כל הכבוד למרתוניסטיות שלנו!אפשר חוויות?

מור שלז

New member
מרתוניסטית!!! והתמונה מרגשת כל כך!

איזה יופי שזכית לסיים כך יד ביד עם ביתך הקטנה.
איזה מסר חשוב שאת מעבירה לה דרך הדוגמא האישית הזו ודרך השיתוף.
ואיזו חוויה מרגשת לשתיכן ביחד, רגע מיוחד שילווה את שתיכן לכל החיים אחר כך.

(אני עד עכשיו זוכרת את הסיום של האיש ברזל יד ביד עם הבן שלי, שנינו זוכרים את זה)

מתחברת מאוד למה שכתבת על התחושות המעורבות וההצפה של הרגשות. הגאווה והאכזבה, העצב והשמחה - זה כל כך טבעי ומובן.

עברת דרך ארוכה כל כך, השקעת את עצמך טוטאלית ונתת את כל כולך, ואת הרי השגית ולא מוותרת על עצמך - זה באמת טבעי להרגיש ככה. גם אני הרגשתי ככה אחרי תחרויות מטרה, ובמיוחד בפעם הראשונה: איש ברזל ראשון, אולטרה מרתון ראשון, ככה זה כשנותנים הכל.

לאט לאט התחושות האלו יסתדרו, ואני מקווה שתמצאי את עצמך נשארת קודם כל ולפני הכל עם גאווה גדולה על ההישג, עם סיפוק על הדרך שעשית והאופן שבו עשית אותה ועם שמחה.
וכן, לגמרי מגיע לך להנות מההישג כי הוא פשוט שלך!

כל הכבוד!

עכשיו תהני מתחושת האופוריה של אחרי המרתון. תרגישי סופר-וומן!

oggi2

New member
כל הכבוד!

וכל מה שנאמר- מרתון ראשון בירושלים- זה לא מובן מאליו.
עכשיו רק נשאר לי לשבור את הראש מה המילה האחרונה של הרץ לידך!
הבת שלך מתוקה לאללה! בהחלט מרגש

סינטה2

New member
"החלום שלי שיהיה לי חן"

החבר המקסים שלידי רץ את מרתון תל אביב ומרתון ירושלים לזכר אחייניתו חן, שנפטרה כתוצאה מאלרגיה לאגוזים לאחר שאכלה במסעדה מנה שהובטחה לה כנטולת אגוזים...
הוא לקח לעצמו מטרה להעלות את הנושא של מודעות לאלרגיות לסדר היום...

tamark4

New member
היה כיף !

באתי לי בנחת, איחור אופנתי קל אחרי המתנה ארוכה לשירותים (יש דברים שלא מוותרים עליהם לפני ריצה) . אני עוד בגן סאקר ושומעת את הזינוק. רצה למעלה ואז פוגשת את אלון ומתחילים לקשקש בכיף עד שהמסלול מתפנה קצת. התחלתי כל כך באיחור שעד בצלאל עברתי את הפייסרים של 2:20 ו- 2:10 . שבוע לפני היתה לי ריצת הכנה מעולה על אותו מסלול כמעט אז רצתי די מהר בהתחלה. באמצע הדרך שומעת קול מוכר "חיוך למצלמה" - בעלי רכוב על אופניו שבא ללות אותי חלקים נבחרים מהדרך. אח"כ פגשתי אותו עוד הרבה פעמים עד הסוף. היו כמה אנשים ששיחקתי איתם חתול ועכבר כל הדרך - אני שותה והם עוקפים, אח"כ אני עוקפת... עליה קשה, הם עוקפים, אח"ע עוקפת חזרה. סה"כ עבר לי יחסית מהר ונעים , שעתיים.
מכיוון שאני גרה ממש סמוך למסלול עליתי הביתה להתרענן וחזרתי לעודד את רצי המרתון , ראיתי את אמא תאי תאי ואת עטרה וקצת שחררתי רגלים.

oggi2

New member
אוי, השירותים!!

