חדשות הבוקר

puma141

New member
רווח לא רלוונטי:)כי שיניתי דעתי

מותר לי כאוות נפשי , ועל פי שיקול דעתי

puma141

New member
הנה יצאת מזה .:)כמו שאת יודעת

הבנתי מזמן יקירתי , זו את -
שפשוט מסרבת להבין או לשנות דעתך :)

קפצילי

New member
ברור, ברור.

אני כבר יודעת שכאן, לומר "האסלאם / הסודנים / החרדים / המתנחלים רוצים להשתלט עלינו,
להרוג אותנו, לכופף אותנו" - נחשב לגישה "הוליסטית",
ואילו לומר "אין אמת אחת, אין רע ואין טוב, העולם הוא בסה"כ מראה ושיקוף, צריך ללמוד
להכיר את האחר" - נחשב לגישה מקובעת.

נו, שיהיה.

puma141

New member
מיכלי ! חסר לך מיקוד טיפה :)שזה אומר-

שכולך - באה מטוב ! אין לי שמץ ספק אפילו , באמת .

הבעיה היא שזה לךא קשור למה שמותר או אסור לכתוב , או על מי .
ברור שאין אמת אחת וברור שלכל אחד יש את האמת שלו .
אז אולי אפשר להגיד שאת באה מהמקום שלך , שבעיני הוא אוטופי , ואני מהמקום שלי שאני רואה אותו יותר רציונאלי קצת מהמקום שאת באה ממנו , ולכן בנושא הזה לא רלוונטי לשתינו - להתווכח בכלל !

והכל באהבה , את יודעת , זה לא ממקום רע

puma141

New member
מה זה אנושית ומכובדת?

אני מוצאת את מה שקורה כרגע כאנושי ומכובד מאוד !
איזו עוד דרך יש בעינייך?

Jake Speed

New member
אני אגיב לדבר אחד בלבד

כי בכל הנוגע לפוליטיקה, את ואני אותו ראש.

האג'נדה השמאלית של עורך העיתון ניכרת בכתבה על אברי,
שימי לב לכותרת המשנה "דתם של שישית..." וגו'

כי ששדרנים מהתחנה הממומנת מתקציב צה"ל
מדברים נגד מתיישבי איו"ש, או חרדים
לא תראי כותרות מזדעקות כאלה.

וגם אני התרגזתי מהניסוח שלו, ומכותרת המשנה..

הוא שאמרתי, לתת במה לשמאל ולו בלבד, ולראיין מחבלים זה מקובל וראוי.
לכן לא תראה כותרות מזדעקות.

poseidon111

Active member
בוקר טוב. למען הסדר אענה לפי הסעיפים שלך:

1.על פניו נשמעת אמירה מקוממת ומכלילה.להוציא דיבתה של אמונה הכוללת כה הרבה מאמינים מכל הסוגים. אם ננסה לבחון זאת ללא הפוליטקלי
קורקט המתבקש, ונראה מאיזו "מחלות" העולם סובל בעשרות השנים האחרונות, נראה שהטרור היא המרכזית שבהן. מישהו שמע על טרוריסטים
בקנה מידה עולמי, שאינו משתייך לדת האיסלם? אז כן, מהבחינה הזו, האיסלם הוא מחלה קשה.קל וחומר אם הנך ישראלי, המוקף בבני העוולה האלו.
2. אם הייתי יכול הייתי אומר לכחלון שיתחבר לרב אמסלם (זה שפרש מש'ס בטריקת דלת), ועם עוד כמה אנשים טובים ושיקימו מפלגה. כחלון הוא אחד
מהיחידים שבא לעבוד לשירות האזרח, ולא בשירות המפלגה.
3.אכן סוגיה קשה. זה שהמצב מחייב התערבות זה ברור, אך לדעתי לא על ידי מדינה אחת אלא קואליציה של מדינות, בחסות האו'ם או בלעדיו. אני
למשל הייתי מצפה להפגנות סוערות ברחבי הארץ על ידי השמאל ש"אמון על זכויות האדם". מישהו שמע עליהם בזמן האחרון, פרט ליום הנכבה?
4.איזה נזק עתידי ישראל עושה לעצמה, לא הבנתי. לתומי חשבתי שהנזק נעשה על ידי מתן האפשרות, שאינה קיימת בשום מקום אחר בעולם,
של השתלטות על שכונות שלמות והפיכתן למקומות מסוכנים לתושביהם המקוריים. הצעד הזה היה צריך להתבצע מזמן, עוד מהתקופה שנהוג
היה לכנות את השר ישי, נאצי.

