כלב

Fellowship

New member
כלב

הדיונים כאן בנושא העלו אצלנו תהיה בנוגע לרצון שהיה בעבר.
תמיד רצינו כלב, אבל מכיוון ששנינו עבדנו במשרה מלאה, זו היתה בעיה,
ומכיוון שהתגוררנו בבניין, גם זו היתה בעיה, הבנו שהכלב יסבול בתנאים כאלו, לכן ויתרנו.

כעת יש לנו קצת יותר זמן פנוי, אנחנו גרים בדירה בבניין אמנם, אבל דירת קרקע, מהסלון יש לנו יציאה ישירות לחצר.
החצר היא לא אישית שלנו ולא מגודרת, אבל מדובר בשטח גדול יחסית של דשא, עצים והרבה סנאים.

עדיף כמובן לאמץ, אין בעיה גם לרכוש, בטח שאין צורך לפתוח את הדיון הזה כעת

ממש לא חשוב האם הכלב גזעי או מעורב, אנחנו גם לא מבינים דבר וחצי דבר בגזעי כלבים.
מה שכן, שיש לנו מספר אספקטים שחשובים לנו, אולי הם מעט רדודים, אבל זה המצב:

• מעוניינים בכלב קטן ושנשאר קטן יחסית ולא גדל מאוד עם השנים.
  • לא תוקפני כלל באופיו הבסיסי ומתאים לשהות עם ילדים קטנים.
  • מאולף מבחינת עשיית צרכים ואי הריסת רהיטים (אפשר גם לשלוח לאילוף, אני מניח).

מצ"ב תמונה לטובת האילוסטרציה, אין לי מושג איזה כלב זה והאם הוא עונה על הדרישות (כנראה שהוא רק גור),
אבל כאשר אנו רואים בעיני רוחינו כלב בבית, זה פחות או יותר מה שאנו מדמיינים.

1. האם אורח וסביבת המגורים שלנו מתאימים לגידול כלב?
הדבר האחרון שנרצה לעשות הוא לאמץ/לרכוש כלב שיסבול איתנו בשל הסביבה והתנאים.

2. איזה כלב יכול להתאים?

KallaGLP

New member
החמוד בתמונה אכן נראה גור ממש צעיר, אך סביר שלא יגדל הרבה.

אגב, נראה שזה כלב מגזע ג'ק ראסל. התנאים שלכם מתאימים בכללי לגידול כלב. למען האמת, אין שום בעיה לגדל כלב בדירה, אפילו דירה קטנה, גם ללא חצר, אם מוכנים לצאת איתו לטיולים לפחות 3 פעמים ביום ולהוציא לו אנרגיה באמצעות טיולים, משחקים ואילוף.
בעיה אחרת היא שאולי כעת אתה לא עובד, או לפחות לא עובד הרבה, אבל מה אם המצב הזה ישתנה בעתיד? יש לכך פתרון פשוט - לשלם לדוגווקר שיוציא את הכלב לטיול במשך היום בימים שאתם בעבודה. השאלה אם אתם מוכנים לכך במידת הצורך.
עוד דבר - שים לב שבחצר, במיוחד בחצר משותפת ולא מגודרת, לא משחררים כלבים מהרצועה. לשחרר כלב, במיוחד באזורים רבים בארה"ב שבהם מקפידים על חוקים אלה, מותר רק בגינת כלבים או במקומות שבפירוש מיועדים לכך. המקום היחיד שבו אפשר לשחרר כלב פרט למקומות אלה זה בחצר פרטית מגודרת הרמטית, וגם אז רצוי להשגיח ולוודא כי כבר היו מקרים שהרעילו או גנבו כלבים, או שהכלבים ברחו דרך פרצה בגדר שאף אחד לא הבחין בקיומה.
ממליצה בתור התנסות ראשונה עם כלב לא לקחת גור (מה שכנראה די חוסם את עניין הרכישה) ולהתמקד בכלב צעיר אך בוגר, שגדל בבית ולכן חונך לצרכים ולחיים בבית. גור קטן זה המון התעסקות ולפעמים זה קשה למי שלא מנוסה בזה.
אגב, קח בחשבון שלרוב דווקא כלבים גדולים הם רגועים ושקטים יותר מכלבים קטנים. בכללי לא ממליצה על גזעים של כלבי עבודה, רועים או צייד כי אלה כלבי עבודה נמרצים שזקוקים להמון פעילות, אתגרים והוצאת אנרגיה.
אני פחות מתמצאת בגזעים וסוגים של כלבים קטנים כי אני לחלוטין טיפוס של כלבי ענק, אבל אל תיתן לגודל להטעות אותך. כלבים קטנים רבים הם אנרגטיים ונבחנים, ולכן חשוב מאוד להקפיד לבחור כלב ספציפי המוכר כבעל אופי רגוע.
חברים שלנו אימצו פומרניאן והוא ממש כלב טוב ומתוק, אבל הם מספרים שכולם אומרים להם שהוא יוצא דופן יחסית לרוב בני הגזע שלו. ככה שפחות חשוב הגזע (או תערובת גזעים) ויותר חשוב האופי של הכלב הספציפי. אחת הדרכים להכיר את עברו ואופיו של הכלב היא לאמץ כלב מאומנה או כלב שהגיע לעמותה מחיים בבית. רצוי לא לאמץ כלב עם עבר לא ידוע, כי ייתכן שכלב כזה חוה נטישות וטראומות ופיתח בעקבות זה בעיות התנהגות.
עוד הבט חשוב - אם מדובר בכלב גזעי חשוב לוודא שאתם מקבלים כלב עם תעודות (אחרת הוא לא גזעי ולרוב יש סיבה לכך שכלב שלכאורה אמור להיות גזעי אינו מקבל תעודות) וגם חשוב מאוד לקרוא על הגזע ולבדוק האם ולאילו מחלות יש לו נטייה גנטית. יש למשל כלבים שבגלל מבנה הפנים שלהם יש להם בעיות נשימה קשות וכד'. הייתי נמנעת מראש מגזעים כאלה.
זה מאוד כללי וראשוני, כשתגיעו לשלב שבו זה הופך יותר קונקרטי וספציפי, אתם מוזמנים להתייעץ שוב כאן ו/או בפורום כלבים (שאני אחת מהמנהלות שלו).

