ג'ודו: אליס שלזינגר

myaron

New member
ברור שאעדיף שינצחו עם ג'ודו מכוער

אבל זה פחות רלוונטי כשלא מנצחים... מה גם שזה לא תמיד נראה כאסטרטגיה, אלא כחוסר יכולת לבצע הטלה.
 

BentzWatchJudo

New member
אני רואה שרון עמיקם הצליח להפיל לפחות 2

ועוד 2 שעוקבים יותר מהרבה אחרים.
חבל שכתב שאולי מבין בכדורגל אבל אין בנו לבין ג'ודו כלום מצליח להשפיע ככה.

סתם דרך התבטאות בטח בכלל לא ראיתם את טור הדעה המזעזע שלו
 

myaron

New member
אכן לא ראיתי

אבל ידעתי שיהיה לך איזה משהו סמי-מעליב להגיד, אז אני לא מתרגש.
 

BentzWatchJudo

New member
לא היה פה משהו סמי מעליב

מי שרוצה להיעלב תמיד ימצא סיבה להיעלב. נסחתי בצורה עדינה.
גם לי מותר להיות מאוכזב. קודם כל בשביל אליס ואחרי זה מכך שעיתונאי כדרוגל שלא מבינים כלום בג'ודו כותבים על ג'ודו.
 

BentzWatchJudo

New member
שים לב שהביקורת שלי היתה על רון עמיקם ולא...

אליך.
באמת שאין לי רצון להעליב, לפגוע או לנהל וויכוח.

אם הבנת אחרת קבל את התנצלותי על הניסוח הכנראה לא מוצלח קודם לכן
 

myaron

New member
אכן,

אבל שני הדברים האלה לא קשורים אלי ולמה שכתבתי.

יש הבדל בין לדעת כשמישהו כותב משהו שאמור להעליב לבין להיעלב. אני ממש לא נעלב...
 

BentzWatchJudo

New member
היחיד שנסיתי להעביר אליו ביקורת זה רון עמיקם

וגם אותו לא ניסית להעליב הוא דאג כבר להעליב את עצמו ואת האתר שבו הוא כותב.

אז אני שוב אתנצל אם זה מתפרש אחרת למי שקורא את מה שכתבתי קודם ואם היתה אפשרות לערוך הודעות הייתי עורך את ההודעה ההיא (וזאת למרות שלא נעלבת
)
 

alonshin

New member
תשובה לגבי משלחת הג'ודו ואליס בפרט-

קודם כל דוגמא- מכיר את אמאן מצרפת? אלופת העולם לשנת 2012? מדורגת 2 בעולם כיום?
אז אותה אמאן זוכה היום בארד אולימפי בלי להפיל פעם אחת או לקבל ניקוד על התקפה כלשהי-
5 קרבות. 3 מתוכם ללא ניקוד כלל שהוכרעו בהחלטת שופטים (2 לטובתה, אחד לרעתה)
קרב נוסף נגד אליס בו ניצחה ביוקו בזכות עונשים ליריבה, וקרב ראשון בו נפסלה יריבתה הבריטית.

עניין של סגנון, ולפעמים מתאימים סגנון לסוג היריבה. נראה לך שאליס הייתה יכולה לזרוק היום את זולניר, כמו שזולניר נראתה היום?
כנ"ל מול אמאן, אלופת עולם שגם היום אף אחת לא עשתה נגדה שום ניקוד! ההפסד היחיד שלה היה בהחלטת שיפוט

לפעמים מתאימים את הקרב ליריב, ולפעמים בקרבות ברמה גבוהה קשה להפיל. ככה זה כשמתחרים מול אלופת עולם מכהנת ואלופה אולימפית טרייה, 2 ההפסדים של אליס היום!
וככה זה כשמתמודדים מול מדליסט כסף אולימפי יפני (סוסו אתמול) ציפית שסוסו יזרוק אותו?! באמת תהיה רציני.
שלא לדבר על טומי וגולן, בני 20 בתחרות ראשונה באולימפיאדה, עוד לא שנתיים בבוגרים. וגם טומי הפסיד ליפני שזכה במדלית כסף! לא איזה דחליל אתה יודע

כל הקיטורים האלו מגיעים מתוך בורות לדעתי. הכי קל לשבת על הכורסא ולהתלונן שאתה לא רואה איפונים, אבל יש קרבות שצריך לנצח בצורה חכמה ובטקטיקה, בייחוד ברמות האלו בתחרות הכי חשובה ב-4 שנים.
גם עבורי זה ג'ודו פחות יפה לעין ויותר זהיר, הכי כיף זה לראות איפונים- אבל לא תמיד זה אפשרי ומתאים. לפעמים צריך לעשות קרבות טקטים, להתאים את צורת הקרב ליריב, ולפעמים היריבים פשוט חזקים מכדי להפיל אותם מה לעשות.

