|*|
נפתח פורום מפלגת מרצ

מצב
הנושא נעול.

mister K

New member
נכון, אבל יש סיבה לכך שהוא היה רק שנה

יש איזשהיא אקסיומה
כאילו יוסי שריד היה שר החינוך הכי גדול שהיה פה אי פעם. הבן אדם היה כולה שנה שר חינוך,אפילו אם הוא ממש מוכשר אתה לא יכול לעשות כלום בשנה. אין שום רפורמה שם על שמו.

לגבי הדעות שלו,אני יו8דע שהוא הקצין בשנים אחרונות ואף קרא להצביע לחדש
הסיבה היא עקרונותיו וסירובו לקבל תחתיו סגן שר חרדי מש"ס. רק על זה צריך להיות גאים בו, כי הוא ייצג אידיאולוגיה ולא נכנע והתפשר כמו הרבה אחרים על נושאי דת, מדינה וחברה.
עובדה שלמרות שכיהן בתפקיד רק שנה וקצת, הרבה אנשים זוכרים אותו.

אני לא יודע אם הדעות שלו הקצינו ואם הוא מצביע חד"ש. בתקשורת הוא מדבר כיום בעיקר בנושאי חברה וענייני דת ומדינה ופחות בנושאים מדיניים. די קשה לי לדמיין אותו מצביע לחד"ש אבל אין לי מושג.

droriko

New member
היה לו בלוג בזמנו בקפה

הסיבה היא עקרונותיו וסירובו לקבל תחתיו סגן שר חרדי מש"ס. רק על זה צריך להיות גאים בו, כי הוא ייצג אידיאולוגיה ולא נכנע והתפשר כמו הרבה אחרים על נושאי דת, מדינה וחברה.

אני לא יודע אם הדעות שלו הקצינו ואם הוא מצביע חד"ש. בתקשורת הוא מדבר כיום בעיקר בנושאי חברה וענייני דת ומדינה ופחות בנושאים מדיניים. די קשה לי לדמיין אותו מצביע לחד"ש אבל אין לי מושג.
היה לו בלוג בזמנו בקפה
ושם הוא אמר שהוא יצביע לחד"ש לדעתי זה היה ב-2009

droriko

New member
גם חלה אצלו הקצנה ביחס לדת

פים הוא היה ידוע בתור חובב תנך ומסורת, וכל חג הוא היה מוזמן קבוע לפאנלים בנושא. היום הוא בז לכל מה שמריח יהדות ואפילו לא חוגג את ליל הסדר.

droriko

New member
ושלא תבין לא נכון

פים הוא היה ידוע בתור חובב תנך ומסורת, וכל חג הוא היה מוזמן קבוע לפאנלים בנושא. היום הוא בז לכל מה שמריח יהדות ואפילו לא חוגג את ליל הסדר.
ושלא תבין לא נכון
אני מאד אוהב את יוסי שריד,והיה חבל לי שהוא עזב את הפוליטיקה,או יותר נכון שהפוליטיקה העזיבה אותו.

mister K

New member
לא ידעתי שהוא הקצין כל כך

לא ידעתי שהוא הקצין כל כך

אורי404

New member
אבל הוא מלכתחילה לא עמד במלה

אבל הוא מלכתחילה לא עמד במלה
"ריד מיי ליפס. לא נהיה עם ש"ס בקואליציה" - כך הוא אמר בהתחלה.
בהמשך הוא אמר, שחלו שינויים בש"ס ומרץ הייתה עם ש"ס בקואליציה. סביר להניח, שחלק לא מבוטל מהמצביעים איבד אמון ולא הצביע בהמשך.

