בוקר אור לחברים החדשים והישנים כאחד

אלאורלי

New member
בשביך זה זבל עמיקם ובשבילי זה קצפת, נראה לי שאתה

ממורמר על העולם, חה חה חה, כך יוצא מדברך,
מירמור אחד גדול, קשה לך להנות וגם לפרגן.

טלויזיה זה בידור להמונים

אז מצד אחד מצפים לתכנים (תוכניות לימוד בלימודית , היסטוריה בערוץ ההיסטוריה וכו) הערוץ הראשי בטלויזיה (היום זה או 10 או 22) מחד, מצפים לתכנים כמו תוכניות חדשות, מידע כללי, ריאליטי (שהיום אין, כל מה שהם קוראים ריאליטי ["מציאות"] זה סתם משחקים מטופשים), תוכניות בידור קל ויותר רציני, סרטים ותוכניות בידור ברמות שונות.

בנושא תכניות הבידור הקליל =
מה שאחד קורא תכנית זבל, לשני זה בידור - אשתי מעדיפה כל מיני סדרות של עקרות-בית נואשות/מאוכזבות/נוצצות וכו, אני מעדיף בקלילות את מייק ומולי או קצרים או נני או החיים זה לא הכל , או בסדרות אחרות כמו המגן/הוואי 5-0 המצויינת/מערבונים ישנים מאוד/ "סרטים חקלאיים" (מאה מתים על כל דונם...) או סדרות אמריקאיות וכו וכו.

אני לא סובל את "לומדים ביחד" אחרי שראיתי כמה תוכניות ורב בהם דברי ההבל ומידע לא נכון. לא סובל את "היחידה" שמציגה בידור עלוב עם שחקנים סוג ת' (גם גנבו את השם מ-"היחידה" שהיתה תפארת צהל, שכיתת השועלים היתה תת-יחידה ביחידה).
גם למי שלא שם לב, כל שעות לפני הצהריים מוקדשות לתוכניות בערבית, דת, או מיסטיקה מטורללת.

פרסומות?
הבטיחו שתהיינה פרסומות ברמת 5%.
לפני זמן מה בדקתי ומצאתי שהפרסומות הן כ-52% מזמן השידור, פרסומות שמטמטמות את השכל כשהן חוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב.
הם לא מתביישים לתחוב את הפרסומות הללו בכל חור אפשרי, אפילו חדשות לא נקיות מ-3-4 הפסקות לפרסומות.
הבעיה שהפרסומות זה לא רק פרסומות, אלא גם קדימונים של כל מיני תוכניות וכך בעצם 60% מהזמן זה פרסומות.
הם הולכים ומתכערים בהתנהגות שלהם:
למשל, לא משנה באיזור תוכנית, מימין למעלה ישנו סמל הערוץ, למטה יש תרגום ולפעמים בשתי שפות, ולפעמים יש למטה עוד שורת פרסומת שרצה, מידי פעם נפתח חלון למעלה משמאל שמציג איזו תוכנית שעומדת להיות מוקרנת

יוליקה

Member
מנהל
מאיר? הבטיחו, אבל לא הבטיחו לקיים

פרסומות זה לא פרומו!!
אז בין מקבץ פרסומות למישנהו יש פרומואים ואז חוזרים שוב למקבץ פרסומות...
וכך מגיע לפעמים שפרסומות משודרות כרבע שעה.... באמצע החדשות - כי זה
הרייטינג הכי גדול.

