נטע ריבקין -חצי גמר חלק ב'

herouth

New member
נכון, בגלל זה בפוסטים פה אני כותבת כל הזמן

"התעמלות ריתמית" ו"התעמלות מכשירים" בשביל להימנע מהבלבול הזה.

יש הבדל

ריתמיקה זה לא התעמלות אומנותית וזה גם לא השם בלועזית של הענף.
בקפוארה ובהורה ישראלית אין תחרותיות.
בהתעמלות אומנותית יש תחרותיות- מי תבצע את התרגיל הכי טוב, כלומר דרגת קושי הגבוהה ביותר, אופן ביצוע מדוייק ומושלם וחיבור אומנותי.

התעמלות ריתמיקה הוא השם הלועזי

כאמור, "התעמלות אמנותית" הוא התרגום המילולי כאמור בכלל של מה שמכונה אצלנו "התעמלות מכשירים".

אין שום בעיה להפוך את הקפוארה וההורה לתחרותיים.

פשוט יתנו ציון לכל רקדן, על ביצוע הכי טוב של תרגיל ריקודי, כמו כן על דרגת הקושי של הקטע הריקודי ואופן הביצוע.

גם אין שום בעיה לשלב, אלמנטים מכשירניים בתוך הריקוד, כולל הוספת מקלות, כדורים, בלונים וכו' ושאר אביזרים כיד הדימיון הטובה.

אני אגב, בעד הכנסת טאקי או ברידג'

או לפחות שש בש.

אבל נתפשר על דוקים, כי בכל זאת צריך להוכיח קצת רמה של דיוק טכני.

אבל אז זה יהיה משהו אחר

בהורה אין מטרה לבצע טוב יותר מחברך. אם יתחילו לנקד ריקודים של הורה, זה כבר לא יהיה הורה זה יהיה משהו אחר.
כנ"ל לגבי קפוארה.
עכשיו אם תגיד לי שריקודים סלוניים, שם יש שאיפה לשלמות ביצוע ונותנים נקודות, או אקרובטיקה הם תחרותיים ועונים על הדרישות, אז כבר יש כאן סוגייה מהותית, למה התעמלות אומנותית כן וריקודים סלונים או אקרובטיקה לא.

אם נהיה כנים, אם כבר הכנסה של תכנים

מדוע לא להכניס ספורטאים שגם שרים ורוקדים ביחד תוך כדי בבחינת "כוכב נולד את רוקדים עם כוכבים" ?
זה יכול אפילו יותר מעניין.
ואחלה קרקס.

זו שאלה יותר מהותית, אם היו מוצאים אינטרסים פוליטיים מתוך האולימפיאדות , בשיקול קר האם יש לערבב שימחה בששון. והאם מקומם של ריקודים/ שירים / מחוות תיאטרליות צריכים להכנס לתחרות של אולימפיאדה או לעולם של תחרויות אמנותיות /אירווויזיון /ריאלטי וכו'.

הטענה שלך היא מעגלית. "למה ככה? " כי ככה. "

הכינוי "התעמלות ריתמיקה" הודבק ע"י הסובייטים לתחום של אותה פעילות תרבותית, מזרח אירופאית, שפותחה ושוכללה ע"י הסובייטים באופן ממוקד, כחלק מניסיון לייצוא הדומינננטיות הסובייטית.

אם נשווה את זה בעיניים נייטרליות לפעילות שתכיל מחול ושירה יחד, אין לכך יתרון.

הצד השני של הדברים הוא שההחלטות להפוך גם תחומים לעניין ספורטיבי הוא תלוי פוליטיקה.
הג'ודו הוכנס כתוצאה מהלחץ של היפנים והטאקוונדו ע"י הקוריאנים.

כל מדינה עם ריכוז כח משמעותי דוחפת הפיכת עניין תרבותי כדי להנציח דומיננטיות שלה.

לא נכון

ספורט זה דבר מאוד מוגדר. ספורט אני חושבת שזאת פעילות גופנית שהיא תחרותית. זה לא "ככה" כי זה פשוט ספורט, זה כי בגלל שזה עונה על הגדרות מסויימות.
אם פעילות תרבותית אחרת כלשהי תהפוך להיות פעילות גופנית תחרותית יכול להיות שגם אותה יכניסו לאולימפיאדה.

trilliane

Well-known member
מנהל
באולימפיאדת החורף יש ריקוד על הקרח

שזה כמעט ריקודים סלוניים (רק על הקרח...). זו התחרות שפחות מעניינת אותי; אני מעדיפה את ההחלקה הצורנית (וגם בהתעמלות מעדיפה את התעמלות המכשירים). אני אוהבת קפיצות...

אולימפיאדת החורף זה בכלל

אירוע ביזארי בעיני - הכוונה לכמה וכמה ענפי "ספורט".. אבל יכול להיות שאני מוטה תרבותית בגלל שאני מוטה לאולימפיאדה ה"חמה".

הטענה העיקרית היא שלוקחים עניין תרבותי כלשהו ומגמישים אותו להגדרת "ספורט" שלדעתי היא מלאכותית.

אבל זה לא עניין חדש ומפתיע, בעלי העוצמה במוקדי הכח בוועד האולימפי בדומה למה שקורה לעפמים באו"ם, יכול לעוות גם פרמטרים שבעין נייטרלית נראים מגוכחים.

כמ לתת לפקיסטן, לוב וסוריה להיות ראשי הוועדה לזכויות אדם של האו"ם.. (מה שאכן התרחש עד לא מזמן..)

dardor

New member
סתם שתדעי

קפוארה נחשב כן ענף ספורט. זאת אומנות לחימה שנכנסת למשפחת הstiking (מונח התקפי), בדיוק כמו טאקוונדו אגב שנמצא באולימפיאדה, כמו אגרוף שנמצא באולימפיאדה וכמו קארטה שנחשב לאחד הענפים הבולטים להיכנס לאולימפיאדת 2020, במיוחד אם זה יתרחש בטוקיו.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה היה נורא! לאוזני זה בעיקר היה צווחני

אגב, היו עוד לא מעט בחירות מוזיקליות שלא סבלתי וצעקניות במידה דומה בלי שום אוריינטליות.

snier1991

New member
ביורוספורט מתעקשים ש-12 מתעמלות עולות

לגמר, הם חזרו על זה בערך 30 פעם

herouth

New member
מתוך אתר האולימפיאדה הרשמי:

The Individual All-Around competition features two phases: the qualification round and the final. Each athlete performs with each apparatus in the qualification round, and the top 10 athletes advance to the final for one more routine with each apparatus. The gymnast with the highest total score in the final wins the event.

תרגום: תחרות הקרב-רב ליחידות כוללת שני חלקים - סבב המוקדמות והגמר. כל מתעמלת מבצעת תרגיל בכל מכשיר בשלב המוקדמות, ועשר המתעמלות המדורגות בראש מתקדמות לגמר, בו יבצעו תרגיל נוסף בכל מכשיר. המתעמלת עם סך הנקודות הגבוה ביותר בגמר זוכה בתחרות.

למעלה