ניתוח זה נזק גדול, ואינך זכאית בעודף של 16 קילו בלבד
מצד שני, עודף של 16 קילו ויותר, זה לא משהו זניח ומבוטל כלל וכלל, הוא מאוד מאוד מעיק.
וגם ממש קשה להוריד אותו.
אבל ניתוח אינו פיתרון לבעיית ההשמנה שלך, ואין הצדקה לעשותו (ולכן אינך יכולה לקבל אישור). הוא מיועד לעודף משקל הרבה יותר גדול וגם אז הוא לא פיתרון בלי אורח חיים נכון. אם לא מקפידים על אורח חיים נכון ובריא, ושינוי המחשבה הנדרש לשם היכולת הזו - אחרי כמה שנים מהניתוח המשקל עולה בחזרה, בדיוק כמו אחרי הדיאטה שלך. לכן צריך פיתרון אחר.
בהחלט אין מה לדבר על דיאטה, כי בדיאטה את לא מצליחה להחזיק מעמד. הדיאטה היא זמנית, וברגע שמפסיקים אותה הכל עולה במהירות (ואפילו גורם לכך שההרזיה הבאה תהיה קשה הרבה יותר!!!).
את צריכה אורח חיים והרגלי אכילה קבועים, שקל לך לעמוד בהם. שאת יכולה לצפות מעצמך לחיות כך כל החיים.
לשם כך צריך לבחון את ההתנהגות שהביאה לעלייה של 19 קילו ב-3 חודשים, ואת החשיבה שמלווה אותה. בלי להכיר את האויב, אי אפשר לנצח במלחמה נגדו (או לעקוף אותו או כל דרך להתגבר עליו). כמו כן, יש להבין את ההתנהגות שגרמה לירידה במשקל, ולמה בלתי אפשרי להתמיד בה כאורח חיים.
מן הסתם שיש פה גם איזו חשיבה של "הכל או לא כלום", שצריך ללמוד לשנות אותה ולהבין את חוסר ההיגיון שבה.
ויש גם קשיים בהתגברות, שיכולים להקל עליהם ע"י שינויי תזונה מסוימים שמתאימים לך, או הרגלים שעוזרים ספציפית לך. אין כללים אחידים לכולם.
רבים מאוד המנותחים שמתמודדים עם 16 קילו עודפים ויותר, והניתוח כבר לא יעזור להם נגד זה. אז את בחברה טובה, וצריכה לעזור לעצמך בכמה שיותר כלי עזרה - כי זו הדרך שמצליחה הכי טוב בבעיה מורכבת שאין כלי אחד לפתור אותה.
יש קבוצות בהנחיה שמלמדות חשיבה נכונה ואכילה מסודרת, ונותנות גם תמיכה ומוטיבציה לכך. יש עוד אפשרויות שאפשר לנסות.
קודם כל כדאי לך לעשות איתי שיחת ייעוץ טלפונית, שבה נבדוק יחד את השאלות שהעליתי על ההתנהגות של הדיאטה ועל ההתנהגות בחודשי העליה במשקל. ידע הוא כוח שיאפשר לך להבין מה כיווני הפעולה הרצויים לך. לשמוע לא יזיק, וכמובן שאת לא חייבת לקבל שום דבר, ואת יכולה לשמוע גם ייעוץ שונה מדיאטנית או ממנחי קבוצות או מרופאים שמרפאים בתזונה וכו'. החשוב הוא שתלמדי כמה שיותר על עצמך.
גם אני מתמודדת, ואמשיך להתמודד כל חיי, והרבה פעמים אני לא מצליחה ליישם את הידע שלי. אבל אני גאה בעקשנות ובהתמדה שלי, בידע שצברתי וביכולת להעניקו לאחרים, ובאמונה שלא מאפשרת לי להתייאש, שאני יכולה להגיע למטרה, ושהדרך עצמה היא חלק בלתי נפרד מהמטרה, וזה חלק שמושג כל רגע ורגע!
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי שאוכל לחזור בטלפון.