שאלות אורחים פורחים נודדים שלא הגיבו לתשובה

קוביd1

New member
ד"ר אבינוח
שם:
בית הרופאים-אשקלון
כתובת:
שד' בן גוריון 17, אשקלון
נגישות:
יש לברר טלפונית
דרכי קשר
פקס:
08-6714410
זימון תורים:
08-671198

אופירA

New member
מנהל
צריך לשאול שאלה זו בצבא, איפה שפונים לטיפול רפואי
היו פה בעבר חיילים שעשו ניתוח דרך הצבא, אבל זה היה מזמן, ואני לא בטוחה שהפרוצדורה אחידה. בכל אופן, אני מקווה שהם יענו לך.
ניתוח טבעת, כיוון שהוא מחייב טיפול המשך של המנתח, חשוב מאוד לעשות היום רק אצל ד"ר אבינוח, כי יש לו טיפול המשך מסודר ותקין. אצל רופאים אחרים תמיד יש בעיות ותקלות, הן בטיפול המשך והן בגישה הניתוחית והטיפולית שלהם שגורמת לבעיות.
גם אצל ד"ר אבינוח יש גישה בעייתית מאוד, אבל הגישה שלו בשליטתנו המלאה, ואינה פוגעת בנו, אם איננו שומעים לעצותיו בנושאי תזונה או להמלצות הסגירה והפתיחה שלו. הוא נותן שירות מושלם גם לפי החלטותינו ורצוננו, מה שלא נקבל אצל מנתחים אחרים.
את ההנחיות והדרך הנכונה אפשר לקבל בפורום הזה, מבעלי הניסיון, שכבר היו במקומות שאף מנותח לא רוצה להגיע אליהם, ויכולים להגיד איך לא מגיעים לשם ומה לעשות כשיש בעיה, כדי למנוע שתתפתח למקום גרוע.

אופירA

New member
מנהל
קודם מוודאים שהגובה שלך מתחת 1.69
אחרת לא תהיי זכאית לניתוח.
אח"כ מבררים אצל הרופא המקצועי שמטפל במחלות הלב, אם הוא יכול לתת מכתב רפואי על הבעיה ועל המצב כיום, שמעיד שהמשקל העודף אינו טוב ללב והורדה במשקל תועיל לשיפור בעיית הלב.
אם הוא לא יכול לכתוב שבעיית המשקל מפריעה לתפקוד הלב, כי המחלה לא קשורה בכלל, אז לא תהיי זכאית לניתוח אלא רק במקרה שגובהך נמוך מ-1.58.

אם יש מכתב רפואי שמעיד שההשמנה מזיקה ללב החולה, אז אפשר לבחור מנתח וסוג ניתוח ולעשות תור לניתוח, ולפנות למשרד הקופה ולהבין מה הפרוצדורה שנדרשת, איזו וועדה צריך לעשות, ולהתחיל את כל ההליכים. קודם תור, אח"כ רשימת בדיקת ואז תורים למכונים שעושים את הבדיקות.

על הניתוחים את צריכה לברר בעצמך, באופן שתקראי הרבה מאוד מאוד. קיצור קיבה זה השם הכללי של כולם. את מנסה לדעת מה טוב לך - שרוול או טבעת (יש גם מעקף קיבה). לכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות. תקראי ותשאלי אותנו שאלות.
היום המנתחים לא רוצים לעשות טבעת, הם טוענים שזה ניתוח לא טוב (אני טוענת שההדרכה למנותח לא טובה, הניתוח טוב רק שונה מאוד מהשרוול). לכן אם רוצים טבעת, חשוב לעשות רק אצל ד"ר אבינוח, כי הוא עושה בעיקר טבעות, מומחה לזה, מיומן מאוד ונותן שירות לאחר הניתוח - שבטבעת זה חיוני. בשרוול או מעקף קיבה לא צריך שירותי מנתח לאחר הניתוח.
נדיר שיש הצלחה בטבעת, אם לא מקבלים שירות טוב אחרי הניתוח, ואם אין ההדרכה שנותנים בפורום הזה, ורק בו. במרפאות הבריאטריות ההדרכה גרועה ומטעה וגורמת את הסיבוכים הנפוצים. פה מונעים את הסיבוכים בהדרכה נכונה, ומטפלים בבעיות שנוצרו נכון ומוקדם, לפני שהן הופכות לסיבוך. פה נצבר ניסיון עצום בשטח, במציאות, ולא מקבלים פה סיסמאות שמדוקלמות מאיזה ספר ביראטרי, שאין קשר בינן לבין עובדות ומציאות בשטח.

אורך התהליך משתנה מאוד, בהתאם למנתח, לניתוח ולמוסד הרפואי. כמה חודשים בעיקרון. החלמה כשבוע עד שבועיים.

קוביd1

New member
פתיחת טבעת
כל חדר מיון אולי בית חולים העמק תברר שם באם זה דחוף.

קובי

simchush

New member
בי"ח העמק
היי בתור מטובעת תושבת עפולה אני יכולה לומר לך שאם המצב ממש בלתי נסבל תלך לבי"ח ואם לא אז עדיף לך אסותא.
בבי"ח הם פותחים הרבה ולא מתייחסים לבקשה שלך (מניסיון של חברה).

