|*|
סודות מתוקים וטעימים ב
|תפוז|

Miss Lavet

New member
זה בית ספר שש שנתי

עכשיו המקסימום זה 8 פעם (לפני שלזיכרון היה תיכון) היינו 10 (לא כולל מב"ר) כיתות כל שכבה... אנחנו 37 תלמידים בכיתה בממצוצע בשכבה של 8 כיתות (שניים מהם מב"ר)

pennylane11

New member
אז תחשבי שאצלנו

יש 14 כיתות בשכבה (ובי"א 15), וכל כיתה 30+ (כי נגיד, אנחנו התחלנו 35, אבל הזיזו חמישה מהכיתה שלנו לכיתות אחרות בשכבה שגדלו וקטנו בהתאם). לנו יש שתי חטיבות ותיכון, אבל על חישוב של כמעט כפול כיתות ממה שיש אצלך- יהיו לנו בערך אותם מספר תלמידים, אצלנו בתיכון ואצלך בשש שנתי...
בקיצור- היו לנו כ"כ הרבה תלמידי חטיבות שחליקו אותם לשני מבנים שונים עם שם שונה. הממ.

No Reply

New member
תמיד דואגים להפחיד.

הפחידו אותם אז גם הם מלעיטים אותך בחששות. תכלס, הרמת מותאמת לתלמידים. (מה שהיה קשה כיתה א' כבר לא קשה היום וכו)

אני בחרתי במגמות שהייתי הכי טובה בהן = כלומר שהכי נהנתי מהן :) מבחינת ציונים ברור שזה משתלם, כי כמעט אין לך טריגר להתבטל במקום ללמוד ואז נורא קל להפציץ בתעודת בגרות. תעשי רק מה שאת אוהבת :) [בכל מקרה זה עדיף מאשר להתחיל פיזיקה וביולוגיה ולנטוש אחרי שנה, כמו שאני עשיתי.]

עבודות על סרטי דיסני הן נורא מעניינות - בתיכון יצא לי לקרוא עבודה שמישהי כתבה (לאוניברסיטה דווקא) על היפהפיה הנרדמת. בגלל שסרט משקף ויוצר תרבות, בגלל הרקע התקופתי, בגלל העובדה שלקח עשור שלם כמעט לעשות את הסרט הזה, בגלל המוטיבים שהסרט רצוף בהם - בעיקר, לדעתי, בגלל העובדה שצפינו בזה כל השנים בלי לשים לב לשום דבר מאלה, לכתוב עבודה על סרט דיסני יכול להיות מרתק. כשמשהו מעניין אותך, אתה משקיע יותר.
למרות כל זה, עבודה ארוכה היא לאו דווקא עבודה טובה יותר או פחות. (מה אם הערך בויקיפדיה פשוט היה חופר מהרגיל? ;))

טכנית מאוד משתלם לעשות מגמות כמו ספרות והיסטוריה, כי את עושה רק 2 יחידות אבל מקבלת בונוס - שמתחלק לך בממוצע לפחות מקצועות, אז את מרוויחה פי שניים בחצי עבודה. אני, סתומה שכמותי, לא עשיתי את זה.

שיהיה בהצלחה!

pennylane11

New member

אני בטוחה שהיית בסדר, ומה שיהיה יהיה.
לנו עושים את המבחן בתחילת השנה, אז עוד לא עשיתי אותו אפילו, אין לי ספק שאעבור את אנגלית... אבל מתמטיקה. מפחיד אותי. מאוד.
ואצלי זה י"א, אני עושה את הבגרות השנה, וחייבת חייבת חייבת להיות מסווגת לחמש בשניהם. אם אין לי חמש מתמטיקה אין לי חמש פיזיקה. ופיזיקה זה החיים שלי. המפף.
ובכל מקרה- יש לך שליליות בחייםםםםםםםם רותםםםםםםםםםם

Miss Lavet

New member
אני אפילו לא רוצה להגיד שיהיה בסדר

או שלא יהיה בסדר מרוב שאני מפחדת (כן, עד למצב הזה הגעתי), הדבר היחידי שמנחם אותי זה שעשיתי את כל השאלות לא כמו מישהי שעזבה את המבחן לפני שהמורה חילקה את השאלה האחרונה (היא לא שמה לב שחסרה שאלה וכשהמורה קראה לה היא כבר הייתה רחוקה ולא שמעה/כבר לקכו אותה)

