פינת גועל נפש

אורישקי

New member
אני מסכים ביוק לגבי הכעס

למרות שאין לי בעיה לגבי השקר של קובי וטליה כי אפשר לשקר והיה נראה שהם באמת רצו להגיד להן את זה שהם התחרטו - ולא מצאו זמן.
אבל עדיין יש הבדל בין הכעס לתגובה. את יכולה להיות עצבנית אבל כשאת יוצאת בהתקפות אישיות על כולם זה לא נותן לך שום זכות לכעוס.

ny22

New member
מנהל
כתבת ממש יפה למרות שרק עם דבר אחד שכתבת

אני לא הכי מסכים - הצביעות בפרסות.
המון זוגות מאוד מפחדים ממה שנקרא "פתיחת חזית", כלומר, אם הם עד עכשיו הצביעו לדנה ודבי כי מההתחלה הם לא האבו אותן, אז נכון שעכשיו, בשלב הזה של המירוץ, אין לזה שום הגיון אסטרטגי, אבל מצד שני אם יציבוע לזוג אחר, חזק יותר, אזי:
א' - יש סיכוי שהפרסה לא תשפיע עליו (נכון שזה סיכוי קטן, אבל עדיין אם זה זוג ממש חזק, הפרסה לא תמיד משפיעה, כמו הפרסה הכפולה של קובי וטליה או כמו שמור וליאור עשו פרסה ועדיין לא הגיעו אחרונים).
ב' - אותו זוג יפתח עכשיו חזית נגד זוג אחר וזה לא תמיד הכי משתלם, בייחוד בשלב כזה של המירוץ, כי אם הזוגות שהם היו איתם ביחסים טובים נשארו במירוץ, אזי לא כדאי להם לאבד את היחסים שלהם אם זוג כזה או אחר.

EAdam

New member
מבחינה לוגית

מבחינה לוגית, אין כ"כ הגיון אסטרטגי במה שתיארת. יכול מאד להיות שפרסה לא תשפיע כ"כ על דוד ואלירן למשל. אז מה? הרי מה הפרסה אמורה לתת לך? להגביר את הסיכוי שלך לנצח. אם שמת פרסה לזוג חלש, ולכן היא כן "השפיעה" עליו וגרמה לו לעוף, האם זה שיפר לך את הסיכוי לנצח?
לא ממש, כי הם ממילא היו זוג חלש ולא היווי איום. להסתכל על פרסה שלא גרמה למישהו לעוף כעל פרסה מבוזבזת זה לא נראה לי נכון. גם אם הפרסה לא העיפה את הזוג שפרססת, אולי היא כן אפשרה לך לעקוף אותו ולהגיע לנקדות הסיום קודם...

בקשר ל"לפתיחת חזיתות חדשות", זה כבר משהו אחר, וזה באמת שיקול, אבל לא אחד שהוא פחות מעליב. "אנחנו מצביעים לך כי הצבענו לך עד עכשיו ואנחנו ממילא לא חברים שלך ושונאים אותך אז אין לנו מה להפסיד" זה די דבר די מעליב, לא?
גם בשלב הזה אני לא חושב שהולכות להיות עוד פרסות, כך ששיקול פתיחת החזית כאן הוא גם קצת פחות הגיוני. אז הגעת עם זוג חזק מאד לגמר ואתה ממש חבר טוב שלהם, אתם נשמות תאומות. אבל הוא חזק ומנצח אותך. כל מה שהרווחת זה שהזוג שניצח ממש מעריך את זה שלא שמת לו פרסה...

אבל למרות כל מה שרשמתי למעלה, זו רק המחשבה שלי, ואולי הזוגות באמת מנתחים את זה כמו שאתה נתחת, ואני לא אומר שניתוח שלי יותר טוב מניתוח של כל אחד אחר, זה הכל דעות, לא עובודת. אני רק ניסיתי להסביר לאנשים למה ד"ד נפגעו כ"כ, למה זה לחלוטין ניתן להבנה ולמה קצת קשה לפטור את הכל ב "מה הן רוצות? זה סה"כ משחק".

אתה צודק במאת האחוזים, אין הגיון!

לפרסס מישהו חלש בלג לפני הגמר ובטח כשאין יותר פרסות(אם התירוץ לא להכנס לחזית משפיע על הבחירה) שיעכבו את החזקים. לדעתי יש חותמת של ההפקה על שינוי דעתם של הגיקים, אם היו מצביעים לאחיות או לסגולות אז הסוורים והמכשפות היו מפורססים וזה היה משנה את כל התוכניות של ההפקה, הפרסה הכפולה למשל...

