פורים עבר, פסח לפנינו

פורים עבר, פסח לפנינו

ואני כבר בלחץ שבועיים...
השנה הילדים שלו איתנו, שלי תמיד איתנו - מה עושים?
להתפצל? זה מה שהילדים רוצים
להזמין את כולם אלינו? נראה לנו הדבר הנכון לעשות
פשוט זה לא יהיה - הצד שלי שומר על כשרות החג באדיקות, כולל כלים נפרדים, בעוד הצד שלו הפ מאוכלי הפיתות, אבל את הבעיה הזו ניתן לפתור, לפחות לליל הסדר.
ועדיין...

mother cat

New member
גם אני בלחץ מפסח...

ולאו דווקא בגלל עיניני משפחה מורכבת. זהתמיד סיוט אצלינו בלי קשר...
&nbsp
לדעתי אם גם הילדים שלך וגם לו אצלכם העם אז ברור שלנצל את זה לעשות כולם ביחד. ברור שיהיה מורכב, אבל אני מניחה שלא כל שנה יש הזדמנות כזו
&nbsp
לא הבנתי את עניין ליל הסדר והכשרות. אם את עושה ליל סדרגדול אצלך בבית לא את קובעת מה יוגש לשולחן? אז ליל הסדר יהיה כשר והם יצטרכו להתמודד עם זה. ללמוד לכבד מסורת ומנהגים ואמונות של אחרי. ואם ממש קשה להם אז למחרת בבוק שיסעו לאבלעפיה...

כשרות = בישול בכלים נפרדים ויעודיים

שלי אין את רובם - תמיד בישלנו כולנו אצל אמא שלי.
הבעיה היא עם העובדה שהמשפחה שלו רוצה גם להשתתף ולהביא. זו לא בעיה נוראית, אבל נצטרך להסביר מראש שהמשפחה שלי תאכל רק את מה שהם הביאו.

mother cat

New member
אז גם הפעם אם תהיו אצל אמך? והבעיה היא האם להזמין את ילדיו?

ומה בעצם האופציה של ההפרדה? את וילדך אצל אך והוא וילדיו איפה?

לא, אם ביחד אז כל אחד יכין

(אני כרגיל אבשל אצל הוריי)
ואת ליל הסדר נחגוג אצלנו (כולל הרבה ציוד חד-פעמי) - כולם יביאו חלק מהארוחה.
&nbsp
אם בנפרד - אנחנו עם הוריי, והם עם הוריו.

shoosh2607

Member
מנהל
מכיוון שאני

מתפוצת אוכלי הפיתות, אני יכולה להבטיח לך שבעידן טיב טעם אין שום בעיה

mother cat

New member
טוב לדעת!

אני מאילה שאדישים - לא שומרת, אבל גם לא באטרף על חמץ דווקא בחג... יכולה לחיות היטב בלי כל עוד לא מבקשים ממני חלילה לנקות את הבית

mother cat

New member
הדבר הזה שהעוזרת עושה ושעה אחרי שהיא הולכת כבר לא רואים....

poly1982

New member
אוף, פסח

בשנה שעברה היה לי פטור - אמא שלי היתה בחו״ל, אמא של הבנזוג היתה באילת, והזמנות מקרובי משפחה רחוקים נדחו בנימוס מתבקש. מכיוון ששנינו היינו מצוננים אז נשארנו בבית, הזמני טייק אווי ממסעדה אסייתית שהיתה פתוחה ועשינו מרתון פרקים של משחקי הכס. זה היה כיף לאללה, חבל שהשנה לא נוכל לשחזר...

poly1982

New member
ואם זה לא היה ברור

זה התאפשר כי הבת שלו לא היתה איתנו. לא הייתי תוקעת אותה בבית, ובטח לא מראה לה משחקי הכס! (בת14)

אדמiנית

New member
בחגים האלה, אני מרגישה שאני חוזרת מחירות לעבדות

בשנים האחרונות אני ממש לא אוהבת את החגים.
הם מרגישים לי כמו נטל, עונש.
גם להכין, גם לארח, גם לסדר ולנקות לפני ואחרי, גם להרגיש תמיד לא בסדר עם מי שלא הגעתי אליו (המשפחה של בעלי שכבר מאיימים בפרצופים פולניים, למרות שהם לא מהתפוצה...)
לי יש משפחה קטנה ומאז שאמי לא עושה את החגים אצלה, כבר כמה שנים, שאחותי ואני מתחלקות בארוח בחגים.
הבנים שלי תמיד איתי. עכשיו אביהם לא בין החיים, אבל גם כשהיה, הם היו תמיד איתי מבחירתם (ילדים גדולים).
הילדים של בן הזוג בשנים האחרונות בד"כ איתנו. אמא שלהם לא חוגגת באופן מיוחד בחגים, ולכן הם מגיעים אלינו (גם הם גדולים כבר).
גם לילדים שלו וגם לשלי, אין "בעיית" כשרות, אז באופן כללי אין בעיה (חוץ מ"בעיית" הצמחונות שלהם...).