אתם לא אמורים להיות ביחידות כבר מכיתה י'?
אגב, תמיד רציתי לכתוב את זה (אבל לא כתבתי כי איפשהו זה חסר טאקט את ילידת סוף 97 נכון? זה אומר שהשנה היית יכולה לעלות או ל-ט' או ל-י' אבל כנראה הראת חוכמה יתרה בגן (מעלים גם ביסודי כיתות) ששמו אותך בשכבה של ילדי 96. המוזר הוא, שכל מ שבשכבה שלי והקפיצו אותו כיתה הוא מטומטם לגמרי (או שהעלו אותם כי הם נראו גדולים מדי בגן?).
בקיצור כיף לך, למה? מפני שרוב אלו שעולים ל-י' באזור שלי הם ערסים או לא חכמים במיוחד או שהם מעצבנים בצורה מיוחדת

את אוהבת פיזיקה?
קיבלתי 10 בפיזיקה בכיתה ט(בחרתי ללמוד ביולוגיה (שגם בזה לא הייתי משהו) והחריכו את כל מי שלומד ביולוגיה ללמוד גם פיזיקה כנ"ל לגבי פיזיקה)' במחצית הראשונה והצלחתי לשפר את הציון לעובר בקושי (50 ו...)

לגבי השליליות בחיים (זה סיפור מעניין דווקא). כפי שידוע לך(?) יש לי תאומה, היא האדם הכי שלילי שאי-פעם תיראי (אם ראית האוס אז היא בדיוק כמו הדמות הראשית (האוס)). גם היא לא סובלת את המורה הזאת (אפילו יותר ממני), אבל זה מפני שהמורה הזאת לא סובלת אותה כי היא לא מחייכת

לא רז זה אלא אותה מורה הנ"ל לא מבדילה ביני לבינה! היא קוראת לי כל הזמן "זהר" (השם של התאומה שלי) ולזהר היא קוראת "רותם"
אוי כמה שאני שונאת אותה
, אבל אני אנסה לתת לה צ'אנס

pennylane11

New member
הרבה תשובות לכל השאלות שלך

בכיתה י' שובצנו למגמות, וכך ליחידות מעורפלות- קבוצות של 4-5 יחידות וקבוצות של 3-4, ובסוף השנה הוחלט לפי ציונים מי ישובץ למה. אבל, ופה זה אבל גדול, נתנו לכולם עבודת חופש ענקית, ויש עליה מבחן בתחילת ספטמבר. צריך לקבל מעל 90 (שוב, מתמטיקה חמש יחידות, לא כיף גדול) כדי להישאר בחמש יחידות מלכתחילה. אני מניחה שאשאר כי אני קורעת את התחת, אבל קשה לי עם דיפרנציאלי כי אני לא יכולה ללמוד מה שמשעמם אותי, אז יש לי קצת בעיה, כנראה אלך למישהו שיעזור לי עם הדבר המשעמם הזה :(
זה בכלל לא חסר טאקט, זה לגיטימי לגמרי. אני ילידת סוף 97, החליטו לא להשאיר אותי עוד שנה בגן מה שהיה פעם נורא פופולארי לילידי סוף השנה, ולא הייתי בכיתה ב'. אבל אני לא מטומטמת לגמרי, אני חושבת
רוב העולים לי' בכללי הם ערסים או לא חכמים במיוחד, לצערי, אז תתעודדי במחשבה שיש הרבה יוצאים מהכלל, והם הכי כיפיים.
אני אוהבת פיזיקה יותר משאוהבת את החיים. אסטרופיזיקה הוא גורלי שנועד מראש ואני יודעת את זה כבר הרבה שנים, אני פשוט מתחברת מאוד טוב ומאוד בכיף, וזה נורא נחמד. אבל ביולוגיה

