game news

מישהו 2

New member
מדובר כאן במקרה קלאסי של הסקה שגויה,

מה שקורה בפועל זה שהקונסולות מעכבות את הפוטנציאל הגרפי שניתן לחלוץ מחומרה של מחשב גיימיניג חזק מודרני.

מסתבר, שמלפתחות המשחקים משתלם קודם כל להשקיע בתחום הקונסולות - לא סתם חברינו, גיימרים של PC, קיבלו GTA5 באיחור של שנתיים, ואם זה לא היה באיחור של שנתיים, אז כנראה היו מקבלים פורט צולע של המשחק. (אז שיגידו תודה לרוקסטאר)

למעשה אם תקח משחק כמו באטלפילד על הגדרות סופר-דופר-אולטרה-סופר סאייה ב- 4K שיתחלקו על שלושה מסכים, תבין את משמעותיות ההבדל הגרפי בין קונסולה למחשב.

באופן אישי אני יכול להבין אותך. בדור ה-PS3 חשבתי שאני סוג של 'זונת גרפיקה' לא הייתי מסוגל לשחק בהרבה משחקים, בגלל שידעתי שההבדל בינם לבין גרסאת המחשב הוא תהומי. ובכלל חוץ מאנצ'רטדים , אלה היו 6 שנים של נארוטו
.
ברגע שהגיע ה-PS4 ומרביתם המוחלט של המשחקים עמד בסטנדרט של 1080P 30FPS, הפער בין המחשב לקונסולה לדעתי הצטמצם, זאת אומרת שאם לא מדובר במשחק כמו באטלפילד, ההבדלים הם די קטנים.
והרזולוציות החדשות (4k,8k) ממש לא מלהיבות אותי, מה גם שמעטים האנשים שמרכיבים מחשב עם תמיכה כזאת.
בגלל זה אני מסתכל לעתיד ואני לא רואה התקדמות ממשית בתחום, מהרגע שזה חצה את ה- 720P, אולי אפשר רק לשפר ל- 60FPS אני לגמרי בסדר עם זה.
אז לאן אני רואה את העתיד מתקדם- VR וזה כבר נושא אחר

מישהו 2

New member
לדעתי יש כאן יחס ברור

והוא שככל שהקונסולות יעלו את הרף מבחינה גרפית, הרף של הפיסי יגדל גם כן אבל במעט.
ואם ניתן להוסיף, התחזית האישית שלי היא שהפער הזה ילך ויצטצמם וזה בתקווה שהעניינים ישארו כמו שהם עכשיו , שהקונסולות הם מאוד פופולאריות ובלתי פריצות.
*אני מדבר על רף גרפי במשחקים אמיתיים, כמובן שכבר עכשיו יש הדגמות של מנועים גרפיים וכו' במחשבים, שאוכלים בלי מלח כל מה שראינו עד עכשיו, אבל סביר יותר להניח שנהנה מהם בדורות הבאים של הקונסולות.

מקרים חריגים זה אקסלוקסיבים, בגלל שלא משתלם כנראה ליצור משחק ברמת הפקה של uncharted רק למחשב האישי בלבד, זאת בהחלט אפשרות ששום דבר לא הולך להתעלות על UC4.
וכן, יהיה להם על מה לאכול את הכובע ב- E3 : )

outrigger

New member
האם אתה מכיר אקסקלוסיבי לpc

שמשאיר את הקונסולות מאחור?

מישהו 2

New member
כמו שאמרתי

דבר ראשון, כל משחק שהוא מולטי-פלטפורם, גרסת ה- PC תמיד נראית טוב יותר, מניח שעל זה אין ויכוח.

דבר שני, לא קיים דבר כזה.

האקסלוקסיביים של ה- PC מסתכמים במשחקי אסטרטגיה, משחקי free 2 PLAY, אינדי וכו'...
אלה לא משחקים שתוכננו לסחוט את המיץ של החומרה הספציפית הכי מתקדמת שיש בדומה לאקסלוקסיבים של סוני שאמורים לסחוט את המיץ של החומרה של הקונסולה,
ולכן לא קיים אקסלוקסיבי שמשאיר את הקונסולות מאחור.
מה גם שאם נבחן את ההיסטוריה נראה שדבר שקרוב לזה היה קרייסיס 1 שבמשך זמן רב , המחשבים הכי חזקים קרטעו איתו. בקיצור- לא טוב, לא כלכלי לעשות משחק כזה.
האם אני יכול להסיק מכך שאין הבדל מהותי בגרפיקה שיכול לספק מחשב גיימינג חזק לבין קונסולת משחקים?
בהחלט לא!

