שחר פאר - שראפובה

סיכום היום

אפשר להתווכח הרבה האם צריך לחפש אשמים בכישלונות של ספורטאים והאם זה הזמן הנכון לעשות זאת,
אבל דבר אחד ברור כשמש- צפינו היום באחד הימים הגרועים ביותר בהיסטוריה האולימפית של מדינת ישראל
ובוודאי הכי גרוע מאז שאני זוכר את עצמי.

אני מרגיש שאני צריך זריקת שייט דחופה!

נקווה לימים מוצלחים יותר

JonJon9

New member
מחר יום חדש

עם ענף חדש- שייט בלייזר רדיאל עם נופר.

dardor

New member
ובקליעה עם ריכטר

ממי שמדורג רביעי בעולם בירי 10 מטר אפשר לצפות למדליה לא?

JonJon9

New member
נכון, הוא גם מתחרה מחר

ויש לומר שהוא מתחרה בשני מקצועות במשחקים, כשמחר זה המקצוע היותר חזק שלו.
לגבי מדליה או לא-
בראיון עם אריק סרגיי לא פחד להצהיר שהוא לא נלחץ מהציפיות ממנו בצורה שנתפסה בעיני כמשכנעת למדי. עם זאת, אני לא יודע אם הבטחון שלו נובע מחוסן מנטלי גבוה, שיעזור לו להגיע לשיא במאני טיים, או שמדובר בסוג של בטחון עצמי מופרז, מספורטאי צעיר שמשתתף בפעם הראשונה במשחקים ושפרץ לזירה העולמית לפני שנתיים-שלוש (לפי מיטב זכרוני). לדעתי, מדליה בשלב הזה תהיה סנסציה מצידו, אבל גמר יהיה מטרה ריאלית הרבה יותר. בסופו של יום, כשאני מסתכל על הבחור, יש בי תחושה פנימית שאומרת שבלונדון הוא יגיע למקום מכובד
, גם אם לא תהיה מדליה.
ואנחנו בהחלט צריכים משהו כזה, אחרי היום החמוץ שהיה לנו היום...

nitsansh

New member
אם יגיע לגמר, דיינו...

אף קלע ישראלי עוד לא עשה זאת באולימפיאדה...

shagel

New member
סטריק לא העפיל לגמר בזמנו?

אני זוכר שהוא גם היה בסדר..

BentzWatchJudo

New member
זה רק ספורט!

חשוב לזכור זאת.
ספורטאי גדול הוא ספורטאי שיודע להתאושש אחרי אכזבות, לקום ולהמשיך הלאה להישג הבא. ראו למשל את אריק זאבי.

apy ape

New member
הגזמת לגמרי

רק מסקויטה בתצוגה מביכה. זילברמן, פולק ופאר - אי אפשר להאשים אותם בהפסדים. נתנו פייט, אלא אם הועד האולימפי יחליט שהוא שולח רק ספורטאים שמדורגים בטופ 10 של הספורט שלהם נמשיך לראות ספורטאים שעפים בסיבוב הראשון כי ככה זה בספורט. תלוי בהגרלה ובמזל. כולם נתנו פייט יפה.
השחיינים זה אכזבה קלה, אבל רק קלה... הם לא היו רחוקים מאוד מהרמה שלהם. וגם הסיפור עוד לא גמור מבחינת טומרקין.
על מסקיוטה באמת שאין לי זכות ללמד, אבל אין צורך להתלהם. צריך לראות מה קרה. וחוץ מזה בספורט (כמו גם בחיים) צריך לדעת להיות אמפטי ברגעים קשים, כי אני בטוח שהבנאדם הכי שבור בעולם כרגע זה ולריה מסקיוטה.

חוץ מזה מילה טובה לאבי שבא להציל את הפורום... וגם לאלמוג שריד שהיה פרשן מעולה במשחק של שחר!

BentzWatchJudo

New member

הרוב כתוב יפה (למרות ש: 1) ידוע שאף אחד לא עף, הספורטאים מפסידים ומודחים אבל לא עפים. 2) אני הייתי כותב הפעה מאכזבת או הופעה לא טובה או במקרה הגרוע הופעה רעה אבל לא מביכה)

nitsansh

New member
ואתה הגזמת לצד השני...

לכתוב על מי שמפסידה 6:2 6:0 שנתנה פייט זה סילוף של משמעות המושג הזה... על פולק אפשר אולי להגיד את זה (לא ראיתי את הקרב, אבל התוצאה היתה צמודה), אבל לא על כל האחרים, שלא הציגו את היכולת שניתן לצפות מהם...

תודה רבה על הפרגון לאלמוג... גם בשבילו זו היתה הופעה ראשונה באולימפיאדה ובכלל בשידור חי של משחק, ועד כמה שאני יכול להיות סובייקטיבי, הוא נשמע כמו פרשן ותיק...

apy ape

New member
ניצן, מה היא היכולת שניתן לצפות?

