כלב

debby12

New member
מנהל
תודה!

אין לי מושג אם היא "טהורת גזע". כאמור, היא הגיעה ממקלט לחיות. זאת שמטפלת לה בפרווה לפעמים (כשאנחנו לא מתקמצנים וחופפים אותה לבד בבית) אומרת שכן כי יש לה בוהן שישית ו/או שביעית אי שם למעלה ברגל, אנא עארף.

יש לה שני כתמים בבז' על גבי הלבן על הגב. אני תמיד צוחקת שהיא צריכה לחמצן...

Ani15

New member
אוי לא חשבתי על זה

בשבת האחרונה ירד המון גשם והבהמה (מלינואה מעורבת מפונקת להפליא) פשוט סרבה לצאת, עד שהלכתי לחפש איפה היא עשתה בבית כי לא הגיוני שהיא לא צריכה כל כך הרבה שעות. אבל אני רגילה לכלבים קטנים יותר ומה שכתבת מסביר לי...

iris mom of two

New member
הספונטניות חוזרת

כשהילדים הבוגרים גרים בבית, ויכולים לדאוג לכלב
.
&nbsp
שלי לא רוצה לצאת. זה עכשיו ממש בעיה. כי הוא צריך הפעלה. הבן יצא איתו לחמש דקות לשחק פריסבי בחנייה (בשטח שלנו), הוא נכנס אחרי חמש דקות, וגנב לי את הכורסא. מה שטוב שהקור די מעייף אותו...

יש לך מאכילי ציפורים בגינה?

אם לא, אני יכול לפתוח שרשור בנושא במיוחד בשבילך, כדי שיהיה לך חשק.
יצא לך יותר זול עם הרבה פחות התחייבות.
ורק בנושא הרחקת סנאים תוכל להתעסק ימים שלמים.

העצה הכי טובה לגבי כלב:
אם עכשיו התחלת להתבשל עם הרעיון, תחכה לאביב. תעשה קריאה מעמיקה לגבי גידול כלבים, תבדוק איך הלו״ז המשפחתי נראה כשיש אפשרות להסתובב בחוץ.
עכשיו כשקר ומחשיך מוקדם, נראה נחמד להתכרבל עם גור בסלון. אבל עוד שנתיים כשקר ומחשיך מוקדם, תצטרך להוציא כלב בוגר החוצה לצרכים, לנגב אותו לאחר מכן וכו׳.
ובעוד 15 שנה, אולי תצטרך להרים על הידיים כלב זקן וחולה, בקור ובחושך, כדי שיעשה צרכים. אולי עוד 10 שנים תאהב אותו מאוד ולא יהיה אכפת לך, אולי כבר עוד שנתיים לא תבין למה עשית את זה ועם הזמן הוא יעצבן אותך יותר ויותר...

מאכיל ציפורים,
ולחשוב על זה לעומק.
כלב בבית יכול להיות כיף אדיר וחוויה בריאה למשפחה כולה, ויכול להיות ההיפך המוחלט.

GeJuFan

New member
אפשרות 3: להביא חתול

ברצינות הרבה יותר קל לגדל, לא צריך להוציא החוצה (מעולה כשגרים באיזורים קרים עם שלג בחורף), ובד״כ אין בעיות עם בעלי דירות כשזה חתול אחד או שתיים.
&nbsp

זה די ברצינות, אגב.

זה נחמד גם אם סתם תולים בלוק סואט שאפשר לקנות בכל סופר, במיקום נוח לצפיה מהבית.
זה נחמד עוד יותר אם מנסים גם לזהות את הציפורים השונות.

iris mom of two

New member
תאור די מדויק

לגיסתי יש כלבה שהם לא סובלים. הכלבה היום בת 15, עושה צרכים בכל מקום, הכליות שלה מתמוססות, היא סנילית, כמעט עוורת. אבל בריאה מדי וחיונית מדי להרדמה. כל פעם שאנחנו עם גסתי היא מתלוננת על הכלבה, אבל זה ככה עוד משהכלבה היתה בריאה.
&nbsp
לעומת זאת, בעלי, שלא רצה כלב, מאוהב במרלין עד מעל הראש. מרלין רק עכשיו מתחיל להאיט טיפה, אבל הוא לגמרי צעיר. בקשר למגבלות על בקורים, היו אצלנו ילדים מכל הגדלים. תנוקות בדרך כלל מתייחסים למרלין כמו צעצוע, ובוכים אם אנחנו מוציאים אותו מהחדר. מרלין סופג הכל בסבלנות, ורק המבט של תצילו אותי מראה איזה שהוא לחץ. אז אנחנו נותנים לו לצאת (חצר מגודרת), והתנוק בוכה... או רוצה לצאת אחריו, אבל זו כבר בעיה של ההורים.

danakama10

New member
אכן מומלץ לראות כהכנה את הסרט Marley and Me

אני גם חושבת שכלב זה דומה לילדים במובן שגם כשהם מעצבנים ולא נוחים, אוהבים אותם

שמע, אם אתם באמת רוצים כלב, אז לכו על מבוגר ולא גור...