לגבי מה אתה אוהב לצפות ומה אשתך זה בוודאי טעם אישי של שניכם...
קשה לי להאמין שניתן לקלוע לטעמו האישי של כל אחד, לכן יש מירב ערוצים וכשלא
מוצא חן משהו עובריםלערוץ אחר... כך זה בטלוויזיה...
אבל גם בנושאים אחרים זה ענין של טעם אישי או של התעניינות אישית...
לדוגמא: אתה מומחה לכרתים, אוהב את המקום, אוהב את האוכל, את ההווי והאוירה...
ויש לך בפורום שותפים לא מעטים לאהבה זו - אני למשל לא מתכוונת להתקרב לשם
אף פעם כי אינני אוהבת שום דבר שקשור ליון ולאיים סביב לה... אז בגלל זה אני "מבוטלת על ידך"?
אני לא חושבת כי אנחנו יכולים למוא נושאים אחרים משותפים.
"דברי ההבל ומידע לא נכון" - בענין לומדים ביחד... אני לא מקבלת את הקביעה שלך באופן כללי...
אולי אתה בקי בהסטוריה, גאוגרפיה של ארץ ישראל וכד' אך אינך בקי בכל הנושאים שמעלים שם
כמו למשל מורשת קרב של קהלני, או כלכלה או משפט או ממשל ופוליטיקה או המזרח הרחוק וכד'
לכן לעשות הכללה על כל הנושאים ולהגיד עליהם דברי ההבל ומידע לא נכון זו התנשאות....

ודבר חשוב אחד לך מאיר!
הפורום נועד כדי לחלוק דעות, לעיתים להתווכח אנחנו בני אדם סך הכל...קשה בכל פעם לברור
את המילים כדי שאף אחד לא יפגע. אין ספק שיש לך מידע רב בתחומים רבים - לכן אל לך לקחת
באופן אישי דעה שמנוגדת לחלוטין לדעתך - העלאת דעה איננה כדי לשכנע את האחר לשנות את דעתו.
הדמוקרטיה היא חופש דעות וכבר אמר רוסו "אינני מסכים לחלוטין עם דעתך - אבל אלחם על זכותך
לומר אותה".

שבת שלום!!

בהחלט שלכל אחד העדפות שלו, ואף הצגתי אותן

לגבי "לומדים ביחד" הפסקתי לראות אותם אחרי 5-6 תוכניות שמצאתי בהן את מה שפרטתי.
דווקא את קהלני אני מכיר, משפט בהחלט אני מכיר (ושם דיברו שטויות בטונות, כי זה עוכר דין שמציג את הצד שלו).
אני לא עשיתי שום הכללה.

לגבי דיעות, ברור שלכל אחד יש השקפה, ענין ודיעות משלו, אני לא לוקח את הדברים אישית (אלא אם פוגעים בי.....), וזכותי להציג את דעותיי שלי גם אם יש מי שמבחינה דתית או פוליטית לא מקבל אותה.

לגבי כרתים, זה כמו שמישהו אמר שהוא שונא כרוב. שאלו אותו מה הוא שונא? את המרקם, הטעם, הצורה? הוא ענה שהוא לא יודע כי מעולם לא אכל כרוב.....
כרתים איננה יוון , ועד שלא מבקרים בה עם מידע נכון ומלא , לא יכולים לחוות דיעה עליה. אני לא סובל את יוון היבשת בגלל האנשים שבה.
ברור שיש אנשים שיעדיפו את היערות בשוויץ או הטירות בגרמניה או בתים עתיקים בלונדון או גשרים בפראג, זה לא אומר שהם אמורים להימנע מכרתים, ושוב כל אחד וגישתו.
אני לא אמרתי שמישהו "מבוטל על ידי".

עמיקם, תלחץ על "הוספת תגובה מהירה"

ושם תוכל לכתוב, גם אצלי היתה אותה בעיה, זה אחרי הוסף תגובה באותה השורה !

אני כמעט ולא רואה טלויזיה , רק

2-3 תכניות שמדברות אלי, לפעמים גם חדשות, אני קוראת הרבה באינטרנט שמענין אותי.
התכנית החדשה , נדמה לי שקואים לה פוליטיקה, אפילו את השם הנכון אני לא זוכרת, התחלתי לראות ,זה בכלל לא הצחיק אותי, אחרי כמה דקות כמעט נרדמתי !

