High stakess

אחי, הפוסט שלך שגוי בכ"כ הרבה רמות...

סתם שאלה - בן כמה אתה? דרך אגב - אתה יודע שאי אפשר לנצח את הרולטה? ושקלפים אין זיכרון? ורק שתדע - התוחלת תהיה תמיד לטובת השחקן עם ה-AA. גם אם תשחקו 3 ידיים וגם אם תשחקו מיליון...

Shaycus

New member
הפוסט שלו לא שגוי

הוא פשוט נמצא במקום הלא נכון אם את ההתערבות הזאת אתה עושה על כסף אתה תפסיד לאורך זמן אבל אם אתה עושה את זה על משהו שהוא אינסופי אתה תנצח.. אם לא בפעם הראשונה אז בשנייה ואם לא בשנייה אז בפעם המאה ואם לא בפעם המאה אז בפעם ה1,000,000,000 בחזקת 100,000,000

ד י נ מ י

New member
זה טמטום

זה בדיוק אותו הטמטום של אלה שחושבים שאפשר לנצח את הרולטה ע"י הימור על אותו צבע, ובכל פעם שמפסידים להכפיל את הסכום..... יוצא או שהוא הופך לזונה כי נגמר לא הכסף, או שהוא מגיע לתיקו ע" ניצחון אחד ספציפי. אחלה שיטה ללוזרים שלא יודעים לשחק.

Shaycus

New member
אתה יכול להירגע קצת אחי

אנחנו בסך הכל מדברים ההבדל בין הרולטה לבין המצב הנוכחי הוא שברולטה יש את ה0 שגורם למה שאתה אומר שאנשים חושבים להיות לא נכון ואני אחזור ואגיד שוב הפעם, הטעות היחידה שלו היא בגלל שאין אפשרות לשחק עם סכום כסף אינסופי, אבל אם אתה מסתכל על השאלה באופן תיאורטי אז הוא צודק ב100%.

ממש לא

באופן תיאורטי יש סיכוי שגם אם הוא ישחק אינסוף משחקים הוא יפסיד בכל אחד מהם... הסיכוי הזה כמובן שואף לאפס אבל הוא עדיין קיים...

Shaycus

New member
הוא לא קיים זה בדיוק הקטע

בהתפלגות של n---> אינסוף זה לא קורה, וזאת בדיוק הסיבה שזה ישתלם..

Shaycus

New member
כי

כמו שבהתפלגות רציפה אין הסתברות נקודתית, אז גם כאן בשאיפה של n לאינסוף מתקיים מצב שבו לא יקרה ש2 7 יפסיד כל הזמן מחדש (תניח לרגע את העובדה שזה 2 7 נגד A A ותסתכל על זה בתור סביבון בעל 5 פינות, 4 צבועות בלבן ואחת צבועה בצהוב, ואנחנו משווים את ה2 7 לפינה הצהובה, סך הכל ההסתברויות ליפול על ה2 7 ועל הפינה הצהובה זהות) לדוגמא: בהתפלגות רציפה ניקח כדוגמא מוט שאורכו מטר, אם אתה רוצה למדוד מה ההסתברות לכך שאתה תחתוך את המוט בדיוק ב0.5 מטר אז אתה תגלה שההסתברות היא 0.. ברור שזה עניין סמנטי וזה לא -באמת- 0 כי הרי לפי מה שאני כרגע אומר אז אין סיכוי כזה וזה לא הגיוני כי שנינו יודעים שאפשר לחתוך אותו שם.. אבל אם תחשוב על זה שוב פעם תגלה שאתה יכול לחתוך אותו ב0.51 כמו שאתה יכול לחתוך אותו ב0.49 מטר, זה לא נגמר כי אתה גם יכול לחתוך אותו ב0.50000000000000000000000000000000000001 ואני יכול להמשיך עם כמות האפסים באמצע עד אינסוף, אני מניח שהבנת את הכוונה שלי

shaywh

New member
כי בקיצור

באינסוף הסיכוי שהאסים ינצחו כל פעם שווה לאחד חלקי אינסוף (ההסתברות בחזקת אינסוף), שזה שווה בהגדרה לאפס.

shaywh

New member
לא הוכחת שזה ככה

אינסוף לחלק ב(אינסוף כפול אינסוף) לא שווה לאחד. קצת כמו הזוהן, לא מתעסקים עם האינסוף. אשמח שתסמוך עלי בעניין הזה ושאני לא אכנס לויקיפדיה להוציא משם קישור... תבין שאינסוף זה לא מספר רגיל ופשוט גדול מאוד. זה יותר מה שקורה כשנגמרים המספרים... אם אחד לחלק במספר גדול שואף לאפס, כלומר שככל שהמספר בו תחלק את אחד יהיה יותר גדול כך התוצאה תהיה קרובה יותר לאפס, אז אחד לחלק באינסוף כבר ייתן לך אפס. תחשוב על חישוב גבולות אינסופיים אם אתה מכיר.

Shaycus

New member
תשמע, שוב הפעם, זה הכל סמנטיקה

אני מסכים איתך שמבחינה הגיונית זה לא אמור להיות 0 אבל אם תעשה קורסי חדוו"א תווכח שזה שואף ל0 ולכן מסתכלים על זה כמו 0.. אני אתן לך דוגמא נוספת ממתמטיקה בדידה, מונח שנקרא עוצמה, זה משהו שלמדתי ואני לא מאמין בו עד היום אבל עובדה שככה מתמטיקאים מסתכלים על זה: העוצמה של המספרים הטבעיים נקראת "א אפס", העוצמה של המספרים הרציונליים גם נקראת ככה, זה בהגדרה כל דבר שאתה יכול ליצור לו פונקציה שהיא פונקציית על (תוציא הגדרה של זה בויקיפדיה אם אתה רוצה..) , עכשיו תיקח דוגמא של ילד בן 5 ותנסה להסביר לו שאם יש אינסוף גרגירי חול בים ואם אני אלך לים והוציא גרגיר אחד אז מבחינת עוצמה יש את אותה כמות של גרגירים בים, ברור שזה לא הגיוני נכון? עובדה שמבחינת מתמטיקה זה כן נכון.. אין פה מה להמשיך לדון אם אתה לא מסכים ש1 חלקי אינסוף זה 0..

למעלה