?Doctor who

קלייטון.ש

Well-known member
סורי, אותי זה לא מצחיק
אני מניחה שזה לא נכתב מרוע אלא שפשוט מעולם לא היית אישה שמגיעה לרופא לבקש עזרה, כשאת הכי פגיעה, הכי חלשה, הכי כואבת, הכי נזקקת, והוא יודע בוודאות שכל מה את צריכה זה זין.
כל הבדיחה לא ברוח הזמן, לא מתלבשת טוב על המטרות החברתיות שנמצאות עכשיו בראש סדר העדיפות, שאני בטוח שכולם פה מסכימים שהן חשובות.
זה מעלה את השאלה הותיקה על מה מותר או ראוי לצחוק. ויכוח שמתקיים בטח מאז שאנשים מספרים בדיחות, שזה מאז ומעולם. בעניין הזה אני בעד לא לשים גבולות, ובדחנים שלא לרוחי אני פשוט נוטש, גם אם אני יודע שבעצם המסר שלהם הוא הפוך מהפשט של הבדיחה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
סורי, אותי זה לא מצחיק
אני מניחה שזה לא נכתב מרוע אלא שפשוט מעולם לא היית אישה שמגיעה לרופא לבקש עזרה, כשאת הכי פגיעה, הכי חלשה, הכי כואבת, הכי נזקקת, והוא יודע בוודאות שכל מה את צריכה זה זין.
לא התכוונתי לזה ולא שאפתי לשם. אבל מכיוון שקודמי רשם: "הד"ר הרגיע אותה, ביקש ממנה להתפשט ובדק אותה באריכות ואח"כ המליץ לה לעלות עוד שתי קומות ושם להקיש על הדלת השניה מימין".... זרמתי עם הרעיון הקלוקל הזה הלאה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא התכוונתי לזה ולא שאפתי לשם. אבל מכיוון שקודמי רשם: "הד"ר הרגיע אותה, ביקש ממנה להתפשט ובדק אותה באריכות ואח"כ המליץ לה לעלות עוד שתי קומות ושם להקיש על הדלת השניה מימין".... זרמתי עם הרעיון הקלוקל הזה הלאה.
אתה לא צריך להתנצל.
הרעיון הקלוקל (?) הזה הוא לא שלך וגם לא שלי אלא של הד"ר (---) (----) שהוא בכלל שכן של צלליתה1.

אז שהיא תתנצל !

צליליתה1

Well-known member
הרעיון הקלוקל (?)

קלוקל

בזמנו, כבר לא ממש זוכרת באיזה הקשר, דיברתי על ״תרבות אונס״ והיו כמה גברים שהתרגזו.
הבדיחות האלה הן תרבות אונס פאר אקסלנס.
תרבות אונס - כי ברגע שהופכים את זה לבדיחה, ונו באמת, אין לך חוש הומור, וכיוצב אנחנו הופכים את זה למקובל ולמותר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קלוקל

בזמנו, כבר לא ממש זוכרת באיזה הקשר, דיברתי על ״תרבות אונס״ והיו כמה גברים שהתרגזו.
תרבות אונס - כי ברגע שהופכים את זה לבדיחה, ונו באמת, אין לך חוש הומור, וכיוצב אנחנו הופכים את זה למקובל ולמותר.
הדבר היחידי שלדעתי קלוקל כאן היא תרבות הPC שמנסים לכפות עלינו.

כל בר דעת מבין מה ההבדל בין בדיחה ובין המציאות, למי שלא מבחין יש בעיה או שלנו יש בעיה אתו אבל צריך לטפל בו ולא באמירות.
לא יתכן שכל ההתנהלות שלנו תתבצע על פי החשש שיש מישהו שיפרש את זה בצורה מעוותת. זה בדיוק כמו ההצעה לאסור על הקרנת סרטי פשע בגלל שיהיו כאלה שישאבו משם רעיונות. אם יש אנשים כאלה אז צריך לטפל בהם אישית.

