פורים עבר, פסח לפנינו

ענתינו

New member
זה הרבה יותר פשוט ממה שאת מציגה

עושה לך כל כך רע ללכת לשם? אל תלכי. בעלך בפירוש אומר שאין צורך שתלכי.
את גם לא צריכה להצטער שאת שולחת אותו לבד. זו הרי המשפחה שלו, והוא אוהב אותם גם אם יש להם פאקים אלו ואחרים בהתנהגות. מעבר לזאת, כתבת הרבה איך האמא התנהגה כשהיא נעלבה, אבל לא כתבת מדוע היא נעלבה. אולי בכל זאת היתה לה סיבה אמיתית?
אני במקומך הייתי הולכת לליל הסדר עם בעלי, פשוט כי זה מה שאנשים נשואים עושים. כשמתחתנים צריך לעבור איזשהו סוויטצ' במוח עד שזה הופך למובן מאליו שעכשיו עושים חגים יחד. זו המשפחה שלו, יצא שהשנה הוא עושה אצלם אז תצטרפי גם את. בשנה הבאה הרי תעשו עם משפחתך.
אם זה ממש מוריד אותך נפשית, לטענתך, אל תלכי. בעלך כבר אמר שלא יכעס עלייך כך שזה אפילו לא ייצור חיכוכים אלו ואחרים.

פסח

כידוע החגים היו סיבה להמון פיצוצים בעבר.
השנה יש שינוי .
יש הסכם שנכפה על ידי מגשרת מטעם בית המשפט שקובע שמאחר והגברת הפסיקה לשמור מצוות בכלל וחגי ישראל בפרט בחגים היהודים הילדים אלי איתנו ובחגים הכללים כמו חג ההודיה 4 ליולי וכ' איתה ואין יותר היא באה לשבת איתנו בחג....
בנתיים איין דרמה בנושא ומקווה שישי כך למרות שאני בכוננות ספיגה ככל שהחג מתקרב.
לנושא הפרקטי מאחר ואני עובדת מהבית סוכם שמזמין את העוזרת אסורה והיא תנקה ותכשיר את הבית בהשגחתי....
מקווה שלשם שינוי יהיה חג שמח.

justanotherme82

New member
אם כבר פסח, שאלה מהצד השני

אנחנו שלושה אחים בוגרים מקיבוץ. ההורים שלנו נפרדו לפני כמה שנים כשאחי הקטן כבר היה בצבא. מאז מקפידים לשמור על מסגרת משפחתית, ארוחות בסוף שבוע, חגים ביחד. אמא שלי גרה עם בנזוגה אבל בחגים הוא עם הילדים שלו ואמא שלהם ואמא שלי איתנו. לאבא שלי יש חברה, מבלים יחד כל סופשבוע אבל לא הרבה מעבר. מדי פעם הוא מביא אותה לחגים בקיבוץ ואז היא ואמא שלי מתנהגות בנימוס מרוחק.
השנה התחתנתי וכמובן עולה השאלה מה עושים בפסח. ההורים של בעלי רוצים להזמין את המשפחה שלי (הורים + אחים). העניין הוא שמכיוון שהחברה של אבא תמיד איתו בפסח זה אומר שצריך להזמין גם אותה. לי זה נראה ממש מוזר שנהיה המשפחה שלי, המשפחה של בעלי והחברה של אבא שלי. אבא שלי כנראה לא חושב ככה, הבנתי ממנו שאם נזמין את המשפחה גם היא תבוא.
מה אתם חושבים על העניין?

תראי...

עצם זה שההורים שלך (וגם בן הזוג של אמא שלך, עם אשתו לשעבר) עדיין אוכלים ארוחת שבת יחד וגם חוגגים חגים יחד, זה נהדר.
אבל זה - לצערי - די נדיר.
מכיוון שכבר עברתם בשלום את המחסום של מצב שבו אמא שלך ובת הזוג של אביך נפגשו, וזה עבר בשלום,
ומכיוון שכנראה היא חוגגת איתכם את החג כל שנה (ככה הבנתי - אם הוא תמיד איתכם ועם אימך, והיא תמיד איתו...)
אז מה נשתנה בעצם?
העובדה שהארוחה תהיה אצל הוריו של בעלך?
למה זה משנה?
&nbsp
אגב - חייבת לשאול: מדוע לאמא שלך יש "בנזוג", ולאבא שלך יש "חברה"? נשמע שהם כבר די הרבה זמן ביחד.
&nbsp