רינתי77

Active member
בוקר טוב, סוזי קיו!

- אני מבינה את הקונטקסט בו נאמרו הדברים, אבל אברי גלעד
היה צריך לנסח את זה אחרת, ולו רק בגלל שהוא וודאי לא היה רוצה
לראות כותרת בנוסח " היהדות היא מחלה". אני באופן אישי חושבת
שבעיקרון "דת היא אופיום להמונים" וככל שהם יותר עניים ובורים, נעשה בה
שימוש למטרות נוראות יותר.
- אין לנו שום אינטרס להתערב בעניין הסורי. צריך לתת לקהילה הבינלאומית
לטפל בזה. הרוסים היו לאורך כל הדרך זבלים, אז למה שיפסיקו עכשיו.
לצערי, כל תוצאה של המלחמה הזאת תהייה רעה בשבילנו.
- בעניין הפליטים, מבלי להיכנס לזה שהטיפול של הממשלה היה חלמאי
לאורך כל הדרך, המצב כיום הוא כזה שלא ממש נותרה ברירה אלא
להחזיר אותם למקום ממנו באו. המדינה מחוייבת קודם כל לאזרחיה
ולמרות כל הצער על מצבם, עניי עירנו קודמים.

קפצילי

New member
למרות שגם אני חושבת שאין מקום היום ל"דת",

כדאי לזכור שה"אופיום להמונים" הזה, דווקא עזר למליארדי בורים ועניים, בכל רחבי העולם,
בתקופות בהם ההמונים לא עניינו את קצה התחת של השליטים.

מה שהכניס בהמונים הבורים והנבערים האלה קצת מוסר, מודעות לחיי משפחה וחיי קהילה,
דאגה לעניים, לחולים וליתומים, פעילות צדקה וערבות הדדית וכו'... היה אותו "אופיום".

גם "עניי עירך קודמים" זה המצאה של אותו סוחר סמים.

poseidon111

Active member
את כמובן לא הבנת למה היא התכוונה, על פי

תגובתך.

סתם לדוגמא- חלק מהפשעים הגדולים ביותר, ושפיכת הדם הרבה ביותר נעשה "בשם הדת".

קפצילי

New member
כתבת יפה "ב-ש-ם הדת"

שהרי ידוע, שאם לא הייתה דת - לא היו מלחמות בעולם, לא שפיכות דמים ולא שנאה.
מנהיגים גדולים היו יושבים על כסאותיהם בשקט, איש איש תחת גפנו ותאנתו,
ולא היה מתעורר בהם שום רצון לכבוש, להילחם ולהשתלט, והעמך לא היה רוצח, שודד ושונא.

וגר זאב עם כבש.

poseidon111

Active member
ציניות היא דבר נחמד ומפרה אפילו, אלא

אם כן הוא נעשה במקום הלא נכון.
אז היא נראית כנסיון לא מוצלח מלהתמודד עם הדברים שנכתבו.
מין בריחה שכזו.