אני מתנחם בזה שהPC היא אופנה כמו כל אופנה אחרת וסופה לחלוף מן העולם ולהשאר מתוייקת בגנזך ההיסטוריה יחד עם התקופה הויקטורינית ותקופות דומות.

צליליתה1

Well-known member
אני מתנחם בזה שהPC היא אופנה כמו כל אופנה אחרת וסופה לחלוף מן העולם ולהשאר מתוייקת בגנזך ההיסטוריה יחד עם התקופה הויקטורינית ותקופות דומות.
לצערי אני נוטה להסכים איתך
וחוששת שאלימות נגד נשים, בכל מיני דרכים וצורות ,תשאר כאן לנצח נצחים.

דקל נור*

Well-known member
אני חושבת שה-pc רק יחמיר ולא בטוח שזה רע. שפה יוצרת מציאות.
אתמול בערב היה דיווח על אשה שנאנסה עי הגניקולוג שלה כשבאה לבקורת אחרי ניתוח רציני בבטן. מצד שני, אני כן מסוגלת להנות מבדיחות כאלה, לא מזיקות לדעתי ולא רואה בהן דבר שמעודד אונס. יהיה עצוב אם יום אחד נספר אותן במחתרת .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני חושבת שה-pc רק יחמיר ולא בטוח שזה רע. שפה יוצרת מציאות.
אתמול בערב היה דיווח על אשה שנאנסה עי הגניקולוג שלה כשבאה לבקורת אחרי ניתוח רציני בבטן. מצד שני, אני כן מסוגלת להנות מבדיחות כאלה, לא מזיקות לדעתי ולא רואה בהן דבר שמעודד אונס. יהיה עצוב אם יום אחד נספר אותן במחתרת .
אז ביום בהיר אחד, הגיעה פציינטית לגניקולוג שלה. הדוקטור הביט בשעון ואמר: "הקדמת. בדיוק הלכתי להכין לעצמי כוס קפה. בואי והצטרפי נא אלי, נשתה, ואז אתפנה ואבדוק אותך". הוא הכין את הקפה והם ישבו ולגמו בנחת. ואז, בתוך הדומיה, נשמע רחש צמיגים ודלת של רכב נפתחת. אמר הגניקולוג: "הו, זו אשתי. תתפשטי".

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לצערי אני נוטה להסכים איתך בזה שאת מסכימה איתי.

האלימות נגד נשים וגם נגד אנשים לא רק תשאר איתנו אלא שהיא גם תמשיך להחריף אלא אם כן נתעשת ונתחיל לטפל בה באופן שהפשע יהפוך לבלתי משתלם בעליל.

צליליתה1

Well-known member
לצערי אני נוטה להסכים איתך בזה שאת מסכימה איתי.

האלימות נגד נשים וגם נגד אנשים לא רק תשאר איתנו אלא שהיא גם תמשיך להחריף אלא אם כן נתעשת ונתחיל לטפל בה באופן שהפשע יהפוך לבלתי משתלם בעליל.
מסכימה פעם שניה
אלימות היא אלימות, ואסור שנסכים לה
לא בטוחה שמסכימה בדרך שאתה מציע לטפל, או אולי יותר נכון, לא בטוחה שפשע אי פעם יהפוך לבלתי משתלם.

קלייטון.ש

Well-known member
הדבר היחידי שלדעתי קלוקל כאן היא תרבות הPC שמנסים לכפות עלינו.

כל בר דעת מבין מה ההבדל בין בדיחה ובין המציאות, למי שלא מבחין יש בעיה או שלנו יש בעיה אתו אבל צריך לטפל בו ולא באמירות.
לא יתכן שכל ההתנהלות שלנו תתבצע על פי החשש שיש מישהו שיפרש את זה בצורה מעוותת. זה בדיוק כמו ההצעה לאסור על הקרנת סרטי פשע בגלל שיהיו כאלה שישאבו משם רעיונות. אם יש אנשים כאלה אז צריך לטפל בהם אישית.