קוביd1

New member
שלום אורח 10732
למה אתה דואג ממה אתה חושש שהטבעת נפלה ,לא נראה לי ,כמה אתה סגור ,מה שאני מציע לעשות צילום ושט קיבה לראות מה מצב הטבעת ,ואם הכל בסדר לסגור .

קובי

מרים 882

New member
קופת חולים מאוחדת
מקיימת סדנאות תמיכה במנותחים.
אני יודעת שבישובים החרדיים אלו קבוצות נפרדות לנשים וגברים.
&nbsp

קוב י d1

New member
טבעת לא תקינה
הייתי מציע בשלב ראשון לפתוח קצת את הטבעת ,הצרבות וההקאות מצב לא תקין ,נןסף לזה לעשות צילום ושט קיבה לבדיקת מצב הטבעת

קובי

אופירA

New member
מנהל
לפתוח כרגע ב-1/2 עד 1CC ולתת לזה להחלים.
תעדכני אותנו מה מתרחש בהמשך.

קוב י d1

New member
תשובה לתות
בBMI 33 אין מצב שיאשרו לך ניתוח ,ואת מבינה את זה ,כאבי גב לא מהווה מחלה שקשורה לעודף משקל
שום רופא לא ינתח אותך ,גם בפרטי ,חברות הביטוח הפרטיות לא מאשרות ניתוח למי שלא עומד בקריטריונים
אני מבין את התיסכול שלך ,רק דעי לך שניתוח להגבלת /קיצור קיבה לא תרופת פלא לירידה במשקל
תנסי דיאטה רגילה

בהצלחה!!!

קובי

קוב י d1

New member
איסוף שתן
לא יודע מה התוצאות אומרות ,כדאי שתגשי לרופא המשפחה שיסביר לך את התוצאות,
תשאלי אותו האם זה יכול להשפיע על האישורים לניתוח
מצטער שלא יכול לעזור

קובי

אופירA

New member
מנהל
יש לך בעיה אורתופדית? יש סכרת לא מאוזנת? מחלות אחרות?
קודם כל תארגני את כל המחלות שאת יכולה להוכיח שיש לך.

דבר שני, תלמדי מה זה ניתוח טבעת, איך אוכלים אחרי טבעת, מה הקשיים ומה הסיכונים. תלמדי את זה טוב, כי ניתוח טבעת יכול לגרום להרבה בעיות, ובסופו של דבר זה לא חוסך מאיתנו דיאטה ופעילות גופנית כאורח חיים קבוע לכל החיים. זה רק עזרה נוספת.
השאלה אם צריך את המחיר של העזרה הנוספת הזו, בשביל משקל כמו שלך. לא מובטחת ירידה למשקל תקין. רוב המנותחים נשארים בעודף משקל, והניתוח מיועד לעזור להם לעבור מעודף משקל אסטרונומי לעודף משקל בינוני ונורמטיבי.

אם את מבינה היטב את נזקי הניתוח ומרגישה שאת צריכה אותו, ויש לך גם מחלות רציניות נלוות להשמנה - אפשר לעשות משהו. תלוי בנתונים.
רוב הסיכויים, שתביני שלא כדאי לך ניתוח, אם המחיר שמשלמים עליו כל כך גבוה, רק כדי לרדת 6-10 קילו בערך.

קוב י d1

New member
אישור ניתוח
הBMI לאישור ניתוח הוא 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות במשקל היתר ,כאבי ברכיים בגלל ההשמנה צריך מכתב טוב מאורטופד כולל צילומים המעיד על מצב חמור ונזק בברכיים ,לא סתם דיברים באויר ,אולי זה יעזור ,לא בטוח
אפשרי לנסות

בהצלחה!!!1

קובי

קוב י d1

New member
קביעת תור
לפני שאת קובעת תור למנתח כירורג תבדקי האם את זכאית לפי הקריטריונים לאישור הניתוח
כי סתם ללכת ליעוץ חבל על הזמן והכסף ,באם את עומדת בקריטריונים את חייבת לפגוש מנתח ליעוץ
חוץ מזה מגיע לך השתתפות ב2 יעוצים בשנה במסגרת קופת חולים באם יש לך ביטוח מושלם באם יש לך ביטוח בחברת ביטוח פרטית מגיע לך גם 2 יעוצים בהשתתפות עצמית
אשמח לשמוה מה החלטת ?

קובי

אופירA

New member
מנהל
על איזה מנתח המליץ רופא המשפחה?
איזה ניתוח את רוצה לעבור?
רצוי שאת תבחרי את המנתח שמתאים לך, ולא קופת החולים או רופא המשפחה.
כמו כן, בהתאם לביטוח המשלים שיש לך, כדאי שתחליטי קודם אם את רוצה לעשות במסלול הפרטי (בהשתתפות עצמית חלקית) או הציבורי (בחינם). ובהתאם לקבוע עם מנתח.

אם יש לך מכתב מאורטופד, שמעיד שההשמנה מפריעה לבריאותך מאוד - יש סיכוי שיאושר לך ניתוח.
אבל עדיף קודם לקבוע תור לוועדה שתקבע אם את זכאית לניתוח, ולקבוע לכירורג במקביל (לאחר החלטה על ציבורי או פרטי ובירור שהמנתח עובד עם ההסדר של הקופה והביטוח המשלים).

למעלה