הוספתי סרטון המדגים את מנוע ה- unreal engine 4, הסרטון לקוח מיוטיוב שמוריד קצת מהאיכות .. אבל עדיין תוכח לראות בבירור כמה שהוא משאיר את הקונסולות מאחור.

מעבר לכך, בוא רגע נבין בעזרת איזה כלי מפתחים משחקים לקונסולות? מחשבים מאוד חזקים, בפיתוח של המשחקים על מחשבים מתחילים מהרזולוציות והפרטים הכי מטורפים ואז מנסים להתאים את זה כמה שיותר לחומרת הקונסולות הישנה ומגוון רחב של סוגי חומרה שונים של מחשבים אישיים.

outrigger

New member
u4 מיועד לקונסולות הדור הבא

ואם נתבסס על המנוע הקודם בסדרה- u3. הרי שההדגמה הטובה ביותר שלו הייתה על ה...xbox360 עם gears, ולא pc חזק. כך שאם תתן עוד שנה שנתיים לקונסולות תצפה לדברים מדהימים.

גם אם ערכת הפיתוח מבוססת pc חזק, זה לא אומר הרבה לגבי המרה ביתית. שכן נדרש מחשב מפלצתי.

לגבי המשפט הראשון- אולי בעיקר ברזולוציה ועוד מס' פרטים גרפיים זניחים. אבל בהחלט לא הבדל משמעותי. יותר כמו ההבדל בין ps4 לxboxone.

מישהו 2

New member
אז אני בעצם מסכים איתך, לא סתרת את דבריי

U4 אולי מיועד לדור הבא, אבל אני בספק שזה יראה אפילו כמו חצי מאיך שהדמו שהבאתי נראה.

אז.. למשפט סיכום, שאני בטוח שתוכל להזדהות איתו בשלב הזה:

טכנית, למחשב יש את הפוטנציאל להשאיר אבק לקונסולות (כמו שאמרת, נדרש מחשב מפלצתי) אבל זה לא בא לידי ביטוי במשחקים, בגלל שתחום הקונסולות (שהם מחשבים עם חומרה ממוצעת -) משגשג ולא פיראטי וגם בגלל היתרון של הקונסולות שיש להן חומרה אחידה שמאפשרת ניצול מקסימלי.

outrigger

New member
ככל הידוע לי

ההבדלים בבאטלפילד מינורים יחסית (מלבד רזולוציה, שגם היא לא ממש משפיעה על המנוע הגרפי בכללותו). שמעתי שdice רוצים שכל המשחקים הבאים שלהם ירוצו על מינימום dx12. מלחמת הכוכבים החדש אמור לספק הצצה מרשימה לשלב הבא.

מישהו 2

New member
אוקיי , אז אני ניסיתי באמת

BF4 שרץ על 3 מסכים ברזולוציה מטורפת, החוויה הייתה אינטנסיבית וקשה.
זה לא כזה כיף להיות בשדה קרב אמיתי חח

אתה לא יודע להסתכל על התוכן?

שנתים בתנאי שהשקיעו בטכנולוגיה העדכנית ביותר לאותה תקופה ולא כי רצו להוציא מוצר זול מחומרה מיושנת.
אפשר ליצר מוצר חדש 10 שנים אחרי מוצר ישן זה לא מעיד שהוא טוב יותר, הדבר שמעיד הוא הבנת המפרט הטכנולוגי,הביצועים והחומרה, לא כל מה שחדש טוב יותר, כל מה שחדש טוב יותר רק עם מדובר בטכנולוגיה העדכנית ביותר, ולא רק במוצר חדש עם טכנולוגיה מיושנת, כמו הקונסולות.

שנתיים שלושה בקצב התקדמות הטכנולוגיה העדכנית ולא לפי שיווק כלכלי של חברה כלשהי עם מוצר חדש אבל מפרט טכנולוגי מיושן.

