Human evolution is speeding up

blueshark09

New member
תגדיר פיטנס

פיטנס הוא שכלול של יכולת השרדות והולדת צאצאים כפועל יוצא. ספורטאיות עם אגן צר זה פיטנס משופר ? למה זה בדיוק טוב ? לברוח מטיגריסים ? לספורטאיות בדרך כלל יש מעט ילדים. ממש לא דוגמא טובה לפיטנס. נקבה אנושית לא תעלה את הפיטנס שלה ביכולות פיזיות, אלא יכולות שכליות, כמות הילדים שהיא תוליד והטיפול שהיא תעניק. בנוסף כמובן גם הגבר שתוכל להחזיק לתינוקות כמקור גנים טובים, אבא ומאכיל טוב. וכדי להשיג אבא כזה צריל להיות יפה בעיניו. נכון שהיה תקופה קצרה שאגן צר נחשב ל"יפה" , אבל זו אופנה שהוכנסה על ידי מעצבי אופנה הומוסקסואלים (מעניין למה), באופן כללי אגן רחב נחשב יותר "סקסי"/מושך/מאפיין אמא עפ פיטנס טוב. גברים שיבחרו באגן צר - הגנים שלהם יעלמו בברירה טבעית. שורה תחתונה אגן רחב=פיטנס משופר, ואתה לא מצליח לשכנע אותי אחרת.

הולדת צאצאים עם יותר אינטיליגנציה

קרוב לוודאי מגדיל פיטנס. זה כנראה הסיבה שהאגן הנשי התרחב מלכתחילה, כי אני לא מצליח לראות שום סיבה אחרת. תראה לי מה בהרחבת האגן מגדיל פיטנס, חוץ מאשר היכולת להוליד ילדים עם נפח מוח גדול יותר (ובאופן כללי ילדים גדולים יותר. קרוב לוודאי שסטטיסטית הם גם בריאים יותר). עובדה שהאגן הגברי לא התרחב, רק הנשי. אז אותו יתרון בדיוק שהיה במיליוני השנים האחרונות לנשים רחבות אגן, היום יש אותו לנשים צרות אגן, רק אפילו יותר גדול. כי צרות האגן יולדות בניתוח קיסרי ולכן הן יכולות ללדת תינוק עם כל נפח מוח שהוא. ולהאשים "מעצבי אופנה הומוסקסואלים" בשינוי ההעדפות של הגברים נראה לי קצת מוזר, שלא לומר הומופובי. יש לך איזשהו בסיס לטענה הזו? אני רואה הסבר הרבה יותר הגיוני: בתקופה שאישה היתה צריכה אגן רחב ע"מ לשרוד את הלידה - אגן רחב היה אידאל יופי נשי. היום כשיש ניתוח קיסרי, הפלא ופלא - קייט מוס היא אידאל יופי נשי.

נקודת

New member
לקייט מוס

אין אגן צר כלל. האידיאל של אגן מתרחב במידה - עדיין קיים. יחס מותניים - אגן..בקיצור ה"טליה". נשים עם אגן צר מאוד ופלג עליון רחב יותר יראו כגבריות. אולי התבלבלת עם רזון פופולרי באופן כללי.

אידאל יופי?

אני חושד שרוב די גדול של גברים יעדיפו מישהי שנראית יותר כמו פמלה אנדרסון ופחות כמו קייט מוס. הגב' מוס היא יפה מאד כשלעצמה, אבל היא לא ממש סקסית, לא מעוררת את הדחף הרבייתי. דוגמניות בכלל נוטות לעורר רגשות אסתטיים, אבל גברים, בבואם לבחור בת-זוג לחיים ייטו יותר לנשים מזן קצת אחר. הדרישות של עולם האופנה, שהצרכניות העיקריות שלו הן נשים, הן לא הדרישות של הגבר. מחקר השוואתי פשוט ומהנה ניתן לערוך בדוכן העיתונים הקרוב למקום מגוריכם ע"י השוואת הנשים (ויחסי האגן שלהן) המופיעות במגזיני אופנה (המיועדים לקהל נשי) ומגזיני גברים (בלייזר, פלייבוי וצפונה). התוצאות בשטח לא משקרות. והייתי מוסיף בהערת-אגב שמסיבות שונות ורבות, אין ממש מתאם חיובי בין האינטיליגנציה של אישה מודרנית ומספר הילדים שהיא מולידה. זה נכון גם לגבי גברים, אבל מסיבות קצת שונות.

נקודת

New member
מה ההבדל

בין מבנה הגוף של פמלה (מלפני עשור) למבנה של קייט מוס (מלפני עשור) ? <אממ מלבד הסיליקון של פמלה> דיברו כאן על מבנה אגן רחב. לא על רזון/שומן/בלונד/סיליקון.

נו?

