שאלות אורחים פורחים נודדים שלא הגיבו לתשובה

רוייקו

New member
הטבעת לא בסדר
כשמנותחים מתלוננים על מצב חדש שהחל לאחר שנים שהכל היה בסדר, כדאי לבדוק האם לא אכלת משהו סיבי שנתקע וחוסם חלקית את המעבר, גורם לכאב, צרבות וקשיי מעבר של רוק או שתיה.
כשלב ראשון כדאי להמנע מאכילת מוצקים ליומיים. פשוט לעבור לנוזלים. הרבה נוזלים במהלך שתי יממות. אם לא עובר, כדאי לגשת למנתח לפתוח. סביר שהוא יתן לך לשקף את הטבעת עם חומר ניגודי כדי לברר חסימה או מיקום הטבעת

אופירA

New member
מנהל
ניתוח זה נזק גדול, ואינך זכאית בעודף של 16 קילו בלבד
מצד שני, עודף של 16 קילו ויותר, זה לא משהו זניח ומבוטל כלל וכלל, הוא מאוד מאוד מעיק.
וגם ממש קשה להוריד אותו.

אבל ניתוח אינו פיתרון לבעיית ההשמנה שלך, ואין הצדקה לעשותו (ולכן אינך יכולה לקבל אישור). הוא מיועד לעודף משקל הרבה יותר גדול וגם אז הוא לא פיתרון בלי אורח חיים נכון. אם לא מקפידים על אורח חיים נכון ובריא, ושינוי המחשבה הנדרש לשם היכולת הזו - אחרי כמה שנים מהניתוח המשקל עולה בחזרה, בדיוק כמו אחרי הדיאטה שלך. לכן צריך פיתרון אחר.

בהחלט אין מה לדבר על דיאטה, כי בדיאטה את לא מצליחה להחזיק מעמד. הדיאטה היא זמנית, וברגע שמפסיקים אותה הכל עולה במהירות (ואפילו גורם לכך שההרזיה הבאה תהיה קשה הרבה יותר!!!).
את צריכה אורח חיים והרגלי אכילה קבועים, שקל לך לעמוד בהם. שאת יכולה לצפות מעצמך לחיות כך כל החיים.
לשם כך צריך לבחון את ההתנהגות שהביאה לעלייה של 19 קילו ב-3 חודשים, ואת החשיבה שמלווה אותה. בלי להכיר את האויב, אי אפשר לנצח במלחמה נגדו (או לעקוף אותו או כל דרך להתגבר עליו). כמו כן, יש להבין את ההתנהגות שגרמה לירידה במשקל, ולמה בלתי אפשרי להתמיד בה כאורח חיים.

מן הסתם שיש פה גם איזו חשיבה של "הכל או לא כלום", שצריך ללמוד לשנות אותה ולהבין את חוסר ההיגיון שבה.
ויש גם קשיים בהתגברות, שיכולים להקל עליהם ע"י שינויי תזונה מסוימים שמתאימים לך, או הרגלים שעוזרים ספציפית לך. אין כללים אחידים לכולם.

רבים מאוד המנותחים שמתמודדים עם 16 קילו עודפים ויותר, והניתוח כבר לא יעזור להם נגד זה. אז את בחברה טובה, וצריכה לעזור לעצמך בכמה שיותר כלי עזרה - כי זו הדרך שמצליחה הכי טוב בבעיה מורכבת שאין כלי אחד לפתור אותה.
יש קבוצות בהנחיה שמלמדות חשיבה נכונה ואכילה מסודרת, ונותנות גם תמיכה ומוטיבציה לכך. יש עוד אפשרויות שאפשר לנסות.

