CORE

חן M

New member
מישהו אמר

שכל היום שלהם מתאפיין במדיטציה ? אל תוציא דברים מהקשרם כל מה שנאמר או שניתן בדוגמא בלינק זה אנשים שהם לא "נכים" כחלק מההגדרה המפורשת של רבים מכם (לאו דוקא אתה) והם מאוד מאוד חזקים בוחרים לאמן את עצמם בעוד דברים מלבד דדליפט או סקווט . אני כמאמן מעדיף ללמד/לתרגל את המתאמנים איך לשלוט ב- CORE ע"י תרגילים פשוטים כמו הולאינג ובראסינג . שזה גוזל לי בדיוק עד 5 דק' מהאימון ורק אח"כ לגשת לתרגילי התנגדות . פדור אמלאמניקו הוא תופעת טבע , הוא לא הכי טכני שיש אך הוא יודע לנצל מצבים בצורה הטובה ביותר שיש בצורה מפחידה. אגב לגביו ... אמנם הוא ללא ספק TOP1 כרגע אבל לצערי ולצער רבים אחרים הוא לא הוכיח את עצמו בזירה הטובה בעולם כיום ששמה UFC . גם ריקסון גרייסי לא היה אגדי בגלל תרגילי יוגה אבל קיוויתי שמשהו ישתנה בעמדתך לגביי שלילה מוחלטת של תרגולי החזקה ספציפיים כשתראה שלא רק אנשים "חלשים" מבחינת הכח מתרגלים זאת . אני באופן אישי מצאתי שרבים וטובים לא יודעים איך להחזיק את שרירי ה- CORE בצורה נכונה בתרגילים השונים , וזה הצריך ממני ללמד אותם באופן ספציפי איך כן להחזיק . איך אני יודע שהם לא החזיקו ? יש לזה מבדקים .

בוא נסכם

לנצח בוויכוח באינטרנט זה כמו לזכות במדליית הזהב באולימפיידת הנכים. ניצחת- אבל אתה עדיין נכה.

חן M

New member
מבחינתי זה לא ויכוח זה דיון

כשאתה בוחר לקחת מרכיבי אימון של ספורטאי על ברמה שהיא לא פחותה אם לא יותר מעלי , טייסון , בולט או שאר ספורטאי העל ולהשוות את זה למושג שלא רוצה לחזור עליו מכיוון שזה לא לעיניין אז אתה מראה לי כמה דברים לא מחמיאים לגבייך כגון : חוסר פתיחות וחוסר יכולת לנהל דיון מקצועי בשפה הולמת ועוד דברים שלא ארחיב עליהם את הנושא... בתור מנהל אתר כושר אני מצפה ממך להיות יותר פתוח לנושאים שונים . אני לא מעוניין לנצח אני מעוניין להעשיר את הידע שלך ושל חבריך וללמד אתכם להיות פתוחים לנושאים שונים .

Seth Able

New member
אני חושב שזה היה משעשע שהבאת את הדוגמה הזאת

בשביל להסביר למה גם אנשים "ממוצעים" ולא רק אוכלוסיות מיוחדות צריכות את מה שאתה מדבר עליו. אני במקומך גם לא הייתי ממהר להאשים אחרים בחוסר פתיחות וחוסר יכולת לנהל דיון מקצועי אחרי שהיית מוחק הודעות שלא יכלת להתמודד באופן מקצועי עם תוכנן. אולי גם תרצה לשאול את עצמך איך פורום ששימש בעבר פלטפורמה מוצלחת למדי לדיונים רבים בנושאי אימונים הפך למקום די שומם שמתעורר לחיים רק ע"י המפרסמים שפוקדים אותו ומידי פעם כשחלק מהכותבים "לשעבר" [*] טורח להשתתף ומכניס קצת חיים לדיון. [*] - כן כן, כל אלה שנטשו בגלל מדיניות מחיקת ההודעות ושאר המאפיינים של ההתנהלות הכושלת פה והשאירו את הפורום ריק מאנשים שבאמת יש להם נסיון וידע באימונים ולא רק במכירת אימונים אישיים מיותרים.

