בישולים לסופ"ש הקר

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש הקר

עם סופ"ש כזה סוער וקר, כצפוי, אני מתכננת חמין לשבת, עוד לא ברור אם אני אכין אותו או מישהו אחר - נראה בהמשך.
לבינתיים יש לנו רשתה (בתמונה)
מרק פרסי באדיבות חמותי שמורכב מאטריות וקטניות וכל מני עלים שאני לא סגורה מהם בדיוק. טעים טעים, סופר חורפי.
מחר נעשה קניות ונראה מה עוד ינחת לנו במקרר, ומשם נזרום.

מה אצלכם?

מזג האויר הביא אותי

אל המטבח
עוגיות
פקאן עם מייפל, נ"ג

מה במתכון? שתי כוסות קמח סורגום, רבע כפית קסנטן גאם, 2/3 כוס סוכר חום, קמצוץ מלח

בקערת המיקסר עירבבתי 150 גרם שמן קוקוס, ארבע כפות סירופ מייפל אורגני ללא תוספת סוכר, כף תמצית וניל משובחת אפשר במקום זסט לימון. ערבבתי עד למרקם חלק, הוספתי את היבשים ובסוף הוספתי 150 גרם פקאנים ששוברו בבלנדר בפולסים בודדים לשברים גסים יחסית. המשכתי לערבל עד שהאגוזים פוזרו בעיסה באופן שווה פחות או יותר.

בשל הטמפרטורות לא היה צורך לקרר את הבצק כדי לעבוד איתו. יצרתי כדורים קטנים חצי כדור פינג פונג\ לחצתי עליהם במרכז והנחתי על ניר אפיה. עכשיו זה בתנור לרבע שעה הקרובה עד שיזהיבו. אני תוהה אם יהיה צורך לפזר אבקת סוכר מעל. נראה לי שכן.

ladybug6

New member
נראה מקסים

חייבת להודות ששינית את דעתי (הקדומה) על מאפים נטולי גלוטן, תמיד חשבתי שזה משהו לגמרי שונה מהגרסה עם הגלוטן, דחוס, צמיגי, יבש או אלוהים יודע מה. ועוד בלי ביצים! אבל הדברים שאת מעלה נראים ממש טוב. תביאי לטעום, מ'כפת לך..

*חיברתי את העוגיות לשרשור סופ"ש, כדי שלא יתפספסו מאחורה

הכל ענין של גישה

ותחושה , מן חיבור לקונספט ואז הרעיונות באים .
חוצמזה עוגיות פריכות, כל קמח עמילני יעזור להן, נניח כוס וחצי קמח סורגום וחצי כוס קמח תפוחי אדמה...

עכשיו שהגברת כאן למעלה

שאלה על קישקע ובחלוני הוא בחלוני לבן מלמטה גם מרחף באויר....מתחשק לי לנסות חמין.
תפוחי אדמה- יש
בצל-יש
קטניות - יש
גריסים...אסור אז אני אחשוב האם אורז שחור/ בר/אדום או משו אחר
בכל מקרה תבשיל סמיך בגוון חום מתאים לי.

יש לי המונמון ירקות - זוקיני, חציל, עלים, גזר, פטריות. אני חושבת על קציצות, ירקות חמימים בסלטים עדינים
והרבה חליטות מנחמות עם נגיעת קינמון וג'ינג'ר.

בסוף עקב הפסקת חשמל

א ר ו כ ה וקרירה
הספקתי להפיק- אורז מלא עם אורז בר עם שעועית לבנה קטנה עם אורז אדום ומלח פלפל.
חצילים שנאפו בפרוסות דקיקות ברוטב מסויה נ"ג,סילן,שום למכביר ושמן זית. אחר כך הוספנו אחרי האפיה פרוסות טופו דקיקות שהושרו במים רותחים בין פרוסות החציל- יאמי!
תבשיל עלים ירוקים מאודים- מנגולד, חסה ובצל ירוק, עם הרבה שום וגבעולי סלרי פרוסים דק.
תבשיל פרסה, שום, קוביות בטטה וארטישוק ירושלמי פרוס קטן ושורש סלרי בקוביות. עם כורכום ומלח.
פטריות פורטובלו ושמפניון שנילו בסיר
קציצות קישואים ותפוחי אדמה חריפות שנאפו על מצע פטריות
יש מרק שעועית לוביה ועדשים כתומים שבושל עם מקל קינמון ואגוז מוסקט, מלפני יומיים שנשאר.
אני מתכוונת עכשיו להוסיף קוביות טופו בתיבול מזרחי מגולגלות במחבת.