נכון, אני אמרתי את זה

מרצ חייבים להתמקד יותר במדיניות פנים
יש חלק לא קטן בחברה הישראלית שזקוק למפלגה כזאת.
יש הרבה דברים שצריך לשנות במדיניות החוץ והביטחון, אבל גם לדעתי מרצ מתעסקים בכך יותר מדי בשנים האחרונות במקום להתמקד בנושאי הפנים והחברה בישראל. זה מה שמרחיק מהם מצביעים רבים.
לגבי יוסי שריד, חבל מאוד שאין עוד אנשים כמוהו בפוליטיקה. בעיה קשה שיש לשמאל כיום היא חוסר האסרטיביות שלו, הותרנות והאנמיות שלו. זאת בעוד יוסי שריד גם כיום לא דופק חשבון לאף אחד ולא מתבייש להגיד את האמת בהרבה נושאים חברתיים. דברים שגם אנשים מהימין החילוני-ציוני מזדהים איתם (וכמדומני שבעבר שריד אפילו קיבל כאן שבחים מאחד הגולשים הימניים בפורום, על תפקודו כשר חינוך שייזכר לימים. אני חושב שאמר את זה קובי או וילהלם).
אני לא מסכים עם כל עמדותיו של שריד ואף חושב שטוב שחלק מרעיונותיו בתחום המדיני-בטחוני לא יושמו (למשל התנגדותו למבצע חומת מגן ולהקמת גדר ההפרדה), אבל הוא מעולם לא נטש את האידיאולוגיה החברתית שלו ולדעתי הוא מאנשי החינוך ומהפוליטיקאים החברתיים הטובים ביותר שהיו כאן.
לדעתי השינוי לרעה בא אחרי יוסי שריד, בתקופתו של יוסי ביילין ואילך. אז כבר היה ברור לכולם שהסכם אוסלו נכשל, אבל במרצ המשיכו להמר על הפלסטינים במקום על נושאים חברתיים ולכן נפלו. בשנים האלו הם איבדו גם אותי בתור מצביע.
נכון, אני אמרתי את זה
(ייתכן שגם קובי, לא יודע)
שריד הצליח לחסל את המימון הכפול שקיבלו הישיבות בו זמנית ממשרד הדתות וממשרד החינוך. הוא חסך למדינה עשרות מיליוני ₪ לאורך השנים (אולי אפילו מאות מיליונים). ואת זה הוא עשה כשהוא בממשלה עם ש"ס!

לעומתו שולמית אלוני וחבר מרעיה תמיד תמכו בש"ס ובחרדים באופן כללי ועודדו אותם להמשיך לשדוד את הקופה הציבורית ולחנך דורות של מצביעים לחיי טפילות ורמאות. אלוני גם יצאה כמובן נגד הקיצוץ בקצבאות כדי שחס וחלילה לא יפגעו ביקיריה החרדים. כל זאת בזמן שהם מספרים למצביעי מרצ סיפורי סבתא על מאבק בכפיה הדתית.

עוד הבדל בין שריד לאלוני ושות' הוא בנושא הפלסטיני. שריד הוא היחיד ממנהיגי מרצ שהודה שטעה כששם יהבו על ערפאת ועל "הרשות הפלסטינית" ומכר לציבור את הסכמי אוסלו המופרכים. הוא אמנם הודה בכך באיחור (אחרי שכבר נהרגו 1400-1500 ישראלים) אבל הוא לפחות היה מספיק ישר לשם כך. לעומתו שאר אנשי מרצ ממשיכים לבלבל את המוח על ה"פרטנר הפלסטיני לשלום" וטוענים שהסיבה היחידה ל-131 שנה של רצח וטרור היא... ביבי נתניהו. ע"ע זהבה המגוחכת.

droriko

New member
לא רק שהם לא מודים

נכון, אני אמרתי את זה
שריד הצליח לחסל את המימון הכפול שקיבלו הישיבות בו זמנית ממשרד הדתות וממשרד החינוך. הוא חסך למדינה עשרות מיליוני ₪ לאורך השנים (אולי אפילו מאות מיליונים). ואת זה הוא עשה כשהוא בממשלה עם ש"ס!

לעומתו שולמית אלוני וחבר מרעיה תמיד תמכו בש"ס ובחרדים באופן כללי ועודדו אותם להמשיך לשדוד את הקופה הציבורית ולחנך דורות של מצביעים לחיי טפילות ורמאות. אלוני גם יצאה כמובן נגד הקיצוץ בקצבאות כדי שחס וחלילה לא יפגעו ביקיריה החרדים. כל זאת בזמן שהם מספרים למצביעי מרצ סיפורי סבתא על מאבק בכפיה הדתית.

עוד הבדל בין שריד לאלוני ושות' הוא בנושא הפלסטיני. שריד הוא היחיד ממנהיגי מרצ שהודה שטעה כששם יהבו על ערפאת ועל "הרשות הפלסטינית" ומכר לציבור את הסכמי אוסלו המופרכים. הוא אמנם הודה בכך באיחור (אחרי שכבר נהרגו 1400-1500 ישראלים) אבל הוא לפחות היה מספיק ישר לשם כך. לעומתו שאר אנשי מרצ ממשיכים לבלבל את המוח על ה"פרטנר הפלסטיני לשלום" וטוענים שהסיבה היחידה ל-131 שנה של רצח וטרור היא... ביבי נתניהו. ע"ע זהבה המגוחכת.
לא רק שהם לא מודים
הם גם טוענים שמי שרצח את השלום היה יגאל עמיר(ולפעמים באופן מרומז יותר ומרומז פחות בנימין נתניהו שהסית אותו)

droriko

New member
אגב ראיתי ראיון לא מזמן עם אילן גלאון

נכון, אני אמרתי את זה

אגב ראיתי ראיון לא מזמן עם אילן גלאון
הוא טוען שם שהטרור התחיל בגלל שביבי שיחרר את אחמד יאסין ב-97 WTF? והכי מצחיק שקצת לפני כשדיברו על סמים קלים הוא התפאר בזה שהוא גילגל לא מעט בחייו, ב"לא מעט בחייו" הוא התכוון גם לפני השידור?

