בישולים לסופ"ש

או שאלה מצויינת

יש לי קערות השריה של-
שעועית אדומה ומנונמרת
של חומוס ועדשים כתומים
של עדשים שחורים.

חוצמזה יש לי תרד וטופו ואני זוממת על המתכון ההודי שצרפתי כאן אתמול
פיסת דלעת מכובדה ומוצקה
דלורית תאומה לזו שבתמונה שלך
הרבה בצלים סגולים
חצילים שאני מתכננת לטגן בבלחילת קמח חומוס ולהכין תחמיץ קליל

שומושג אנא אפנה תוך כדי
מקווה שאלת המוזה לא תבגוד בי היום
 
מעתיקה לכם מהפייס שלי

ראשון תבשיל תרד הודי פאלק פניר שאצלנו בגלל תאונת בישול קיבל תפנית ברגע האחרון לפאלק מאטאר פניר (תרד,אפונה גבינה- מי יודע איך אומרים טופו בהודית...?) התרד נשאר בצבע ירוק חי, נטחן עם הג'ינג'ר ,שום ופלפל חריף- איזה ריח ניחוח, במחבת ניטגנו זרעי כמון עם בצל ושום,כורכום,עלי דפנה ומוסקט מגורר טרי, התרד הוסף, הטופו גם ואז...יותר מדי מלח!!! אבוי בלתי ניתן לשטיפה בלי לחרב את הפרודוקטים...נשלפה ישועה בדמות שקית אפונה סנפרוסט מהמקפיא ובא למיון גואל. טוב לא לציון, רק לי,בקטנה
 
סלט מפרות הקיץ עם

בצל סגול ,כוסברה, נענע , בזיליקום זסט לימון, מיץ ליים, מלח הימלאיה ובלי פלפל שחור כי נגמר ...
ענבים, מנגו, שזיף ונקטרינה
 
קדירה של

אורז אדום, אורז עגול מלא,כוסמת ירוקה, מאש מונבטים ובצל שיצאה חריפה למדי כי השתמשתי בתבלין חמשת הפלפלים היפני שלי והוא אעפס נושכני משהו. בכל זאת אכלו בשמחה
 
את האורז הצעתי לאכול עם

תבשיל שעועית אדומה כהה, שעועית מנומרת, אזוקי, גזר ופלפלים אדומים שלאט שמתי בו חריף בכלל
אבל היה בו הרבה בצל שקוף ושום ,כורכום והרבה חאוויג' למרק ומעט סוכר חום
 
חצילים וקישואים

פרובים מטוגנים בקמח חומוס ומי סודה, אחר כך תחמיץ קליל ממיץ לימון סחוטרי, זסט, מעט סילאן נטול תוספות ,שום מגורר ופטרוזיליה מקוצצת
 
הישן לצידי

הכין טחינה משובחה שהלכה מצויין עם החצילים ועם הפלאפלים
האמצעית חתכה קטן קטן סלט ירקות ישראלי

מקינטה רוחשנית של קפה , אח אח החיים הטובים
 
ולקינוח

עוגת דבש נ"ג
צמחונית בשל שלוש ביצים שלא ההנתי להוריד כי גם ככה יצאה נמוכה יחסית. אבל מהממת, עמוסת תבלינים כולל ג'ינג'ר ,הל,תמצית ארל גרי ,זסט לימון הרבה סוגי אגוזים,
 
למעלה