חן M

New member
תתבגר

האמת שכתבתי הודעה די ארוכה שבה פירטתי מאיפה אתה מונע ולמה אתה כזה אנטי אבל חשבתי על זה ואני לא ארד לרמה שלך . שנינו יודעים בדיוק למה אתה מגיב בצורה שאתה מגיב וזה לא קשור להיבט מקצועי . כמנהל פורום התפקיד שלי הוא לחסום או למחוק כשאני חושב שיש מקום לזה לפי שיקול דעתי . אם יש לך טענה לגביי התנהלות זו או אחרת אתה מוזמן לפנות לתפוז . אם תמשיך להסיט כל דיון שוב ושוב אני אאלץ למחוק את ההודעות ושוב לחסום כי אתה מפריע להתנהלות התקינה של השרשור . מעוניין להצטרף לדיונים ולכתוב את דיעותך בפן המקצועי ? בכבוד רב .

davelor

New member
כן, אבל...

אני קורא בפורום ולא מגיב לעיתים קרובות כי הידע שלי לא מספק. אבל הוא צודק לגבי דבר אחד, הדוגמא שנתת עדיין לא מעידה על כלל האוכלוסיה(אנשים ממוצעים). ואני לא מגיב על מהות הדיון אלא רק על הדוגמא.

חן M

New member
זכותך לחשוב כך אבל

הדוגמא נבעה מהיכרותי עם אותם גולשים שמבחינתם אימון של CORE בתרגילים שונים (לא כקונספט של כח) לא מתאימים לאנשים "חזקים" . אני יכול לתת לינקים אחרים של אנשים פשוטים שמתרגלים את אותם תרגילים ... אלו סך הכל תרגילים מעולם היוגה במקרה הזה של הלינק . מה שיפה לראות בלינק זה שגם ספורטאי על בוחר לתרגל באופן ספציפי את אותם שרירים ולא מסתמך אך ורק על תרגילי הכח שאותם הוא מבצע .

davelor

New member
מהידע המועט שלי

אני הרשיתי לעצמי לעיין מעט בארכיון, קראתי את ההיסטוריה של הויכוחים האלה. זה ברור שספורטאי עילית עושים תרגילים דומים אבל החשיבות באימון של התרגילים האלה היא לא באותה רמת חשיבות של תרגילי כוח. וגם הרבה מאוד מהספורטאים האלה עושים תרגילים על אותו עיקרון רק ברמות קושי אחרות לגמרי. הכוונה היא לא לשלול את התרגילים האלה אבל תרגילי כוח באים קודם כשמדובר באנשים ממוצעים.

חן M

New member
כשתרגילים כאלו

גוזלים לך 2-5 דק' מאימון הם לא כ"כ באים על חשבון משהו אחר .

davelor

New member
לא כתבתי שבאים על חשבון משהו אחר.

כתבתי שהם לא חשובים כמו, זה משהו אחר לגמרי.

חן M

New member
אז

נושא השרשור היה CORE . מבחינתי צריך לדעת ללמד את המתאמן איך להחזיק את זה ולא להמר ולחשוב האם הוא יצליח או לא . אני לא מנסה להשוות מה יותר חשוב זה כמו ביצה ותרנגולת ... בכל אופן שניהם חשובים , וגם אם הנתח בו תאמן את עצמך בתרגילי מודעות (נשימה , החזקה) שווים כ- 3 % מהאימון זה לא אומר שזה לא חשוב , בדיוק כמו תרגילי חימום , או הכנה .