אגב התשובה לא רק לך אלא לכמה אנשים שכתבו דברים דומים לאחרונה, בפורום וכמובן הטור המטופש והמיותר של רון עמיקם, שמוציא לעצמו שם רע בשטויות שהוא כותב.
 
אבל אתה כתבת בבוקר שאליס מסוגלת להגיע רחוק

ושאתה אופטימי. אבל אחרי שהיא הפסידה פתאום זה שחר פאר מול שראפובה ומי בכלל ציפה לנצחון כאן ומי בכלל פנטז שהיא תעשה נקודות לא הגנתיות מול מתחרות כאלה חזקות?
 

BentzWatchJudo

New member
הנה ציטוט מדויק של מה שכתבתי בבוקר

"אין לי זמן לכתוב היום בפירוט (פשוט צריך להספיק כמה דברים בתקווה לפני תחילת הקרבות).
בכל מקרה אליס בהחלט מסוגלת להגיע רחוק וראינו את זה מספר פעמים לא מבוטל אבל בג'ודו כמו בג'ודו ניתן גם להפסיד קרב ראשון (ובמיוחד מול האוסטרית, הגרמנייה המצויינת וזולניר הסלובנית, ואולי צריך לכתוב ,כדי שתהיה פורפרציה ופחות הגזמה בציפיות, שגם את זה, הפסד בקרב ראשון ראינו אצל אליס בעבר מדי פעם).
אז תחזיקו אצבעות לאליס! (ואם דבר אחד אני מסכים אם כל ההמהרים לקטול התשובה הכי טובה שיכולה לתת ספורטאית היא הצלחה ספורטיבית גדולה) אבל אם דברים לא ילכו לאליס היום תזכרו שהיא קודם כל בת אדם (בת אדם נפלאה! לפי התרשמותי האישית).

אז בהצלחה אליס! (לי באופן אישי יש הרגשה טובה, אבל זה לא אומר כלום, אני תמיד אופטימי בנושאים כאלה)."


עד פה הציטוט. (ציטוט מדויק אפילו לא תקנתי טעיות כתיב והקלדה)
דרך אגב בשום מקום לא כתבתי כלום על שחר פאר, נראה לי שאתה מתבלבל.
 

apy ape

New member
והצרפתיה לוקחת ארד

בהחלטת שופטים כמובן. מישהו בא בטענות לג'ודו לא התקפי?
 

apy ape

New member
בהחלט מגיעה לה. ג'ודו מאוד אטרקטיבי

אני בטוח שקברניטי הענף חולמים שכל הקרבות יראו כמו שהם נראים כשהיא נלחמת. היא לגמרי קנתה אותי היום
 

yati6

New member
נתנחם בזה שבריו היא כנראה לא תהיה


היא כבר בת 31-32 (לא בטוח), קשה לי להאמין שהיא תסחוב עד גיל כל כך מאוחר אחרי שהשיגה כבר זהב אולימפי. כל הכבוד לה, ג'ודוקא נהדרת שעשתה קריירה מפוארת (שכרגע עדיין לא הסתיימה).
 

BentzWatchJudo

New member
לדעתי מגיע הרבה כבוד לאליס שלזינגר

היא אומנם לא זכתה במדלייה אבל נתנה הופעה מכובדת (ולא קרסה תחת הלחץ, גם קולות כאלה עלו כשדיברו על אליס).

בן מטילמן הכין כתבה יפה לחדשות בערוץ 2.
היה עצוב לראות את אליס מאוכזבת ועם קיבוע על היד.
הפזיוטרפיסט שליווה את אליס אמר שזה מפתיע שהיא בכלל עלתה לקרב בבית הניחומים מול הצרפתיה במצב של הפציעה ביד (מההכנעה בבריח מול זולניר) , ואני מוסיף שהיא לא סתם עלתה אלה נתנה קרב ארוך ומכובד.
אליס הסבירה שהיא ניסתה להיכנע (לתופף על המזרן) אבל בגלל המצב המסובך היא לא הצליחה, זה מעט התעכב, ולכן הפציעה.
בן שאל את אליס אם היא צריכה חופשה ארוכה ואליס ענתה שלא, היא אוהבת את מה שהיא עושה (ג'ודו) ורוצה להמשיך לעשות את זה.

אל תהססו לפרגן לאליס, לפחות בלייק (
)
 
למעלה