ג'ודו: אליס שלזינגר

apy ape

New member

אליס נתנה תחרות מכובדת. מאכזב זה נכון, אבל היא מדורגת 6 בעולם וכנראה שזה הדרוג הריאלי שלה. אי אפשר לבא בטענות

BentzWatchJudo

New member
הערות ברוח טובה

תחרות אחת לא מעידה מהו המקום הריאלי של ג'ודוקא זה או אחר.
מה שכן השנתיים שבנו את הדירוג העולמי ללנדון 2012 אכן מעידות.
אני מנחש שגם אליס וגם ירדן ג'רבי יפגינו שיפור בשנים הקרבות ויוכיחו שהן שוות יותר. קרב ענקיות נוסף צפוי לקראת ריו.
בסה"כ מה שגמר היום לאליס את התחרות זה התרגיל המפתיע שנתן לזולניר את הוואזרי (האם זה מדובר פה על הכנה סלובנית מצויינת? להזכריכם הקרב בין זולניר לאליס היה ידוע כבר ב- 1 במאי. זה כמובן לא אומר שאליס לא ביצעה הכנה טובה פשוט זה לא התממש. מה לעשות שגם היריבות חזקות, מנוסות ומתכוננות?).
עד אותו רגע היתה לאליס תחרות טובה מאד. זה הוביל להכנעה בבריח והבריח לפציעה ביד שלמרות הזלזול של יעל ארד השפיע מאד על הקרב מול הצרפתייה.

apy ape

New member
אני מאוד מקווה שאליס או ירדן יחליטו לשנות

משקל, חבל להחמיץ את אחת המג'ודאיות הנפלאות האלה. 4 שנים זה הממממממממון זמן, אבל שתיהן העידו שהן מתכוונות להמשיך. אולי אליס תתחתן עם פבל, תלד ילד (היא אמרה במוסף לקראת לונדון שהיא מתה כבר להיות אמא), תעלה קצת במשקל ותחזור כמו גדולה!

yati6

New member
לדעתי תחרות בינונית\סבירה של אליס

והסיבה הפשוטה היא שהיא לא הצליחה להשיג תרגיל אחד שהביא לה ניקוד.

מצד שני, היא ניצחה את דרקסלר.

אני מקווה ומאמין שבריו היא תצליח יותר (אם כמובן היא תגיע לשם).

אגב שאלה למבינים : לפני הבריח של זולניר אליס בעצם נשכבה על הקרקע וזולניר גררה אותה. אם ידוע שזה יכול להגיע למצב כזה, למה היא נשכבה ?? למה היא לא נעמדה פשוט ??

BentzWatchJudo

New member
מקווה שמישהו אחר יענה לך. זה מעניין.

צריך לראות את זה שוב כדי לנסות לענות.
וגם אני ממש מבין בזה מעט. מקווה שמישהו אחר יענה לך. זה מעניין.
בכל מקרה זולניר מצויינת בקרקע!

guinnart

New member
צריך לתת כבוד, אבל גם אפשר לומר ש...

הפעם הישראלים לא היו טובים בתחרויות הג'ודו.
אף אחד מהם לא התעלה מעל להישג הסביר שלו (רק ארשנסקי השיג נצחון מול יריב מדורג גבוה ממנו).
סוסו הוא היחיד (!) מתוך הארבעה שהשיג ניקוד מתרגיל, וגם זה היה מול יריב באמת חלש יותר שלא מדורג ב-40 הראשונים בעולם. חוץ ממנו אליס השיגה ניקוד אחד מעונשים ליריבתה האוסטרית.
ניתן להסתכל זאת בשני אופנים - או שפשוט הם פחות טובים מהאחרים וחסרים את הכלים המקצועיים והכשרון לעשות קפיצות ביכולת ברגע האמת (כמו שעשו, למשל, קיטאדאי, שבדטואשווילי שצעיר יותר מפולק, טסבצורן המדורגת נמוך מאליס ואחרים), או שיש להם מחסום מנטלי שמקשה עליהם להביא את עצמם ליכולת שיא שכזו ברגע האמת.

אני מאוד מעריך את העבודה הקשה וכו', אבל התוצאות מאכזבות. ולדעתי זה שארבעה ג'ודאים השיגו רק יוקו אחד כתוצאה מתרגיל (וסה"כ שני יוקו בכל התחרות) מלמד גם שהדרך והג'ודו שלהם היו בינוניים בפרספקטיבה של התחרות האולימפית (ובכלל).