אני בטוח שכל הזוגות ידעו פחות או יותר מי יפרסס את מי, לא סתם פנו המכשפות לגיקים בבקשה שלא יפרססו אותם.

אורישקי

New member
זה ברור שכולם יודעים

הרי בכל הצבעה הגושים היו ברורים.

דבי ודנה,שימי ויסמין,איציק ואלירן ורומי וקורל היו באותו גוש
דוד ואלירן, ליאור ומור, רונית ולירן ומעיין ובת אל היו באותו גוש.

וטליה וקובי היחידים שהתנדנדו אבל לרוב הם הצביעו עם הגוש שנגד המכשפה
. בגלל זה כנראה הן ניגשו לטליהה וקובי.

לגבי טליה וקובי -אני חושב שהם ידעו שההצבעה בין הסוורים לבין מעיין ובת אל. הרי דבי ודנה דיברו איתם שיצביעו לדוד ואלירן וככה יפרססו אותם.

Jason2

New member
אין פתיחת חזיתות

בשלב הזה כי בגמר אין סיבובי פרסה.

מי אמר שהם לא זוג חזק?

בהשקפת העולם שלי כבר בגרתי ממשחקים ילדותיים כגון "הוא דפק אותי, אני אדפוק אותו בחזרה". בהשקפת עולמי "אם מישהו עשה לך רע, אתה לא מחפש אותו לעשות לו רע גם". מה לעשות קצת גדלתי מגן הילדים שמאפיין הרבה אנשים בעולם המודרני היום, ואני כן מסוגלת לשקול באופן רציונלי בעד ונגד לגבי הצעות מסוימות. גם אם אלירן היה צבוע והצעת העזרה שלו הגיעה ממקום לא טהור, זה בכלל לא משנה, כי את העזרה הוא הציע, והוא התכוון לעמוד מאחוריה, וכוונותיו בכלל לא רלוונטיות לעצם העניין.

אם אני הייתי במירוץ, וגם אם הייתי חושבת שכל העולם ואשתו נגדי, וגם אם לא הייתי סובלת את האדם שמציע לי עזרה. ואם הייתי במצב של דבי, הייתי בולעת את הגאווה שלי ומאפשרת לו לעזור, בעוד אני מתחממת ליד המדורה. בעיניי, זה שם אותי בעמדה חזקה יותר ולא בעמדה חלשה. בחרתי לעזור לעצמי, במקום לצעוק ולבכות שאני לבד וכולם מקנאים בי. הפעלתי שיקול דעת, ולא נתתי לרגשות שלי לשלוט בי. בעיניי יכולת חשיבה וניתוח ויכולת לשלוט ברגשות, במקום ההיפך זו הגדולה של האדם.

EAdam

New member
אני לא בא נגד מה שאת אומרת...

זה שמה שהיא עשתה היה אולי לא חכם יכול מאד להיות. אני רק באתי להסביר מדוע הן נפגעו ונעלבו כמו שראינו, לעומת כל אלו שאומרים שהן לא היו צריכות להיפגע כי זה "רק משחק". לא באתי להצדיק אותן או להגיד שככה היה חכם לנהוג. כמו כן, קל מאד להגיד "במצב שלהם אני הייתי עושה..." אבל עד שהדבר באמת קורה לך קשה מאד לדעת איך בדיוק תנהגי. וכן, יש לה גאווה. בין אם הגאווה הזו הייתה לה לרועץ זה כבר שאלה אחרת.

tamarhp

New member
אבל זה משחק,

במשחק יש מנצח ויש מפסיד.
כמו שרומי וקורל שמו פרסה לסוורים ואמרו למצלמה - "אתם גם חתיכים, גם חכמים, גם חזקים, אי אפשר הכל ביחד! אז נשים לכם פרסה". כלומר ברור שזה לא הגיע משנאה אישית, אלא מניסיון להחליש זוג חזק מדי.
אז לא כל דבר צריך לקחת באופן אישי ובקטע של שנאה ונקמה.

ובמקרה של דנה ודבי זה באמת מגיע מתוך "לא מסתדרים איתם" אבל זה נטו באשמת דבי וההתנהגות שלה מתחילת המירוץ. אפשר להפסיד ואפשר להפסיד בכבוד - ודבי לא יודעת להפסיד בכבוד. היא מתנהגת כמו ילד קטן שכל פעם שהוא מפסיד במשחק הוא שובר את הכלים וצועק שזה לא הוגן.