אני גם הגעתי לזינוק ממש אחרי חימום קצר מהשירותים (מי שישנה שעה וחצי, ושותה שני קפה קצר על ההשכמה, רצוי לה שתעצור בדרך לשירותים ולא תבנה על תור קצר). אבל! מסתבר שבכל זאת וכנגד כל הסיכויים- התור לשירותי הנשים הנייחים היה קצר יותר מזה של השירותים הכימיים.
איזה ליווי נחמד ומחמם!
אני אגב, מכל עליות ירושלים- הכי ביאסה אותי זאתי שמגיעה אחרי מתחם התחנה (יש ירידה ליד תחנת דלק-> שמאלה ואז יש כיכר וממנה מתחילה עלייה קצרה אך תלולה. העלייה של כובשי דווקא לא כזו נוראית, מצד שני- בק' 18- הסוף כבר קרוב. וזה בהחלט ממזרתי לשים עלייה אל קו הסיום. ניחא!

galyam7

New member
את בטח מתכוונת לז'בוטינסקי

פעם ראשונה שעשיתי, ובחום הזה, וגם בלי קשר, עלייה קשה.

Michal Peri

New member
נשמע נפלא....וקליל!

כמו שרק את יכולה לכבוש אתגרים בצורה קלילה !!

מור שלז

New member
נשמע כיף! במיוחד הליווי הרכוב של בעלך

ואיזה צ'ופר זה לרוץ במסלול הביתי, להספיק לעלות הביתה להתרענן אחרי, ואז עוד לחזור ולעודד את רצי המרתון.

2_be

New member
חצי ירושלמי

בשנה שעברה נאלצתי לוותר על החצי הירושלמי למרות שהייתי רשומה והתבאסתי עד מאוד. החלטתי שהשנה אני אהיה בו ויהי מה.
לאורך החודשים האחרונים הבנתי שתוצאות לא יהיו לי ואני צריכה להשלים עם זה שמה שאני יכולה לעשות עכשיו זה עדיף מכלום, גם אם המספרים מאוד לא יפים בעיני. לפיכך, הגרמין כבר שוכב הרבה זמן בבדידות במגירה (אני חושבת שיש כמה אנשים שלא האמינו לי שזה אכן המצב עד שראו את השעון חסר מחוג הדקות שלי
) ואני מנסה לשכנע את עצמי להסתכל על הצדדים הורודים בסיטואציה.

אז עשיתי את החצי הירושלמי שחיכיתי לו כלכך, אבל אין לי פה סיפור על הפתעה שהפתעתי את עצמי או על הישג מרשים שאני גאה בו.

מצד אחד ריגש אותי שאני שם, שאני יכולה לקום בבוקר ולהחליט לרוץ חצי גם כשאני מרגישה שאני לא בשיא הכושר ושזה הרבה יותר ממה שיכולים לעשות הרבה אנשים אחרים. מצד שני, סיימתי בדיוק בזמן שידעתי בתוך תוכי שאסיים, מספר שאני מודה שמבאס אותי לראות.

לא היה לי קל בריצה, אני חושבת שיותר מבחינה נפשית מאשר מבחינה פיזית, כי לקושי הפיזי הייתי מוכנה ולקושי הנפשי, הרבה פחות.

יחד עם זאת, אני מעדיפה להסתכל על הצד החיובי ואני חושבת שבשורה התחתונה היה לי כיף.
מכיוון שהחלטתי שבריצה אני נהנית (וכבר אמרו חכמות ממני ש"רצות איטיות נהנות יותר"), מצאתי את עצמי מדברת עם מלא אנשים בדרך, חלקם תיירי מרתון מכל קצוות העולם, יש משהו מעניין בלשמוע מה מוביל אנשים לרוץ דווקא בירושלים..וזה אפילו מעביר את הדרך מהר יותר.

ועכשיו.. כל שנותר זה לחכות לקיץ:)

מור שלז

New member
לקום ולהחליט לרוץ חצי ככה סתם בבוקר זה מדהים

אין הרבה אנשים שיכולים לקום בבוקר, להגיד לעצמם שהם לא מרגישים בשיא הכושר, ואז פשוט... לרוץ חצי מרתון!