guyweiss

New member

מרצ עדיין חיה ולאחרונה אף מתחזקת
אם כי על מנת להגיע לרמה של השפעה, חייבים ראשי המפלגה להתאים את עצמם למצב כיום במזרח התיכון ולהפסיק לחיות בשנות ה-90. זו הבעיה העיקרית של המפלגה הזאת כיום.
יש הרבה אנשים ואני ביניהם שמזדהים מאוד עם מטרותיה של מרצ בכל התחומים האחרים. בתחום המוניציפלי בו אין נגיעה למצע המדיני, מרצ חזקה בכמה ערים ובפרט בתל אביב. אפילו בירושלים יש לה השפעה במועצת העיר וחבריה הם המייצגים את מעט הציבור החילוני הירושלמי הגאה (לא במובן של הומוסקסואלים אלא גאה בחילוניותו) שעוד נשאר בעיר.

אפשר להגיד הרבה על מרצ, אבל מה שבטוח הוא שזו המפלגה היחידה כיום שמייצגת את האינטרס החילוני במדינה. לא יש עתיד שמתעסקת בשטויות וגם תיפול בבחירות הבאות בדיוק כמו שעלתה בשל יהירותו של מנהיגה ולא אף מפלגה אחרת.
לגבי ליברמן, אני יותר ויותר משתכנע שאין בו שום דבר חילוני (לא שלפני כן אהבתי אותו).
ליברמן רוצה דבר אחד ויחיד... לשלוט! ולא משנה באיזו דרך. החילונים לא באמת מעניינים אותו וגם לא זכויותיהם של יוצאי חבר העמים שמצביעים לו, בדיוק כמו שאת פוטין לא ממש מעניינות זכויותיהם של אזרחי רוסיה. עובדה שממש עכשיו ליברמן עושה יד אחת עם דרעי כדי להריץ בירושלים את ליאון הפרו חרדי, אולי כשלב ראשון לפני נסיון לשנות גם את הרכב הממשלה לכיוון של ש"ס.

droriko

New member
האבסורד הגדול של הפוליטיקה

|*|
נפתח פורום מפלגת מרצ
אנו שמחים לבשר על פתיחתו המחודשת של פורום מפלגת מרצ. זה המקום להתעדכן בחדשות על פעילות המפלגה, לדון על המצב הפוליטי ולהשאר עם היד על הדופק http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=294
זה שאין שום מפלגה שהיא גם ימין מדיני וגם שמאל חברתי, מפלגה כזאת היתה גורפת איזה 80 מנדטים, אני בטוח הייתי מצביע לה

מה זה שמאל חברתי?

זה שאין שום מפלגה שהיא גם ימין מדיני וגם שמאל חברתי, מפלגה כזאת היתה גורפת איזה 80 מנדטים, אני בטוח הייתי מצביע לה
מה זה שמאל חברתי?
להפקיר את המשק? להביא אותו למצבים כמו יוון ואיטליה?

droriko

New member
סוציאל דמוקרטיה

מה זה שמאל חברתי?
להפקיר את המשק? להביא אותו למצבים כמו יוון ואיטליה?
סוציאל דמוקרטיה
מצד אחד לא להשתולל עם ההוצאות(כמו ששלי מציעה) אבל מצד שני כן להראות חמלה לעניים, אם זה העלאת שכר המינימום, אם זה העלאת קצבאות הנכות. אני אגב לא חושב שהליכוד הוא קפיטליזם חזירי,הוא איפשהוא במרכז,בכל זאת נשפכים המון תקציבים על עניינים סוציאלים כמו חינוך ובריאות ורווחה וכמובן גם תחבורה ציבורית,לזה צריך להוסיך גם את הורדת תכנית ויסקונסין מסדר היום,הרבה בזכות חיים כץ שגילה הרבה תושיה, אני רק מקווה שלא יחזירו את זה בשם אחר(אגב היו במפלגת העבודה שתמכו בתכנית האווילית הזאת,למשל פואד שר התמ"ת דאז).