לצורך הענין יש סמארטפונים מלפני 4 שנים טובים יותר מסמארטפונים שקימים היום, למה? בדיוק מאותה סיבה שלא השקיעו בטכנולוגיה, פשוט מוצר חדש עם טכנולוגיה מיושנת ולכן הוא זול, זה שהוא "חדש" זה על הניר, חדש אבל בתוכו זה סיפור אחר. אין קשר בין צוצר חדש לבין טכנולוגיה חדשה ועדכנית, זה סיפור הקונסולות המיושנות כמו סיפןר הסמארטפונים החדשים היושנים בעצם עם אכנולוגיה מיושנת ולכן מחירם זול בהתאם.

מה לא הבנת? ברור שיריץ אותו הדבר

כי לא השתמשו בכל הפוטנציאל של הפיסי המתקדם, המשחק מיוצר סביר להניח באותה רמה של משאבים, קשה לי להאמין שחברה X שולחת צוות מיוחד לפתח את המשחק במיוחד עבור הפיסי עם מנוע מתקדם יותר ויכולות מתקדמות יותר כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל הטכנולוגי של הפיסי, על כן לא תראה הבדל, זה פשוט והגיוני, הם מייצרים את המשחקים לכל הפלטפורמות על אותו מנוע ועל אותו בסיס של טכנולוגיה, רק עם עטיפה אחרת, על האחד פיסי השני PS4 וכן הלאה, לכן אין הבדל כי המחשב לא מנצל את כל עוצמתו בכלל, אין לו צורך בכך, כי מפתחות המשחקים פיתחו את המשחק בהתאם למה שרצו מהבחינה הטכנולוגית, וגם שיקול עניינים כלכליים טמון בכך, לנצל עוד אנרגיהויכולות שווה עוד הוצאה כספית מצד מפתחות המשחקים.
כדי לראות את מלוא הפוטנציאל של הפיסי צריך לפתח משחק בהתאמה ליכולות הפיסי, זה דורש יותר משאבים.

אבל כמו שמייקרוסופט הציגה זה הולך להשתנות עם ווינדוס 10 ודיירקט איקס 12 לטענתם, האופטימזציה והקלות שבה מפתחות משחקים יוכלו לנצל את העוצמה של הפיסי הולכים להשתנות ואז בכלל יישאר אבק לשאר הפלטפורמות אם באמת תהיה השקעה בפלטפורמת הפיסי מכל היביטיה.

כבר דנו בזה בעבר וכרונו צודק

החומרה חזקה מהתוכנה תמיד היה ותמי ד יישאר כך, כמו שהטכנולוגיה של אולטרא HD ופול אולטרא HD קיימת וגם עכשיו בפיתוח מעבר לכך, הרי שאף חברת כבלים לא משגרת סרט ברזולוציה הזו עקב רוחב פס אדיר הדרוש לכך.
אותו מקרה של המחשבים, הם חזקים מאוד ובהרבה מה שמפתחות המשחקים יכולות להציע, החומרה בקדמה תמיד ובהתאמה לכך התוכנה ומפתחות המשחקים מוציאות משחקים וכל מה שנלווה לכך.
אם חברת משחקים לא מנצלת את כוחם של המחשבים הבעיה לא במחשבים אלא בחברת המשחקים שזה מה שיש לה להציע,או שלא שווה לה כלכלית להשקיע מעבר לכך.

זה שפיסי הוא הפלטפורמה המנצחת מבחינה טכנולוגית זו עובדה גמורה, לא דיעה.

נקוה שכפי שמייקרוסופט טענה שבעבקבות ווינדוס 10 ודיירקט איקס 12 האופטימזציה למחשבים תהיה קלה יותר ואז מפתחות המשחקים יעשו פלאים עם הטכנולוגיה המתקדמת בפיסי.

הSeason Pass של באטמן יעלה 155 שקלים.

ויכלול תוכן חדש למשך חצי שנה. משימות נוספות לסיפור הראשי, סקינים מגניבים, סקינים אגדיים לבאטמוביל ועוד כל מיני סוגי ממתקים טעימים :)
גרסת הפרמיום של המשחק תכלול גם את המשחק הראשי וגם את הSeason pass שבמקרה הזה נשמע שווה במיוחד!
http://www.eurogamer.net/articles/2015-04-28-the-33-batman-arkham-knight-season-pass

PlayGirl3

New member
משחקי הפלוס - מאי 2015

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition (PS4)
Ether One (PS4)
The Unfinished Swan (PS3; cross-buy with PS4, PS Vita)
Race the Sun (PS3; cross-buy with PS4, PS Vita)
Hohokum (PS Vita; cross-buy with PS4, PS3)
Murasaki Baby (PS Vita)

על חצי מהמשחקים האלה לא שמעתי בכלל. נגמרו כל משחקי ה-AAA בעולם? מה הם חשבו לעצמם? זה יותר גרוע מכל מה שיכולתי לדמיין. עצוב שהמשחק הכי נורמלי החודש (Guacamelee!) הוא גרסה אחרת למשחק שהם כבר חילקו

אני כנראה מפסיק את המנוי שלי לפלוס אורלי.