השנה אני מבריזה, טסה לצפון איטליה למשך החג. הילדים שלי יחגגו עם אחותי, הילדים שלו מן הסתם יחגגו עם משפחתו של בעלי.

הילדים של בן זוגך אמורים להגיע רק לערב החג, או לכל ימי החג?
אם רק לערב החג, אז הם "יסבלו" ערב אחד בלי פיתות. באמת שלא יקרה להם כלום. מקסימום ילמדו לכבד את השונה מהם.
אם לכל החג, אולי קצת בעייתי, אבל גם - אם מגיעים אליכם, ואתם שומרים - גם הם ישמרו.

אני הייתי עושה את ערב החג משותף ביחד.
אני לא בעד פיצול.

חג שמח לכולם

אבל זה יהיה הרבה יותר קל בנפרד

הילדים שלי יודעים על המחשבה לעשות יחד, ומעקמים פרצוף.
הילדים שלו לא יודעים, אני מהמרת שכשידעו התגובות יהיו, לפי סדר הגילאים: 1. חוסר אכפתיות, 2. כעס ואיומים, 3. חשש.
אני לא בטוחה שכדאי לנו בכלל להיכנס לזה, עם תגובות כאלו.
&nbsp
וגם אנחנו מתמודדים עם "בעיית" הצמחונות...

אדמiנית

New member
אם זה יעורר כאלה תגובות

אז אולי באמת לשקול להפריד כוחות,
למרות שאם גרים ביחד, ומנהלים חיים משותפים, גם הילדים הם חלק מהעניין,
ולמה בעצם התגובות האלה של הילדים? האם אף פעם לא חגגתם כולם יחד? האם היה איזה אירוע טראומתי שהיה בסיס לתגובות האלה?
הרי יהיו עוד חגים, יהיו עוד אירועים בהם הם יצטרכו לסבול אחד את השני... האם לא כדאי לדבר על זה?

מצד שני, כדי לא לחרב לכולם את החג ולכם זה לא מפריע, אפשר גם לחגוג לחוד.

הילדים אצלנו כבר לא כ"כ ילדים

אלא "בני נוער" ו"צעירים"
ואנחנו ניהלנו זוגיות בבתים נפרדים במשך כמה שנים טובות מסיבות אובייקטיביות
והילדים שלו היו אצל אמא שלהם שנה שעברה
ו...
ואולי אנחנו צריכים למרות הכל לקפוץ למים העמוקים, כי כמובן שכל הבאלגן הזה יחזור על עצמו שוב עוד שנתיים...

ornme

New member
כולם אליכם, בעיני הכי טוב, ושאוכלי הפיתות לא יביאו אוכל .

אפשר להסביר להם ו/או לפצות אותם בארוחת חג נוספת (בשארית הכוחות...).
בעבר, כשהייתי עם האקס והיינו חוגגים בגדול, לילות הסדר הכי יפים והכי זכורים לכולם היו רבי משתתפים. הזיכרונות הללו תורמים המון למשפחתיות.

לעומת זאת הימים של לפני הסדר זכורים לי כימי מועקות כבדות... כל כך הרבה טירחה. הייתי שוכרת כלי אוכל, על מנת שיהיו סרויסים תואמים, כי כלים חד פעמיים יוצא יותר יקר ופחות נוחים לשימוש (בעיני, קלים מידי ומתקפלים כשעמוסים, וכלי זכוכית ופיירקסים מחברה מתאימה עברו את הרף הנוקשה של האגף הדתי במשפחה) . ונהגתי גם לשכור שולחנות, מפות וכיסאות.
ניסיתי להקל על עצמי ככל האפשר, אבל עם כל הסידורים מסביב זו היתה עבודה גדולה.

השנה אנחנו בודדים למדי, ילדי חוגגים עם האקס וילדיו חלק עם האקסיות ואחד עם הצד השני.
וגם ככה נחמד לנו.
חג שמח!!!

למעלה