יודעת שיש לך תאומה, ראיתי קצת האוס, האוס לא האדם הכי שלילי שראיתי אי פעם, נשמעת מורה מעצבנת מאוד. אני הייתי ביסודי שאחותי הייתה בו, והמורים כל הזמן קראו לי ירדן (או בשם משפחה שלי, אבל זה סיפור אחר לגמרי
). תנסי לתת לה צ'אנס, ומקסימום תמיד אפשר לשנוא אותה בסתר ולסיים את י"ב ב"המורה, עם כל הכבוד, לא סבלתי אותך בשלוש השנים האחרונות, אני לא אתגעגע"

Miss Lavet

New member
האסטרופיזיקאי היחידי שאני מכירה זה בראין מיי

ופה נגמר הידע שלי באסטרופיזיקה

למרבה ההפתעה היא מסכימה איתך לגבי האוס

אצלנו זה היה ככה בכיתה ט'. 3 קבוצות של 3 יחידות (כל קבוצה זה לרמה של 3 יחידות אחרת), אחרי זה קבוצה של 3-4, 4, 5-4, 5, אורטכניון (שזה מסלול מתמטיקה מורחב שמתחיל ב-ז' ונגמר ב-יא' (ב-יא' הם עושים את הבגרות האחרונה שלהם במתמטיקה).
אנגלית זה פחות או יותר אותו הדבר (רק בלי הטכניון)

למזלי שום דבר שבחרתי לא קשור למקצוע כלשהו

רגע... איך זה שהקפיצו אותך מ-א' ל-ג'? היית חכמה יותר משאר הכיתה או משהו? זהו זה, לפי איך שאני מכירה אותך ולפי איך שאני יודעת שאת מתנהגת את לא מטומטמת. מי שאני מדברת הם ממש מטומטמים (במקצועות כמו אנגלית ומתמטיקה הם עושים 3-4), ההתנגות שלהם מאוד דורשת צומי והם מתנהגים כמו פאחות/ערסים

של השנה או בכללי?

הייתה לי מורה ביסודי שגם לא הבדילה ביני לבינה (היא אפילו לא ניסתה להבדיל) שכדי שהיא לא תיתעה היא קראה לנו "מותק", "חמודיל'ה" ושות'ץ, לא משנה כמה אמרנו לה שאנחנו שונאות שקוראים לנו בכינויים.
וגם בכיתה ו'. אחרי מסיבת הסיום המחנכת שלי של ד'-ה' ניגשה אל התאומה שלי ואמרה לה "שלום רותם (או משהו כזה)", וזהר אומרת לה "אני לא רותם- אני זהר..."
את יודעת מה היא אמרה? "מה זה משנה"
אני לא יודעת עד כמה לך זה נשמע עצבן, אבל בתור מישהי שיש לה תאומה ומנסה להראות לכולם שאנחנו לא דומות (כי אנחנו באמת שונות אחת מהשנייה), זה ממש מרתיח!

בשבילי זה 4 שנים אם מחשיבים את ט'

pennylane11

New member
בריאן מיי מקסים

אבל יש עוד הרבה D:
בואי נגיד, המורה כתבה על הלוח ספרות מאחת עד עשר, שאלה מה מתחלק בשתיים, אני אמרתי שכולם, היא אמרה שאני טועה, הלכתי הביתה, הסברתי לאימא שגם שלוש מתחלק בשתיים אבל יש לו שארית, היא הלכה ואמרה את זה למנהלת שאז שלחה אותי לאבחון אצל מישהי שאמרה שאני מוכנה נפשית ולימודית להיכנס לתוכנית המחוננים לכיתה ג'. ואז בשאר כיתה א' ישבתי וקראתי והייתי על המחשב שלהם כתבתי להם חיבורים ושטויות לעיתון.
בכלליXD (איזה תשובות, וואו)
אני בטוחה שזה מעצבן~
ויהיה בסדרררררר D:

Miss Lavet

New member
נפלאות המתמטיקה

יש אסטרואיד על שמו

את לא יודעת כמה
עוד פעם אני מפחדת להאמין

pennylane11

New member
אני מתעודדת משני דברים-

אחד- העובדה שהבוס של אימא שלי נשר מהתיכון בכיתה ט' ועשה אקסטרני. והיום הוא הבוס של אימא שלי ככה שכלום לא באמת נקבע מזה

