?Doctor who

דקל נור*

Well-known member
בארה"ב, כך קראתי, יש ויכוח מתוקשר לגבי מי אמור לפרסם את התואר דוקטור לפני שמו.
רק דוקטור לרפואה או גם אחד שעשה דוקטורט באגיפטולוגיה. זאת לאחר שאשתו של ביידן, ג'יל , דוקטור בחינוך, נוהגת לעשות כן.
אצלנו בעבודה יש אחד שעשה דוקטורט במדעי הרוח והוא נוהג לכתוב ד"ר לפני שמו. כשזה לא קשור בשום צורה לחיים עצמם, זו טרחנות ורדיפת כבוד על כלום.
אלא אם זה מתפרסם בתוך המילייה של העולם האקדמי.

ד"ר, מחוץ לסביבת ביה"ח, אמור לסמן לסביבה שהאיש יכול לעזור בהצלת חיים.
האם התואר הזה רלוונטי באיזושהי צורה לשכן של אבישי בן חיים כשהוא זקוק לטיפול רפואי מהיר?
אולי צריך להמציא תואר אחר לכל מי שלא למד רפואה ואז הכל יהיה יותר ברור. למשל,
דוקטוץ בן חיים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רק דוקטור לרפואה או גם אחד שעשה דוקטורט באגיפטולוגיה. זאת לאחר שאשתו של ביידן, ג'יל , דוקטור בחינוך, נוהגת לעשות כן.
אצלנו בעבודה יש אחד שעשה דוקטורט במדעי הרוח והוא נוהג לכתוב ד"ר לפני שמו. כשזה לא קשור בשום צורה לחיים עצמם, זו טרחנות ורדיפת כבוד על כלום.

האם התואר הזה רלוונטי באיזושהי צורה לשכן של אבישי בן חיים כשהוא זקוק לטיפול רפואי מהיר?
דוקטוץ בן חיים.
לעניות דעתי כל מי שקיבל תואר של דוקטור בכל תחום שהוא רשאי לשאת את הקידומת ד"ר לפני שמו בלי קשר לתחום בו קיבל את הדוקטורט בדיוק כמו שאציל בריטי רשאי לשאת את התואר סר או לחלופין כל בוגר קש"מ רשאי לשאת את הקידומת שיח'.

לא ברורה לי מהיכן הקביעה על פיה הקידומת ד"ר נועדה על מנת לסמן רופא בתוך הסביבה שכן קידומות כאלה נהוגות גם לגבי פרופסורים וממש לא רק לגבי פרופ' לרפואה.

אבישי בן חיים הוא דוקטור בלי קשר לדעותיו ולאם אנחנו אוהבים אותן או לא.
התואר אכן מסמן אותו מול הסביבה כמי שיתכן ויש בסיס כלשהו של ידע מאחורי דבריו או במילים אחרות מבדל אותו מאחרים שנושאים למשל את התואר "אחד שיודע".

יוסי ר1

Active member
לעניות דעתי כל מי שקיבל תואר של דוקטור בכל תחום שהוא רשאי לשאת את הקידומת ד"ר לפני שמו בלי קשר לתחום בו קיבל את הדוקטורט בדיוק כמו שאציל בריטי רשאי לשאת את התואר סר או לחלופין כל בוגר קש"מ רשאי לשאת את הקידומת שיח'.

לא ברורה לי מהיכן הקביעה על פיה הקידומת ד"ר נועדה על מנת לסמן רופא בתוך הסביבה שכן קידומות כאלה נהוגות גם לגבי פרופסורים וממש לא רק לגבי פרופ' לרפואה.