קודם כל כדאי לך לעשות איתי שיחת ייעוץ טלפונית, שבה נבדוק יחד את השאלות שהעליתי על ההתנהגות של הדיאטה ועל ההתנהגות בחודשי העליה במשקל. ידע הוא כוח שיאפשר לך להבין מה כיווני הפעולה הרצויים לך. לשמוע לא יזיק, וכמובן שאת לא חייבת לקבל שום דבר, ואת יכולה לשמוע גם ייעוץ שונה מדיאטנית או ממנחי קבוצות או מרופאים שמרפאים בתזונה וכו'. החשוב הוא שתלמדי כמה שיותר על עצמך.
גם אני מתמודדת, ואמשיך להתמודד כל חיי, והרבה פעמים אני לא מצליחה ליישם את הידע שלי. אבל אני גאה בעקשנות ובהתמדה שלי, בידע שצברתי וביכולת להעניקו לאחרים, ובאמונה שלא מאפשרת לי להתייאש, שאני יכולה להגיע למטרה, ושהדרך עצמה היא חלק בלתי נפרד מהמטרה, וזה חלק שמושג כל רגע ורגע!

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי שאוכל לחזור בטלפון.

אופירA

New member
מנהל
קודם כל בדיקות גופניות מקיפות לברר חסר בוויטמינים
האם הבדיקות בדקו ויטמינים? D, B12, וכל הוויטמינים הניתנים לבדיקה? בלוטת התריס, חומצה פולית, אבץ וכו'?

חוסר בוויטמינים מסוג B עלול לגרום לחוסר אנרגיה ולמצב רוח נמוך. כדאי לקחת Bקומפלקס + מולטיויטמין, ולראות אם זה עוזר. Bקומפלקס מופיע ביחידות של 50, אך יתכן שאתה צריך 100 כדי להרגיש טוב יותר, כלומר לקחת 2 ביום, בשעות הבוקר והצהריים.
(יש גם מזון בשם צ'יה שמעלה אנרגיה, וגם כמוסות ג'לטין בשם קו אנזים 10, וגם כמוסות צמח בשם דונג קוואי - כולם ממריצים ומעלים אנרגיה, אבל אולי כדאי לקבל ייעוץ ואבחנה אישיים בנושא אצל בעלי מקצוע בריפוי בתזונה שמומחים לאבחון).

כמו כן יש לבדוק עם תזונאי, אם כמות החלבונים שאתה מקבל מספיקה. חסר בחלבונים גם יכול לגרום למצב רוח רע.

בנוסף, כדאי שתנתח לעצמך את בעיית ההשמנה שבגללה נזקקת לניתוח. מה גרם לך להגיע לכך, האם אתה סובל מהשמנה כל החיים, האם האכילה היוותה עבורך פיצוי על חסרים רגשיים?
ממתי ירדו מצב הרוח והאנרגיות - סמוך לאחר הניתוח או הרבה אחרי כן? בהדרגה או בבת אחת?
האם יש שיפור עם הזמן או נסיגה או שהמצב עומד במקום?

קוב י d1

New member
אופירה
המוזה לכתיבה ארוכה באה אצלך בשעות הלילה המאוחרות,איזו תשובה מפורטת ,אין מה להוסיף.

קובי

אופירA

New member
מנהל
יתכן שכן. תנסה. תחפש מחלות נוספות -
שומנים בדם, כבד שומני, כולסטרול. גם אם כשלעצמם הם לא ייחשבו מחלה נלווית, אולי כל התמונה כולה כן תועיל.

barli2

New member
פעם ראשונה בפורום.. זקוקה לעזרתכם ולעצתכם

שלום לכולם...
אני בת 24, ואחרי המון מלחמות על המשקל החלטתי לעבור ניתוח שרוול.
אחרי שנה, הוועדה במכבי החליטה לאשר לי לעבור את הניתוח.
אני קצת חוששת, קראתי פה המון דברים מלחיצים ואני לא יודעת עד כמה זה גרוע.
מעבר לעובדה שעדיין לא נפגשתי עם רופא מנתח שיסביר לי את התהליך.
ברמת העקרון, אין לי שמץ של מושג מה אני אמורה לעשות עכשיו.. איך אני מתחילה תתהליך אחרי אישור הוועדה. איך בוחרים מנתח? איך בוחרים בית חולים? מה צריך לעשות לפני? או אחרי? מה הסיכונים? האם באמת תופעות הלוואי כאלה קשות וחמורות?
כל פיסה של מידע תעזור לי. אני מבולבלת... מצד אחד רוצה לעשות את זה ולסיים כבר עם התקופה הזאת בחיי, אך מצד שני אני מלאה בפחדים וחששות לעתיד.