KallaGLP

New member
וכמובן, רק ליתר בטחון (כי אתה בטח מבין זאת לבד) מציינת

שלגדל כלב עלול להיות עסק יקר. הוא זקוק למזון איכותי, לחיסונים ולטיפולים אצל וטרינר, אולי גם למאלף, דוגווטר, לפנסיון כשאתם טסים או נוסעים למקומות שאליהם אי אפשר או לא נוח לבוא עם כלב. גידול כלב עלול בכל שלב לדרוש השקעה והוצאות לא צפויות גבוהות, כמו למשל אם מתגלה אצלו בעיית התנהגות שחייבים לפתור או פציעה או מחלה קשה ו/או כרונית שדורשת טיפולים יקרים ו/או על בסיס קבוע.

iris mom of two

New member
רק בקשר לכלבים משוחררים

הפארקים באזור שלי הם לא פארקים של כלבים.
&nbsp
בזה שאני מביאה אליו את הכלב הכי הרבה יש שילוט על רצועה. מנסיון, 90 אחוז מהכלבים שם משוחררים. שמים רצועה רק באזור החוף, וגם שם רק בקייץ, כשהעירוניים מגיעים. כן מקפידים על איסוף קקי, וחשוב שהכלבים יתנהגו יפה.
&nbsp
בשניים נוספים יש בקשה לשמור על הכלבים איתך, אבל אפילו לא בקשה לרצועה.
&nbsp
בעוד אחד יש הקפדה חריפה בין אפריל לסוף אוקטובר. בחורף זה חופשי חודשי. שם גם כמעט חטפתי דוח, אבל הפקח התאהב בכלב...
&nbsp
אצלנו לא גונבים כלבים מחצרות מצד שני צריך להגן על כלבים מחיות בר. דובים, קיוטי, שועלים וכדומה

KallaGLP

New member
אצלנו הכלב הוא זה שיגן עלינו, אם כבר.

עם הגודל שלו, ממש לא מדאיגות אותי חיות הבר (שגם אצלנו יש בשפע, כולל דובים), אבל לחתולים, למשל, אנחנו לא נותנים לצאת החוצה, וגם לכלב קטן לא היינו נותנים לצאת לחצר ללא השגחה.

iris mom of two

New member
שלי ממש לא עמד במבחן

הוא גבור נגד סנאים, שמטפסים על העץ ומתסכלים אותו. אבל כשהוא מרגיש מאוים אני זו שמגינה עליו.
&nbsp
שמחה שאתם לא נותנים לחתולים לצאת. חתולים צריכים להיות רק בבית, זה לא טוב לסביבה או להם כשהם יותאים. הוא כן בחצר ללא השגחה, אבל רק כשאנחנו בבית ויכולים לבדוק מה הוא עושה. ואף פעם לא בלילה.
&nbsp
אני כן מאמינה גדולה בלתת לכלב לרוץ ללא רצועה במקום בטוח, אני רואה כמה הכלבים שאני פוגשת, גם מגזעים שנחשבים משוגעים, רגועים וחביבים. האסקים מקסימים, מלמוט שרק רוצה חבוקים, רועים גרמניים שמתנהגים יותר כמו לברדורים. כמובן שיש בעלים גרועים ואז יש בעיות, אבל הם מעטים ובעיקר בקיץ