זה די תמים לחשוב שבגלל שמדובר באולימפיאדה הספורטאים יהפכו פתאום למשהו שהם לא. מריה שראפובה טובה מפאר עשרות מונים, ושחר פאר משחקת גרוע על דשא - הייתה הגרלה גרועה, פאר לא יכולה לנצח את שראפובה כיום (ואולי בכלל) נקודה, ואני ראיתי טניסאית שנחותה משמעותית מהיריבה שלה ולא מפסיקה להתרוצץ ולהלחם. כנ"ל לגבי זילברמן. לא ראיתי אותו משחק מעולם לפני כן, אבל לפי המשחק - היריב היה פשוט הרבה יותר עוצמתי וטוב ממנו (ולא צריך להסתכל על הדרוג, לא תמיד יודעים מה עומד מאחריו). אלא הספורטאים שלנו, זאת הרמה שלהם. אנחנו תומכים בהם. זה אולי מאכזב, אבל לא בלתי צפוי (כנ"ל לגבי סוסו מחר - הדחה מוקדמת לא צריכה להפתיע אף אחד)

מסקיוטה זה באמת תעלומה ואכזבה ענקית. חוץ מזה יכול להיות שאתה צודק בקשר לטומרקין - זאת באמת אכזבה יחסית גדולה, אבל יש לו הזדמנות לתקן ב-200.

וגם אסור לשכוח שהיום 9 באב... יום שהוא לא יום עם אנרגיה חיובית ליהודים (אני לא ממש מאמין בתירוצים, אבל תודו שזה אחד מקורי)

nitsansh

New member
לא ציפיתי משחר לנצח

אבל לנצח יותר מ-2 גיימים זו ציפיה מוגזמת?

ממישה ציפיתי למשחק שקול נגד יריב שמדורג כמה מקומות לפניו.

מהשחיינים ציפיתי שישיגו זמנים כמו שעשו לפני חודשיים אם לא יותר.

זה לא כשלון להפסיד ליריב עדיף או לא לעלות שלב, כאשר מציגים יכולת סבירה. אני לא חושב שזה מה שהיה היום, למעט פולק.

חשוב לי להבהיר

ראשית, מי שמכיר אותי משנותיי הרבות בפורום יודע שאני לא מתלהם ולא הייתה לי כוונה לעשות זאת גם הפעם.
אני איש של מספרים וסטטיסטיקה ומציין מצב עובדתי ולא דעה. גם אני חושב שספורטאים יכולים להיכשל ושלא
צריכים לגמור להם את הקריירה בתגובה, אבל כל זה לא הופך את היום הזה למוצלח יותר.
אני לא רוצה לנתח פה כל ספורטאי, אבל לדעתי פרט לגולן פולק כולם אכזבו היום בגדול. זו עובדה שאף אחד
מספורטאינו לא עבר היום שלב, אבל גם הדרך לא הייתה יפה במיוחד.
החיבור של מספר הספורטאים הגדול שהתחרו היום והתוצאות שלהם הביא אותי למסקנה שמדובר באחד הימים הגרועים.

BentzWatchJudo

New member
יש לי שאלה נועם

אני כמובן מסכים שגולן לא איכזב בגדול למרות שבודאי הוא נכל היום אכזבה אישית במיוחד לאור התוצאה המדהימה של הגאורגי הצעיר (זהב!).
השאלה שלי:
האם הניתוח שלך לגבי גולן לעומת שאר הספורטאים לא נובע בין היתר מכך שפה בפורום (או במקומות אחרים שבהם אתה מתעדכן) יש לגולן פולק יחסי ציבור טובים וגם שג'ודו יוצא לראות יותר מענפים אחרים בין האולימפיאדות?

ממש לא

הוא הגיע כספורטאי צעיר והפסיד ליריב מדורג (מקום 7) לאחר קרב ארוך ועיקש ביוקו בלבד.
הוא פשוט לא אכזב, אני קיוויתי והאמנתי שהוא יכול לעשות יותר מזה, אבל אי אפשר לומר
שהוא היה פחות טוב ממה שהיה צפוי. אתה יכול להראות לי עוד ספורטאי שהיה קרוב היום להציג
רמה שקרובה למה שציפו ממנו?

אני לא אוהב את החגיגה שהתקשורת עושה מהכישלונות ולפחות חצי ממי שהתחרה היום יוכל להשיג
בריו תוצאה טובה יותר, אבל אני גם לא מתעלם מעובדות.

אתה כמובן טועה בחלק הראשון של המשפט

כבר ראינו מתעמלת שנופלת מהקורה 3 פעמים גם בעבר
ראינו אתלטים שמפסידים עוד לפני הזינוק
היו לנו שחיינים שבקושי סיימו את הבריכה (מוסמבאני סטייל)
ואפילו ראינו (יותר נכון, שמענו) על רוכבי אופניים שעשו את המסלול בכיוון ההפוך.

כבר היו לנו ימים גרועים יותר.

אני לא חושב שאפשר להאשים את הספורטאים. חלקם באמת לא יכולים יותר וחלקם נקלעו ליום רע.
אבל דבר אחד בטוח. יום מוצלח זה לא היה גם אם יהיו פה כאלה שיתעקשו לנסות.

למעלה