תודה על העזרה.

קוביd1

New member
שלום מיקי
אני מכיר משהו ששם טבעת אחרי ניתוח מעקף קיבה
אחרי שרוול אני לא יודע ולא מכיר

קובי

ortal30050

New member
רפלוקס????

אז עכשיו התעוררתי תוך כדי חנק והרגשה של חוסר אויר, הרגשתי שהאוכל עולה לי ומנסה לצאת היתה לי תחושת צרבת חזקה מאוד, הכנתי לי תה ולאט לאט עובר, השאלה שלי אם זה הרפלוקס שמדברים אליו ? אם כן הבנתי שצריך לפתוח את הטבעת, השאלה אם רבע זה מספיק? או צריך חצי? קצת רקע עלי- שנה וחצי לאחר טבעת לפני כחודשיים פתחתי בפעם הראשונה ברבע כי הרגשתי הצרות בטבעת. ועוד שאלה, בגלל שזה מקרה ראשון האם לחכות קצת לפני הפתיחה או שצריך דחוף ללכת ולפתוח קצת?אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה

א ו ר ח ת

New member
שלום, מישהו יודע איזה חתול שחור עבר בין המנתחים לקופת חולים?

כל רופא שאני מתקשרת אליו או לא עובד יותר עם הקופה או שואל אותי אם זה קופת חולים כללית אז התורים לעוד חצי שנה ויותר ופרטי הם קרובים יותר.

כדאי לי לבוא לבדיקות המקדימות עם איזשהו קומבינה?

אני שוקלת 100 והגובה שלי זה 1.71, וזה ממש מתסכל כי הBMI שלי הוא 34.2 הבעיה שאני צריכה לעלות ממש מלא בשביל להגיע לBMI שצריך לניתוח ואני ממש רוצה להתנתח כי ראיתי תגובות טובות, ואין לי כבר כוח לדיאטות התעיפתי, השאלה אם אני יכולה לעלות עוד כמה קילו וגם בבדיקה לבוא עם משקולות או משהו כבד להישקל? והשאלה אם לגוף שלי לא יגרם נזק בגלל שאני לא מתנתחת בקריטריונים הנכונים, מה אתם מיעצים לעשות?

אופירA

New member
מנהל
בגלל הכתיבה הארוכה זה נגרר לשעות מאוחרות... התחיל מוקדם יותר

פתיחת טבעת ו.... שלום לכולם! שבתי :)

למרות שלא פעילה בשנה וחצי האחרונה, חושבת עליכם מדי פעם..
מקווה ששלום כולם טוב.

אני מעוניינת לפתוח את הטבעת.
גרה במודיעין.
אבינוח מקבל איפשהו באיזור?
ויש מישהו בירושלים או תל אביב שיכולה לגשם גם בשעות הערב המאוחרות?
לא אכפת לי לשלם על זה. סובלת מהקאות איומות בחודש האחרון.
תודה רבה מראש
ויום נפלא

מילי 761

New member
הטבעת

שלום רציתי לשאולאםיש תופעה שיורקיםדם מה זהמראה על דלקת בוושט אשמחלתגובה

היי

אני מציעה לך להכנס לפורום משורוולים בתפוז. שם כולם מנותחי שרוול ויוכלו לענות לך על כל השאלות. בפורום כאן רובם עם טבעת, וזה שונה משרוול.
אני יכולה לספר לך על עצמי שעברתי לפני שלוש וחצי שנים ניתוח שרוול, ואני מאד מרוצה. ההחלמה שלי היתה קלה וההסתגלות לאוכל גם כן. אבל יש כאלה שיותר קשה להם. זה מאד אישי.
רק בעזרת הניתוח הצלחתי להוריד 30 ק"ג, למרות שהייתי רוצה יותר. הבריאות שלי השתפרה ואני עוסקת בפעילות גופנית.
את צריכה להבין שהניתוח הוא רק כלי עזר לירידה במשקל, ובשנה הראשונה את יורדת הרבה וצריכה ללמוד לסגל לך הרגלים שילוו אותך כל החיים: אכילה כל 3 שעות, שתיה מרובה בין הארוחות, ופעילות גופנית. בהתחלה אין תאבון וכמויות המזון שאפשר לאכול הן קטנות. אחרי כמה חודשים התאבון קצת חוזר, וכמויות המזון גדלות, אך לא כמו פעם. אחרי שנה ויותר אם לא שומרים, ניתן בקלות לעלות במשקל אם לא עושים בחירות נכונות באוכל ואם מנשנשים.
אני מציעה לך לקרוא עוד בפורומים, לשאוב מידע, ולדעת לקראת מה את הולכת.