והשני הוא הציטוט המוכר והאהוב של כוורת: "הם היו אומרים לבנם המיואש- התעודד בנינו, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע! אז הוא התעודד, והמצב באמת נהיה יותר גרוע." או בתרגום חופשי- נו באמת, כמה רע זה כבר יכול להיות? הכי הרבה שיקרה זה שתשני את השם שלך ליודוקוליס ליפשיץ כפעולת תגמול
(רפרנס לכוורת, אם לא הבנת זה בסדר
)

Miss Lavet

New member
כן אבל הבעיה אצלי זה

שאני רוצה ללמוד באנגליה תיאטרון וספרות וזה קצת יקשה להתקבל לשם בגלל שאני ב-4 יחידות.
חוץ מזה. כבר תחננתי את החיים שלי עד גיל 23-26 וזה לא בדיוק מה שתחננתי...

אני לא אגיד שזה היה מוכר לי; אני כן אגיד שזה קרץ חי (אח שלי חולה כוורת)

pennylane11

New member
אני רוצה ללמוד בחו"ל גם,

אבל עוד אין לי מושג מה ואיפה ולמה. זה יכול להיות אסטרופיזיקה באנגליה בדיוק כמו שזה יכול להיות ספרות אנגלית של המאה השמונה עשרה בייל.
עוד אין לי מושג מה אני אעשה. כשאני אדע, אני אדע.

Miss Lavet

New member
אבל את ב-5 יחידות אז ככה שיותר קל לך...

אני רוצה ללמוד תיאטרון באקדמיה המלכותית למוזיקה ודרמה באנגליה וספרות אנגלית באוקספורד/קיימברידג'

חזרתי מהמפגש עכשיו... המורה פחות דיכאה אותי מהתלמידים (הם בקושי שמו לב אליי, אמרו שהם שומרים מקומות לאנשים אחרים ותקעו אותי בין שני אנשים שרק עצם היותם קיימים מעצבן אותי ואחד מהם לעס מסטיק כמו פרה).

מה שכן קצת שימח זה שביום הראשון בתיכון יהיה מופע הרכבים של בוגרי בית הספר וכנראה לפי מה שהמחנכת שלי אמרה רז שמואלי תופיע (היא סיימה ללמוד בבית ספר שלי לפני 3 שנים)

pennylane11

New member
פגשתי אותה במציאות, לא משהו מיוחד

כמו כל כוכבי הסדרות האלה שיצא לי להכיר, אני מניחה שהיא הייתה נחמדה לפני דה וויס ואז החליטה שהיא סלב יותר משהיא באמת.

ובקשר לכיתה שלך- בערב גיבוש וואטאבר שהיה לנו לפני שהתחלנו כיתה י' הרגשתי לגמרי לבד ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי, חילקו אותנו לזוגות ואמרו דבר על דברים- אשכרה הייתה לי שיחה של "מה את אוהבת לעשות?" "אני אוהבת לקרוא, להיות על המחשב, לנגן, הדברים הרגילים, מה את?" "אני אוהבת לאכול, זה כיף. אבל מה הכיף בלקרוא?!" ויצא אחר כך שגיליתי שיש שם דיי הרבה ילדים סבירים ואפילו מישהי שהיא החברה הכי טובה שלי היום. תני לזה צ'אנס

Miss Lavet

New member
בכל מקרה היא הייתה הפייבוריטית שלי

את באמת מכירה את כולם... איך?

אני מכירה את כל מי שאיתי בכיתה חוץ מאחד (אני לומדת בבית ספר שש-שנתי) ופשוט... הם ממש... ממש משעממים.
גם ידידים שלי שבאתי לשבת לידם הם פשוט אמרו שהם שומרים למישהו אחר ככה (כמו שכתבתי) ישבתי ליד שני אנשים שרק אצם קיומם מעצבן אותי...
וזה ככה גם לגבי הידידים משאר הכיתות... נכון אני לא כזאת פופולארית בשכבה והחברים היחידים שלי הם מתיאטרון (ורק שם (לפי איך שאני מרגישה) הם מוכנים לדבר איתי!)

