חדשות הבוקר

חדשות הבוקר

1. הביטו בצילום שצילמתי מעיתון מעריב.
אוקיי, בואו נגיד שאברי לא היה צריך להתבטא כך,
אבל גל"צ מצהירים שלאמירות האלו אין מקום, ואני תוהה לעצמי:
אז כנראה שלראיין מחבלים כל שני וחמישי וב90 אחוז מהזמן לתת במה רק לשמאל,
לזה כן יש מקום... ועוד בתחנה שנקראת "גלי צה"ל".

2. רפורמה נוספת מפי כחלון ומשרד התקשורת.
בתחום הטלויזיה.
הולכים להפריט ולהוציא למכרז את הממיר עידן פלוס שעליו החברה החדשה תוסיף ערוצים משלה.
את הערוצים הקיימים בחינם, משאירים בחינם. לא יודעת מתי זה יצא לפועל.

3. האו"ם הכריז שהבלאגן בסוריה : מלחמת אזרחים. טוב שנזכרו באמת.

מסתבר שרוסיה מספקת לאסד מטוסי תקיפה

ובאותו נושא, תגידו לי משהו: למה אף אחד לא מתערב, מה יהיו ההשלכות אם ישראל תתערב?
מה דעתכם?

4.כידוע לכם ב3 ימים האחרונים החל מבצע של גירוש פליטים לדרום סודן ומהגרים חזרה לחוף השנהב.
עד כה נתפסו 500 שכלואים כרגע, שמתוכם 300 חתמו על בקשת עזיבה מרצון.
(אם כי ארגוני זכויות אדם או שקר כלשהו טוענים שמחייבים אותם לחתום על הטפסים האלו כי מסרבים לדון בבקשות קליטה שלהם)

אז שמעתי ברדיו ראיון עם איזה דרום סודני שטען שישראל עושה לעצמה נזק לעתיד,
ושהיא עוברת על חוקים בינלאומיים.
אז מה שלי יש להגיד לך חבוב זה: היית פליט, ברחת ממלחמה, נתנו לך מקלט, הצילו אותך.
המלחמה נגמרה מזמן, אתה כבר לא פליט, אתה עלוקה.
תגיד תודה, אח"כ סתום ת'פה ,קפל את עצמך ותתחפף.

עד כאן.

Aronsona

New member
אשמח להגיב

1. אין לי מושג באיזה הקשר מצא לנחוץ אברי גלעד להגיד את זה. מאד מעניין אותי לדעת. בהיותו לוחם זכויות אדם, יש לי הרגשה שזה קשור ברצח על כבוד המשפחה באיסלאם, והפגנת הנשים הערביות ברמלה. אז לא מעניין אותי בכלל שמאל ימין בהקשר הזה. הוא צודק.
2. זה לא ממש מעניין אותי כרגע.
3. צביעות לא המציאו אצלנו. אז "גילו" את מלחמת האזרחים בסוריה רק עכשיו כי זו מדינה ללא נפט ולא מספיק מעניינת. ורוסיה ללא מכירות נשק לסוריה ושאר האינטרסים הכלכליים בסוריה מאבדת עוד אחיזה בעולם ו"יורדת" עוד מקומות במדרג המעצמות, אז מאחור היא תמכור נשק ומלפנים תגנה את ההרג. צביעות מגעילה. ואנחנו לא יכולים לעשות כלום לצערי. אם נתערב גם מדינות ערב האחרות שכרגע, לכאורה, מנסות להוריד את אסד מהשילטון, ייפנו כולן נגדנו ןבעד המדינה הערבית וכך נאפשר לאדון אסד להמשיך להרוג את עמו.

4. הנושא מרגיז אותי פעמיים. לא מטפלים אצלנו כמו שצריך במי שמוגדרים פליטים על פי האמנה הבינלאומית, אריתראים וסודנים, שהם הרוב המכריע ואותם לא ניתן לסלק ומצד שני עושים כל כך הרבה רעש עם הדרום סודנים שמהווים מיעוט מוחלט בתוך האוכלוסיה הזו.

puma141

New member
אברי היה שמאלני לגמרי. לדעתי הוא פשוט

התעורר למציאות באיזשהו מקום . גם אם רק בחלק מהעובדות הניצבות בפניו - זה מבורך וזה ראוי להערכה , כי הוא אדם מאוד חכם .

2. זה צריך לעניין אותך כי כאמור אברי מאוד חכם , ויש לו כח טלויזיוני משפיע מול היושבים מולו .