יוליקה

Member
מנהל
זה בדיוק מה שאמרתי - זו לא רק זכות אלא חובה

"אינני מסכים לחלוטין עם דעתך - אבל אלחם על זכותך לומר אותה"
אתה תביע את דעתך בכל נושא !!
אך אם מישהו לא מסכים איתה זו לא סיבה להעלב גם אם יאמרו לך
שאלה שטויות... כפי שאתה אומר לעיתים על דברים של אחרים...דברי הבל...
כך זה לגבי רכבת העמק... אתה עשית על זה מחקר מקיף... בכל זאת יש גם אחרים
שכתבו עליה... אבל אתה לרוב מבטל אותם...
כך אינך צריך לקחת אישית אם כרתים זה לא ה-cup of tea שלי
כך גם רודוס, כך גם קפריסין, כוס ושאר האיים עם תרבות יוונית....
גם התורכים לא...
אבל אני אוהבת מאד כל מה שקשור לאיטליה... סיציליה קורסיקה (צרפתית)
וסרדיניה....

זה לא שייך לאהבת אוכל... אנחנו אנשים תרבותיים ועורכים דיונים על נושאים כאלה ואחרים
ימית ואני נמצאות בשני קצוות הפוליטיקה הישראלית - אבל היא ואני לא נפגעות אחת מהשניה
גם אם אנחנו טוענות לגישות שונות לחלוטין.
עמיקם - חזק ואמץ!!!

את מציגה אותי כנעלב סידרתי ???

אם אני מפרט אילו שלושת הדרכים שיש להילחם נגד הפורעים בירושלים (מניעת תחבורה ציבורית, הכנסת משמר הגבול לשכונות הערביות, אם לא הולך, אז להכריז עליהם כעל ממשל צבאי) והתגובה להודעה שלי היא:
תגובה 1
"כח! כח! ועוד כח. ואיפה המוח? נדד למחוזות אחרים".
תגובה 2
"למי שאין מוח אי אפשר להשתמש במוח" .
מה אני צריך להרגיש לנוכח התגובות הללו המופנות אלי ???
ההסברים הדחוקים שבאו אחר כך, ממש לא מחזיקים מים.

מי שחושב אחרת ממני, זה יכול להיות מקום לדיון (ולהיפך) אבל אם מה שהוא כותב לא נכון, אגיב בהתאם.

שוב ושוב את כותבת מה שאני לא אומר ולא מתכוון, ואני לא סובל פרשנויות.
אף אחד לא חייב לנסוע לכרתים ולא לבקר בה. אבל אי אפשר לכתוב עליה שלילית כשלא מכירים את המקום.

על רכבת העמק כתבו לא מעטים, כולל מי שהגישה עבודה על רכבת העמק לתואר באוניברסיטה כשפרטים רבים ממה שכתבה לא היו נכונים. אז מי בוחן אותה ? מי שלא מבין בנושא ועובר על החומר הביבליוגראפי שהיא מציינת. וכן, היא קיבלה תואר, והיום יש כאלו שמצטטים אותה.

או מי שטוען שכבר עשר שנים הוא אוסף חומר על רכבת-העמק והוא מתעסק בכל מיני מסילות ורכבות במרחב השמי (כלל ידוע: במקום להתמקד בדבר אחד, מתרחבים על מכלול, ואז אפשר לכתוב רק מעט לא מחייב), אז אם הוא כותב דברים לא נכונים, זכותי וחובתי לציין זאת, ובמקרה זה אני כותב בפורום.

גם אליו וגם לקודמת לא אמרתי דבר בנושא.

יוליקה

Member
מנהל
טוב מאיר...

אני מרימה ידיים...

אני מנסה ללא לאות לשמור על כבודך, לפרגן, לעודד....
ומה שאתה מוציא מדבריי שאני חושבת שאת נעלב סדרתי???
ההתנצחויות שלך ללא הרף לא מוסיפות לך דבר.
אז לו יהי....

ג רפאל

New member
למען בריאותי ושלוות רוחי אני נמנע ממרבית המשודר בטלביזיה

ו צופה בעיקר בערוצים כמו נשיונל גיאוגרפיק,היסטורי ודיסקוברי., לעתים קרובות מסתפק רק בעיקר החדשות, את 'המומחים' ופרשנותיהם אני משאיר לאחרים.
אבל בעיקר MEZZO שני הערוצים.
אני גם נמנע מקריאת עיתונים. קורא המון, רב שעות היממה, אבל ספרים.

למעלה