droriko

New member
מצד שני

סוציאל דמוקרטיה
מצד אחד לא להשתולל עם ההוצאות(כמו ששלי מציעה) אבל מצד שני כן להראות חמלה לעניים, אם זה העלאת שכר המינימום, אם זה העלאת קצבאות הנכות. אני אגב לא חושב שהליכוד הוא קפיטליזם חזירי,הוא איפשהוא במרכז,בכל זאת נשפכים המון תקציבים על עניינים סוציאלים כמו חינוך ובריאות ורווחה וכמובן גם תחבורה ציבורית,לזה צריך להוסיך גם את הורדת תכנית ויסקונסין מסדר היום,הרבה בזכות חיים כץ שגילה הרבה תושיה, אני רק מקווה שלא יחזירו את זה בשם אחר(אגב היו במפלגת העבודה שתמכו בתכנית האווילית הזאת,למשל פואד שר התמ"ת דאז).
מצד שני
אני לא יודע כמה זה סציואליסטי להשקיע מיליארדים ברכבות,כשבסוף מי שיהנה מהם זה רק בעלי אמצעים. עכשיו כמובן שאני לא אומר שלא צריך להשקיע ברכבות,אבל הגיע הזמן לטפל במחירים המופקעים (כשלמרבה הפלא נגרמים בגלל הבזבזנות של ועד הרכבת,שזה הגוף הכי מפאיניקי שיש, אתה לא תשמע את שלי וזהבה ה"סוציאליסטיות" מצייצת על זה משהו)

Ccyclist

Well-known member
אז תחזיר את חירות (ותגרש את הליברלים...)

מצד שני
אני לא יודע כמה זה סציואליסטי להשקיע מיליארדים ברכבות,כשבסוף מי שיהנה מהם זה רק בעלי אמצעים. עכשיו כמובן שאני לא אומר שלא צריך להשקיע ברכבות,אבל הגיע הזמן לטפל במחירים המופקעים (כשלמרבה הפלא נגרמים בגלל הבזבזנות של ועד הרכבת,שזה הגוף הכי מפאיניקי שיש, אתה לא תשמע את שלי וזהבה ה"סוציאליסטיות" מצייצת על זה משהו)

מה שהיום הוא הליכוד הוא מיזוג של מפלגה לאמונית בעלת מאפיינים חברתיים (ע"ע חמשת הממים של חירות) שאין בינה לבין ימין כלכלי מערבי דבר וחצי דבר, לבין המפלגה הליברלית שהיתה מפלגת ימין כלכלי ללא תוכן לאומני.

droriko

New member
לא אוהב את המושג הזה לאומנות

מה שהיום הוא הליכוד הוא מיזוג של מפלגה לאמונית בעלת מאפיינים חברתיים (ע"ע חמשת הממים של חירות) שאין בינה לבין ימין כלכלי מערבי דבר וחצי דבר, לבין המפלגה הליברלית שהיתה מפלגת ימין כלכלי ללא תוכן לאומני.
לא אוהב את המושג הזה לאומנות
בעיקר כי לאומנות זה מושג די אמורפי, וגם כי האג'נדה המדינית-אזרחית של הליכוד היא שנויה במחלוקת, הרי לא מדובר פה ב"כך" שהסיתה נגד ערבים שחור על גבי לבן. זה להבדיל מקפיטליזם שהוא מושג די מוגדר(גם אם בתוכו יש קטבים שונים).

the new L

New member
זה מפתיע אותך

זה מפתיע אותך
שאין בישראל מפלגה נציונל-סוציאליסטית?

Ccyclist

Well-known member
היתה בדיחת דוד לוי "גשר- תנועה לאומית חברתית"

זה מפתיע אותך
שאין בישראל מפלגה נציונל-סוציאליסטית?
היתה בדיחת דוד לוי "גשר- תנועה לאומית חברתית"
No Mufletta for you ! (על משקל ה Soup Nazi מסיינפלד)

דוד לוי, האדם והבדיחה, מייצגם הנצחי של המקופחים במשרד החוץ, ה"יש לך יורש" שיצא בחוץ מהליכוד של ביבי ב96 הקים לעצמו מפלגה, ומה קרא לה הדובר-צרפתית (כביכול?)

"גשר - תנועה לאומית חברתית"

איך לעזאזל הוא הציג את התנועה הזו בפני תורמים יהודים בצרפת או ארה"ב כאשר שמה מתתרגם למשהו שדומה לשמה של "המפלגה הלאומית חברתית של הפועלים הגרמנים" אינני יודע. די מביך.

לאחרונה היו שמועות שאולי הוא ינסה לרוץ לנשיאות אחרי שתסתיים הכהונה של פרס (אדם שאולי היה ראוי, אך כראש ממשלה לשעבר היה פוליטי מדי לתפקיד), אני מקווה שיאסרו על האדם המביך הזה שהקים בישראל מפלגה שכותרתה הכילה את התואר מתגובתך להמודד לתפקיד הייצוגי.

אם יעמוד בראש מדינת ישראל "לאומי-חברתי" זה יהיה מאד "דאנגרוס".

מצב
הנושא נעול.
למעלה