ומעט מעט עוגית שנשארו לקינוח

ladybug6

New member
איפה הספקת לבשל בין כל הפסקות

החשמל האלה..

כל הכבוד לך

אצלנו סתם קר, רטוב ומדי פעם מתלהבים שהקרקע מכוסה בברד לבן...

אני בסוף לא בישלתי שומדבר, כי קיבלנו מלא אוכל מהשאריות של ארוחת שבת, ומחר חמין שמישהו אחר מכין. הדבר היחיד שהכנתי זה בצק שמרים שמחר בבוקר יתפח ליד המזגן ויהפוך לשבלולי שוקולד/קינמון רכים שיעשו לנו נעימים עם התה אחרי הארוחה.
ואני -עדיין- מתכננת על המרק עגבניות ההוא.. אולי מחר זה יקרה, מי יודע

מה שיכולתי על הגזיה

וחוצמזה בתחושת בטן עמומה קמתי ממש מוקדם בבוקר ופרצתי בבישול

vegetalien

New member
מסתבר

שאחי הקרניסט ממש נהנה במפגש הפורום השכן, כי הוא מכין לכולנו לארוחת ערב שישי את פשטידת הפסטה והעגבניות של משהו דוב, וכן שני מתכונים של כבוד המנהלת:
תבשיל עדשים מתובל (בחיי, הוא אומר שזו פעם ראשונה שהוא נהנה מתבשיל עדשים) ופשטידת בצל טבעונית.

ladybug6

New member
אואה :) איזה כבוד!

תבשיל העדשים הזה הוא גם אחד האהובים עלי ועל הבנזוג.

merav999

New member
וכאן

מרק כתום (בטטה, דלעת, גזר).

חמין מהבלוג של החיפושית כולל הקנלוני.

כרוב ניצנים ובטטה בתנור ברוטב סויה, צ'ילי, אגבה ושום.

בורקס מעלי פילו ממולאים בתפו"א ובצל מטוגן.

הערב ומחר זה רק אני והקטנים

לכן הכנתי מרק מינסטרונה (או סוג של..). היה ממש טעים, מחמם ומשביע. זה כנראה גם מה שנוכל מחר בצהריים :)

littlegem

New member
אוכל פרסי זה הכי! אצלנו המרק של אשתו של אורי

לחמניות קטנות וסלט ירוק מלקט עם כוסברע ורדיקיו (לא יודעת מה זה בעברית. עלה סגול עם "עורקים" לבנים) מררר וטעים.
ומחר בורגול עם פטריות יער מיובשות מעולות מרוסיה+פטריות שמפיניון ננסיות מהסופר שכבר סוגרות שבוע במקרר עם פטרוזיליה,פלפל לבן, קצת מוסקט.. מקווה שיהיה טעים.

Ofericko

New member
אני הכנתי פחות ממה שתכננתי....

מה שכן הספקתי להכין זה חמין וקציצות, אותם אכלנו לצד סלט ירוק.

החמין הכיל תפו"א, בטטות, ארטישוק ירושלמי, גזרים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצלים, המון שום, גרגירי חומוס גדולים, שעועית בובס, תמרים, משמשים מיובשים ותבלינים. בתוך החמין הטמנתי "קישקע" מצויין מהאתר "משהו דוב" עם כמה תוספות משלי. יצא נפלא.
הקציצות הכילו עדשים, קישואים, מעט טחון מן הצומח, בצל, שום, פשתן טחון, המון פטרוזיליה, טחינה גולמית ותבלינים.

הכל יצא טעים א-ב-ל:
1. אני חייב כלי גדול יותר לחמין. נאלצתי להשאיר את החיטה ואת הערמונים בחוץ מחוסר מקום.
2. עשיתי חצי מהקציצות במחבת וחצי בתנור. הקציצות שבמחבת די התפרקו. הקציצות שבתנור יצאו יבשות מדי.

תמונות נוספות משתרשרות מיד....

למעלה