תמשיכי לקרוא בפורומים, תלמדי על הניתח ואז תדעי יותר.

אופירA

New member
מנהל
זה הרפלוקס. צריך לפתוח דחוף

לא מושכים מצב של רפלוקס.
אבל אם זה נגרם כי אכלת סמוך לשינה, אז יתכן שאם לא תאכלי סמוך לשינה שעה שעתיים, ושעה לפני השינה תשתי תה או כל משקה אחר, לנקות ולרוקן את הפאוצ' - התופעה לא תחזור. במקרה כזה לא צריך לפתוח.
רק אם הרפלוקס לא נעלם בטיפול התנהגותי, חייבים לפתוח. כמה? בד"כ 1/2CC.
עדיף לברר איתי בטלפון כמה בדיוק לפי כל הנתונים שלך.
03-5781855

קוב י d1

New member
למה חתול שחור

לא שמעתי על זה אבל זה נראה לי עניין כספי ,כנראה שהתשלום למנתחים דרך קופת חולים הרבה יותר נמוך מביטוחים פרטיים.
מי עוד קיבל תשובה כזאת מתבקש לעזור

קובי

קוב י d1

New member
קובינות

באם אין לך מחלות נילוות ומסמכים שמאשרים את זה מרופאים מקצועים לא מרופא המשפחה צריך BMI 40 לא כדאי לך להעלות במשקל בשביל להגיע לBMI שצריך כי אחרי זה קשה מאוד לרדת ,משקולות זה רעיון ל2-3 ק"ג לא יותר נראה לך שהרופאים בוועדה פרייארים , ניתוח הוא כלי עזר לירידה במשקל ולא תרופת פלא ולא יעשה את העבודה בשבילך ,קחי את זה בחשבון.
מה שאני מציע לך לרדת מהרעיון הזה של ניתוח ,ולנסות דיאטות רגילות
בהצלחה!!!!

קובי

קוב י d1

New member
שלום לך ילידת הכפר

שמח לקרוא שאת חושבת עלינו מידי פעם , יש לי את שעות הקבלה של אבינוח באזור המרכז
מעקב, פתיחות וסגירות
* אסותא תל אביב
רח' הברזל 20, רמת החי"ל, תל אביב.
המרפאה פועלת ביום ד' בערב.
לקביעת תורים: סיגל או קרן: 03-9625653, 03-9615382.
(ניתן להתקשר בימים א,ב,ג,ה בין השעות 08:00-14:00)

*אסותא ראשל"צ
רח' מזל אליעזר 13, אזור התעשיה המערבי, ראשל"צ.
המרפאת פועלת ביום ו' אחה"צ.
לקביעת תורים: סיגל או קרן: 03-9625653, 03-9615382.
(ניתן להתקשר בימים א,ב,ג,ה בין השעות 08:00-14:00)

יש לאופירה איזה רופא בבני ברק באם אני לא טועה ,נחכה לה שתיכנס
במקרה חירום יש אפשרות לפתוח בחדרי המיון בבתי החולים מומלץ אסף הרופא מומלץ מעייני הישועה ,מומלץ מאוד לא להתקרב לתל השומר שם פותחים את כל הטבעת תרגישי טוב זה שאת סובלת מהקאות איומות במשך חודש ולא עושה כלום את גורמת לנזק לעצמך
לא לחכות יותר לפתוח כמה שצריך.
קובי

קוב י d1

New member
טבעת למילי

מה פתאום לירוק דם , תופעה לא נורמלית ,תבדקי אם סימני הדם אולי מהחניכיים ,ואם לא לעשות בירור רציני יותר ,לא להזניח .

קובי

למעלה