בתור מנהל אתר כושר

ללא רווח, נזכיר זאת שוב ושוב אני לא אמליץ על משהו שאני לא מאמין בו, חושב שהוא ביזבוז זמן טוטאלי, ליצני, חובבני ולא מתאים כמעט לאף אחד. זה שאנשים עושים זאת לא אומר שזה טוב לא משנה באיזו רמת אימון הם יהיו ובמה הם מתאמנים מקצועי או חובבני. זו דעתי, אתה יכול להתווכח איתה עד אין סוף זה לא יעזור לשנות אותה - אני כן פתוח להצעות אחרות אבל אלו דברים שעוברים גבול בגזילת כסף מאנשים (האממ כמו שאנשים עושים כאן האממ - ולא מדובר עליך). ואני מאמין במחקר ומדע, ודברים שעובדים על פני השטח, אם קולמן עושה ABCDEFG עם 100 סטים באימון, זה אומר שגם אני צריך לעשות זאת? לא כי פשוט אותו מתחרה בהאבקות שלקח מקום ראשון ובלה בלה בלה עושה את זה, זה אומר שגם אני צריך או שאולי אני גם אקח מקום ראשון (וכן כן הבהרת שאלו כבר לא האימונים הראשיים שלו וכו'). בקיצור הויכוחים האלו חסרי תכלית, חסרי תוכן ואף יותר מורידים את הרמה שיש כאן לפורום, אני מצטער שאתה מאמין בדברים הללו אבל אולי דעתך עוד תשתנה עם הזמן, ולא אני לא מזלזל בך או משתחצן שוב זו דעתי כמה שהיא תראה רעה בעינך או בעיני אחרים, בהצלחה.

Dark Muse

New member
חן תבין

לוחם MMA שמשלב באימונים שלו תרגילי CORE ומדיטיציות, זה משהו לגיטמי כשהוא מוסיף לכל שאר האימונים שלו. מאמן אישי שלוקח אימון CORE והוא עושה את זה בסיס לכל התוכנית אימונים של אדם\בת אדם ממוצעת, זה משהו פסול בעיניי. ראיתי כאלו מאמנים, שנותנים כפיפות מרפקים עם משקולת של 2 קילו על רגל אחת. למה זה טוב? .

חן M

New member
../images/Emo9.gif אתה יודע שאני יודע ...

ברור שזה רק חלק קטן ולא הכל ... וזה בערך 1 % מכל האימונים שלו אבל בחרתי להראות את זה עבור כל מי שחושב שתרגול שכזה אינו חשוב ומתאים רק "לחלשים" . לגביי החלק הזה אנחנו מסכימים . לגביי זה שעשו מסחרה מהמושג CORE גם לזה אני מסכים בדיוק כמו שעשו מסחרה מהמושג אימון פונקציונאלי . לגביי לקחת אימון CORE ולהתאים אותו לאדם הממוצע זה שנוי במחלוקת משום שאת האדם הממוצע שאולי אין לו מטרות מוגדרות ניתן לקחת לכיוונים שונים ורובם יפגעו במטרה . לגביי כפיפות מרפקים על רגל אחת כשיש משקולת של 2 קילו על הרגל - גם לי זה נראה מיותר (ההיבט של המשקולת על הרגל) .

Dark Muse

New member
התכוונתי

שעושים כפיפת מרפקים עם משקולת של 2 קילו, כשעומדים על רגל אחת

חן M

New member
אני לא רואה בזה בעיה .

אלה אם כן אתה מעוניין להרים משקל מקסימלי לכופפי מרפק ואז עמידה על רגל אחת אינה מתאימה . אם לא אז זה עיניין של החלטה שלך כמאמן ... בכל אופן אני לא מת על התרגילים הללו לבייספס/טרייספס ודווקא בהם אם אני כבר נותן אותם אני מכניס להם אלמנטים נוספים .

Dark Muse

New member
אני באמת לא רואה סיבה

למה שמישהו יתן לבחורה לעשות כפיפת מרפקים על רגל אחת... זה מטופש ומסוכן.

למעלה