כשאני אומרת "אתם" אני מתכוונת אתה והאשה, הילדים לא מעניינים אותי, ילדים תמיד רוצים כלב, אבל זה עובר להם תוך יום/חודש/חודשיים (מחק את המיותר)...

המלצה מאוד חמה שלי, זה לקחת כלב בוגר ולא גור, גור זה הימור... כולם מקסימים בהתחלה אבל כשהם גודלים, חלקם מפתחים בעיות התנהגות...

הנה הסיפור שלנו...

כשאימצנו את נונה היא הייתה בת 4...היא היתה מחונכת בצורה מדהימה (ותודה לבעלים הקודמים) וידידותית להפליא לילדים. הילדים שלי היו מאוד צעירים כשהיא הגיעה (בת 8 ובן 6) ולא הייתי בנויה למאמץ של לחנך גור. היא הייתה כלבה מדהימה, סמכתי עליה בעניים עצומות ליד כל אחד כולל תינוקות קטנים של חברים שבאו לבקר. אני מאוד מאמינה בתרפיה בחיות, כל פעם שהיתה מריבה או מישהו היה עצוב הוא היה מחבק את הכלבה וזה מרגיע יותר מכל דבר אחר... נונה הייתה במצב מעולה עד מאי 2016, בין מאי לאוגוסט היא סבלה לא מעט, ואנחנו הצאנו סכומים אדירים בנסיון להאריך את החיים שלה, באוגוסט נפרדנו כי לא היה יותר טעם לסבל שלה.

ואז בא זיגי... הפעם הייתי מוכנה לגור או לפחות חשבתי שאני מוכנה לגור... וזיגי זה לא נונה והוא אף פעם לא יהיה... הוא חמוד ומקסים ושובב אבל הוא אוכל את כל הכיסאות בבית, אין סיכוי שאני אשאיר אותו ולו לרגע עם תינוקות בלי להשגיח ב-7 עיניים... הוא עלה לנו 2,700$ באילוף, למרות שחשבנו שאנחנו בעלי כלבים מנוסים, ולמרות שכבר שנים אני פעילה בפורום כלבים, ולמרות שעשינו לו חשיפה מדהימה, ולפי הספר הוא היה אמור להתנהג מעולה - אבל בשטח דברים ניראו אחרת. גם אחרי האילוף זיגי עדין לא צפוי, ואני ממש לא יכולה לסמוך עליו, הילדים כבר גדולים ויודעים לתפעל אותו, אבל כשיש אורחים בבית, אז צריך להשגיח עליו ב-17 עיניים. אין מצב לאכסן אותו אצל חברים כשאנחנו נוסעים לחופש, הוא חייב להיות בפנסיון מיקצועי לכלבים שידע לתחזק אותו. וכן, גם ביום כמו היום חייבים להוציא אותו לפארק כי הוא חייב להוציא מרץ.

אז נכון, יש כלבים קטנים שיותר קל לתפעל (זה הבעיה שלי שיצור ששוקל מתחת ל-65 פאונד לא זוכה אצלי להגדרה "כלב") לשכנה שלי יש שיצו קטנטנה ומופרעת שעושה צרכים על פד בבית ומטפסת לה על הוילונות ונושכת כל מה שזז... היא מתוקה לגמרי... היא קוראת לה חמסניקית כי כשהיא יצאת איתה החוצה לפטוי הכלבה עסוקה בלחפור מנהרות מתחת לשיח שלה... לדעתי לכלבה יש ADHD ועם קצת ריטלין היא היתה נרגעת, אבל בינתיים מחכים לראות אם היא תירגע כשתתבגר קצת (מחר היא עוברת עיקור אז זה אולי ירגיע אותה... בקיצור גם כלב קטן יכול לדרוש המון תשומת לב...