התואר אכן מסמן אותו מול הסביבה כמי שיתכן ויש בסיס כלשהו של ידע מאחורי דבריו או במילים אחרות מבדל אותו מאחרים שנושאים למשל את התואר "אחד שיודע".
אהה! הלכתי לבדוק מה זה קש"מ. קרן שיקום מחצבות!
זה מה שעשה אותך שיח?

shila777

Member

דוקטוץ בן חיים.

shila777

Member
מכעקה מקרוב מישהי שהיא פרופסור לפות שמיות קדומות,לפני כן היתה דוקטור.
עבדה קשה על כל תואר ואין לזלזל בכך.במקרה שלה-בעלת שם ופרסום עולמי.זכותה להשתמש בתואר שלה בכל עת ומקום שתבחר.הרויחה אותו בעבודה קשה וביושר..
לא מבינה מה הבעיה.
אגב-גם רופא שינים,לא בהכרח ידע להגיעש עזרה ראשונה במקרים מסוימים וגם לא וטרינר.
ואם כבר-מה על תת אלוף מיל.או שופט בדימוס?
ובכל לא הבנתי את הפרובלמטיקה שבשימוש בתואר.

shila777

Member
היא נוהגת לכתוב את התואר המלא שלה לפני שמה או מסתפקת בכינוי פרופ' כמו כולם ?

עבדה קשה על כל תואר ואין לזלזל בכך.במקרה שלה-בעלת שם ופרסום עולמי.זכותה להשתמש בתואר שלה בכל עת ומקום שתבחר.הרויחה אותו בעבודה קשה וביושר..
לא מבינה מה הבעיה.
אגב-גם רופא שינים,לא בהכרח ידע להגיעש עזרה ראשונה במקרים מסוימים וגם לא וטרינר.
ואם כבר-מה על תת אלוף מיל.או שופט בדימוס?
ובכל לא הבנתי את הפרובלמטיקה שבשימוש בתואר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

דוקטוץ בן חיים.
דוקפוץ

קלייטון.ש

Well-known member
אני כל רופא שמתקשר אלי או שאני מדבר איתו אפילו פנים אל פנים, אני קורא לו דוקטור דוקטור. כן דוקטור תודה דוקטור שלום דוקטור.
זה לא מתוך כבוד, אני פשוט כבר לא זוכר את השמות שלהם. גם לא בטוח איזה חלק בסיפור שלי יש לבחורה הזו שמתקשרת אלי מבית החולים. יודע שהיא רופאה אונקולוגית, אבל גם אחריהם אני כבר לא עוקב.
אני לגמרי בעד להרחיב את השימוש בתארים ככל האפשר. כאמור זה חוסך לזכור את השם של הבנאדם, משימה שאני מתקשה בה מאד.
לי אישית אין תואר אז מי שלא זוכר את השם שלי - שזה בסדר גמור מבחינתי - יכול להשתמש בתואר האצולה הרווח במקומותינו: "בחורצ'יק". אני לגמרי מעדיף שיגידו לי בחורצ'יק מאשר "אדוני". לצערי יותר ויותר פונים אלי ככה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני כל רופא שמתקשר אלי או שאני מדבר איתו אפילו פנים אל פנים, אני קורא לו דוקטור דוקטור. כן דוקטור תודה דוקטור שלום דוקטור.
זה לא מתוך כבוד, אני פשוט כבר לא זוכר את השמות שלהם. גם לא בטוח איזה חלק בסיפור שלי יש לבחורה הזו שמתקשרת אלי מבית החולים. יודע שהיא רופאה אונקולוגית, אבל גם אחריהם אני כבר לא עוקב.
אני לגמרי בעד להרחיב את השימוש בתארים ככל האפשר. כאמור זה חוסך לזכור את השם של הבנאדם, משימה שאני מתקשה בה מאד.
לי אישית אין תואר אז מי שלא זוכר את השם שלי - שזה בסדר גמור מבחינתי - יכול להשתמש בתואר האצולה הרווח במקומותינו: "בחורצ'יק". אני לגמרי מעדיף שיגידו לי בחורצ'יק מאשר "אדוני". לצערי יותר ויותר פונים אלי ככה.
יענקל'ה הגיע לרופא ואמר: "שלום לך ד"ר חמור!"
השיב הרופא: "חמור? שמי ד"ר שור!"
וענה יענקול: "נו. זכרתי שמדובר בבהמה".