כיוון שאריק הוא משהו אחר (אני מקווה) ולא "שייך" לקבוצה הזו בכל מיני מובנים, גם מה שהוא יעשה מנותק בעיניי מהסיכום לגבי שאר הנבחרת.

apy ape

New member
לא מסכים בכללללל

מה זה משנה באיזה דרך הם ניצחו? היו 3 ניצחונות 2 עם ניקוד ו-1בלי וזה מקרי, היה יכול להיות הפוך. כל קרב הוא סיפור שונה. אני לא יודע אם זה בגלל התקשורת או סתם פיתחנו פה ציפיות מוגזמות. ברגע שספורטאי מדורג 20-26 מגיע לטורניר אולימפי של 32 הצפי ממנו זה לעבור סיבוב אחד. בעיתונים כותבים שאפשר להפתיע? נכון, אבל הסיכוי נמוך, וזה מאוד תלוי בהגרלה. גם שחר פאר יכלה להגיע לסיבוב 3 עם הגרלות מסוימות. וזה שיש עילויים שמפתיעים? תמיד היה ותמיד יהיה. אולי אם יהיה לנו מזל יום אחד גם לנו יהיה כזה (היה אחד ב-92 כבר). יכול מאוד להיות שהגיאורגי יהפוך במהרה לאגדת ג'ודו ויקח 3 מדליות זהב ברצף, ואין לזה שום קשר לגולן פולק.
גם לספור את ההפסדים/ נצחונות זה טיפשי. ואם אליס הייתה מוגרלת בסיבוב הראשון מול יריבה מאיי כיף ורדה הייתה חושב שהיתה לה אולימפיאדה יותר טובה בגלל שהיא עשתה איפון? אליס דורגה 6. היא הפסידה ליריבות טובות ממנה (והן בהחלט טובות ממנה, בזה אין ספק) ונתנה הופעה מכובדת. אם בעיתון כתבו שיש לה סיכוי למדליה זה נכון, אבל זה רק סיכוי שתלוי בגורמים מסויימים. וזה לא קרה. אבל הזכיר - היא לא בליגה של קורזיץ ושטילוב. הייתה לנבחרת הג'ודו הופעה סבירה ביותר עד עכשיו

לספור את ההפסדים והנצחונות זה טיפשי

ולספור את הניקוד הנמוך זה גם טיפשי. והכל מקרי והיה יכול להיות הפוך. ומה פתאום מצפים שינצחו יותר מקרב אחד. העיקר שהייתה הופעה סבירה ביותר. הייתי רוצה לראות הצהרות ברוח זו של ראשי נבחרת הג'ודו מלפני האולימפיאדה ולשמוע אותם אז אומרים שאם שניים מתוך הארבעה יעברו סיבוב אחד בלבד מבחינתם זו תהיה הופעה סבירה ביותר. אני בהחלט לא חושב שזה אסון אבל גם לא הופעה סבירה ביותר. לא מבחינת התוצאות לא מבחינת התרגילים וגם לא מבחינת האגרסיביות והיוזמה. בעיניי בסך הכל הופעה בינונית.

apy ape

New member
אתה מצפה ששחר פאר תנצח את שראפובה?

או וויליאמס? או אזרנקה? אתה מצפה שדודי סלע ינצח את פדרר? או דיוקוביץ? אתה מצפה שנבחרת ישראל תנצח את גרמניה? הולנד?
אתה מתעצבן שהם משחקים הגנתי מול אנגליה? זה מעצבן אותך שהם לא מפתיעים אותם?

הג'ודאים עשו את מה שהם יכולים לפי רמתם. לכן זאת הייתה הופעה סבירה. ואם אתה פיתחת ציפיות זאת בעיה שלך.

בואי נסתכל על התגובה של שלזינגר

קודם כל התשובות לכל השאלות שלך היא כן. ואם נבחרת ישראל משחקת רע נגד גרמניה או אנגליה או הולנד ולא עוברת את החצי תשעים דקות או שחר פאר מפסידה עם בייגל לשראפובה אז אני אגיד שהמשחק שלהם היה בינוני ולא סביר ביותר. בכל מקרה ג'ודו זה לא טניס ואליס לא מדורגת חמישים בעולם.
שחר פאר אחרי ההפסד לשראפובה לא אמרה חבל הייתי יכולה לקחת כאן מדליה. שליזנגר אחרי ההפסדים היום כן אמרה את זה. יש כאן בפורום אנשים שמבינים בג'ודו הרבה יותר ממני ולפחות על פולק ולזינגר דיברו במונחים של הכל אפשרי. שוב אני לא אומר שזה ביג דיל או שהיו כאן מועמדים למדליה אבל הן התוצאות והן הדרך לא היו מרשימים

JonJon9

New member
אני מסכים

זה הסיכום (ביניים, יש לומר) הכי טוב שקראתי כאן על הג'ודו. מבחינת התוצאה כולם השיגו את ההישגים הסבירים שלהם (אצל הצעירים כל נצחון הוא הישג, ואליס הפסידה לטובות ממנה), אבל התוצאות, מבחינת ניקוד, אכן דלות. אני לא מסכים עם מה שנאמר תחתיי, שלא חשוב איך מנצחים- העיקר שמנצחים. נצחונות טקטיים טובים לתותחים בכל משקל, שבקרבות המוקדמים יכולים להרשות לעצמם להוריד הילוך כדי לשמור את הארסנל הקטלני שלהם לשלבים המתקדמים. בין הג'ודאים לנו לצמרת האולימפית עדיין יש פער וכדי לגשר על הפער הזה צריך לשאוף לנצחונות "איכותיים", כלומר עם השגת ניקוד.