justanotherme82

New member
מה שנשתנה זה

שעד עכשיו זה היה פסח בקיבוץ- מלא אנשים לא קשורים בשולחנות ארוכים כשאי אפשר באמת לדבר עם יותר מהאדם שיושב לידך. מונע שיחות מביכות ומצבים לא נעימים.
עכשיו זה יהיה רק משפחה. והיא. לא נראה לך קצת לא קשור? גם מצד ההורים שלו שמזמינים את המשפחה שלי ועוד מישהי שהם לא בדיוק ידעו איך לאכול אותה?
יכול להיות שזה רק אני, בגלל זה אני אשמח לשמוע דיעות אחרות.
ולשאלתך- לאמא שלי יש בנזוג שהיא גרה איתו ומנהלת איתו חיים משותפים. הקשר של אבא שלי עם החברה מבוסס על סופי שבוע וטיולים בחו"ל פעם בשנה. מרגיש לי לא רציני מספיק לקרוא לזה בת זוג אבל אולי אני לא אובייקטיבית.

chili3

New member
אני חושבת שהמארחים פחות רלוונטים

אם הם בחרו להזמין את המשפחה שלך (שזה מקסים אגב !) זה לא באמת ישנה אם תגיע אורחת נוספת או לא.
אני כן חושבת שרלוונטי מה אמא שלך מרגישה בסיטואציה כזו וכן האחים שלך
לאבא שלך זה בטח סבבה, הוא מגיע עם 'מעודדת' צמודה.
שאלת את אמא שלך איך היא מרגישה לגבי זה? אם היא תרגיש בנוח?
והאחים שלך? אולי הם בכלל מעדיפים לחגוג בקיבוץ ולא עם משפחה שהם בקושי (אני מניחה) מכירים.
הרצון לחגוג ביחד הוא יפה, אבל לא בטוח מתאים לכל הצדדים
שווה לברר מולם ולוודא שלא נכון יותר למשפחה שלך במסגרת הקיבוצית שהם רגילים לה ועם החברים שלהם.
ואתם תחגגו שנה פה ושנה שם.
&nbsp

חשובה דעתם של אבא אמא ובני זוגם.

כמארחת זה היה משמח אותי, כאשה גרושה אני בהחלט אגיע בשמחה לפסח גם כשהגרוש שלי נמצא שם. אבל תלוי בהורייך ובבני זוגם, איך הם ירגישו עם זה במקום זר ובלי ההגנה של הסדר הקיבוצי הענק. אבל אם כן, למה לא?
&nbsp
כשהייתי בחורה צעירה היה לי חבר שאביו ואמו התגרשו שנים קודם. אמו התחתנה שוב והיה לו אח קטן ממנה. לא היתה שום שאלה לגבי זה שאביו מוזמן לחגים אצלם. היא הסבירה לי, "אהבתי אותו, יש לי ילד ממנו, ברור שהוא מוזמן לחג. חוץ מזה הוא לבד בארץ וחולה." כאשה צעירה וחסרת נסיון התפלאתי והתפעלתי.
&nbsp
מאז כבר פגשתי גרושה שיוצאת לטיול מאורגן של העבודה של הגרוש שלה(הם ישנים איש בחדרו, אבל נהנים מהטיול וצוחקים הרבה ביחד). אני גרושה עם ילדים צעירים, ובזוגיות שניה.
מבחינתי אני והגרוש שלי קרובי משפחה לתמיד כי יש לנו ילדים ביחד. גם בן זוגי יודע את זה. גם מכיר את הוריו של הגרוש שלי ואת אחיו ואחותו. בטח נעשה ביחד פסח יום אחד, אין סיבה שלא.
&nbsp
(גם אני מקיבוץ.
)
&nbsp

ולגבי ה"לי זה נראה מוזר" -חמי (אבא של הגרוש)אמר לי משהו נחמד

אני בזוגיות שניה ועכשו בהריון .
כשסיפרתי לו בהיסוס שאני בהריון ,הוא צחק ואמר לי - "בשעה טובה. הוא שמע שאני מהססת, אז הוסיף "אני כבר בגיל שאני שמעתי הכל וראיתי הכל...אל תדאגי בכלל ושיהיה בשעה טובה!"
אנשים מבוגרים כבר באמת ראו דברים שונים, והם יודעים להעריך זוגות גרושים שהשכילו לשמור יחסים משפחתיים יפים.
ואת כנשואה טרייה(מזל טוב!) , אל תתני למבוכה להצר את צעדייך. זו המשפחה שלך
ואני בטוחה שיש לה המון להציע.
אם לאמא שלך זה נראה בסדר, לכי על זה.

למעלה