אני יכולה לצטט לך אחד לאחד מה שאמרתי: אני רותם בת 15 מגבעת עדה, אני אוהבת את הלנה בונהם קרטר, סוויני טוד, לקרוא, לכתוב, תיאטרון, מוזיקה ברטית, בריטים, סדרות בריטיות, מנגות, קצת מוזיקה יפנית, יש לי שריטה עם כל מה שקשור לבריטניה... ולמדתי עם שחר ושאול (היינו צריכים להגיד אם מי למדנו שנה שעברה)"

pennylane11

New member
לא את כולם, ממש לא,

אבל הרבה בכמות מפתיעה, עד כדי שאני יכולה להעיד עליהם דברים.
בכלל אני מכירה הרבה אנשים שהלכו לטלוויזיה ואז נהיו מעפנים ברמות. זאת סיבה מספר #1 שלי לא לעשות שום דבר כזה בחיים

הם נורא מצפים שתתפאנגירלי עליהם. ואז כשאת מתייחסת אליהם כאל בנאדם רגיל הם כבר לא יודעים מה לעשות.
את רז פגשתי בקהל של הופעה של כל החתיכים אצלי, והכרתי מאותה הסדרה גם את טופז אבדנג, ומכוכב של העונה הנוכחית, נגיד, אני מכירה את שירן שהדיחו בלייב הראשונה ואת הדר שאומרים ששרה כמו מירי מסיקה. כולן היו מקסימות אליי (בערך). ואז הלכו לטלוויזיה. אני לא בטוחה אם הן זוכרות איך קוראים לי יותר, וזה אפילו אחרי ולמרות שעות רבות שביליתי יחד עם חלקן.
ומנסיון- את תכירי אנשים חדשים. אני את החברה הכי טובה שלי פגשתי כי שמו אותנו בכיתות ואז אמרו ש"נסתובב בחוץ ונכיר אנשים חדשים" והיא פשוט עמדה יחד איתי בכיתה והכיתה הייתה ריקה כי כולם היו בחוץ אבל היה מוזר להיות בחוץ ולעמוד אוקוורדלי כשכולם מכירים את כולם, והיא אמרה לי "מה זה הדבר הזה, להכיר אנשים חדשים? היו אומרים לי, הייתי מכינה שלט של Hug Me, I'm Nice!" אם היו אומרים מראש, אבל ככה?" וצחקתי. ועכשיו, כמעט שנה אח"כ, היא החברה הכי טובה שלי. לכי תדעי את מי תפגשי ואיך

Miss Lavet

New member
העונה הנוחכית של...?

צריך לקחת את הפרסום בפורפורציות... אז יכול להיות שהן לקחו ממנו קצת יותר מדי (זאת אומרת הגזימו איתו)... אני לא אדם שמתנגרל על אנשים... אני משוג האנשים שעומד שעות במקום, לא זז ונועץ בהם מבטים (תשאלי את ג' יפית).
לא לדאוג. כשאני אופיע בקולנוע ובתיאטרון אני לא אתייחס אלייך כאל נחותה (אני לא אוהבת שמתייחסים אלי בתור משהו מיוחד או באהדה או שבכלל אומרים לי דברים טובים על עצמי).
איך את מכירה אותם? אם מותר לי לשאול

האדם היחידי שחדש בבית הספר מהכיתה שלי הוא... וול בן והוא אומר שהוא סקייטר אז הוא כנראה יצטרף לכל האלו שמחלקים על סקייטבורד/לאלו שממעשנים כל היום (זה אומר הפופולארים)...
הבנות בכיתה שלי חוץ משלוש (אחת שדיברתי איתה רק פעם אחת ב-ז' ולפני חודש צחקה עלי בפייסבוק, שנייה היפסטרית שבהתחלה חשבתי שאני חלק מהחברים שלה עד שירד לי האסימון ולא הבנתי ועוד ידידה אחת שהיא חברה טובה של אחותי), אני לא סובלת

מהבנים, אני לא מדברת אם אף אחד חוץ מארבע (אחד ידיד שלי שהבנתי שהוא לא שם עלי, הקראש שלי שאני מקווה שלשעבר, שלישי שאני מדברת רק בתיאטרון ופעם ב... גם בהפסקות ואחרון שפעם ב... אני מדברת איתו בתיאטרון.
כמובן שאמא שלי לא עודדה אותי כשהיא אמרה "אז לא היית אטרקציה, הם רצו לדבר עם חברים שלהם" -.-

