מדעים קליניים בתחום המוסקוסקלטלי (בעיקר בפיזיותרפיה): פרופרוספציה וגיוס שרירי,תזמון תנועתי,שליטה סגמנטלית-אינטרינזית ועוד.

חן M

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo22.gifשרשר נכון להבא

אני חושב שחלק מהקוראים לא הבינו מהי נקיטת העמדה שלך בנושא . החלק הראשון המסחרי הובן אבל אני חושב שלגביי החלק השני ישנם גולשים שלא יבינו למה התכוונת (למרות שזה חזרה על מה שאמרתי + ) .

Dark Muse

New member
אני חושב שהוא טוען את מה שכולנו טוענים

יש לאימונים כאלו מקום לצרכים מיוחדים, לא לאנשים ממוצעים
לדעתי טיפוח יציבה נכונה ביום יום זה בהחלט דבר חשוב למניעת בעיות גב ובעיות נוספות. אני לא חושב שאימונים כפי שמציגים אותם הרבה מדריכים הם יעילים במיוחד למטרה הזו.

חן M

New member
סרטון במיוחד בשבילך (ולכל מי שחושב שזה

רק לאוכלוסיות מיוחדות ) צפה בו החל מ- 3:18 ... וראה איך ריקסון גרייסי האגדי מאמן את השרירים הללו ספציפית ע"י תרגילי נשימה מיוגה ויש לו הולואינג מטורף!!!. http://www.youtube.com/watch?v=CB_KRHXU1BA ולא ריקסון הוא לא יוגיסט הוא אחד הלוחמים האגדיים אי פעם בכל אספקט של MMA ו - BJJ והוא נלחם בקרבות ולה טודו בברזיל כשזה היה ללא חוקים וללא שופטים .

לא יודע אם לצחוק או לבכות

אתה חושב שה GAY TRAINING הזו, עזרה לו לנצח? ותגובה זו אני אגיב לך גם למה שאמרת למעלה, אני יודע בדיוק למה התכוונת ואני עדיין אומר שסקוואט יחזק לך כל שרירי CORE שתרצה אי פעם גם אם מדובר בסיב התוך ביטני הכי רחוק שיש.

חן M

New member
לא תרגול הבטן לא עזר לו לנצח

אבל אותו בחור שכנראה קצת הרבה יותר חזק ממך או מכל חבריך גם יחד מצא לנכון להתאמן גם באלמנטים שלא כ"כ עולים על הסדר יום שלך . כן הוא ככל הנראה הרים משקולות (או אנשים
תלוי במה שהליו ז"ל הכריח אותו) אבל הוא עשה פעילויות הרבה יותר מגוונות מהפעולות המונוטוניות המוכרות לך . והאימונים שלו רחוקים אלף שנות אור מאימונים קלים ואני די בטוח שאתה מר אדון יקר לא תוכל לעמוד בהם ללא הכנה מספקת . מציע לך קצת לקרוא על משפחת גרייסי ועל BJJ לפני שאתה יוצא בהצהרות שאלו אימונים "קלים" . אני יכול להעיד שאנשים מאוד מאוד גדולים וחזקים (מחדרי כושר) שמגיעים לראשונה לאימונים הקלים למתחילים של ה- BJJ (ולא לאימונים המטורפים של ריקסון) שופכים לאגר כבר בחימום . אגב רק בכדי לסבר את האוזן כשאתה מרים את המשקולות יש לך התנגדות מכיוון אחד ... בעבודת קרקע מאומצת יש לך התנגדויות שונות מכיוונים שונים ובמשקלים שהם לפחות משקל גופך .

מה יהיה?

טענה מטושפת מהיסוד, אתה לא יכול לקחת מישהו שטוב בכדורסל ולתת לו לשחק כדורגל. אותו הדבר כאן, אני לא מתאמן על ה GAY TRAINING הזה, למה שאני אהיה טוב בו? לכווץ את הבטן וללכת איתה שעה מכווצת או לעשות קפיצות על בוסו, למי אכפת? שאותו אחד יבוא ויעשה סקוואט 200 קילו לחזרות, הוא יצליח? לא בטוח, בספק אם כן - אבל לרקוד על בוסו עם גומיות הוא יודע היטב.

חן M

New member
מה הקשר

בין מה שאמרתי לבין מה שאתה אומר ? מי דיבר על בוסו או על בטן מכווצת שעה ? לא אתה באופן ספציפי לא צריך להגיע לרמה שלו ב- CORE אבל אתה גם לא צריך להגיע לרמה שלו בשאר הדברים , אני שוב חוזר ואומר שהאימונים שהוא עבר לא אנושיים וכללו המון מרכיבים אני משער שזה לא התחום שלך (BJJ / MMA ) ולכן אתה מגיב כך .

חן M

New member
אגב מה שבמקרה שלו עזר לו לנצח

זה בעיקר היכולות המנטליות והטכניקה שלו . בזמנים שלו היה לו יתרון מובהק על כל שאר הלוחמים בעולם משום שהעולם אז לא ממש נחשף לאומנויות הלחימה מברזיל (BJJ בעיקר) ולכן כל קרב שהוא או שאר האחים שלו עשו הם פשוט הורידו את היריבים לקרקע וטחנו אותם כי לשאר לא היה מושג מה לעשות נגד זה .

Dark Muse

New member
אתה מביא לוחמים שעושים יוגה...

אבל מה הקשר של זה ליכולת שלהם? פדור אמלינאנקו הוא לא הלוחם הכי חזק בעולם בגלל שהוא עושה יוגה ותרגילי CORE, כנ"ל הבחור שהבאת בסרטון (לא מכיר אותו האמת, לא ממש מתענין באומנויות לחימה). ואגב, זה דווקא כן מחזק את הטענה שלי. לוחמי MMA או ספורטאים הם בהחלט אנשים שאפשר להגיד שיתכן ויכולים למצוא שימוש בעזרים כאלו, ועדין עזרים כאלו יהיו רק כתוספת ולא כבסיס לאימון כמו שעושים בארץ.

למעלה