בישולים לסופ"ש

יוספה 51

New member
כן, התלבטתי, מיקי הפכה את הדלעת ל'סיר'

ואכן הוספתי נוזלים, ויצא טעים ביותר, אבל כמה פעמים הוספתי נוזלים תוך כדי ואני חושבת שאם מראש הייתי מבשלת כמה דקות היה מקל.
 
אם תורידי מעט את כמות המילוי

יהיה מקום ליותר מים והמילוי ימלא את הנפח
 

יוספה 51

New member
א. כמה כמה? ב. השאלה אם כדאי-

המילוי זה החלק הטעים בעיסקה. בישול של רבע שעה לא יפתור את הבעיה?
 
בישול מראש

מוריד את המיזוג של חומרי הרוטב בבשר הדלעת עצמה.
שני שליש שליש. ולהניח קוביות טופו מלמעלה במה שנשאר
 

marx04

New member
במיה, פסטה מקמח מלא ועוגה מקמח כוסמין מלא

שלום לכולם,

הנה תמונות של מאכלים שונים, בריאים וטעימים מאד, מסוף השבוע:
1. במיה טרייה אורגנית מבושלת ברוטב עגבניות, ירקות ופלפל חריף ומעוטרת בפטרוזיליה - יצאה נהדר, טעימה מאד וכלל לא רירית.
2. פסטה מקמח מלא בשמן זית וריחן ועליה גבינה מלוחה מגוררת.
3. עוגה מקמח כוסמין מלא עם פירות יבשים וסילאן וללא תוספת סוכר (אבל "רק" צמחונית, כי יש בה ביצים).

כל המאכלים הם פרי ידיה המבורכות של בת זוגי.
היא הכינה גם לחם מקמח כוסמין מלא, אבל פרסתי והקפאתי הרבה לפני שזכרתי לצלם, ולכן אוכל לצרף צילום של הלחם רק בפעם הבאה שבת זוגי תאפה שוב לחם.

את התירס האורגני המבושל שכחתי לציין, אבל אני חייב לומר - הוא מדהים ! אין מה להשוות בטעם בין תירס אורגני לבין תירס רגיל. התירס האורגני פחות יפה, אבל הרבה יותר טעים. הוא מתוק וריחני - ממש מדהים.

בברכה,

אורי.
 

נטאשKה

New member
מיקי העירה אותי


וגם באורח פלא יש לי עשר דקות שקטות בעבודה.

אז מה היה כאן בסופ"ש -

חצי קופסה ריבועי טופו אפויים בג'ינג'ר, סויה בהירה וסילאן, חצי קופסה אותה מרינדה רק עם דבש במקום סילאן לטובת הצמחוני שביקש. האמת היא שברמת הטעם ההבדל הוא משמעותי גם בעיני.

טחינה אדומה עם עגבניות בפנים, גרגרי חומוס מתובלים בשום, לימון וצ'ילי, ממרחי חומוס ושעועית לתחילת השבוע. את השעועית הכנתי הפעם מצירוף שעועית "בובס", שעועית אדומה, ארטישוק ירושלמי וג'ינג'ר. יצא מעולה, אפילו שאני כותבת.

היו גם פלפלים קלויים בתחמיץ, פלפלים חריפים קלויים ויש מיני חמוצים שהגיעו לשיאם מהחמצה משבוע שעבר וחוסלו.

היו "חטיפי" כרובית (הפרחים בלבד) קלויים בגריל התנור בבוטנים.

היו אורז ירוק, עם עשבי תיבול והיו מלא סלטים, לא זוכרת כבר את כולם, אבל בלטו לטובה סלט הסלקים עם אגוזי מלך קלויים, סלט ירוקים עם ויניגרט פטל וסלט עגבניות חריף עד דמעות.

חלק לשמחתי נשאר לי לשאר השבוע ומניחה שהיום או מחר אעשה השלמות עם תבנית ירקות בתנור גדולה ואוציא קציצות מהקפאה.
 

יוספה 51

New member
את חייבת לנו דיווח על חמאת הקוקוס, זוכרת?

עשית? אני עדיין סקרנית. ואגב, איך סבא שלך? מקווה שהוא בסדר.
 

נטאשKה

New member
עשיתי ויצא מעולה. זה קינוח מושחת לגמרי

אם אנחנו מדברות על אותו דבר וכבר ביקשו ממני להכין אותו לראש השנה, לצהרים.

סבא לא כ"כ, זה חלק מהאטרף. יהיה טוב.
 
למעלה