3 .נתת לי נקודה למחשבה בנדון.
כן חשבתי שאנחנו צריכים לעשות הפגנה שקטה בעד הסורים , וכרגע עלה במוחי העניים של שאר מדינות ערב , שזה יעורר אותם מולנו .
גם עלתה בי שאלה מוסרית נוספת :
כאדם , חורה עצוב ומכעיס מה שקורה בסוריה והאלם של העולם מנגד . מביש בהחלט . מה גם , שאני מבינה שאם יקום אחמדיניג'ד ויכה בנו ורוסיה גם שם תתנגד להתערבות העולם - מה יקרה אז ?? אותו דבר כמו מה שקורה היום בסוריה מבחינת העולם?
אבל הצד השני של השאלה המוסרית שעלתה בי כאדם , זה האמירה שאם יילך אסד - זה רע לנו .
אז מאיפה חושבים? מהמקום שזה יירע לנו או מהמקום של ילדים נרצחים שם , נאנסים וכל המצב שם בכללותו

4 . זו התחלה של משהו לפחות .ויש תקווה שנגיע לעוד כמה החלטות בנוגע . אבל לפחות יש תזוזה , ומודעות . מה שלא היה עד עתה

Aronsona

New member
מצאתי את ההקשר אליו התכוון אברי

ציטוט ממנו: "נכון שאנחנו צריכים לבדוק כמה מקום פנוי יש לנו, אבל בל נשכח שהמתדפקים על דלתותינו שייכים לאיסלאם, והאיסלאם היום הוא המחלה הקשה ביותר המשתוללת בעולם. הוא מרעיל את המאמינים בו ומרעיל כל מקום שהוא מגיע אליו."
וגם בהקשר הזה אני מסכים איתו. כמי שמסתובב די הרבה באירופה ונמצא בקשר יום יומי עם אירופאים, הנושא הזה עולה שוב ושוב על ידם כצרה צרורה בדיוק כמו שמרגישות היום השכונות בארץ מוצפות הפליטים.
הסעיף שלא מעניין אותי קשור בטלוויזיב הרב ערוצית של כחלון.
אנא אל תשווי בין כוח ההרתעה שלנו וכוחינו בכלל מול אמדינג'אד לכוחה של סוריה.

puma141

New member
אברי צודק .זה ברור ונכון .לגבי כוחנו מול

איראן -
אני בכלל לא חושבת על עניין של הרתעה או לא הרתעה .
הרי כבר יש בהיסטוריה שלנו חולי נפש כמו העיראקי שלמרות כח ההרתעה שלנו שהיה גדול בהרבה מולו , מאשר מול אחמדי' ועל אף זאת הוא "העז" לתקוף אותנו .
החולה נפש האיראני עלול לעשות זאת בצורה חמורה יותר אם אכן יצליח להגיע לגרעין .
ואז בעצם - מה שווה העובדה שאנחנו חזקים ממנו , ונחזיר לו אולי פי 10?
תיפול פה פצצה , יפלו שם 7 - בעיני אין מנצחים בכזו מלחמה . רק מפסידים ורק דם ועוד דם .

Aronsona

New member
לא לא. העירקי התקיף רק כאשר התקיפו אותו

וגם אחמדיניג'אד יתקיף אותנו כאשר יתקיפו אותו, ולא חשוב מי. עד אז הוא חשוב בעיני ככלב הנובח מרוב פחד כל הזמן.

Aronsona

New member
אתה מדבר כמובן על כל הקשקשנים כאן

לזה אני כמובן מסכים

puma141

New member
פוסי משניהם .אני מבינה מה אתה אומר, ואין לי

ספק שהכאפה מפה תהיה התעוררות מכעיסה וכואבת .
אבל בגדול? זה משם . בעיקר אם אתה מחשיב את הברברת המתחסדת של פה לכלום . היא לא כזו משמעותית ומשפיעה לשמחתינו

poseidon111

Active member
לא, לא. אם חלילה תהיה מלחמה, הרי העם (היהודי)

יהיה מאוחד כנגד האויב מבחוץ. מה שגורם לי חשש הוא העם הלא יהודי, אותם מוסלמים שהרגשות הלאומיים שלהם יהפכו אותם לאויב הרבה יותר
מסוכן בעיני, מאשר המוסלמים מבחוץ. השמאלנים בעת ההיא? אולי יתפכחו סוף סוף.

puma141

New member
אתה מתאר כמעט את סוף העולם מבחינתנו

פוסי ..מדאיג :)
לא בא לי לחשוב על זה בכלל !

puma141

New member
סוזי מסכימה איתך על סעיף 4 ומטה . את

השאר עדיין לא קראתי :)
מסכימה לגמרי . ולא מרגישה רע עם זה . יש לי המון ויכוחים עם חברים על זה , ואני לא מוכנה להתפלצן על חשבון אנשים אחרים לגבי הפליטים האלו .
אכן המלחמה נגמרה , תגידו תודה קחו ת'כסף - וביי לכם !

