Gokinjo Monogatari/Neighbors Story

Gokinjo Monogatari/Neighbors Story

היי, ברוכים הבאים לשרשור הראשון שלי, מקווה שמותר לפרסם אותו ושלא עברתי על שום חוק והכל, כולם יותר ממוזמנים להעמיד אותי על טעותי אם כן
בכל מקרה~ השרשור מוקדש למנגה (=סדרת קומיקס שמקורה ביפן) משנת 1995 בשם "Gokinjo Monogatari" או לחילופין "סיפורם של שכנים", וכשמה כן היא - הנושא העיקרי של המנגה הוא מערכת היחסים בין השכנים וחברי הילדות 'מיקאקו קואדה' (Mikako Kouda) ו-'טסוטומו יאמאגוצ'י' (Tsutomu Yamaguchi) במהלך שנותיהם בתיכון ומעט אחרי זה (באפילוג). אז איך חצי קומיקס-חצי טלנובלה ממוצעת אמורים להיות קשורים לפורום אופנה אלטרנטיבית אתם ודאי שואלים את עצמכם? ובכן, אותו תיכון שמיקאקו וטסוטומו (אל תדאגו, מתרגלים לשמות די מהר
) לומדים הינו "בית הספר לאומנויות על שם יאזואה" (מאיירת הסדרה, שאף מופיעה בתפקיד אורח כמנהלת בית-הספר), וכששלוש מהדמויות המובילות (מיקאקו ושתי חברותיה - 'ריסה קאנזקי' (Risa Kanzaki) ו-'מאי אוטה' (Mai Oota) המכונה 'פי-צ'אן' (P-chan)) לומדות עיצוב אופנה, בנוסף לכך שאחת מהן היא פאנקיסטית (ריסה), אחת מהן היא סוויט-לוליטה (פי-צ'אן) ואחת מהן היא... פרחה אלטרנטיבית אני מניחה? (מיקאקו), אתה יודע שאחוז משמעותי מהעלילה יהיה קשור כך או אחרת לאופנה
חוץ מזה המנגה-קה (=מאייר/ת מנגה) של המנגה הזו הינה איי יאזואה (Ai Yazawa), מה שכמובן לא אומר לכם כלום (חוץ מגאיה א.ק.א. "קארוליי~יין", בהנחה שתביני את הרפרנס... בבקשה תביני את הרפרנס
), אבל אחוז לא קטן של המנגות שלה מאופיינות בעיסוק באופנה ברמה זו או אחרת, החל מההתייחסות הברורה - תלמידים לעיצוב אופנה; וכלה בכך שמרבית הדמויות במנגה אותה היא מוציאה כרגע לאור (נאנא - Nana) לבושות במותגיה של וויויאן ווסטווד (ה-אמא של סגנון הפאנק, שאיי יאזואה שואבת ממנה השראה רבה עוד מימי ג'וקינג'ו מונוגטרי). אבל על המנגות האחרות שלה אפרט בהזדמנות אחרת
(בתקווה שתהיה דרישה... בבקשה שתהיה דרישה
)

מיקאקו קואדה/Mikako Kouda

מיקאקו קואדה (פעם שלישית גלידה) היא הדמות הראשית בסדרה, ורוב העלילה סובבת סביבה, סביב מערכת היחסים שלה עם חבר הילדות שלה טסוטומו, וסביב החלום שלה מאז שהיא הייתה קטנה - לשווק את מותג האופנה שלה, "האפי בארי" (Happy Berry) לקהל הרחב, כך שכולם יוכלו לקחת חלק באושר שהיא מרגישה כאשר היא לובשת את הבגדים שהיא מעצבת ותופרת לעצמה
הסגנון שלה הוא לא מוגדר במיוחד, והוא בעיקר צבעוני וקצת פרחי, אבל אולי אלו יותר שנות ה-90 (או יותר נכון שנות ה-70/80 שאיחרו קצת ביפן) מאשר היא עצמה.

ועכשיו לתלבושות :)

בתור הדמות הראשית יש לה המון כאלו. כל התמונות שאינן מהמנגה אגב נלקחו מהארט בוק (קובץ איורים שמוציאים לפעמים לכל מיני מנגות; זהו יותר פריט אספנים מאשר כל דבר אחר בעצם), מהאתר הבא: http://www.ciclamino.net/goki/pages/gallery.htm

innocence

New member
היא מחזיקה את טסוטומו!

אני נורא אוהבת איך שהיא משלבת ביריות בבגדים יומיומיים וזה נראה מעולה. הלוואי והייתי יכולה לעשות אותו דבר בלי שיחשבו שאני זונה.

../images/Emo141.gif תלבושת 8

כן התחלתי להשתמש בסמיילים רק תוך כדי, אבל עכשיו 4 ומשהו בבוקר, so can you really blame me?

../images/Emo42.gif תלבושת מספר 9

השמש שייכת בעצם לתלבושת מספר 8 והכלנית לתלבושת מספר 9. הבחור ליד אגב הוא טסוטומו, שגם מופיע בתמונה הראשית.

ועכשיו קצת תלבושות מהמנגה עצמה...

שמשלבות בעצם את ריסה, אבל אין לה פרופיל דמות משל עצמה, אז אני מתחבטת בין האם לכתוב עליה בתוך התלבושות של מיקאקו או האם לפתוח לה פרופיל משל עצמה אבל עם מעט תלבושות... מצד שני, אם אתם קוראים את זה אתם כנראה כבר יודעים את התשובה, כי אתם מהעתיד, כי אני היחידה שערה בשעות האלו למרות שהיא צריכה לקום מחר לקראת 7
. אני לא משהו בלתכנן לטווח הארוך (=כמה שעות) ועל התלבושת של מיקאקו
: היא נורא חמודה בעיניי, וגם פחות 'מוגזמת' מהתלבושות בארט בוק. הסגנון שלה נורא חמוד בעיניי באופן כללי אני מניחה, במנגה לפחות :) ועל התלבושת של ריסה
: באופן כללי ריסה היא דמות מגניבה למדי, והסגנון הפאנקיסטי איכשהו מצליח דווקא להוסיף לבגרות הרבה שהיא מפגינה לאורך הסדרה.

שוב, מיקאקו וריסה...

אני ממש מחבבת את איך שהתלבושות שלהן 'משלימות' אחת את השנייה - התלבושת הפרוותית והלבנה של מיקאקו אל מול התלבושת השחורה וה'גסה' (rough, not naughty) של ריסה.

../images/Emo258.gif תלבושת הסיום

בסוף הלימודים בתיכון נערכת תחרות בין תלמידי עיצוב-האופנה, בה התלמידים מחולקים לקבוצות וכל קבוצה צריכה להעלות הפקת אופנה משלה. זו התלבושת שמיקאקו עיצבה ותפרה ודיגמנה בהפקה שלה.

למעלה