אורישקי

New member
האמת היא שדבי אף פעם לא הייתה עם בגד ים

במשימות האלה, גם במשימת החמאם היא הייתה בבגד ים מלא.

אבל כן הויתורים/חוסר הבהירות מעצבנים. שיגדירו מה זו טבילה בדיוק.

לגבי אלירן - אני אומר את זה שוב. הכעס שלה מובן לגמרי בגלל שהיא הכי חלשה במירוץ ובכל זאת דווקא אותה מפרססים כל פעם, ככה זה נראה ממש אישי. וכן הסוורים באמת מראים התנהגות די צבועה לאורך כל המירוץ - ואם בן אדם היה דופק אותי חודש שלם ואז בא לעזור לי זה היה מעצבן אותי.

אני מסכים שהיא מדברת הרבה שטויות והגישה של "אנחנו מושלמות אז כולם מקנאים בנו" והקללות לכל מי ששם לה פרסה מוציאות אותה מטומטמת אבל בסופו של דבר אני מסוגל להבין אותה.

Lepton

New member
בפעם הראשונה! בתולדות העונה הזו!

הדבה לא נגעה בשרירים או בתחת של הצ'יף, או האישה שהובילה אותם לצ'יף, או הרקדנים, או מי שהסביר להם איך להטיל את הכידון, או הצלם, או האיש שהביא להם את הסנדביצ'ים, ולא שאלה "אר זיי ריל?" - ורק בגלל זה מגיע לה כל הכבוד. כן, ראיתי שהיא עשתה עיניים, אבל לא לגעת זה כבר שלב נוסף באבולוציה.

(או שכן נגעה ופיספסתי).

התנהות מחפירה בדיליי (כי רק עכשיו נוסדה הפינה

ורק לפני כמה ימים נכנסתי לפורום הזה בכלל
)

בעיניי אחד הרגעים המחפירים ביותר היו בספרד, כאשר אלירן ואיציק עקבו אחרי רונית ולירן שפתרו את החידה ואת המקום אליו צריך להגיע (שוב הוכחה לכך שלא רק חוכמת חיים מספיקה במירוץ, אלא גם ידע כללי והשכלה), אחרת אלירן ואיציק בחיים לא היו יודעים לאן הם צריכים להגיע. מילא, נעזרתם בהם, עקבתם אחריהם, יצאתם איתם באותו זמן מהמונית - המעט יושר שעוד נותר לכם הוא לא לעקוף אותם בריצה, כי רק בזכותם אתם שם!!!
חוצפה שכזאת.
מאותו רגע, אם הייתה בי סימפטיה מועטה ומעט רחמי כלפי זוג הסטלנים בורים האלה, הרי שהיא נגדעה באחת ומאותו רגע רק ייחלתי להדחתם מן המרוץ.

נכון שאי אפשר לדעת, ויכול להיות שהם אחרונים ככל שהם יודעים אז הם צריכים להציל את עצמכם, וברור לי שאני כצופה ידעתי יותר כי ידעתי שכבר רוני ואנדריאה הם אלה שיודחו, אבל לירוק לבאר שממנה אתם שותים?! זה כבר מוגזם!

Jason2

New member
עדיף להיות עם מיליון ש"ח ביד

ועם פחות סימפטיה מהקהל מאשר להיות מודחים ולקבל פה ושם טפיחה על השכם.

וזה מעלה את השאלה

הידועה במירוץ הזה:

האם המטרה מקדשת את האמצעים או שלא.

אני מאלו שמאמינים שהמטרה לא תמיד מקדשת את האמצעים, יש כאלו שאומרים שזו תחרות ולא לראות בעיניים.
הייתי מעדיפה ברגעים מסויימים להישאר בן אדם ולשים את התחרות בצד (ויש אפילו זוג שהצליח לשחק בצורה הוגנת וגם הגיע רחוק!)

Jason2

New member
יש הרבה יותר זוגות הוגנים

שהודחו בשלבים הראשונים.

אורישקי

New member
הזוג היחיד ששיחק כככה היה מעיין ובת אל

כל השאר התלכלכו.

חוץ מזה שתלוי באיזה מידה אתה מתלכלך.

אם אתה מתאם הדחות או דופק זוגות אחרים אז זה חוקי ובסדר גמור.

אם אתה יורד לפסים אישיים זה לא בסדר.

Jason2

New member
הדוגמה שהיא נתנה

זה לעקוף מישהו בריצה לשטיח שזה אפילו לא לכלוך.

למעלה