ה-PC הוא לא אופנה ולא יחלוף, רק התוכן שלו משתנה. לכל חברה יש סדרי החשיבות שלה, והדברים שהיא לוקחת נורא ברצינות וחושבת שהם לא נושא לבדיחות. הדברים האלה פשוט משתנים מתקופה לתקופה וממקום למקום.
השאלה היא רק אם מותר לקומדיה לעסוק בנושאים רגישים תורנים, או אסור לה והיא צריכה לחכות שהנושאים הרגישים יתחלפו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
קלוקל

רגע. עמודו... כמה בדיחות יש על נפיחות? או על קקי? על הומואים ועל עוד כהנה וכהנה?
האם זה הופך את כל אלה למקובלים ומותרים? האם .... נו. עזבי. את הרי הבנת.

shila777

Member
לרבע לא אמרתי או אפילו רמזתי שנשים אמורות ליהנות מזה. ממש לא.

shila777

Member
מהיכרות אישית עם כמה עשרות נאנסות-אף אחת מהן לא נהנתה.רק לחשוב על זה-
מעיד על פרימיטיביות.לצערי-יש שופטים ועורכי דין ששואלים אם נהנתה או -מבקשים לערוך "הדגמה".אותיח התיחסות כזו-מבחילה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מהיכרות אישית עם כמה עשרות נאנסות-אף אחת מהן לא נהנתה.רק לחשוב על זה-
מעיד על פרימיטיביות.לצערי-יש שופטים ועורכי דין ששואלים אם נהנתה או -מבקשים לערוך "הדגמה".אותיח התיחסות כזו-מבחילה!
הוו שילה! הדברים שרשמת מלווים אותנו לאורך שנים רבות, וככל שנוקף הזמן, אני גם תוהה "עד מתי".
ובהתאם לדברייך, [ולא ציינת זאת], קורה גם שהשופטים מקלים מאד בעונשים כנגד העבריינים הללו.
נכון. יש גם עיוותים לכיוון ההפוך, אבל הם נדירים.
שתהיה שבת שלום!

shila777

Member
הוו שילה! הדברים שרשמת מלווים אותנו לאורך שנים רבות, וככל שנוקף הזמן, אני גם תוהה "עד מתי".
ובהתאם לדברייך, [ולא ציינת זאת], קורה גם שהשופטים מקלים מאד בעונשים כנגד העבריינים הללו.
נכון. יש גם עיוותים לכיוון ההפוך, אבל הם נדירים.
שתהיה שבת שלום!
ברור שיש שופטים מקלים ויש אחרים.
ורציתי לציין-גם גברים,בכל הגילים,נאנסים.
תופעה שדי מתעלמים ממנה,שלא בצדק.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ברור שיש שופטים מקלים ויש אחרים.
ורציתי לציין-גם גברים,בכל הגילים,נאנסים.
תופעה שדי מתעלמים ממנה,שלא בצדק.
אופס... חבל שהערת זאת רק כעת. זה נכון. נכון מאד אפילו. בעיקר בגילאי ההתבגרות אבל לא רק.

יוסי ר1

Active member
סורי, אותי זה לא מצחיק
כיוון שאת צודקת, לא אמשיך את הבדיחה השוביניסטית, ולא אומר שהרופא שתיארת אכן דייק באבחנתו