עד עכשיו בכיתי במקלחת והייתי עדיין ממשיכה לבכות לולא אח שלי אמר לי שהוא לא מוכן שאני יעשה אמבטיה כי עד עכשיו הוא עבד בעבודה עם שמן -.-

pennylane11

New member
העונה של כוכב, אמרתי

(כוכב נולד, כאילו)
שירן, הדר וטופז, שלושתן היו איתי בהרכב רב משתתפים במשך שנה, עמדנו על הרבה מאוד במות ביחד, שלא נדבר על חזרות שהגיעו גם לארבעים וחמישים שעות בשבוע. טופז עוד תזכור אותי בטח, כי ממש שרנו ביחד בקורטט וזה עוד היה לא מזמן, אבל אם שירן תזהה אותי בכלל ברחוב, אני צנצנת.
מתי מחליקים על סקייטבורד ומעשנים נהיה קבוצה אחת? אני נהנית מאוד מהסקייט שלי אבל לעשן זה הכי
בעולם.

את לא צריכה חברים מהבית ספר. עד השנה גם לי לא היו.
יש לך את האינטרנט. מי צריך IRL?

הצ'ארלי הנ"ל מוקדש לך.

Miss Lavet

New member
לא שמתי לב

ועדיין אין לי מושג על מי את מדברת כי אני לא רואה כוכב נולד.
אז זה לא כל-כך קשור לזה שהם מופיעים בטלוויזיה... לא?

אני יודעת שזה לא קבוצה אחת. אצלי זה מתערבב (כמעת חצי ממי שאני יודעת שגולש על סקייט בשכבה שלי גם מעשן)...
את גולשת על סקייט? אני חייבת להגיד שאם את גולשת על סקייט וגם נראית כמו שאת נראית את יכולה להיות אחלה דמות ראשית של סדרת טלוויזיה (אני הייתי צופה
)

אני יודעת שאני לא צריכה אבל בכל זאת... אני לא רוצה להרגיש דחויה בבית הספר, זה פשוט, תמיד רציתי שהחיים שלי יהיו כמו שמציגים אותם בסרטים... שכולם בקבוצות... ו...וול, אף אחד לא רוצה להיות בקבוצה איתי כי אני נחשבת ל"מוזרה האובססיבית שמאוהבת בדיוויד טננט וחושבת שהיא באמת תתחתן איתו (למרות שעברו כבא ארבע שנים מאז...) של השכבה!", תוסיפי לזה גם כמה תאוריות קונספירציה שלי וכמה אומונות בסיסיות כדי שאני אחשוב שהחיים שלי יותר מעניינים... מציג לך את שובר הקופות הגדול ביותר בכל הזמנים שזכה כמעת בכל פרס קולנועי אפשרי.

ת'אמת? בשיא הרצינות, זה משהו שממש לא אכפת לי שיקראו ושידעו... ה"חברים" האחרונים שלי נטשו אותי והתגלו כיפי נפש (זה קרה לפני שנתיים-השנה) מאז אני לא יודעת מי חבר שלי ומי לא... אפילו לא מי שאני יכולה לקרוא לה חברה כי אין לי משהו אחר לקרוא לה שאני מכירה אותה מהיום הראשון שלה במעון!

דיי חפרתי סליחה...

לסיום: יאי יש לי צ'ארלי שמוקדש לי! מיזה צ'ארלי?

pennylane11

New member
טוב, תסלחי לי שאני אצרף גיף לא צ'ארלי

כי את תראי סדרה עליי בטלוויזיה... זה דורש את הגיף הזהההה

צ'ארלי הוא וולוגר מהמםםם ביוטיוב והוא נסיף החיים. הוא גם עושה מוזיקה (יש לי את הדיסק שלו) והוא ממש מהמם. אם מעניין אותך- CharlieIsSoCoolLike ביוטיוב והוא מלך. יחד איתו Nerimon של אלכס דיי, Vlogbrothers של האנק וג'ון גרין, ועוד המוןהמון. מעולה.

ופשוט עזבי את אנשי הIRL ותישארי בקשר עם אנשי האינטרנט. תפגשי ככה איכותיים הרבה יותר, מכל העולם, ועם תחומי עניין כמו שלך.

למעלה