מתי נגמר המנוי שלך? שלי ב6.7.2015. אם עד יולי אני לא רואה שיפור דרסטי ללא היכר, והצפה של משחקי AAA אז אני גמרתי איתם, עד שיוצא משחק
כמו SF5 שמחייב אונליין.

הם יכולים להביא תירוצים מפה עד מחר בנוגע לPS4, אבל אין להם שום תירוץ לגבי הPS3 והויטה, ואם כבר אינדים אפשר להביא אינדים נורמלים.
כאן רק Murasaki Baby נראה שווה סימון. וגם את זה אני רוצה רק כי זה מזכיר לי קצת סרט אנימה קצר של Koji Yamamura
(סרט אנימה על פי הסיפור רופא כפרי של קפקא)

אבל זהו!
Guacamelee יש לי לויטה ואני חושב שהוא מתאים רק לקונסולה הזו, אז לא יודע מה עבר להם בראש להביא את זה.
אני חושב שכדאי להם לקרוא לשירות שלהם indie plus מהיום, חוץ מיקאוזה 4 הם לא הביאו לי שום משחק נורמלי מאז שהPS4 תפס תאוצה.
אז אני מסיים אותו עד יולי וסיונרה.

אפילו למי שממש אוהב אינדים אני חושב שהמנוי הזה לא שווה הרבה, כי גם אם מישהו יקנה בשנה את האינדים הכי טובים, זה עדיין יהיה יותר זול מהמחיר של הפלוס לשנה.

נמאס לי לחכות שהrpg של סאותפארק וfallout ניו וגאס יגיעו לפלוס אני קונה אותם וזהו.

PlayGirl3

New member
אני תקועה איתם עד דצמבר

רוב האינדים האלה גם מקבלים כל הזמן הנחות ובאמת אפשר לקנות את הנורמלים יותר ביחד במחיר נמוך יותר מהפלוס.

מזל שלא עשיתי עדיין מנוי לpsn בסוני 4

למרות שאם ארצה לשחק באונליין לא תהיה ברירה,למשל בישראלי פח אשפה ועוד עלק משחק חינם לסוני 3, Dishonored למרות שפעם התעניינתי ושמעתי שקיבל ביקורות טובות, אבל בשביל משחק ישן לסוני לעשות מנוי לשנה?..??

עשית בשכל תאמין לי.

הפלוס שווה כרגע רק למכורי באטלפיילד/COD מסיבות ברורות :) פשוט לא יאמן הביזיון שהם הגיעו אליו בפלוס. זה מדכא, יש לנו PS4 ואנחנו מקבלים
משחקים בגרפיקה של מגסון/מגה דרייב/ מחשב 286 (אני לא צוחק!! ) לPS4 פשוט אי אפשר להאמין.

פעם מישהו אמר לי שהמטרה של הפלוס היא לתת לך משחקים שווים שלא היית קונה בעצמך ולא היית מנסה אם הם לא היו בפלוס, אז מה אגיד ?
כבר המון המון זמן שלא בא לי לנסות שום משחק שהם נותנים בפלוס הזה.

עדיף להשקיע את הכסף המנוי השנתי במשחק AAA שאתה יודע שתאהב מאשר לקבל זבלוני אינדי כל חודש.

בהחלט לא להאמין, אני זוכר את play girl

תמיד היתה כותבת כמה שווה הפלוס בסוני 3 ועכשיו דממה,כאילו מה נסגר, מה הביזיון הזה, משחקי טטריס שבאמת לא מדברים אליי.

אבל לא להאמין שהתמכרתי למשחק בסמארטפון בגלל חבר שאמר לי בוא תראה,אני צריך ל"הוריד לו תראש" על זה, קלאש אוו קלאן, משחק מזוין וממכר, אסטרטגיה, טעות שבכלל ראיתי את זה.
על המשחק הזה אני מדבר
http://clashofclans.wikia.com/wiki/Clash_of_Clans_Wiki

למעלה