אני כל כך מזדהה עם מה שכתבת על הקושי הנפשי ועל כך שפחות מוכנים אליו. בעיני זה חלק ממה שהספורט נותן לנו לשאר החיים. ההתמודדויות המנטאליות האלו, שתופסות אותנו כשאנחנו מרגישות הכי פחות מוכנות - ממש כמו בחיים עצמם.

עשי לך מנהג קבוע - לרוץ חצי-מרתון פעם בחודש..

בדצמבר - בית שאן
בינואר - במסגרת החצי-איש
בפברואר - תל-אביב
במרץ - ירושלים
האם יהיה המשך באפריל?! כנראה שלא..

האמת היא שמאד חששתי מהחצי בירושלים וכבר שנתיים שאני מתחמקת ממנו ומעליותיו באלגנטיות
השנה נועה שיכנעה אותי לבדוק את העליות מקרוב קודם. ואחרי ריצת הכנה נפלאה איתה ועם אמא תאי תאי הבנתי שאני יכולה להתמודד עם האתגר
בניתי על החצי בתל-אביב בשביל התוצאה ועל הירושלמי בשביל החוויה
אז תוצאה לא היתה בתל-אביב, מאלף ואחת סיבות או תירוצים.. כך או כך, היתה ריצה קשה וכואבת כבר מהקילומטר העשירי..
לירושלים הגעתי למטרות טיול. וכך אכן היה!
רצתי רגוע, נהנתי מהאוירה ומהנוף. בתכלס - חוץ מהעליה הפסיכית של קטמון, נהנתי מכל רגע ורגע

בסופו של דבר אפילו הקצב היה סבבה..
פגשתי המון חברות וחזרתי הביתה עם חיוך גדול

oggi2

New member
או- רמת השרון

אין תירוצים, את הר לעמק נספור לך במאי.

מור שלז

New member
לא רע המנהג שלך...

במיוחד כשאת נהנית מכל רגע וחוזרת הביתה עם חיוך גדול

המרתון שלי

המרתון שלי
זה התחיל בשיקום לאחר פציעה.
התחלתי ב 200 מ' סביב הגינה...התקדמתי ל 5 ק"מ, ואז ל 10. חבר צחק עלי ואמר שתכף ארוץ חצי מרתון. צחקתי בחזרה, ורצתי שניים בשנה שעברה.
אחר כך אותו חבר צחק עלי שוב: עכשיו תרוצי מרתון. אני? מרתון? מפיתום! זה מרחק לא נתפס! למי יש זמן להתאמן? זה משעמם!
אבל האתגר התחיל לדגדג לי... וכשאתגר מדגדג לי הוא נכבש. התוכנית שלי היתה שאפתנית מלכתחילה. היה לי ברור שהיעד הוא ירושלים. את חצי המרתון הראשון שלי רצתי בירושלים, ותיכננתי לרוץ שם גם את המרתון הראשון שלי. ולא רק זה, אלא שבניתי גם על זמן שאפתני.
היה לי ברור שאני צריכה מישהו שיאמן אותי. התמזל מזלי ומצאתי מאמנת נהדרת, עם מוטיבציה אדירה, ניסיון בריצה ודוגמא אישית. קיבלתי תוכנית אימון אישית והשתלבתי גם בקבוצה שלה.
אז מה היה לי? היו ריצות קצרות. היו ארוכות. היו ריצות עם שחר, והיו בסוף היום. היו ריצות בחום והיו בגשם סוער (ככל שהיה גשם השנה...), היו עליות קצרות, וארוכוווות ומתישות (אותן ברכתי בכל עליה ירושלמית שכבשתי ברגלי). היו ריצות טמפו וריצות "סתם". היו ריצות ביער ועל הכביש, היו בעירי מודיעין ובסביבתה, והיו ארוכות בירושלים. היו ריצות סולו (רוב רובן...זו המדיטציה שלי) והיו ריצות משובחות עם חברות.
והיו מירוצים בדרך... הסתבר לי עם הזמן שאני רצה הרבה יותר מהר במירוצים מאשר באימונים. זה לגמרי צפוי, אלא שאצלי הפערים גדולים למדיי. וכך מצאתי את עצמי שוב ושוב במירוצי "לא ידעתי"... "לא ידעתי שאני מסוגלת לרוץ כך".
והיתה נפילה מיותרת באחד המירוצים (בעצם שתיים, אבל מי סופר?) ושבר בכף היד, ואצבע שהתקצרה לה בחצי ס"מ בערך, אבל הגוף שהזדקף לו בס"מ לפחות מגאווה ואושר.
והיה טייפר. והפעם התמכרתי אליו, וויתרתי לעצמי, ונהנתי ממנו, ורק הפרפרים בבטן והדיגדוגים...