קפצילי

New member
סוז, אני חייבת להודות שהשאלה הראשונה

שעלתה לי בראש למקרא כל מה שכתבת היא - "למה לעזאזל אנשים עושים לעצמם את זה ו... קוראים עיתונים".
הכל כ"כ מדכא, שאין מילים לתאר. לא יכולה לסבול את זה.

אם הייתי טיפוס כזה, שקם ועושה ומפגין וצועק, מילא. הייתי מרגישה שאני תורמת. אבל כשהקריאה מביאה רק לתחושות קשות ועצבים, שלי אישית אין באמת מה לעשות איתם, כי אין לי את האופי או הכוחות, אז בשביל מה ? אני מבינה שלא כל אחד יכול להתחבר לדיבורים על "תודעה", אבל הדכאון, היאוש, המחלות והחששות של כל אחד מאיתנו לגבי עתידו ועתיד ילדיו הם עובדה. ובעיניי, זאת ההוכחה שהמחשבות שלנו נמצאות במקום הלא נכון.

1. גם על הדת היהודית, על רבנים ועל ציבורים שלמים של מאמינים אומרים דברים קשים כל הזמן, אז על מה הפליאה ?

3. אני חושבת שישראל צריכה להיות זאת שמתערבת. אנחנו צריכים להפיל את אסד בעצמנו ולא לחכות למישהו אחר שיעשה את זה. כל אחד מחכה שהשני ירים את הכפפה. נמאס !!

4. זה נכון שהענקנו להם מקלט, סוז, אבל מצד שני, זה ממש עונה לאמרה הידועה "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול ללכת".

אני אתייחס רק ל4-לא מסכימה

האימרה הזו לא תופסת כאן ולא קשורה.
הם ברחו לכאן ממלחמה (שנגמרה), לא אנחנו הבאנו אותם לכאן לעבוד,
ועכשיו החלטנו שלא צריך אותם יותר.

puma141

New member
בדיוק . אין מקום להתחסדות .לא מקום פיזי

ולא מקום מוסרי . לחלוטין לא !

קפצילי

New member
לא אנחנו הבאנו אותם, זה נכון, אבל כשהם באו

והיה לנו נוח, השתמשנו בהם יפה. נתנו להם לעבוד בכל העבודות שאנחנו הישראלים
לא נעבוד בהם בחיים, בשכר עלוב ובתת תנאים. ועכשיו, כשזה כבר לא כ"כ נוח לנו,
אנחנו רוצים להיפטר מהם.

צריך להחזיר אותם למדינותיהם, אבל בצורה אנושית.

די תפסיקי

נתנו להם עבודה אז זה לא בסדר? איך הם היו מתפרנסים? לפחות קצת?
גם עכשיו המעסיקים הישראלים יעדיפו שלא יגרשו אותם וישאירו אותם,
בגלל שהם כח עבודה זול. אז זה לא שהכושי עשה את שלו.

זה ממש לא קשור קפצילי, אבל ממש.
נתנו להם להשאר פה עוד הרבה אחרי שהמלחמה שם נגמרה.
יותר אנושי מזה?
את מדברת כאילו מתעללים בהם עכשיו.

קפצילי

New member
לא טענתי שהתעללנו בהם, סוז. אבל ניצלנו אותם.

כשאני אומרת "ניצול" אני לא בהכרח מתכוונת למשהו שנעשה בזדון, מרוע לב, או מתחושה של התנשאות. כשאני אומרת "ניצול" אני מתכוונת שעשינו שימוש במשהו קיים, במשהו שישנו ושניתן היה לעשות בו שימוש, לטובתנו. זה מה שאנחנו עושים, אגב, בכל תחום בחיים, עם כל מי שנמצא בסביבתנו, כל הזמן. זה לא "רוע", אבל זה טבע שלנו שכדאי שנכיר.

אנחנו מרגישים "צדיקים גמורים" על כך שהענקנו להם מקלט, ולא כך הוא.
אם הם לא היו מועילים לנו באיזושהי דרך, לא היינו מקבלים אותם.
היה פה שיתוף של אינטרסים. לא יותר מזה.

למעלה