shila777

Member
מכירה מישהי שהיא פרופסור לשפות שמיות קדומות.
עבדה שנים על התואר,כשהקודם היה דוקטור.
בעלת שם עולמי.מדוע שלא תפרסם את התואר?
ומה על כל בעלי התפקידים הצבאיים,בדימוס?ושופטים בדימוס?
התואר בא להראות שהנושא אותו,הקדיש מספר שנים בחיין
להשגתו והוא אכן הצליח.
לא הבנתי את הפואנטה של פותח השרשור.

סופהו 1

Well-known member

שימוש בתואר פרופסור מזכיר לי את פרופסור מה שמו, שלימד אותנו תולדות המוסיקה בתיכון. הוא דאג שיכנוהו פרופסור מה שמו, אבל התברר שהפרופסור= מורה =professeur de musique

למיטב ידיעתי, בעל תואר ד"ר רשאי להשתמש בתארו, בתנאי שלא יטעה את הציבור וידגיש איזה דוקטור הוא.
כך שיח סלימאן, רועה עיזים/רואה שחורות וכד, ד"ר (לפילוסופיה), או בנימין זאב הרצל, חוזה המדינה, דוקטור (למשפטים) והשכן שלי ד"ר QWWERE (בהנדסת בניין).

צליליתה1

Well-known member
אני מניחה שכל מי שגר בבית משותף יכול לספר סיפור על השכן החדש, שרשם על דלתו דר (---) (----), ואז באישון לילה אחד שכנים דופק בדלת, מעיר אותו, ומתעצבן שהוא לא מוכן לטפל בילד (במקרה שלנו הוא היה דר להיסטוריה. נדמה לי)

יש שנוהגים להוסיף ליד השם והתואר MD. נראה לי נוהג נכון שיכול למנוע בלבול.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני מניחה שכל מי שגר בבית משותף יכול לספר סיפור על השכן החדש, שרשם על דלתו דר (---) (----), ואז באישון לילה אחד שכנים דופק בדלת, מעיר אותו, ומתעצבן שהוא לא מוכן לטפל בילד (במקרה שלנו הוא היה דר להיסטוריה. נדמה לי)

יש שנוהגים להוסיף ליד השם והתואר MD. נראה לי נוהג נכון שיכול למנוע בלבול.
אני מכיר את הסיפור בגירסה המלאה.

ערב אחד התדפקה על דלתו של הד"ר (---) (----), אשה צעירה וטענה שהיא סובלת מכאבי בטן עזים.

הד"ר הרגיע אותה, ביקש ממנה להתפשט ובדק אותה באריכות ואח"כ המליץ לה לעלות עוד שתי קומות ושם להקיש על הדלת השניה מימין שאותה יפתח לה ד"ר לרפואה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני מכיר את הסיפור בגירסה המלאה.

ערב אחד התדפקה על דלתו של הד"ר (---) (----), אשה צעירה וטענה שהיא סובלת מכאבי בטן עזים.

הד"ר הרגיע אותה, ביקש ממנה להתפשט ובדק אותה באריכות ואח"כ המליץ לה לעלות עוד שתי קומות ושם להקיש על הדלת השניה מימין שאותה יפתח לה ד"ר לרפואה.
ולאחר שחלפו להם 9 ירחים, היא ילדה תאומים (לא זהים)

צליליתה1

Well-known member
ולאחר שחלפו להם 9 ירחים, היא ילדה תאומים (לא זהים)
סורי, אותי זה לא מצחיק
אני מניחה שזה לא נכתב מרוע אלא שפשוט מעולם לא היית אישה שמגיעה לרופא לבקש עזרה, כשאת הכי פגיעה, הכי חלשה, הכי כואבת, הכי נזקקת, והוא יודע בוודאות שכל מה את צריכה זה זין.

למעלה