אז הנה השקל שלי לחדשות הבוקר

1. לאמירה של אברי גלעד אולי אין מקום בגלי צה"ל, לא בגלל שזאת תחנה שמאלנית רחמנא ליצלן, אלא כי זה לא פוליטיקלי קורקט לקחת דת גדולה עם מעל למיליארד מאמינים כמו האיסלאם ולאבחן אותה כמחלה. וזה בכלל לא חשוב אם זה נכון או לא. וודאי יש כאלה שיגידו שזה נכון בבחינת כל דת באשר היא דת היא סוג של מחלה ממארת, ויש כאלה שיגידו שבדת יש המון מוסר וערכים נעלים, אלא שהמאמינים הפאנטיים הם הם האשמים בפירושה הלא נכון של הדת. מה שעושים היום בשם האיסלאם זה כאין וכאפס לעומת מסעי הצלב למשל. בכל מקרה, זאת היתה אמירה לא חכמה באותה מידה שלתת במה רק לשמאל זה לא חכם. אני לא חושבת שגלי צה"ל חוטאת בזה. אני שומעת אותם הרבה ויש פתחון פה לכולם.

2. כחלון מבחינתי צריך להיות כבר סגן ראש הממשלה. משרת ציבור כמו שמשרת ציבור צריך להיות.

3. ישראל צריכה להפשיר את יחסיה עם טורקיה, לחמם אותם, להגיע איתם למצב כזה שטורקיה וישראל ישתפו פעולה כדי לעזור לפליטים הסוריים להימלט מאיזורי הקרבות. משהו כמו שעשו בזמנו עם הגדר הטובה בלבנון. אין מקום להתערבות פעילה אשר תפנה את כל הזעם של הערבים כלפי ישראל במקום כלפי הרודן האכזר אסד.

4. לגבי הפליטים הסודנים וכל השאר, עליהם לחזור לארצות מוצאם כל מי שאין לו בעיה עם השלטונות שם וכל מי שסכנת מוות לא עומדת מעל ראשו עם שובו. אין מה לעשות, עם כל ההומניות שבדבר ועם כל הסיפורים קורעי הלב על ילדים שנלקחים מגני הילדים, אנחנו חיים במציאות כזאת שלא מאפשרת לנו להפוך למדינת הגירה. מדינות גדולות מאיתנו כמו צרפת וגרמניה מתחילות לשלם את מחיר ההגירה הזאת. לנו אין את הלוקסוס המאפשר לנו זאת.

5. תוספת שלי: מסקנות הועדה שחקרה את אירועי מרמרה: מחדלים בקבלת ההחלטות!
ואני שואלת: יש לכם משהו חדש לספר לנו?

צהריים טובים לך ישראל

Jake Speed

New member
הנה המחשבות שלי על מה שאמרת

1. אין לך מושג בשיט, אה? חופש ביטוי זה חופש ביטוי. אז או שיש או שאין. וגלי צה"ל תחנה שמאלנית הארד-קור. איך יודעים? מקשיבים להם.

2. אז זה אומר שאת מצביעה ליכוד בבחירות הבאות? כי אם לא אז את, וכל מי שכמוך, פשוט חבורת אפסים שלא יודעים להעריך מה עושים עבורם. כמובן שאם אכן תצביעי ליכוד, הרי שאת ושכמותך אנשים משכמם ומעלה.

3. ישראל לא "צריכה" כלום עם טורקיה. מדינה שמשטחה יצאה מסע מלחמה לעבר שטחנו, באקט המהווה קאזוס-בלי מובהק, אין לנו מה להפשיר איתם כלום, מה עוד שפליטים מסוריה שיבואו לכאן זה אותה צואה כמו פליטים כושים.

4. "עליהם לחזור". ואם הם לא רוצים? אז אפשר לירות בהם כמו כלבים?

5. אפס מאופס מבקר המדינה. יושב ליד שולחן וחוקר קבלת החלטות בלחץ בשטח. כמו כל מי שבא מהמערכת המשפטית/מושחתית גם הוא יועמד לקיר בבוא המהפיכה.

למעלה