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתם מתעלמים פשוט מהעובדה, שבטבע, מעצם מהותו קיימת בעיה שהיא למעשה די מורכבת:
א. בכללי, אצל מרבית בעלי החיים, הזכרים גדולים וחזקים מהנקבות.
ב. מהות הזכרים מטבע בריאתם היא להפיץ ככל שניתן את זרעם. לכן, ככל שיהיו בעלי יכולת שליטה גבוהה יותר (כוח ו/או מעמד), הם ינצלו זאת לטובת הייעוד שעבורו הם "נוצרו". כך הם יכפו את רצונם על האישה וכך חלקם גם ינצל את כוח מעמדו כדי להשיג זאת ממנה [או אף מהן].
ג. אצל בע"ח שונים, הזכר החזק (זכר האלפא) כובש את מקומו במהלך קרב עם רעיו הפחות חזקים ממנו. ואם יופיע זכר צעיר וחזק יותר מזכר האלפא בעדר של אריות, מה הוא יעשה? הוא יכבוש את מעמדו מול האריה השולט, ואז הוא יחסל את הגורים שבלהקה. אכזרי? לא מוסרי? מה? וזאת למה? הנקבות, שתישארנה שכולות, תתייחמנה במהירות, ואז, דור הגורים הבא, שיופיע די מהר, יהיה דור המשך של האריה החדש שהשתלט על העדר, ולא של הליש הקודם.
ד. אז מה נפקא מינה? אצל בני האדם, התפתח במקביל להתפתחותו השכלית חוש שמושתת על מצפון, תרבות ואתיקה. תקראו לזה "מוסריות" או כל כינוי אחר, והעיקר שהבנתם את כוונתי. מסביב לזה, יצרו חוקים ותקנות, אלא שלא תמיד זה "עובד".
מי שהיה אלוף בצבא, וניסה לחפש מעמד בכיר בפוליטיקה, התגלה לפתע כגבר שכפה את מרותו על חיילות ששירתו במחיצתו... כל עברו ה"מפואר/מכוער" נחשף, והוא איבד גם את דרגתו וגם את יכולתו להמשיך ולהתקדם. אז היי. רגע. היכן היו אותן קורבנות לפני אותו רגע? מדוע שתקו שנים על שנים? והלוא האלוף הזה לא היה היחיד. לא בדורו ולא בדורות הקודמים. אחד, שהיה נשיא, (ולפני כן היה מפקד חיל האוויר), יצר סיסמא: "הטובים לטייס; הטובות לטייסים". וגיסו, דיין, היה בכלל ידוע כרב ד(ז)יין. אלוף אחר (עוד בטרם התמנה לאלוף), טבע מונח: "מבצע טוב מקנחים בזיון טוב". אה. וכן. הוא התמנה בהמשך לרמטכ"ל. נראה שזה ממש לא הפריע לו.
אז אני יכול להמשיך ו"לחפור", אבל אני מניח שגם כך הובנתי די הצורך, ואין שום צורך שאמשיך.

לא באתי לכאן כדי לנסות ולהצדיק אף אחד, ואיני מוצא גם טעם לעשות זאת. אבל אם נאמר כאן משפט כמו "לא בטוחה שפשע אי פעם יהפוך לבלתי משתלם", מצאתי לנכון לומר את שאמרתי. לצערי, המשפט הזה היה, נותר וכנראה שגם יוותר נכון. אז כן. מנסים "להמתיק" את הגלולה המרה הזו בסוגי בדיחות שונים. ובמקביל, צץ לו זן של נשים שהחליטו שהן תהיינה הקובעות ===> הפמיניסטיות. ואסיים באנקדוטה: כשעלמה יצאה למפגש עם עלם חן, אמה הזהירה אותה, לבל תיכנע ליצרו של העלם: שלא תאפשר לו להפשיטה ובטח שלא תתמסר ליצריו. וכשהיא חזרה מהמפגש ונחקרה ע"י אמה, איך היה והאם עמדה בהבטחתה, היא אמרה: "מה פתאום?! אני הפשטתי אותו, ואני הנחיתי את אברו לאן שהנחיתי".

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אסיים באנקדוטה: כשעלמה יצאה למפגש עם עלם חן, אמה הזהירה אותה, לבל תיכנע ליצרו של העלם: שלא תאפשר לו להפשיטה ובטח שלא תתמסר ליצריו. וכשהיא חזרה מהמפגש ונחקרה ע"י אמה, איך היה והאם עמדה בהבטחתה, היא אמרה: "מה פתאום?! אני הפשטתי אותו, ואני הנחיתי את אברו לאן שהנחיתי".
אוי, אוי, אוי.

גם לבדיחה הזו כבר עשו עיבוד PC ?

למעלה