אני לא מומחה גדול לאף אחת משתי עלמות-החן הנ"ל, אבל במוחי עולות תמונות גנריות של שתיהן ומשהו באגן האנדרסונאי נראה דשן יותר מאשר זה של הגב' מוס. לא אמרתי כלום על רזון/שומן/בלונד/סיליקון. המילים הללו לא הופיעו אצלי בכלל. אני מציע, כשמדברים על העדפות, לנסות ולבדוק אמפירית מה אנשים באמת מעדיפים, ולא מה מעצבי דעת-קהל מנסים לגרום לנו להעדיף. כשמדובר על העדפה של גברים את הנשים, אני טוען שמגזיני גברים, שקמים ונופלים על יכולתם לענות לטעם הגברי בנשים (בלי להיכנס כרגע לשאלות אתיות של מעמד האישה, ניצול, חיפצון וכיו"ב) הם מדד מצויין לעניין.

הבהרה

לא אני העליתי כאן את הטענה שחל שינוי בהעדפה של גברים בכיוון של אגן נשי צר יותר, אלא הכריש. אני רק הצבעתי על כך שאם שינוי כזה אכן חל אז יתכן שיש לו סיבות יותר כלליות מאשר כמה מעצבי אופנה. באופן כללי אין לי מושג בקייט מוס ופמלה אנדרסון יותר מאשר רוקד עם שבלולים ואני לא טוען שאכן חל שינוי באידיאל היופי הנשי כי טענה כזו צריך לתמוך בהרבה יותר נתונים. יחד עם זאת כשאני מנסה לחשוב כרגע על ציורים ופסלים של נשים שהיו אמורות להיות אידיאל יופי באלפי השנים האחרונות באמת יש לי תחושה שבעשרות השנים האחרונות היתה איזשהי תזוזה למראה יותר נערי בעיקר במה שקשור לגודל האגן (ואולי פחות לגודל החזה), אבל כמו שאמרתי זו תחושה שצריך לגבות במספרים כדי להעלות אותה לרמה של טענה.

blueshark09

New member
אני בטוח לא העליתי את הטענה

אני הגבתי לטענה שלך שלנשים עם אגן צר יש פיטנס גדול יותר, כי לדעתי הדבר לא נכון ועובדה שגברים מעדיפים נשים עם אגן רחב "נשי" יותר. העדפת נשים עם אגן רחב = פיטנס משופר, כי גברים שהעדיפו נשים עם אגן צר לא התברכו כך בהרבה ילדים. אני מצטט אותך: "כלומר להוציא הנושא של הלידה סביר שדווקא לאגן צר יש פיטנס יותר גדול." אני רק ציינתי שהטענה שלך אקטואלית אולי לכמה עשרות שנים אחרונות, אך לא נכונה באופן כללי.

טוב, אז אף אחד מאיתנו לא העלה אותה

כי אני וודאי לא התכוונתי לטעון שלאגן צר יש פיטנס גדול בגלל שגברים מעדיפים אותו. אני לא חושב שזה נכון. כל האינדיקציות מהאבולוציה האנושית היא שלאגן צר יש פיטנס יותר גבוה - פרט לעניין הלידה. אגן יותר רחב שמרבית הרוחב שלו נתפס ע"י החלל של תעלת הלידה הוא אגן פחות חזק ויותר מועד לשבירה בתאונה. למיטב ידיעתי אין באגן רחב שום יתרון ביומכני והמון חסרונות. העובדה שמרבית הנשים הספורטאיות הן צרות אגן רק מדגימה שאגן צר הוא יותר יעיל ביומכנית. שוב - עובדה שגברים מעולם לא פיתחו אגן רחב. התיאוריה שאני מכיר זה שבמהלך האבולוציה האנושית של שלושת מיליוני השנים האחרונות, הרחבת האגן הנשי היתה אדפטציה ספציפית ללידה של תינוקות עם נפח מוח הולך וגדל. אילו צוואר הרחם לא היתה צריך (כתוצאה מחוסר התכנון האבולוציוני) לעבור דווקא בין עצמות אגן קשיחות לא היה נוצר מעולם אילוץ להרחיב את האגן הנשי. את האילוץ הזה אנחנו ביטלנו בשנים האחרונות כאשר המצאנו את הניתוח הקיסרי. ללא האילוץ ההערכה שלי היא שלנשים צרות אגן פיטנס לפחות טוב כמו זה של נשים רחבות אגן וקרוב לוודאי יותר טוב.

אגב, שאלת את עצמך פעם למה לדולפינים ולוויתנים

יש את המוח הגדול ביותר (יחסית לגוף) אחרי הומנידים? יכול להיות שזה בגלל שאין להם אגן, ולכן אין שום מגבלה על רוחב תעלת הלידה?

blueshark09

New member
לא שאלתי, אבל כנראה נכון

לא שאין להם אגן, פשוט המבנה שהיה לאבות הדולפינים והלויתנים ביבשב התנוון מחמת שינוי תפקודו במים. יכול להיות שבאמת הסיבה העיקרית לאגן רחב היא הראש הגדול של האנשים, אבל הראש הגדול של התינוקות האנושיים בלידה אינו נובע מגודל המוח שלהם בלבד, אלא מסיבות אבולוציוניות. כמו גם היותם של התינוקות האנושיים מאוד עגלגלים ושמשמנים - מה שגם מפאיין ינקים ימיים. יש טענה שבני האדם התפתחו בחופי הים הקדום "The sea of Afar", ולכן בילו חלק ניכר מחיהם במים, ניזונו מהים ולכן אולי גם פיתחו אדפטציות מימיות כמו צורת התינוק ומבנהו.