בסיכומו של דבר, כמו שכתבתי קודם, כלב זה כיף אמיתי, אבל זה כמו עוד ילד בבית, ההבדל העיקרי זה שלא צריך לריב איתו על שעורי בית ולא צריך לחסוך לו כסף לקולג'.

ועוד טיפ, אם לוקחים כלב אז לעשות לו ביטוח בריאות, זה חוסך המון כסף... זיגי היה חולה בדלקת ריאות והיה מאושפז בבית חולים לחיות, הפרשה עלתה 5,000$. כשהוא אכל חבילת צימוקים ולקחנו אותו לאותו בית חולים שילמנו 10% - הרבה פחות כואב.

הנה כמה תמונות של זיגי ושל נונה ז"ל

danakama10

New member
הייתי חוסכת לי את הכתיבה לו ראיתי קודם את ההודעה הזו...

ואין על לברדורים. זה הכלב האידיאלי, מכל הבחינות.
אני קיבלתי החלטה שלמרות הכל כשיהיה כלב זה יהיה רק כלב קטן, כי למרות המזג המקסים והרגוע של הלברדורים, אני לא מוכנה לקחת סיכון קלוש שהוא ינשך מישהו. מוכנה להסתכן בנשיכה של כלב קטן שלא יכול לעשות נזק אמיתי. לולא החשש מנשיכה במצבים לא צפויים, אין ספק שהיינו הולכים על לברדור.

דווקא לברדורים הם הכלבים עם המזג הכי רגוע

כלבים קטנים הרבה יותר נשכנים. עכשיו יש לי כלב רועים (old english sheepdog) והוא מאוד מאתגר אותנו מהבחינה הזאת.

KallaGLP

New member
תמונות יפות. זוכרת את חלקן מפורום כלבים.

אגב, אני אישית לא הייתי מרגילה את הכלב לעשות צרכים בבית. מילא חתול שעושה בארגז חול עם חול מיוחד שמפחית מאוד את הריח (וכיום יש גם ארגזים אוטומטיים שמנקים את עצמם אחרי כל ביקור), וגם קובר את התוצרת, כך שזה פחות מגעיל להתעסק עם זה. עם חתול גם אין ברירה. אבל כלב? מה גם שאני חוששת שבחלק מהמקרים זה עלול לבלבל את הכלב והוא יעשה בבית לא רק במקרים של תנאי מזג אוויר קיצוניים, אלא מתי שיתחשק לו.

גם אני לא הייתי מחנכת את הכלב לעשות בבית

זה מגעיל... לקח שבועיים ללמד אותו לעשות בחוץ ובזה נגמר הסיפור...

הבעיה של השכנה זה שהיא קיבלה את הכלבה כבר מחונכת לעשות בבית על פד, וקשה לשנות הרגלים... היא ניסתה כל הסתיו ולא הצליחה, היא ישבה עם הכלבה במשך שעות בחוץ, הכלבה היתה מתאפקת וברגע שהם נכנסו היא רצה לעשות... הבחורה לקחה פדים מלוכלכים ושמה בחוץ בשביל שהכלבה תבין ותעשה שם אבל זה לא עזר... עכשיו בקור הזה אין טעם... באביב היא תתחיל את התהליך מהתחלה. היא ממש לא מאושרת מזה.

KallaGLP

New member
נשמע מבאס ביותר.

אנחנו עם החתולים משתמשים אך ורק בארגז סגור ומצאנו חול שממש מונע את הריח. אני ממש לא מתארת לעצמי איך אפשר להתמודד ככה ביומיום עם ריח של תוצרת טרייה של כלב. אני מאוד רגישה לריחות והייתי מתה מזה.

הכלבה קטנטנה זה לא אותו תוצר כמו אצל כלב גדול

אבל כן, זה מגעיל. אני לא רוצה להציע לה להשתמש בארגז חול כדי שהמצב לא יתקבע... מחר יש להם תור לעיקור, ואחרי שהכלבה תחלים, היא מתכננת לחזור לגמילה בחוץ. הבעיה שכרגע, עם הקור, או אפשר "לבלות" אעם הכלבה בחוץ יותר מידי, וזה מקשה על הגמילה. היא קיבלה אותה רק באוקטובר, זאת כלבה "חדשה" בשבילה, והיא הגיעה מחונכת לעשות על פד... הם יחזרו לגמילה, לשנות הרגלים הרבה יותר קשה מליצור הרגלים נכונים מלתחילה.

למעלה