ואז הגיע יום המירוץ.
הגעתי למתחם עם חברות טובות. חיבוקים ונישוקים עם עוד חברות שפוגשת במתחם.
וקו הזינוק, וההזנקה , וגבעת רם, וטשרניחובסקי, ובית הנשיא. כביש 1 והר הצופים. העיר העתיקה. שער ציון. הסינמטק ושוב בית הנשיא. תיאטרון ירושלים, עמק רפאים, ופארק המסילה. כך חלפו 30 ק"מ. ת. בת דודה של אבא תאי תאי, (בחורה מדהימה. מתאמנת למרתון פריז) מצטרפת אליי על מנת ללוות אותי ברבע האחרון של המירוץ. העייפות ניכרת ברגליים, אבל ת. לא מניחה לי לשקוע. היא רצה לצידי, או מטר קדימה. מדווחת לי על הקצב, כשהוא בתחום היעד, מגישה לי מים ולוקחת ממני את עטיפות הג'לים. בדרך היא לא מפסיקה לעודד כל רץ לידנו, וכל אחד שהחל ללכת לצידנו. וגם הצופים בצידי הרחוב זוכים ממנה לקריאות עידוד. העליה בכובשי קטמון קשה, אבל הסוף מתקרב. רחוב טשרניחובסקי מסתיים קצת אחרי ק"מ 40. אבא תאי תאי והבנים ממתינים לי שם. אני רואה אותם ומתמלאת שמחה. הכנתי אותם מראש שיכול להיות שלא אוכל לדבר איתם, אבל אהיה מלאת אושר. הם משתפים פעולה היטב. אני שולחת אותם להמתין לי על הדרך של מנזר המצלבה, ויוצאת לסיבוב אחרון של ק"מ וחצי. ת. עדיין איתי. שני הקילומטרים האחרונים קשים, אבל אני שוב מתמלאת שמחה כשהבנים מצטרפים אלי בקילומטר האחרון. והנה המנזר, והנה המנהרה, ושביל הסיום, והשער, אני שומעת את גיסתי קוראת לי ומנופפת לה, ורואה את גיסי ליד שער הסיום, ו...סיימתי. 42.2 (בגרמין 42.6, אבל מי סופר?). הגשמתי חלום. קצת יותר מהר מהיעד המקורי שלי. מרוצה עד השמים מהתוצאה, ואפילו יש בונוס קטן בצידה.
קצת מתיחות, ואני מדדה החוצה לפגוש את אבא תאי תאי והבנים, גיסי, גיסתי והאחיינית שבאו לעודד. הייתי כל כך נירגשת עד שפיספסתי את האוכל בסיום המירוץ...
אחר כך היתה צעדה ארוכה עד בית הכרם, וארוח אצל גיסי בבית, ופינוקים עד הערב, ושינה טרופה (אני לא ישנה טוב לפני ואחרי מירוצים). והכל כואב לי עכשיו, והחיוך לא מש מהשפתיים, והאושר מציף.

תודות:
למור, שהצליחה ללוות אותי ולהנחות אותי, למרות שלא הקלתי עלייה בכלל.
לחברי קבוצת X TEAM שתמכו ועודדו בכל שלב, וקיבלו אותי אל חיקם.
לחברי וחברותי, (אלה שרצים ואלה שלא מבינים למה) שמלווים אותי על כל שיגיונותי.
ולמשפחתי האהובה, שבלעדיה לא הייתי מגשימה את חלומותי.

למעלה