בישולים לסופ"ש הקר

ladybug6

New member
אפרופו קוקלות/קישקע/קציצע

אמא שלי הכינה לחמין של היום, בלי שידעתי, קוקלות בצורה של מעין קציצות שנכנסו ישר לחמין וספגו ממנו את כל הטעם. הן היו עשויות סולת וקמח ובצל מטוגן ולא בטוחה מה עוד. קיבלו את כל הטעמים של החמין, והיו מאוד טעימות ביחד עם הכל...

לקינוח הבאתי את שבלולי השמרים במילוי שוקולד נוגט ושברי פקאנים, וליד זה כרסמנו ערמונים אפויים...

מחכה לעדכון איך יצא שלך, נטול הגלוטן. נראה טוב לפי התמונות

ladybug6

New member
לא, נזרקו ככה כמו שהן לתוך החמין

בשלב של הבישול על הגז, כשעוד קצת מבעבע.
הן דווקא שמרו על הצורה יפה.
אם היו נאכלות בפני עצמן, אולי היו קצת יבשות מבפנים (היו בגודל של שזיף כזה), אבל בגלל שזה נאכל ביחד עם החמין והכל - זה היה פשוט מעולה. אין לי מושג מה הטעם של קישקע כי מעולם לא העזתי להתקרב לזה, אבל הקוקלות האלה היו טעימות בפני עצמן, והלכו מצוין גם עם הג'חנון שנח מעל החמין על גבי שקית קוקי מפרידה..

(מרגישה שמנה פתאום)

השחים ללא עזרה

יצא מתקתק חריף בטעם חמיני קלאסי והקישקע יצא סוף, מפתיע עד כמה. קמח סורגום זו המצאת המאה

Ofericko

New member
אוה! ככה צריך להראות סיר חמין... אני צריך

לקנות משהו גדול בקרוב.

נראה מצויין.

Ofericko

New member
אגב, כשאשתי טעמה מהחמין, היא אמרה

" To die for! Not to kill for "

אחח הלא טבעונית הזאת...

לגבי הקציצות

הייתי מחליפה את הטחינה הגולמית בקצת שמן נוזלי, מוסיפה במקום חלק מהעדשים קמח חומוס מעורב עם מי סודה ורבע כפית קסנטן גם לכל התערובת במקום הפשתן. לדעתי זה יחזיק יותר טוב בטיגון ופחות יתייבש באפיה

elin86

New member
על הכיריים..

מאתמול יש לנו מרק אפונה עם בצל וגזר, מעכתי אותו עם הבלנדר הידני כך שנהיה סמיך ובעל מרקם מעיך וטעים במיוחד
אליו אוסיף היום אורז לבן יחד עם רוטב ירקות: עגבניות שרי קצת מקומטות עם פטריות מקופסא שנותרו יתומות, גזר, קצת סלרי, קצת ירק, פלפל ירוק חריף, קופסת רסק ובתוכו אשים את הנגלה האחרונה של הקציצות קישואים-קוסקוס- עדשים ירוקות שחיכו במקפיא אחרי שהכנתי נגלה ענקית לפני כמה שבועות
מקווה שיהיה טעים :)

למעלה