Fellowship

New member
הסיבה העיקרית שבישראל נמנענו מאימוץ כלב היא

אכן הצורך להוציא אותו מספר פעמים ביום, האופציה של דוגווקר לא היתה נפוצה באיזורינו,
כאן אולי זה כנראה יותר מקובל ונפוץ.
&nbsp
לא ידעתי שאסור לשחרר כלב, תכננתי לתת לו לצאת לחצר ולחזור כאוות נפשו (כאשר יהיה מסוגל לכך), לא רק כשנוציא אותו, תודה על המידע.
&nbsp
אגב, אני מבין מדוע לנו עדיף לא לאמץ כלב שעבר טראומה,
אבל אם כבר מאמצים, לא כדאי דווקא כן לעשות זאת ולרפא נפשית את הכלב?
יש אנשים שעושים זאת עם ילדים, אז אני תוהה בקול רם מדוע לא עם כלבים, למרות המחיר (לא רק כספי).
&nbsp
תודה רבה על כל המידע!

iris mom of two

New member
זה אפשרי רק בבית פרטי

או דירה עם חצר מגודרת. אם כי בקומפלקס דירות שגרנו בו אחרי שמכרנו את הבית הקודם ולפני הבית הנוכחי היה אזור לשחרור כלבים. כן היינו צריכים להיות שם איתו, אבל זה היה ממש אזור השרותים. הוא ידע שהולכים לשם לשרותים.
&nbsp
זה לא הספיק להוצאת אנרגיה, אבל היה נוח בלילות כי ידענו שנגיע לשם, הוא ילך ונוכל לחזור. השהות בדירה היתה סיוט בשבילנו, אבל הוא דווקא הסתדר. הרבה בגלל המון טיולים ארוכים, נטולי רצועה, בפארק סמוך.

KallaGLP

New member
כי זה דורש השקעה עצומה ורצוי גם ניסיון עם כלבים.

וההצלחה אינה מובטחת, אפילו אם מערבים אנשי מקצוע ומשקיעים המון זמן וכסף. רק אנשים שבאמת מסורים לכלבים ומעמידים אותם בראש סדר העדיפויות שלהם יכולים להתמודד עם בעיות התנהגות קשות לאורך זמן.
לא נראה לי שאתם בשלב שבו, כבעלי כלבים מנוסים, אתם יכולים להיות בטוחים שזה דבר שתרצו ותצליחו להתמודד איתו. עדיף לקחת כלב שרוב הסיכויים שתהנו ממנו ותלמדו מהגידול שלו, ושיעשה לכם חשק להמשיך ולגדל כלבים. כשתהיו מנוסים ותדעו להעריך טוב יותר את הכוחות, היכולות והמוכנות שלכם להשקיע בכלב, גם כלב בעייתי, אז תחשבו לקחת כלב הדורש שיקום. אבל עוד לא עכשיו.
לגבי שחרור כלב - אסור לשחרר כלב ללא השגחה, לא משנה איפה. זה עלול להסתיים רע מאוד, עבורכם ועבור הכלב. אתם צריכים להבין שכלב הוא כמו פעוט שחייב כל הזמן להיות באחריותו ובהשגחתו של מבוגר אחראי.

KallaGLP

New member
מצד אחד להחזיק כלב, כל כלב, דורש השקעה, אחריות ומסירות.