yati6

New member
הגיאורגי אחד הכשרונות הגדולים בג'ודו

וזה היה ידוע גם לפני התחרות. אם היית אומר לי שמישהו במשקל הזה יפתיע הייתי אומר לך מיד שזה הוא. הוא עוד לא שנה בבוגרים ומנצח בלי הפסקה, ועצם זה שהוא הצליח להעפיל לאולימפיאדה ישירות עם בקושי 5-6 תחרויות זה זה הישג מדהים.

קיטאדי הרבה פחות מוכשר, ולמעשה אני לא בטוח שיש לו מדלייה מגרנד פרי או גרנד סלאם, אבל הוא תפס יום פנטסטי. מעבר לזה היה לו לא מעט מזל בהגרלה, ואת היריבים הטובים שהוא כן קיבל הוא השכיל לנצח. כל הכבוד לו.

לגבי הטורקי שסוסו ניצח - לדעתי הוא כן בין ה-40, ואם לא כנראה שזה בגלל שהוא איבד הרבה נקודות בזמן שלא היו תחרויות לקראת האולימפיאדה. הוא יריב עקשן שכבר ניצח פעם את סוסו והוא בכלל לא חלש.

לגבי אליס - קיבלה הגרלה נוראית. ביום טוב שלה אולי הייתה מנצחת את זולניר או את הצרפתייה, אבל היום היא לא הייתה טובה במיוחד. הזכירה לי קצת את הקרב של פולק בכך שלא הצליחה להיכנס לתרגילים משמעותיים. אני שמח שהיא לפחות ניצחה את דרקסלר. בסה"כ למרות היום החלש נתנה את כל כולה, והתמודדה מול טובות ממנה. יש אופטימיים שאמרו לפני התחרות שהיא ברמה של זולניר, גם אני לרגעים חשבתי כך, אבל זה אופטימיות קצת מוגזמת.

מסכים איתך לגבי היוקו הבודד, אבל אני מאמין שהוא ישתנה ביום חמישי
בהצלחה לאריק !!

BentzWatchJudo

New member
2 מתוך 4 קרבות אחרונים אליס ניצחה את זולניר

ולא בפוקס! אז מי שכתב לפני שאליס יכולה לנצח את זולניר (כן אני כתבתי שזה אפשרי אבל לא יותר, לא כתבתי ולא הבטחתי ניצחון ודאי) לא היה אופטימי בצורה מוגזמת.
זה תרחיש שהיה יכול להתממש ומן הסתם אם זולניר לא תפרוש זה עוד יתממש שוב בעתיד וגם הפסדים של אליס לזולניר כנראה עוד יהיו בעתיד.

היום עד הוואזרי של זולניר אליס הייתה בסדר גמור. הוואזרי הזה היה בתרגיל מאד מפתיע של זוניר וחלק מיום ענק של זולניר! ומפה הדברים לא התחברו ופרטתי על זה כבר קודם בשרשור.

yati6

New member
לא אמרתי שהיא לא יכולה לנצח את זולניר

וזה לא פוקס הניצחונות שלה. מה שאמרתי זה שזולניר טובה יותר מאליס ולכן הסיכוי שלה לנצח גבוה יותר בעיניי.

BentzWatchJudo

New member
אם זה באמת קשה להתווכח

לזולניר יתרון ענק במאזן הפנימי מול אליס, היא מדורגת גבוה יותר בדירוג העולמי, ועכשיו גם אלופה אולימפית.
מגיע לה כל הכבוד שבעולם!

myaron

New member
לא אוהב להתלהם, אבל חייב לתהות על משהו

ארבע ג'ודאים, שבעה קרבות ואם אני לא טועה סה"כ הושג פעם אחת בלבד ניקוד ישראלי כתוצאה מפעולה אקטיבית (הטלה של סוסו)

אני מאוד מעריך את כל הספורטאים, אבל זה קשה לי לצפיה.

apy ape

New member
שוב לא מסכים

מה הקשר? צריך לנצח קרבות ולא משנה איך. יכול להיות שאת הקרבות הספציפים שהם ניצחו זאת הייתה הטקטיקה הכי טובה. לא אסטתי - נכון. אבל תמיד תעדיף שנבחרת ישראל תנצח 1-0 בפנדל מאשר שתפסיד 4-2 במשחק מרהיב. אגב, לצרפתיה לא הפריעה לעלות לקרב על הארד עם ג'ודו הגנתי בלבד

למעלה