C H 4

New member
../images/Emo6.gif

אנשים לוקחים את עניין האדפטציה למים קשה מידי. (למעשה, נכון להיום מדובר באיזו חוקרת תמהונית אחת שטוענת את העניין ומכיוון שאף אחד לא הסכים לפרסם את הרעיונות שלה בשום מקום היא כתבה ספר) באחד מקורסי הספורט שעשיתי המורה בילבלה לנו את השכל על כל מיני דברים "מעבר" ופעם היא אמרה לנו משהו על זה שאפשר לזרוק תינוק שרק נולד למים והוא לא יטבע. מצחיק אותי כל פעם שאני נזכרת בקישקוש הזה. דווקא היא לא התיחסה לרעיון של מוצא האדם מהדולפין, אלא פשוט לא גילתה שמאז הקל עברו עוד המון חוקרי התפתחות עוברית בעולם.

יש לידות באמבטיה, זו הכוונה?

תינוק יוצא משק השפיר לתוך בריכת מים עדיין מחובר בטבור. האם לא נכון שהוא יכול לשחות שם בלי לנשום לכמה דקות? או שהגוף שלו עובר אוטומטית ל"מצב ריאות" כבר במעבר בנרתיק מסיבה כלשהיא? יש פה רופא מיילד אולי?

רופא מיילד אני לא

אבל עגלים יילדתי בעשרות אם לא מאות, ואני משער שזה אותו עיקרון רק הרבה פחות מסובך. חבל הטבור בד"כ מתנתק בשלב האחרון של ההמלטה, או לפחות סופג טראומה כזו שממש לא היית רוצה לסמוך עליו שימשיך להעביר מספיק דם עשיר בחמצן לולד. לכן עדיפות ראשונה מיד אחרי שהולד בחוץ (ולפעמים אפילו כשהוא רק חצי בחוץ, אם יש איזשהו עיכוב לגבי החצי השני...) זה לגרום לו להתחיל לנשום. במקרה של עגלים יש משאבה ידנית מיוחדת שמלבישים אותה על הפרצוף של העגל ונותנים משיכה בריאה, כך שזה מרוקן את דרכי הנשימה שלו מכל הפיכסה ונותן קיק סטארט רציני לריאות. נראה מאוד אלים אבל עובד יופי.

m0sh3

New member
אם הוא יוצא מהרחם עם השליה ללא פגע, אולי.

מאחר וזה לא ממש המצב, רצוי שתתן לילד שלך לנשום לכשיוולד. תנוקות לא מסוגלים להפיק חמצן ממים, הם חייבים לקבל חמצן - ברחם זה מהאם, לאחר מכן הריאות שלהם חייבות לתפקד.

א. מורגן. הספר נקרא "צלקות האבולוציה"

היא כתבה כמה וכמה ספרים בנושא.נתקלתי במאמרים פסואודו-מדעיים שמצטטים אותה, אבל אף אחד מהחוקרי האבולוציה האנושית לא באמת מקבל את התיאוריה. הספר עצמו חביב מאוד וכתוב ברהיטות. והרפלקס נעלם בגיל 3-4 חודשים, לא שנים.

מה שהמורה לספורט אולי התכוונה

ואת זה גם אני קראתי באיזה מקום, זה שתינוק בגיל של עד שנתיים או שלוש, אם אתה משקיע אותו מתחת למים, הוא רפלקסיבית עוצר את הנשימה שלו, סוגר את הפה, פותח את העיניים ולא נכנס מיידית לפאניקה. בגיל של כמה שנים ילדים מאבדים את הרפלקס הזה, ואז אם אתה משקיע אותם מתחת למים לפני שלימדת אותם לצלול הם מיד פותחים את הפה, נושמים ובולעים המון מים, ונכנסים כמובן לפאניקה איומה. על בסיס הרפלקס המוקדם של התינוקות יש מומחי התפתחות מסויימים (כמו גלן דומן הנתון במחלוקת) שמעודדים את ההורים לשחות ולצלול עם התינוקות בבריכה מחוממת. כמובן העובדה הזו לא בהכרח תומכת בשלב מימי באבולוציה של האדם (אם כן אז למה ילדים יותר מבוגרים מאבדים את הרפלקס?) אלא יותר סביר שזה איזושהי צורה של זכרון מהרחם.

Wolverchenus

New member
אולי זה מה שמקבלים

כשיולדים עובר ולא פשוט צאצא צעיר כמו חיות אחרות וחכמות יותר (כמו חמורים!!!1)

למעלה