אסור להיכנס לעניין מתוך מחשבה של: אנסה ומקסימום אם לא אצליח אפטר מהכלב. כלב הוא לא צעוצוע, הוא יצור חי שנקשר לבעלים, ואתה חייב להיות משוכנע שאתה לוקח כלב כדי להחזיק אותו עד לסוף חייו, יהיה אשר יהיה. אם אתה לא בטוח שתצליח להתמיד בזה לאורך שנים, עדיף לוותר על הרעיון מראש.
מצד שני, לגדל כלב שמתאים למשפחה יכול להיות תענוג אמיתי וחוויה של אהבה ואושר לכל המשפחה. אם אתם הורים שיודעים לדרוש מהילדים, אז עם הזמן, כשיהיו גדולים מספיק (לא זוכרת בני כמה הם כיום, אך נראה לי שדי קטנים), אפשר ללמד אותם לדאוג, להשקיע ולטפל ביצור אחר. למשל אצלנו כבר שנים רבות שהילדים חולקים ביניהם תורות של טיולים עם הכלב והאכלה שלו. הם מעניקים לכלב תשומת לב ואהבה על בסיס קבוע, וזה תורם גם לכלב וגם להם כבני אדם. והם גם גדלים כשהם רואים מה זה מחויבות ואחריות: יש לנו כלב ושני חתולים, ומבחינתנו, ועכשיו גם מבחינתם, זה מובן מאליו שלא נוטשים אותם ולא מזניחים אותם, ושברגע שהתחייבנו אליהם הם חלק מהמשפחה לטוב ולרע. אם הם חולים, נשלם כמה שצריך ונשקיע את המאמץ הדרוש כדי לטפל בהם, אם אנחנו עוברים דירה, הם באים איתנו לכל מקום, כולל לחו"ל. אם אנחנו מתכננים טיול אנחנו צריכים לחשוב עליהם מראש ולמצוא להם סידור הולם (הכלב, אגב, בא איתנו אם אפשר), אם הם מלכלכים - צריך לנקות אחריהם, וכו'. בקיצור, לדעתי אם באים בגישה הנכונה, זה בהחלט יכול לתרום למשפחה, ולאושר וחינוך הילדים.

nogala1

New member
האם מותר לכם להחזיק כלב בדירה ?

עד כמה שזכור לי , אתם גרים בשכירות . צריך לבדוק אם בעלי הבית מרשים כלבים ואם כן - באיזו עלות . ( בדרך כלל פקדון ולעיתים גם תוספת לשכר הדירה ) לפני שאתם מתחילים בחיפושים ובנטיעת תקווה אצל הילדים , כדאי לברר את הפרט הזה

Boston Guy

New member
לא נראה שבדקת ביסודיות - מה שלא אופייני לך

עצם העובדה שאתה חשבת שתוכל להמנע מהצורך לטייל עם הכלב כי התכוונת "לפתוח את הדלת ולתת לכלב לצאת לבד לחצר הציבורית" מראה שלא טרחת לקרוא את חוקי הקומפלקס שבו אתה גר בנוגע לחיות מחמד.
בכל שטח ציבורי - הכלב חייב להיות על רצועה, שבקצה השני שלה נמצא אדם.
אדם שדואג שהכלב יתנהג יפה, לא יפחיד, ירדוף או יתקוף דיירים אחרים או אורחים,
לא יגרום נזק לרכוש (יחפור בורות, יזיק לצמחייה, ירדוף אחרי חיות).
אדם שיאסוף אחרי הכלב כל מה שהכלב יחליט לתרום לסביבה..

אם הכלב יהיה לבד בחצר - אתה מן הסתם תקבל "מכתב אזהרה" מההנהלה.
אם זה יקרה יותר פעמים - זה יהפוך ל"מכתב התראה לפני eviction".
שלא לדבר על זה שהם - או אחד מעשרות השכנים שחולקים איתכם את החצר הזו - מן הסתם יזמינו את לוכד הכלבים העירוני והכלב יגיע ל"כלא הכלבים" המקומי, ויעלה לך הרבה כסף לשחרר אותו משם.
אם לא תאסוף את הצואה של הכלב בתחומי הקומפלקס - סביר שתחטוף קנס מההנהלה.

בנוסף - אתה תצטרך להפקיד כמה מאות דולארים כ"ערבון כלב" על הדירה - שאתה יכול לשכוח מלראות חזרה (הכלב היחיד שלא עושה נזק זה stuffed plush animal - בובת כלב),
ומשלמים אצלכם dog rent.

Fellowship

New member
אבל לא התייחסתי לנושא החצר, עניתי בדיוק לשאלה שנשאלתי

קרי, "האם מותר לכם להחזיק כלב בדירה".
&nbsp
אכן לא קראתי את חוקי הקומפלקס מכיוון שטרם החלטנו סופית על אימוץ/רכישת כלב,
בינתיים רק וידאתי שמותר לנו בכלל להחזיק כלב בדירה.

ליאת59

New member
הגזמה פראית

גם אצלנו בקומפלקס אסור ללכת עם כלבים משוחררים, ועדיין כולם משוחררים קבוע בדשא ואף אחד לא מקבל מכתבי איום והודעות eviction. זה מן הסתם תלוי קומפלקס והנורמה באותו מקום.
&nbsp
ואת הדיפוזיט על הכלב שלנו קיבלנו חזרה במלואו, הוא מעולם לא גרם לשום נזק בדירה.

למעלה